من چندتا درخت انجیر دارم میخوام بهشون کود بدم میخواستم ببینم قویترین کود برای رشد سریع درختان انجیر چیست؟
لطفا راهنمایی کنید ممنون.
چهارشنبه 20 فروردین 1399
| 10614
اشتراک گذاری
درخت انجیر یکی از درختانی می باشد که در آب و هوای معتدل و نیمه خشک کشت می کند تا پس از کشت و باروری این درخت بتوان انجیرهای بسیار رسیده شده و خوشمزه ای را نوش جان کرد. انجیر از جمله میوه هایی به شمار می آید که از خانواده توت با برگ های پنجه می باشد که علاوه بر آنکه بسیار خوشمزه و لذیذ می باشد، سرشار از ویتامین می باشد و فواید بسیار زیادی دارد.
این میوه محبوب در اکثر خانه های ایرانی منبع مناسبی برای پتاسیم، منیزیم، انواع ویتامین های A، B، C و نیز کلسیم و فسفر می باشد که از نظر علم پزشکی برای سلامتی افراد بسیار مفید و با ارزش غذایی بالایی به شمار می رود. برای بهره مندی از وجود چنین میوه ای و به جهت اینکه میوه های کشت شده بتوانند به صورت کاملا رسیده و با کیفیت بالای به دست شما برسند، کشاورزان موفق می بایست دست به یک سری اقدامات پیش از کاشت نظیر کود درخت انجیر، انتخاب خاک مناسب قابل کشت، زمان قابل کشت و... و پس از آن نگهداری و آبیاری آنان بزنند تا در نهایت محصول مورد نظر با کیفیت بالا و با باروری بیشتر و بهینه تری به دست شما برسد تا بتوانید با استفاده از آن سلامتی خویش را تضمین سازید.
شاید این نکته نیز برای شما جالب توجه باشد که درخت انجیر بیشتر از 300 سال طول عمر دارد و اگر شرایط مطلوب آب و هوایی و عوامل دیگر اجازه دهند ممکن است قامت این درخت پربار حتی به شش متر نیز برسد. در ادامه تمرکز خود را بیشتر روی انتخاب بهینه ترین کود درخت انجیر معطوف می داریم تا به این دست یازیم که چگونه می توان از کاشت درخت انجیر نتیجه مطلوبی را حاصل نمود و چشم انتظار باروری محصولات زیاد و با کیفیتی شد؟
رشد و نگهداری از درخت انجیر برای باروری بهینه تر انجیر
پیش از بررسی و تحلیل بهینه ترین کود درخت انجیر بد نیست نگاهی کوتاه به سایر عوامل تأثیرگذار برای رشد و باروری درخت انجیر انداخته شود. به طور کلی عوامل مختلفی هستند که به رشد این درخت تأثیر خود را خواهند گذاشت. از جمله این عوامل می توان به موارد زیر اشاره داشت:
خاک یکی از عوامل مهم در صنعت کشاورزی به شمار می آید. درخت انجیر از جمله درخت هایی می باشد که در اکثر خاک های مختلف چه به صورت شنی سبک و چه به صورت رسی سخت به خوبی رشد می کند. به طور کلی PH 6 تا 7.5 برای رشد این درخت مناسب می باشد.
همان طور که گفته شد؛ درخت انجیر در هوا معتدل و نیمه خشک رشد می کند. میزان بارندگی نیز در کاشت این درخت بین 300 تا 400 میلی متر با پراکندگی مطلوبی مناسب می باشد. ولی در عین حال باید در نظر داشته باشید که باریدن باران به هنگام باروری این درخت می تواند مضر باشد به این صورت که در هنگام برداشت در صورتی که باران ببارد، ممکن است سبب افت کیفیت محصول مورد نظر شود. در خصوص آبیاری این درخت هم همین مسئله رخ می دهد. چرا که آبیاری درخت انجیر همانند سایر درخت ها مسئله مهمی نیست و خود درخت انجیر در مناطق خشک بدون نیاز به آبیاری به رشد خود ادامه می دهد.
