بازار کار تعمیرات لوازم خانگی بخصوص در دو دهه گذشته که تکنولوژی های روز در طراحی و ساخت لوازم خانگی به کار بسته شده بسیار فعال بوده است. افزایش چشمگیر تنوع محصولات خانگی نیز بر داغ تر شدن بازارکار تعمیرات لوازم خانگی تاثیرگذار بوده است.
تفکر همه ما این است که برای درآمد عالی داشتن و متخصص شدن باید راه بسیار طولانی را در پیش گرفت. اما شاید شما هم گاهی از در و همسایه و دوستان شنیده باشید که فلان آدم شخص وارد شغلی شده و بعد از مدت کوتاهی به درآمد عالی رسیده و اینجاست که شاید به فکرتان برسد که شما هم همین کار را انجام دهید.
در این مقاله قصد دارم بازار کار تعمیرات لوازم خانگی را معرفی کنم و شرایط ورود به بازار کار آن را شرح دهم. بازار کار تعمیرات لوازم خانگی نه تنها در ایران بلکه در تمام جهان از شغل های پردرآمد محسوب می شود که تقاضای بسیار زیادی هم دارد.
بازار کار تعمیرات لوازم خانگی در بر دارنده یکی از رشته های فنی و حرفه ای پرطرفدار یعنی تعمیرات لوازم خانگی می باشد و به خاطر کاربرد و تقاضای بالای آن افراد زیادی هر ساله برای ورود به بازار کار آن تلاش می کنند.
در شغل تعمیرات لوازم خانگی همانطور که از اسمش پیداست، یک تعمیرکار لوازم خانگی باید یکی از وسایل برقی و الکترونیکی که به دلایل مختلف از قبیل ضربه خوردگی، سوختگی، اتصالی و … از کار افتاده است را عیب یابی و تعمیر کند. این وسایل خانگی عبارتند از یخچال، فریزر، لباسشویی، ظرفشویی، ماکروفر، جاروبرقی، اتو، چرخ گوشت، آبمیوه گیری و …
بررسی بازارکار تعمیرات لوازم خانگی
برخی تعمیرکاران به دلیل تجربه و مهارت بالا قادرند تمام وسایل الکترونیکی را تعمیر کنند و برخی دیگر از تعمیرکاران فقط در یک وسیله خاص مثل یخچال یا ماشین لباسشویی متخصص هستند. البته هر دوی این افراد در بازار کار تعمیرات لوازم خانگی از جایگاه خوبی برخوردار هستند. حال معایب این شغل را بررسی می کنیم تا قادر باشیم تمام جنبه های بازار کار تعمیرات لوازم خانگی را در نظر گرفته و تحلیل دقیقی ارائه دهیم.
شاید یکی از معایب شغل تعمیرات لوازم خانگی این باشد که قطعات لازم برای تعمیرات لوازم خانگی گاهی به دلیل تحریم ها و محدودیت های واردات، به سختی در بازار پیدا میشود. در این شرایط برخی تعمیرکاران مجبورند از قطعات هایکپی در وسایل مشتریان استفاده کنند. مشکل دیگر شاید این باشد که این شغل خیلی بیشتر از اینکه ذهنی باشد فیزیکی است. البته اگر به کارهای فیزیکی و بدنی عادت و علاقه دارید مشکلی در این زمینه نخواهید داشت.
مشکل دیگر این است که برای تعمیر برخی از لوازم خانگی که مثل یخچال و ماشین لباسشویی سنگین هستند، معمولا تعمیرکاران مجبور هستند به منزل مشتریان بروند. به خصوص تعمیرکاران تخصصی این وسایل که فقط در زمینه تعمیرات یک وسیله مثل یخچال و فریزر فعالیت دارند باید همیشه ابزار و تجهیزات کار خود را همراه داشته باشند و دائم به آدرس مشتریان در نقاط مختلف شهر در رفت و آمد باشند.
