دوستان کسی میدونه ویلیام بلیک کی بود؟
ویلیام بلیک شاعر، عارف و نقاش بزرگ انگلستان در قرن هجدهم است که او را از بزرگترین شاعران در انگلستان و هم ردیف با شکسپیر میدانند. بلیک را فردی انسان دوست، صلح طلب و آزادی خواه میدانستند چرا که او اندیشه هایش را بی پروا در آثارش بیان میکرد.
عرفان او به طرزی بی بدیل با عرفان اسلامی و به خصوص با اندیشههای مولانا شباهت و همسانی دارد. اندیشههای عرفانی بلیک که در تضاد با کلیسا و دربار بود، از او در محافل رسمی چهرهای منفور ساخته بود، تا جایی که وی را مجنون و دیوانه خطاب میکردند. بلیک نقاشی چیره دست نیز بود و از نقاشی هایش به عنوان مکمل و همراه اشعارش استفاده میکرد. از زیباترین و بهترین شعرهای او میتوان به «راهب» و «گل آفتابگردان» اشاره کرد.
بلیک در ۲۸نوامبر ۱۷۵۷ در لندن چشم به جهان گشود. او سومین پسر یک جوراب فروش لندنی بود. بدون داشتن معلم و به تنهایی به مطالعه پرداخت و کتاب مقدس، نوشتههای جان میلتون، متون کلاسیک یونان، متون لاتین، اشعار شکسپیر و بن جانسون را خواند.
بلیک در سال ۱۷۷۱ شاگرد یک حکاک شد. در سال ۱۷۷۹ به عنوان حکاک برای یک کتاب فروش محلی کار میکرد. در سال ۱۷۸۴ به تدریج و با کمک یکی از دوستانش توانست یک حکاکی را به طور مستقل برای خود به راه اندازد. او به عنوان حکاک و شاعر به کار خود ادامه داد. بلیک تمام عمر خود را به غیر از سه سال، در لندن سپری کرد. از زمانی که چهار سال بیشتر نداشت، تصاویری ذهنی میدید. کارهایش ترکیبی بود از تصاویر ذهنی اش، ظلم و ستم، مرگ، باورها و رویاها.
بلیک در دوازدهم آگوست ۱۸۲۷ چشم از جهان فرو بست. او را در گوری بی نام و نشان در قبرستان عمومی منطقه «بان هیل» به خاک سپردند. پس از مرگ بلیک «وردزورث»]words worth در وصف او چنین مینویسد: هیچ شکی وجود نداشت که این مرد بیچاره مجنون بود، اما در جنون این مرد چیزی بود که بیشتر از سلامت روانی «لرد بایرون» و «والتر اسکات» برای من جذاب بود.
بلیک در حوزه نقاشی نیز فعالیت میکرد. او حتی به مدت ۶سال در آکادمی سلطنتی به فراگیری نقاشی پرداخت.
همزمان با انقلاب فرانسه در سال ۱۷۸۹، نخستین شاهکارهای بلیک- «کتاب تل» و «ترانههای بی گناهی» - منتشر شدند. از دیگر آثار او میتوان به موارد زیر اشاره کرد: «پیوند بهشت و دوزخ» در سال ۹۳-۱۷۹۰، «انقلاب فرانسه» در سال ۱۷۹۱، «آمریکا: یک پیش گویی» در سال ۱۷۹۳، «تصورات دختران آلبیون» در سال ۱۷۹۳، «ترانههای تجربه» در سال ۹۴-۱۷۹۳، «اروپا: یک پیش گویی» در سال ۱۷۹۴، «کتاب یوریزن» در سال ۱۷۹۴، «کتاب لوس» در سال ۱۷۹۵، «چهار زوآ» در سال ۱۸۰۴- ۱۷۹۵، «میلتون» در سال ۰۹-۱۸۰۴، و «بیت المقدس» در سال ۲۰-.۱۸۰۴
لطفا شکیبا باشید ...