لطفا اگر اطلاعاتی در مورد مرگ ماری کوری دارید در اختیار من قرار بدید.
ماری کوری با نام کامل ماریا اسکودوسکا کوری (۷ نوامبر ۱۸۶۷ – ۴ ژوئیه ۱۹۳۴) یا ماریا سالومیا کوری که به نام مادام کوری نیز شناخته میشود، فیزیکدان و شیمیدان لهستانی-فرانسوی و از پیشگامان پژوهش در زمینهٔ واپاشی هستهای بود. خانوادهٔ کوری در مجموع پنج جایزهٔ نوبل دریافت کرد که او نخستین زن در جهان بود که به جایزهٔ نوبل دست یافت؛ همچنین تنها زن و اولین کسی بود که دو بار جایزهٔ نوبل گرفت و تنها کسی بود که در دو زمینهٔ علمی متفاوت جایزهٔ نوبل را از آن خود کرد همچنین کوری نخستین زنی بود که اجازه یافت در دانشگاه پاریس تدریس کند.
ماری برای آخرین بار در سال ۱۹۳۴ از لهستان بازدید کرد. چند ماه بعد، در چهارم ژوئیه ۱۹۳۴، او بر اثر کمخونی آپلاستیک، که تصور میشود ناشی از کار مداوم او با پرتوهای خطرناک رادیواکتیو بود، در بیمارستانی در فرانسه درگذشت.
زمانی که او در این زمینه مشغول فعالیت بود، آثار ویرانگر پرتوهای یونیزهکننده هنوز بهخوبی آشکار نشده بود و او در زمان کار با مواد پرتوزا ملاحظات لازم در مورد عدم تماس مستقیم با این مواد را انجام نمیداد؛ بهطوری که برای مثال او لولههای حاوی نمونههای رادیواکتیو را در جیب روپوش آزمایشگاهی خود حمل میکرد و آنها را در کشوی میز کارش نگهداری میکرد. کوری همچنین در زمانی که در بیمارستانهای صحرایی خط مقدم جبهه در جنگ جهانی اول بهعنوان رادیولوژیست مشغول به کار بود، در معرض تابش پرتوی ایکس قرار داشت. اگرچه چندین دهه کار با مواد پرتوزا منجر به بیماری وخیم او، شرایطی مثل از دست رفتن تقریباً کامل بینایی بهعلت آبمروارید و حتی در نهایت مرگ او شد، اما او هیچگاه متوجه خطرات سلامتی ناشی از تماس با مواد رادیواکتیو نشد. او در قبرستانی در شهر سو در کنار همسرش پیر کوری به خاک سپرده شد. ۶۰ سال بعد و در سال ۱۹۹۵، به افتخار دستاوردهایش، بقایای جسد او به پانتئون در پاریس منتقل شد. بهخاطر آلودگی بدن ماری به مواد رادیواکتیو، بقایای او در محفظهای سربی قرار داده شد. او اولین زنی است که بهخاطر دستاوردها و افتخاراتش در پانتئون دفن شدهاست.
بهعلت سطح بالای آلودگی رادیواکتیو، برگههای مقالاتی که او در دهه ۱۸۹۰ میلادی نوشته بود، بهعنوان مواردی خطرناک جهت لمس در نظر گرفته شدهاند.حتی دفترچه یادداشت او نیز فوقالعاده رادیواکتیو محسوب میشود.مقالات او در محفظهای سربی نگهداری میشوند و علاقهمندانی که مایل به مطالعه آنها هستند، باید از لباس و پوشش ویژه استفاده کنند. در آخرین سال زندگیش، ماری کوری مشغول کار روی کتابی با عنوان رادیواکتیویته بود که سرانجام پس از مرگش و در سال ۱۹۳۵ منتشر شد
لطفا شکیبا باشید ...