البته همین رفت و آمدهای زیاد به مناطق مختلف نشان از این دارد که بازار کار تعمیرات لوازم خانگی بسیار فعال است. در بخش بعدی با جزئیات بیشتری به بررسی بازارکار تعمیرات لوازم خانگی می پردازیم.
معایب شغل تعمیرات لوازم خانگی
بازار کار تعمیرات لوازم خانگی بسیار داغ و شغل تعمیرات لوازم خانگی یکی از ده شغل پر درآمد نه تنها در ایران بلکه در جهان است. این امر به دلیل تنوع بالای لوازم الکترونیکی در خانه های همه ماست. این لوازم به دلایل مختلفی دچار مشکل می شوند و در اکثر مواقع تعمیر آنها نسبت به تعویض آنها بسیار به صرفه تر است.
از طرف دیگر خیلی از این وسایل استفاده تقریبا هر روزه دارند و در صورت خرابی افراد مایل هستند هر چه زودتر آنها را تعمیر کنند.لذا بازار کار تعمیرات لوازم خانگی بسیار عالی و این شغل بسیار پرتقاضا می باشد. در قسمت بعد به طور دقیق بررسی می کنیم که چگونه می توان وارد بازارکار تعمیرات لوازم خانگی شد.
شغل تعمیرات لوازم خانگی یکی از شغل های بسیار پردرآمد در ایران و سایر کشورهاست و شما برای مهاجرت به کشورهای دیگر به یک مدرک فنی و حرفه ای و بین ۳ تا ۵ سال تجربه کاری نیاز دارید.
اما فقط داشتن مدرک و تجربه کافی نیست و شما باید با زبان و فرهنگ و اصطلاحات شغل خودتون به زبان کشور مقصد و روش ارتباط با مشتری نیز تسلط داشته باشید تا بتوانید با خیال آسوده مهاجرت کنید.
پیشرفت های جهش گونه در تکنولوژی ساخت لوازم خانگی باعث شده شغل تعمیرات لوازم خانگی به یک شغل کاملا تخصصی و بروز تبدیل شود. به همین دلیل، شغل تعمیرات لوازم خانگی یکی از بهترین شغل های تخصصی برای مهاجرت می باشد و بازار کار و درآمد آن در خارج از کشور عالی است.
تعمیرات لوازم خانگی در خارج از کشور
تعمیرکاران جزو آن دسته از مهاجرانی هستند که می توانند به صورت کاری به کانادا مهاجرت کنند. به سرویس دهندگان لوازم خانگی در طبقه بندی NOC کانادا، کد ۷۳۳۲ تعلق می گیرد و این افراد واجد شرایط مهاجرت به کانادا هستند.
عوامل مختلفی در درآمد شغل تعمیرات لوازم خانگی تاثیرگذار است. همانطور که تمام معلمان یا تمام مدیران حقوق یکسانی ندارند، این شرایط برای تعمیرکاران لوازم خانگی هم صادق است.
درآمد شغل تعمیرات لوازم خانگی به عواملی نظیر مهارت در کار، تنوع در خدماتی که ارائه می دهید، کیفیت کار، مشتری مداری و حتی ساعات و شرایط کاری شما دارد. مثلا برای کسی که یک مغازه دارد و کسی که مغازه ای را اجاره کرده و کسی که به عنوان شاگرد در یک مغازه کار می کند یا کسی که در یک شرکت خدماتی کار می کند تفاوت زیادی در درآمد وجود دارد.
به طور معمول و میانگین درآمد این شغل بین ۷ تا ۱۵ میلیون تومان است. البته تجربه و سابقه نیز در افزایش درآمد شما بسیار تاثیرگذار است و به تدریج درآمد شما در طول زمان افزایش خواهد یافت، هرچند که درآمد شما حتی در ابتدای شروع به کار در این شغل هم مقدار کاملا قابل قبولی خواهد بود.
