0

کفش مناسب بارداری

کفش بارداری کفش مناسب بارداری کفش خانم باردار خصوصیات کفش بارداری اهمیت پوشیدن کفش مناسب در بارداری انتخاب کفش مناسب در بارداری
ثبت شده 3 سال پیش توسط افسانه حسین نیا ویرایش شده در 1400/4/8

چرا پوشیدن کفش مناسب در بارداری مهمه و پوشیدن چه کفشی در این دوره پیشنهاد میشه؟

کفش مناسب بارداری

1 جواب

0
3 سال پیش توسط: افسانه حسین نیا

چه کفشی برای خانم باردار مناسب است؟

 

اگرچه پیشگیری و کنترل ورم و درد پاها در اثر اضافه وزن بارداری کار ساده ای نیست، ولی راهکارهایی برای کنترل این وضعیت وجود دارد که یکی از کاربردی ترین آنها، انتخاب کفش مناسب در دوران بارداری است.

 

کفش بارداری

با ورود به سه ماهه دوم بارداری، بسیاری از خانم ها با عوارضی نظیرورم و درد پاها  می شوند. این درد که در غالب موارد به دلیل افزایش وزن دوران بارداری اتفاق می افتد، در صورتی که کنترل نشود به مرور به زانوها و کمر نیز سرایت می کند.

اگرچه پیشگیری و کنترل ورم و درد ناشی از اضافه وزن در دوران بارداری چندان کار ساده ای نیست و در بهترین شرایطش وزن مادر به دلیل حمل جنین افزایش می یابد، راهکارهایی برای کنترل این وضعیت وجود دارد که یکی از کاربردی ترین آنها انتخاب کفش مناسب بارداری است.

کفش کاملا تخت ممنوع

بعضی از کفش ها که معمولا به کفش باله معروف هستند، کفی تخت و بسیار نازک دارند و موقع راه رفتن با آنها کوچک ترین سنگریزه های خیابان را هم حس می کنید. این کفش ها شاید در حالت عادی اذیت تان نکنند که بعید است، اما بدترین انتخاب ممکن در دوران بارداری هستند.

بنابراین در این دوران خرید کفش ارزان و غیر استاندارد را فراموش کنید و حتما سراغ کفش هایی بروید که کفی مناسب، مستحکم و متناسب با قوس کف پای شما داشته باشند.

فراموش نکنید انتخاب کفش نامناسب علاوه بر اینکه به پاهای تان آسیب می رساند، می تواند موجب کلافگی و بی حوصلگی شما هم بشود.

بهترین انتخاب را می توانید از میان کفش های طبی بارداری داشته باشید و با خیال راحت با آنها پیاده روی کنید.

اگر شما در دوران بارداری با افزایش دمای بدن روبرو می شوید، می توانید با پوشیدن صندل، بخشی از گرمای هوا را از خود دور می کنید

سراغ بندی ها نروید

شاید در ماه های اول کار سختی به نظر نرسد، اما بعد از ماه چهارم کم کم متوجه می شوید خم شدن و بستن بند کفش ها اصلا به راحتی سابق نیست.

برای همین پیشنهاد می کنیم فقط دو مدل کفش بخرید؛ کفش های پشت باز و کالج هایی که پا به راحتی درون شان سر می خورد و نیازی به خم شدن و جا باز کردن با پاشنه کش ندارند.

نگران تیپ تان هم نباشید، آنقدر مدل های زیبا با این شکل و شمایل در بازار پیدا می شود که به آراستگی ظاهرتان کوچک ترین آسیبی نمی رسد.

صندل بپوشید

حالا که فصل تابستان است، بهترین انتخاب ها برای شما استفاده ازصندل های جلو باز است. انتخاب این کفش ها در فصل های گرم از این جهت اهمیت دارد که به خنک ماندن پای شما کمک می کند.

بنابراین اگر شما از آن دسته زنانی باشید که در دوران بارداری با افزایش دمای بدن رو به رو می شوید، می توانید از این بابت آسوده باشید که با پوشیدن صندل، بخشی از گرمای هوا را از خود دور می کنید.

دقت کنید برای انتخاب صندل هم سراغ صندل های تخت با حداکثر 2 تا 3 سانتیمتر پاشنه بروید و استانداردهای لازم را برای کفش تان رعایت کنید.

مادری با کفش های کتانی

شاید کتانی ها و کفش های ورزشی انتخاب های دوست داشتنی شما باشند و ترجیح بدهید در دوران بارداری باز هم از آنها استفاده کنید.