مسئله مهمی که در خصوص بارور نمودن درخت انجیر حائز اهمیت می باشد؛ کود درخت انجیر می باشد که در مورد این عامل تأثیرگذار باروری درخت انجیر بیشتر سخن به میان خواهد آمد.
بهینه ترین کود درخت انجیر
پیش از ذکر بهترین و بهینه ترین کود درخت انجیر در نظر داشته باشید که بهترین کود درخت انجیر برای باروری بیشتر و با کیفیت تر کودی به شمار می آید که شامل سه ماده مغذی برای گیاهان شما شامل نیتروژن، فسفر و پتاسیم باشد. در صورتی که کود درخت انجیر شما نیز این شرایط را داشت که هر سه این مواد مغذی را با یکدیگر در برداشت، می توان به بارور شدن با رشد زیاد و کیفیت به مراتب بالای محصول مورد نظر خود به ضرس قاطع اطمینان حاصل نمایید.
کشاورزان و باغبانانی که به کاشت درخت انجیر همت می گمارند، می بایست به خاک قابل کشت برای کاشت درخت انجیر نیز توجه کافی را مبذول دارند چرا که اگر پیش از استفاده از پتاس درخت انجیر، خاک قابل کشت شما مورد آزمایش قرار نگیرد، ممکن است شما به راحتی تشخیص ندهید که خاک مورد نظر فاقد پتاسیم است. با ذکر این توضیحات می بایست بهترین و بهینه ترین کود درخت انجیر را خریداری نمود تا با استفاده از آن ها بتوان به بارور شدن انجیر به عنوان یک میوه خوشمزه و سرشار از ویتامین امیدوار بود.
ضمن اینکه می توان اذعان داشت که اگر انتخاب شما از کود درخت انجیر در صورتی که کود مایع باشد، مسلما بازدهی خوبی برای شما نخواهد داشت؛ بلکه بهتر است بهینه ترین کود درخت انجیر را کود دانه ای به شمار آورد که در صورت استفاده از کود درخت انجیر دانه ای در فصل بهار و اواسط تابستان می تواند نتیجه مطلوبی را برای شما به ارمغان آورد. این نکته را نیز در نظر داشته باشید که اگر انجیر روی درخت شما رشد کرده باشد، دیگر نباید از هیچ کود درخت انجیری استفاده نمود و بهتر است که صبر کنید تا انجیر شما بالغ گردد.
در صورت رعایت تمامی این نکات لازم برای بارور کردن درخت انجیر و نیز استفاده از کود درخت انجیر حاوی مواد غذایی ذکر شده یک کشاورز می تواند با رعایت تمامی این موارد به آینده درخت یا درختان کشت شده خویش امیدوار باشد و در سر موعد مقرر شده خویش چشم انتظار بارور نمودن میوه های خود با کیفیت بسیار زیادی باشد تا پس از برداشت آن ها و نیز فروش عمده آن ها دست به سودآوری بزند و سلامت خود و خانواده خویش را نیز با توجه به خاصیت های انجیر تضمین نموده و با فروش آن ها در سلامتی مردم نیز سهم بسزایی داشته باشد.
کود آهن RNA F1 ( مخصوص انجیر) ساخته شده از عناصر آهن ، گوگرد ، پتاس ، نیترات و مواد آلی و معدنی با درصد بالا است ، که وجود چنین عناصری در خاک ، موجب افزایش رشد و سبزی درختان انجیر می شود . یکی از مزایای استفاده از این کود ماندگاری بالا در خاک است که به مدت تقریبا 3 سال با میکروارگانیسم های خاک سازگار و پایدار می باشد، در این مدت زمین بی نیاز از کود می شود.