البته ترفندهایی وجود دارد که شما می توانید سریع تر درآمدتان را افزایش دهید. شما باید تا حد امکان تعمیر قطعات لوازم خانگی را فرا بگیرید تا بتوانید با هزینه کمتر آنها را تعمیر کنید و مشتریان بیشتری جذب کنید. بعضی تعمیرکاران به دلیل اینکه مهارت کافی در عیب یابی و تعمیر قطعات ندارند مایلند آنها را تعویض کنند و این هزینه بیشتری را به مشتریان تحمیل می کند.
راه دیگر برای افزایش درآمد یک تعمیرکار لوازم خانگی تبلیغات است. بخصوص در چند سال اخیر که شبکه های اجتماعی رواج فراوانی داشته اند، تعمیرکاران لوازم خانگی قادر خواهند بود درآمد قابل توجهی را از تبلیغات و جذب مشتری از فضای مجازی داشته باشند.
البته شاید اولین چالشی که برای ورود به بازار کار تعمیرات لوازم خانگی با آن روبرو هستید سرمایه لازم برای ورود به بازارکار تعمیرات لوازم خانگی است که در بخش بعدی آن را به طور کامل و مرحله به مرحله بررسی و موشکافی کرده ایم.
برای اینکه یک تعمیرکار لوازم خانگی شوید لازم است در مرحله اول تعمیرات لوازم خانگی را به صورت اصولی آموزش ببینید. برای یادگیری این مهارت هم می توانید رشته فنی و حرفه ای مربوطه را در دانشگاه بخوانید و هم میتوانید از مسیری بسیار کوتاه تر از طریق آموزشگاه های فنی و حرفه ای اقدام کنید.
بعد از یادگیری مهارت تعمیرات لوازم خانگی لازم است تا مدتی به صورت کارآموزی در یک مرکز تعمیرات لوازم خانگی یا یک مغازه کار کنید تا تجربه لازم را بدست آورید و فوت و فن ها و ریزه کاری های این شغل را به خوبی فرا بگیرید. البته برای افرادی که پیش زمینه ذهنی در مورد برق و الکترونیک دارند شاید کارآموزی پس از دوره لازم نباشد و این افراد بتوانند مستقیم وارد بازار کار شوند.
آموزش تخصصی پیشنهادی ما به شما: دوره آموزش تعمیرات لوازم خانگی
پس از دوره اما شرایط برای همه یکسان نیست. شما ممکن است به هر طریقی مالک یک مغازه باشید یا مایل باشید یک مغازه اجاره کنید و یا قصد داشته باشید در یک شرکت خدمات فنی شروع به کار کنید. اینکه از چه طریقی پس از یادگیری مهارت ها وارد بازار کار می شوید به شرایط شما بستگی دارد. اما شرایط برای شما هرچه که باشد، بازار کار تعمیرات لوازم خانگی همیشه ظرفیت لازم را برای تعمیرکاران داشته و خواهد داشت.
شاید یکی از اهدافی که از یادگیری حرفه تعمیرات لوازم خانگی دنبال می کنید مهاجرت به کشورهای خارجی باشد ولی از شرایط مهاجرت یا امکان مهاجرت کاری بوسیله این شغل مطمئن نباشید. در قسمت بعد شغل تعمیرات لوازم خانگی در خارج از کشور را تحلیل و بررسی خواهیم کرد.
برای تخمین سرمایه لازم برای ورود به بازار کار تعمیرات لوازم خانگی باید نگاهی دوباره به مراحل ورود به بازار کار این شغل داشته باشیم. برای یادگیری این مهارت شما می توانید در یک آموزشگاه فنی و حرفه این ثبت نام کنید که هزینه این کلاس ها برای هر دو بخش تعمیرات مکانیکی لوازم خانگی و همینطور تعمیرات برد الکترونیکی لوازم خانگی رقمی بین ۳ تا ۴ میلیون تومان خواهد بود.
در مرحله بعد شما نیاز به جایی برای شروع به کار دارید. اگر هزینه اجاره یک مغازه را داشته باشید شرایط برای شما فرق می کند اما اگر مثل خیلی از افراد نتوانید این هزینه را در ابتدای کار فراهم کنید می توانید در یک شرکت خدماتی تعمیرات لوازم خانگی شروع به کار کنید.
