سلام دوستان کسی میدونه که چرا به علی نصیریان لقب آقای بازیگری دادن؟
علی نصیریان یکی از اساتید بازیگری تئاتر، تلویزیون و سینمای ایران است و تنوع محسوس و چشمگیری در کارنامه او به چشم میخورد. او از مرد ساده لوح «آقای هالو» تا شخصیت سیاسی چون قاضی شارح «سربداران» را به بهترین شکل بازی کرد. نقش او در بوی پیراهن یوسف بهدلیل همین قدرت بازیگری نسبتی با حاجی فتوحی میوه ممنوعه ندارد. بازی او به نقش بزرگ آقا دیوانسالار در «شهرزاد» باعث شد در این یکی دو سال اخیر او هم صاحب لقبی بهعنوان بزرگ آقای بازیگری شود.
علی نصیریان با بیش از ۶ دهه تجربه بازیگری همچنان در مقام بازیگری برجسته در مقابل دوربین ظاهر می شود و کارشناسان این حوزه از او در مقام یک بازیگر ممتاز ایرانی در عرصه تئاتر، سینما و تلویزیون یاد میکنند.
نصیریان که در زمینه بازیگری، نویسندگی و کارگردانی تئاتر، اسم و رسمی ماندگار از خود بجای گذاشته، دوران کودکی سختی را پشت سر نهاده است اما این سختیها سبب شد تا در آینده، اتفاقات خوشایندی برای وی رقم بخورد. چنانچه او در ۱۳۸۰ خورشیدی در بیستمین جشنواره تئاتر فجر مورد تجلیل قرار گرفت و یک سال بعد به عنوان چهره ماندگار معرفی شد. همچنین در ۱۳۸۴ خورشیدی به عنوان چهره برگزیده فرهنگستان هنر در جشن نامآوران فرهنگستانهای کشور برگزیده و در همین سال موفق به دریافت نشان درجه یک فرهنگ و هنر شد.
علی نصیریان در ۱۵ بهمن ۱۳۱۳ خورشیدی در تهران و در خانوادهای متوسط متولد شد. او درباره کودکیاش میگوید: اوضاع خیلی خیلی سختی بر ما گذشت. من تازه میخواستم به مدرسه بروم، آن هم در شرایطی که حتی نان هم گیر نمیآمد. زندگی بیشتر مردم تلخ و محنتبار بود؛ آب، هنوز لولهکشی نشده بود و آبانبارها و حوضها پُر از آلودگی بود. زمستانها آنقدر برف میآمد که ما نمیدانستیم چطور برفها را از حیاط بیرون بریزیم. بیماری، بیکاری و فقر بیداد میکرد؛ من تمام اینها را دیدم و لمس کردم و همینها بعدها بر نوع نگاه و نیز در آثارم تأثیری بسیار گذاشت.
او درباره خانوادهاش میگوید: پدرم بسیار مذهبی و در عین حال صاحب ذوق بود. منزل ما هم آن زمان در میدان شاپور بود. در آن جا قهوه خانههای بسیاری وجود داشت که همیشه مراسم نقالی برپا بود. در ایام محرم هم گروههای تعزیه بسیاری به محله ما میآمدند. من با پدرم به تماشای تعزیه میرفتم و از همان زمان به بازیگری علاقهمند شدم.
در دوره کودکی، نوجوانی و جوانی نصیریان، امکانات نمایشی در تهران وجود نداشت اما در محلهای که علی نصیریان زندگی میکرد، نمایشهای عامیانه جریان داشت. نصیریان تعزیهها، نمایشهای شادیآور در عروسی فامیل، نقالی در قهوهخانهها، پردهخوانی و... را در میدان گمرک، باغ معیر، بازارچه قوام الدوله و... میدید و پس از آن کارش تقلید و کپی کردن این نمایشها بود.
وی از همان ابتدای کودکی پای ثابت برنامههای نمایشی زمان خود بود. نصیریان شیفته معرکهگیری، پردهخوانی، نقالی، خیمهشببازی و نمایشهای تخت حوضی بود. او از نزدیک موفق به دیدن معروفترین بازیگران نقش سیاه یعنی ذبیحالله ماهری و مهدی مصری که در تئاتر شاهین در خیابان مولوی به ایفای نقش میپرداختند، شده بود.
لطفا شکیبا باشید ...