از این محصول در 2 وزن موجود است : (در هر وزنی، سفارش بصورت عمده پذیرفته میشود )
1 کیلوگرمی به مبلغ 107/000 تومان
10 کیلوگرمی به مبلغ 963/000 تومان (10٪ تخفیف)
راهنمای خرید : از دو طریق میتوانید این کود را خریداری کنید :
1-واریز مبلغ به شماره کارت زیر و ارسال شماره ی پیگیری به شماره 09130025744
شماره کارت بانک پارسیان :
بنام هادی لسان 6221061217576505
2- از روش درگاه پرداخت اينترنتي زیر (خريد اینترنتی کود مخصوص درختان انجیر F1)
وزنیک گزینه را انتخاب کنید1 کیلوگرم10 کیلوگرم ( 10٪ تخفیف )یک گزینه را انتخاب کنید
کود آهن مخصوص درخت انجیر (RNA F1) عدد
افزودن به سبد خرید
با توجه به ورود کودهای تقلبی با نام شرکت پالایش کود، این شرکت هیچ پشتیبانی و مسئولیتی در قبال خرید از سایت های دیگر بر عهده نخواهد داشت .
اولین کود آهن مخصوص درختان انجیر در ایران کود RNA F1 است ، و به جرات میتوان گفت بهترین کود برای انواع درختان انجیر کود RNA F1 می باشد زیرا عناصری در این کود وجود دارد که بسیار برای انواع درختان انجیر بسیار مفید بوده و باعث رشد انها میشود.
آهن ۱۸ الی ۲۰% , گوگرد ۲۰% , نیترات ۳% , پتاس ۴% , مواد آلی و معدنی ۳۰%
درمان زردی درختان و فقر اهن
بالا رفتن عمل فتوسنتز
افزایش مواد آلی خاک
رشد سریع درختان
انجیر درخت بومی خاورمیانه و شرق دریای مدیترانه است و دارای مواد معدنی از جمله ویتامین های k، A، B و E است. درخت انجیر می تواند در آب و هوای سرد رشد کند و به ارتفاع 15 الی 30 فوت می رسد. درختان انجیر بخوبی در آب و هوای خشک عمل می کنند، و میوه آن ها در صورت عدم آبیاری بیش از حد بسیار خوش طعم می شوند. از درخت در آب و هوای سرد محافظت کنید. درختان انجیر بسیار قوی هستند و دشمن اصلی آن پروانه ها و حمله آن هاست. کود دهی درخت انجیر بایستی در پایان زمستان انجام شود و در زیر شاخه های درخت.
درخت انجیر اکثرا نیاز به کود پتاسیم داشته اما نیاز زیادی به کود نیتروژن ندارد چرا که تمایل به رشد انبوه و توسعه پوشش گیاهی دارد. در یک خاک متعادل باید از کود به ترتیب شامل آهن، نیتروژن، پتاسیم است استفاده شود. در خاک فقیر با استفاده از کود کمپوست پتاسیم خالص که در قالب سولفات پتاسیم عرضه می شود، کود دهی شود.
تاثیر نیتروژن بر روی درخت انجیر: استفاده از کود نیتروژن بالا رسیدن میوه انجیر را به تاخیر می اندازد. انتخاب میزان کود مورد نیاز و برنامه کود دهی درخت انجیر بطور منظم هنگام رشد انجیر در یک فصل کوتاه مفید است. بهترین زمان استفاده از آن، بهار یا اوایل تابستان است. نیتروژن زیاد موجب رشد انبوه درخت بهمراه میوه ضعیف می شود.
تاثیر آهن بر روی درخت انجیر: فقر آهن در درختان و درختچه ها، خاک های قلیایی یا خاک زهکشی ضعیف شایع است. گیاهان با ریشه ضعیف و بیماری پوسیدگی ریشه از علائم کمبود آهن است. علائم کمبود کود آهن در برگ های جوان بعنوان کلروز ظاهر می شوند. کمبود شدید آهن موجب ایجاد لکه های نکروتیک شده و اندازه برگ کاهش می یابد و تقریبا سفید می شوند.
تاثیر گوگرد بر روی درخت انجیر: کمبود گوگرد موجب رشد ضعیف درخت انجیر و ایجاد برگ های زرد می شود. تعیین تاثیر آهن و گوگرد و نیترات و پتاس بر روی درخت انجیر بطور تخصصی نیازمند بررسی موقعیت آب و هوایی و آزمون خاک دارد.