هزینه دیگری که بر عهده شما خواهد بود مربوط به ابزار تعمیرات لوازم خانگی می باشد که آن هم هزینه چندانی برای شما نخواهد داشت و با رقمی در حدود ۵ الی ۷ میلیون تومان می توانید این ابزار را برای شروع کار تهیه کنید. البته این هزینه برای تعمیرات مکانیکی لوازم خانگی مورد نیاز است و برای تهیه ابزار لازم برای تعمیر برد الکترونیکی لوازم خانگی این هزینه تا دو برابر افزایش می یابد.
شما حتی در صورت داشتن سرمایه لازم برای ورود به بازار کار لوازم خانگی باید ویژگی های شخصیتی و شرایط خود را به طور کامل برای ورود به این بازار کار بررسی کنید و بطور مطمئن وارد این بازار کار شوید. در بخش بعدی ویژگی های یک تعمیرکار لوازم خانگی را شرح داده ایم.
دوره های آموزشی لوازم خانگی: آموزش تعمیرات ماشین ظرفشویی – آموزش تعمیرات لباسشویی – آموزش تعمیرات یخچال – آموزش تعمیرات مایکروویو – آموزش تعمیرات تلویزیون
از جمله ویژگی های یک تعمیرکار لوازم خانگی آموزش اصولی مهارت لازم در رابطه با این شغل است یعنی این فرد باید به خوبی تعمیرات لوازم خانگی را آموزش دیده باشد و به اصول برق و الکترونیک و همینطور کار با ابزار و وسایل آشنا باشد.
همچنین یک تعمیرکار لوازم خانگی باید دائم اطلاعات خود را در مورد تعمیر انواع لوازم خانگی و تکنولوژی های جدید بکار رفته در آنها بروز کند و شاید این مهم ترین چالشی باشد که یک تعمیرکار لوازم خانگی با آن روبروست.
حال که تمام شرایط ورود به بازار کار تعمیرات لوازم خانگی را بررسی کرده ایم باید ببینیم در مرحله آخر برای ورود به بازار کار لوازم خانگی چه ابزار ها و تجهیزاتی نیاز داریم. در بخش بعدی ابزار های مورد نیاز برای تعمیرات لوازم خانگی که شما قبل از ورود به بازار کار باید آنها را تهیه کنید را معرفی کرده ایم.
ابزارهای لازم برای تعمیرات لوازم خانگی خیلی پیچیده نیستند و شامل تجهیزات خاصی نمی شوند. این ابزار شامل موارد زیر می باشند:
ابزارهای مورد نیاز برای تعمیرات لوازم خانگی
اگر برای تعمیرات برد لوازم خانگی نیز آموزش دیده و مایل به انجام آن باشید وسایل زیر را نیز نیاز دارید:
مواردی که در این مقاله بررسی شد عبارتند از:
لینک کوتاه
منبع: https://fannipuyan.com
درآمد شغل تعمیرات لوازم خانگی : لوازم خانگی به وسایلی گفته می شود که بسیاری از کارها را برای ما راحت تر می کند. در واقع می توان گفت لوازم خانگی ربات هایی می باشند که در امور منزل ما را یاری می دهند. با پیشرفتی که در تکنولوژی حاصل شده است انواع مختلفی از لوازم خانگی با امکانات پیشرفته تولید و وارد بازار شده اند که هر یک دارای عملکردی خاص می باشد. در این مطلب به درآمد شغل تعمیرات لوازم خانگی و میزان سرمایه لازم برای این شغل و به طور کلی آینده شغلی تعمیرات لوازم خانگی به طور مفصل پرداخته شده است.
یخچال فربزر، ماشین لباسشویی، ماشین ظرفشویی، جاروبرقی، آب میوه گیری، غذاساز، مایکروویو، چای ساز و صدها دستگاه کوچک و بزرگ دیگر انواعی از لوازم خانگی می باشند که توسط شرکت های مختلف تولید و به بازار عرضه می شوند.