در این صورت توجه داشته باشید پنجه این کفش ها کاملا آزاد و جادار باشند و در عین حال کفی مناسب و نرمی داشته باشند و در عین حال بندی نیز نباشند.

بعضی از برندهای معروف کفش، جدیدا کفش هایی را با طرح کتانی طراحی کرده اند که تمام ویژگی های کفش ورزشی را دارند، اما پشت شان باز و پوشیدن شان برای خانم های باردار راحت است.

به پاشنه دارها نه بگویید

نگاه کردن به کفش های پاشنه بلند و رنگارنگ داخل جاکفشی و نپوشیدن شان سخت است، اما باید قدرت نه گفتن را در این چند ماه بیشتر از همیشه به کار بگیرید و به این کفش های براق و خوش رنگ نه بگویید.

کفش هایی که پاشنه هایی بلندتر از حد استاندارد دارند خیلی راحت فشار روی کمرتان را مضاعف می کنند و می توانند دردهای ساده و قابل کنترل را به دردهای حاد و مزمن تبدیل کنند.

همچنین به دلیل افزایش وزن در دوران بارداری و احساس عدم تعادل، احتمال زمین خوردن با کفش‌های پاشنه بلند افزایش می‌یابد.

بنابراین همین الان درب جاکفشی را ببندید و از داشتن کفش های تخت و زیبای خود تا اتمام دوران بارداری لذت ببرید.

جنس رویه کفش بهتر است از چرم باشد تا پاها کاملا نفس بکشند. کف کفش نیز باید از جنس لاستیک باشد تا احتمال سرخوردن زن باردار کاهش بیابد

 

6 نکته موقع خرید کفش در بارداری

1- در طی حاملگی، شلی بافت ناشی از تاثیر هورمون‌ها منجر به بزرگ‌تر شدن پاها می‌شود. از این‌رو به زنان باردار توصیه می‌شود شماره کفش خود را بزرگ‌تر انتخاب کنند.

همچنین قسمت جلوی کفش که انگشتان در آن قرار می‌گیرند، باید عمیق تر و دارای فضای بیشتری باشد، به خصوص اگر پاها ورم دارند، رعایت این نکته در انتخاب کفش الزامی است.

در این دوران اندازه کفش بیشتر خانم‌ها حدود یک شماره بزرگ‌تر می‌شود و حتی پس از زایمان و برگشت به وزن قبلی، پای آنها به سایز قبل برنمی‌گردد و معمولا نیم تا یک شماره به شماره آن اضافه می‌شود.

2- یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های کفش خانم باردار این است که حداکثر توانایی جذب ضربه را داشته باشد؛ یعنی لایه درونی کفش و به خصوص پاشنه آن، به اندازه کافی نرم باشد تا هنگام راه رفتن، ضربه واردشده به پا را بگیرد.

3- جنس رویه کفش بهتر است از چرم باشد تا پاها کاملا نفس بکشند. کف کفش نیز باید از جنس لاستیک باشد تا احتمال سرخوردن زن باردار کاهش بیابد.

4- اگر قوس کف پا در دوران بارداری کاهش یافته است (در زنانی که از قبل کف پایشان صاف و یا در افراد چاق، این مساله بیشتر مشهود است)، حتما باید با تجویز پزشک و استفاده ازکفی مناسب این حالت را تصحیح کرد تا از بروز مشکلات بعدی، مانند درد انگشتان پا،التهاب فاسیای کف پاو… جلوگیری شود.

5- به دلیل ورم پاها، باید از پوشیدن کفش‌های خیلی تنگ و باریک خودداری نمود، زیرا باعث اختلال در گردش خون پاها می‌شوند. برای کاهش ورم، باید پاها تا حد امکان بالا نگه داشته شوند و در نشستن طولانی مدت، یک چهارپایه کوچک در زیر پاها قرار داد.

6- در صورت وجود مشکلات دیگری در پاها مثل خار پاشنه،میخچه دردناک و … حتما با پزشک برای خرید کفش مناسب مشورت کنید. 

منبع :

https://article.tebyan.net/280443/%DA%86%D9%87-%DA%A9%D9%81%D8%B4%DB%8C-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%85-%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%B1-%D9%85%D9%86%D8%A7%D8%B3%D8%A8-%D8%A7%D8%B3%D8%AA-

loader

لطفا شکیبا باشید ...