تاثیر پتاسیم بر روی درخت انجیر: کمبود پتاسیم در درختان و درختچه ها مشاهده می شود. علائم آن بر روی برگ های مسن تر نمایان است. لکه نکروتیک کلروز و نکروز که موجب ایجاد حاشیه در برگ ها می شود از علائم کمبود کود پتاسیم است.
غرقابی ، چاله کود، قطره ای
طریقۀ استفاده :
دو نوع کود دهی برا ی درختان وجود دارد :
۱- پیشگیری (جلوگیری از فقر آهن)
۲- درمان (درمان فقر آهن)
برای هر درخت بالغ (پیشگیری) : 35 گرم
برای هر درخت بالغ (درمان) : 50 تا 60 گرم
برای هر نهال : 5 تا 20 گرم (با در نظر گرفتن سن نهال)
درخت انجیر که نام علمی آن Ficus carica و از تیره ی Moraceae می باشد، درختی است دارای برگهای پایا، متناوب، ساده و گلهایی یک پایه و به ندرت دو پایه که میوه ی آن از فندقه های متعدد کوزه ای شکل و گوشتدار تشکیل می شود.
در اعضای اینگونه گیاهان، شیرابه ی شیری رنگ در جریان دارد. درخت انجیر میوه ی خوش طعم و مطبوعی دارد و در غالب نقاط ایران خصوصا در نواحی شمالی و سواحل دریای خزر فراوان است.
آب و هوای مناسب برای کاشت درخت انجیر
کاشت این درخت جهت احداث باغ میوه معمولا در نواحی گرمسیر مقرون به صرفه است و در این نوع آب و هوا رشد مناسبی داشته و محصول با کیفیتی تولید می کند.
کاشت درخت میوه ی انجیر در سرمای کمتر از 15 درجه ی سانتی گراد زیر صفر، تنه ی درخت را خشک کرده و از بین می برد. لازم به ذکر است تنها قسمتی که در درخت انجیر نسبت به سرما بسیار مقاوم می باشد، ریشه ی درخت می باشد.
درخت انجیر از حیث بافت خاکی مناسب، می توان به اصطلاح خودمانی گفت که بسیار قانع است و در هر نوع بافت خاک، توانایی رشد مناسب را خواهد داشت و چون ریشه های درخت انجیر کاملا سطحی است، در تابستان های گرم و اراضی خشک آسیب پذیر است مگر آنکه به وسیله ی آبیاری کافی، رطوبت لازم در اطراف ریشه درخت تامین شود.
تبلیغ
میزان آب مورد نیاز درخت انجیر
میزان آب مورد نیاز درخت انجیر را نمی توان بر اساس یک دستورالعمل مناسب معین نمود زیرا کشور ایران، کشوری چهار فصل بوده و دامنه ی تغییرات دمایی در آن بسیار گسترده است با این حال تنها با بررسی رطوبت در عمق های مختلف خاک و تطبیق آن با ظاهرش می توان به بهترین زمان آبیاری درختان میوه انجیر دست پیدا کرد.
در ارتباط با میزان آب مورد نیاز درخت انجیر باید دانست یک آب کامل با فاصله ی طولانی نسبت به یک آبیاری نیمه سیر یا نیمه کامل و زود به زود، ارجحیت دارد. به طور کلی می توان گفت آنقدر باید به خاک درخت انجیر آب داده شود که خاک تا عمقی که به وسیله ی ریشه ها اشغال شده است سیراب شود (درست همانند آبیاری درخت سیب).
پیشنهاد می کنیم بخوانید شرایط کاشت، کوددهی و تکثیر درخت گلابی
آبیاری سطحی هرگز برای انجیر مناسب نیست و غالبا به وسیله ی ریشه های علف هرز و یا تبخیر از بین می رود.
تقویت درخت انجیر
تعداد بسیار زیادی از انواع کودهای شیمیایی وجود دارند که برای تقویت درخت انجیر مناسب هستند. اغلب کودهای شیمیایی از سه عنصر درشت مغذی نیتروژن، فسفر و پتاسیم به همراه درصد کمی از عناصر ریز مغذی تشکیل شده اند.