اگر به شغل تعمیرات لوازم خانگی علاقمند هستید در دوره آموزش تعمیرات لوازم خانگی مجتمع فنی پایتتخت شرکت کنید
با توجه به تقاضای بالایی که برای انواع لوازم خانگی وجود دارد و همه افراد از لوازم خانگی مختلف استفاده می کنند، افرادی که در این حوزه مشغول به کار هستند بازار کار خوبی خواهند داشت.
از تولیدکنندگان اصلی لوازم خانگی گرفته مانند ال جی و سامسونگ که غول های لوازم خانگی در دنیا می باشند تا فروشندگان و همچنین تعمیرات لوازم خانگی بازار کار داغی دارند و می توانند به درآمد بالایی دست پیدا کنند.
طبیعتا لوازم مکانیکی و الکتریکی مختلفی که در منزل مورد استفاده قرار می گیرند با گذر زمان و یا دلایل مختلف دیگری مانند استفاده نادرست ممکن است دچار مشکلات و خرابی های مختلفی گردند.
به علت پیچیدگی که این لوازم دارند امکان تعمیر آنها توسط خود فرد وجود نداشته و ممکن است با این کار آسیب بیشتری به دستگاه وارد شده و یا خطراتی مانند آتش سوزی و برق گرفتگی نیز فرد را تهدید نماید.
در نتیجه در این گونه مواقع نیاز به استفاده از فردی است که در این زمینه دارای تخصص و دانش بالایی باشد و در این حرفه آموزش دیده است. افرادی وجود دارند که دوره های مختلف تعمیرات لوازم خانگی را پشت سر گذاشته اند و یا در رشته های برق و الکترونیک تحصیل نموده اند. استفاده از این افراد در هنگام خرابی لوازم خانگی بهترین گزینه می باشد.
با توجه به گسترش انواع و اقسام لوازم خانگی در دنیا و استفاده افراد از لوازم خانگی کوچک و بزرگ در منازل، مشاغل مربوط به حوزه لوازم خانگی می توانند برای افرادی که وارد این شغل می شوند پولساز باشد.
لوازم خانگی قیمت بالایی دارند و با توجه به تحریم هایی که در سال های اخیر کشور ما با آن رو به رو می باشد قیمت این وسایل به طور فزاینده ای بالا رفته است و امکان خرید این وسایل در صورت خرابی وسایل قدیمی برای بسیاری از افراد وجود ندارد.
به همین دلیل است که در صورتی که وسیله ای در منزل خراب شود افراد به جای خرید وسیله جدید تلاش می کنند تا به هر نحوی به تعمیر همان دستگاه قبلی بپردازند تا از پرداخت هزینه اضافی جلوگیری نمایند. به همین دلیل است که شغل تعمیرات لوازم خانگی شغلی است که مراجعه کنندگان بسیاری دارد و آن را جزء مشاغل پردرآمد طبقه بندی می کنند.
همانطور که گفته شد شغل تعمیرات لوازم خانگی مشتریان زیادی داشته و بالطبع درآمد بالایی از آن حاصل می شود. البته میزان درآمد شغل تعمیرات لوازم خانگی به عوامل متعددی بستگی دارد و مانند هر شغل دیگری میزان تلاشی که فرد انجام می دهد و مهارت بالای وی می تواند در افزایش درآمد نقش مهمی داشته باشد.
برخی افراد تنها به تعمیرات یک نوع لوازم خانگی مانند یخچال می پردازند اما در صورتی که این افراد مهارت خود را در دستگاه های دیگر نیز بالا برند می تواند به درآمد بالایی دست پیدا کنند. متوسط درآمد ماهانه برای این شغل در حدود 6 تا 15 میلیون تومان می باشد که بسته به عوامل مختلف می تواند بیشتر یا کمتر نیز گردد.
پیش از ورود به هر شغلی نیاز است تا تمام جوانب آن سنجیده شود تا پس از راه اندازی کار به دلایلی مانند عدم درآمد مناسب و یا آینده شغلی نامناسب مجبور به ترک کار و متضرر شدن باشید.
