0

چند تن از مشاهیر خراسان رضوی

مشاهیر خراسان رضوی بزرگان خراسان رضوی مشاهیر نام آوران مشهد بزرگان تاریخ مشاهیر مشهد
ثبت شده 3 سال پیش توسط زهرا حمادی ویرایش شده در 1400/4/3

بچه ها چند تن از مشاهیر خراسان رضوی رو معرفی میکنید؟

چند تن از مشاهیر خراسان رضوی

1 جواب

0
3 سال پیش توسط: زهرا حمادی

کشور عزیزمان ایران درطول تاریخ، همواره مهد پرورش بزرگان و نام آوران بسیاری بوده است. این بزرگوران در شهرهای مختلف ایران به دنیا آمده‌اند و عمر پربرکتشان را در راه ترقی علم، هنر و فرهنگ این سرزمین سپری کردند. استان خراسان رضوی و شهر مشهد زادگاه بسیاری از این مشاهیر است.

آرامگاه مشاهیر خراسان رضوی گنجینه های معنوی ایران - خبرگزاری مهر | اخبار  ایران و جهان | Mehr News Agency

ابوالقاسم فردوسی

از شخصیت‌های معروف شعر و ادب فارسی، شاعر بلند آوازه ایرانی و سراینده شاهنامه معروف، حکیم ابوالقاسم فردوسی است. تاریخ تولد او را سال  319عنوان کرده‌اند. فردوسی در روستای پاژ که از توابع شهر طوس است به دنیا آمد. نام اصلی فردوسی در بعضی منابع ابوالقاسم حسن پور علی طوسی نوشته شده است و گفته شده شاید تخلص فردوسی را سلطان محمود غزنوی در دیداری که با او داشته، به وی نسبت داده است.

شاهنامه حاصل سی سال تلاش حکیم فردوسی برای سرودن این شاهکار ادبیات کهن پارسی است. این شاعر بزرگ از کودکی علاقه زیادی به داستان‌های گذشته ایران داشته و با جستجوی فراوان، کتاب‌هایی از ایران کهن را به دست آورده است که گفته می‌شود شاهنامه بر اساس اطلاعات همین داستان‌ها و افسانه‌ها سروده شده.

تاریخ وفات این شاعر بزرگ‌سال 411هجری قمری عنوان شده و بنابرگفته ها به دلیل اینکه فردوسی شیعه بوده است، اجازه دفن وی را در قبرستان مسلمانان ندادند و درنهایت جسد وی را در باغ شخصی‌اش در نزدیکی روستای محل تولدش در اطراف مشهد دفن کردند.

آرامگاه این شاعر بزرگ در طوس مشهد سالانه میزبان مسافران زیادی است که پس از زیارت امام هشتم، این مکان را به عنوان یکی از اصلی‌ترین گزینه‌های گردشگری خود در مشهد انتخاب می‌کنند.

شیخ طوسی

از مجتهدین به نام جهان تشیع، که کتب فراوان و مهم زیادی از خود به جای گذاشته است، ابوجعفرمحمدبن حسن طوسی ملقب به شیخ طوسی یا شیخ طائفه است. ایشان در رمضان سال 385هجری قمری در شهر طوس به دنیا آمده‌اند. وی از مهم‌ترین شخصیت‌های معروف مشهد محسوب می‌شود.

این عالم برجسته در سن بیست وسه سالگی به عراق مهاجرت و تا آخر عمر در آنجا زندگی کردند. شیخ طوسی در محضر استادان بزرگی چون : سید مرتضی علم الهدی و شیخ  مفید بوده‌اند و پس از فوت استادشان سید علم الهدی، به عنوان مرجع فتوایی و علمی شیعه معرفی شدند.

این عالم گران‌قدر مؤسس حوزه علمیه نجف است  و کتاب معروف التبیان که در تفسیر قرآن کریم نوشته شده از تألیفات مهم ایشان است. همچنین دو کتاب از چهارکتاب اربعه شیعه توسط شیخ طوسی نوشته شده است. کتب اربعه شیعه مجموعه کتاب‌های حدیث است که از مهم‌ترین منابع حدیث شیعه شناخته می‌شود. ایشان در طول عمر با برکتشان شاگردان زیادی تربیت‌کرده‌اند.

شیخ طوسی در سال 460هجری قمری از دنیا رفتند. ایشان وصیت کردند که در منزل شخصی خود دفن شوند و آنجا به مسجد تبدیل شود. هم ‌اکنون این مکان در نزدیکی حرم امام علی (ع) قرارداد و به مسجد شیخ طوسی معروف است.

آرامگاه مشاهیر خراسان رضوی گنجینه های معنوی ایران - خبرگزاری مهر | اخبار  ایران و جهان | Mehr News Agency

چند تن از مشاهیر خراسان رضوی

  • ابوالقاسم فردوسی
  • شیخ طوسی
  • ادیب نیشابوری
  • جابربن حیان
  • ملک‌الشعرای بهار
  • مهدی اخوان ثالث
loader

لطفا شکیبا باشید ...