با این حال از جمله ی کودهای موثر در تقویت کننده درخت انجیر می توان به کود سه بیست مایع، کود سه بیست npk اشاره نمود. در کودهای شیمیایی مذکور نیتروژن تا حد بسیار زیادی مسئول رشد برگ های درخت انجیر، فسفر تا حد بسیار زیادی مسئول رشد ریشه و رشد گل و میوه و پتاسیم ماده ای بوده که به عملکرد های کلی گیاه کمک نموده تا به نحو بهتری فرآیند های خود را انجام دهند.
با توجه به آنچه که گفته شد دانستن مقادیر NPK در کود شیمیایی نقش تعیین کننده ای در تقویت این درخت دارد بنابراین می بایست با توجه به موقعیت رشدی درخت انجیر، کود مناسب در اختیار آن قرار داده شود.
در صورتی که درخت انجیر شما در حال رشد و توسعه ی برگ های خود می باشد بهتر است از کودهایی که درصد ازت در آنها بالاتر است (5-5-20) برای تقویت آن استفاده نمایید و در صورتی که درخت مذکور در حال تولید میوه و یا به عبارتی همان محصول می باشد، بهتر است برای تقویت آن از کودهایی نظیر 20-20-20 و یا 10-10-10 بنابر دستور العمل تولید کننده استفاده نمایید.
بهترین کود حیوانی برای درخت انجیر، پهن (گاو، گوسفند و اسب) می باشد. پهن نه تنها به علت دارا بودن نیتروژن، فسفر و پتاسیم سبب تقویت درخت انجیر می شود بلکه با توجه به مقدار زیادی که از مواد آلی دارد سبب می شود خواص فیزیکی و شیمیایی خاک همانند PH اصلاح شود.
مواد غذایی کود حیوانی پهن نسبت به کودهای شیمیایی کمتر است و از طرفی می بایست مواد غذایی در پهن به تدریج در نتیجه ی واکنش باکتری ها آزاد شده و قابل جذب برای ریشه های درخت انجیر گردد.
یکی از مزایایی پهن در معرفی کود حیوانی برای درخت انجیر آن است که خاک های سنگین ( گلی رسی) به واسطه پهن پوک و آبکش شده و از کلیه مزایای تهویه و حفظ رطوبت بهره مند می گردد.
پیشنهاد می کنیم بخوانید آموزش روش کاشت درخت میوه
از طرفی اگر کود حیوانی پهن پوسیده، به خاک هایی با بافت شنی داده شود به واسطه هوموسی که تولید می گردد نسج خاک پوسیده شده و قابلیت حفظ رطوبت در آن افزایش پیدا می کند.
طبق آخرین تحقیقاتی که به عمل آمده است بهترین کمکی که کود حیوانی پهن به زراعت، پرورش و نگهداری درختان می کند عبارت از این موضوع است که باکتری های خاک را تقویت می نماید. پهن نه تنها خودش دارای میلیون ها باکتری می باشد بلکه عناصر داخل پهن، خود خاصیت غذایی بسیار زیادی برای باکتری هایی که دائما در خاک موجود می باشند، دارد.
بنابراین در معرفی کود حیوانی برای درخت انجیر می توان گفت پهن به طور غیر مستقیم یعنی به واسطه تقویت باکتری هایی که در قابل جذب کردن مواد غذایی خاک موثرند، بر قوت خاک می افزاید و از این حیث هیچ کودی به استثنای کود سبز نمی تواند جایگزین کود حیوانی پهن باشد.
روش تولید میوه در درخت انجیر
انواع مختلف انجیر را می توان به سه دسته تقسیم نمود:
نوع اولی که اشاره شد هیچگاه به خواب زمستانی (در نقاطی که زمستان معتدل است) نمی رود و روی درخت، میوه به سه حالت کال، نیمه رسیده و رسیده، دیده می شود و از این قاعده تنها نوع دومی که به آن اشاره شد استثنا است.
در نواحی سرد می بایست درخت را با کلش و گونی در زمستان پیچیده و در صورت لزوم، در زیر گونی، مقداری کود حیوانی تازه مخلوط شده با کاه قرار می دهند، بدین ترتیب در فصل مذکور تعداد کافی انجیر تولید خواهد شد.