مسلما شغلی که انتخاب می شود باید دارای ثبات بوده و تنها برای دوره ای کوتاه نباشد و بتوان به عنوان شغلی بلند مدت و یا همیشگی روی آن حساب کرد. با توجه به این که روز به روز انواع جدیدی از لوازم خانگی تولید و وارد بازار می شود و بسیاری از افراد به انجام کار دستی تمایل ندارند و مایل به انجام کارهای خود با استفاده از دستگاه های جدید و اتوماتیک می باشند، بازار تعمیرات لوازم خانگی در سال های آینده داغ تر از زمان حال می باشد و می توان آینده شغلی تضمین شده ای برای این شغل در نظر گرفت.
در صورتی که تصمیم گرفته اید که شغل تعمیرات لوازم خانگی را برای خود انتخاب کنید در ابتدا باید دوره های مختلفی را که برای تعمیرات انواع لوازم خانگی برگزار می شود طی کنید. این دوره ها در آموزشگاه های مختلف تدریس می شود و پس از طی ننمودن دوره، مدرک فنی و حرفه ای به افراد ارائه می شود.
در این آموزشگاه ها سرفصل های مختلفی تدریس شده و به صورت عملی نیز در کارگاه های موجود، انواع لوازم خانگی و نحوه تعمیر آنها آموزش داده می شود. آموزشگاه های مختلفی در تهران وجود دارند که یکی از این آموزشگاه ها مجتمع فنی پایتخت می باشد که تحت نظارت سازمان فنی و حرفه ای بوده و پس از طی کردن دوره ها، افراد به بازار کار معرفی می گردند.
بسیاری از مشاغل برای راه اندازی نیاز به سرمایه های میلیاردی داشته که بسیاری از افراد تازه کار این سرمایه را ندارند و قادر به راه اندازی این مشاغل نمی باشند. شغل تعمیرات لوازم خانگی جزء مشاغلی می باشد که برای آغاز به کار در آن نیازی به سرمایه آنچنانی نبوده و تنها با فراگرفتن مهارت و دانش در این زمینه و تهیه ابزار کاری که قیمت چندانی ندارند می توان به این شغل ورود پیدا کرد.
در صورتی که تمایل به انجام کار به صورت مستقل می باشد می توانید به اجاره یا خرید یک مغازه برای انجام کار بپردازید و یا با ثبت نام در سایت های مختلف به صورت سیار کار کنید. همچنین شرکت های خدماتی و تعمیراتی مختلفی وجود دارند که به استخدام تعمیرکاران لوازم خانگی می پردازند.
در هر شغلی که باشید با رعایت کردن نکاتی و استفاده از ترفندهای مختلف می توانید به کسب و کارتان رونق بخشیده و درآمد خود را بالا ببرید. در شغل تعمیرات لوازم خانگی اولین قدم ارائه کار با کیفیت و کسب دانش و مهارت بالا می باشد که برای مشتری اهمیت زیادی دارد و در صورت مشاهده بی دقتی و کیفیت نامناسب دیگر به شما برای انجام تعمیرات مراجعه نخواهد کرد. شما میتوانید در آموزشگاه فنی پایتخت تعمیرات لوازم خانگی را بصورت جدا جدا آموزش ببینید، مثلا فقط در دوره آموزش تعمیرات ماشین لباسشویی و یا فقط در دوره آموزش تعمیرات یخچال و ... نیز شرکت کنید. عوامل مختلف دیگری نیز وجود دارند که می توانند به بالا رفتن درآمد شما کمک کنند که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:
مجتمع فنی پایتخت برگزار کننده دوره های فنی مانند: آموزش تعمیرات موبایل ، آموزش تعمیرات برد الکترونیکی ، آموزش تعمیرات لپ تاپ ، آموزش تعمیرات ظرفشویی ، آموزش PLC و ... می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره های آموزشگاه تماس بگیرید.
لطفا شکیبا باشید ...