تکثیر درخت انجیر به وسیله ی بذر معمولا رایج نیست زیرا در آن به دست آمدن نهال بسیار زمان بر است و میوه ی آن نیز، دارای مشخصات مادر نخواهد بود لذا از طرق دیگر تکثیر یعنی خوابانیدن و پاجوش و قلمه می بایست برای تکثیر آن با استفاده از لوازم باغبانی اقدام نمود. لازم به ذکر است تکثیر توسط روش قلمه بیش از سایر طرق، مورد استفاده قرار می گیرد.
درخت انجیر قابلیت انجام پیوند را داراست مخصوصا پیوند انگلیسی در بهار. همچنین چون انجیر پاجوش زیادی تولید می کند و نوع میوه ی پاجوش از جنس پایه است لذا عمل پیوند درختان میوه به شکل قابل توجهی بازدهی ندارد مگر در نقاطی که بتوان درخت پایه بلند تربیت نموده و از ارتفاع، آن را پیوند نمایند.
پیشنهاد می کنیم بخوانید روش صحیح هرس و پرورش درخت هلو
در نواحی گرمسیر فرم پابلند معمول می باشد و در نواحی معتدل و نسبتا سرد، درخت را به شکل بوته و درختچه ای که دارای پاجوش زیادی است، تربیت می کنند و دلیل انجام این امر آن است که حفاظت زمستانی، ممکن و آسان شود.
فاصله درخت انجیر با توجه به نسبت فرم آنها می تواند بین 3 تا 5 متر باشد.
سم درخت انجیر
آفت مهم درخت انجیر مخصوصا در شمال ایران، لارو پروانه است که رنگ قسمت شکمی آن سفید و شاخک های آن به تناوب تیره و روشن و بال های آن قهوه ای می باشد. روش زندگی این پروانه به شکلی است که در بهار، ماده ی آن تخم ریزی خود را در قسمت زیرین برگ انجیر انجام داده و سپس پس از آنکه کرم ها از تخم بیرون آمدند، شروع به تغذیه از برگ درخت می نمایند.
پس از 10 الی 12 روز آفات از قسمت تحتانی به بالای برگ رفته و در آن نقطه نیز به تغذیه خود ادامه می دهند. آنها این قابلیت را دارند که در یک سال، دو نسل را تولید نمایند. در نتیجه ی تغذیه این حشرات برگ های درخت انجیر سوراخ سوراخ شده و خشک می شود.
در معرفی سم درخت انجیر می توان گفت که باید سم پاشی در دو مرتبه یکی پس از خروج کرم ها از تخم و مرتبه ی دوم به محض تولید نسل، انجام شود. بر این اساس می بایست از سم سبز پاریس بر اساس فرمول زیر استفاده نمود:
سم سبز پاریس/ 150 گرم
آهک/ 50 گرم
آب/ 100 لیتر
روش استفاده از سم بدین صورت است که سم سبز پاریس را در کمی آب خمیر نموده و سپس روی آن به تدریج آب اضافه نموده و آن را مخلوط می کنیم به شکلی خمیر کاملا باز شود و سپس مقداری آهک را از صافی عبور داده و به مخلوط مذکور اضافه می کنیم.
با طی شدن مراحل قبلی و حل شدن آهک با مخلوط آب و سم سبز پاریس، محلول را درون سم پاش ریخته و بر روی درخت انجیر اسپری می نماییم.
در پایان اگر شما عزیزان هم در زمینه ی پرورش درخت انجیر و یا مبارزه با آفات آن سوال و تجربه ای دارید آن را با ما به اشتراک بگذارید.
https://www.irankeshavarzi.com/article/detail/what-is-the-best-fertilizer-for-fig-tree-and-how-can-it-be-achieved
سوال یا مشکل مطرح شده از بخش جستجو توسط مدیر سایت در بخش سوالات درج شده است اگر شما سوالی مشابه با این سوال یا ایرادی چه از لحاظ نوشتاری چه از لحاظ دستور زبان و غیره مشاهده میکنید می توانید این سوال را از اینجا ویرایش کنید
لطفا شکیبا باشید ...