0

علم حروف و اعداد

علم اعداد علم اعداد و حروف علوم غریبه متافیزیک چاکرا چشم سوم
ثبت شده 3 سال پیش توسط طیبه شاملوفرد ویرایش شده در 1400/3/31

علم اعداد و حروف چقدر میتونه در زندگی روزمره تاثیر داشته باشه

علم حروف و اعداد

1 جواب

0
3 سال پیش توسط: طیبه شاملوفرد

از دیربازدر بیشتر سنت‌ها و فرهنگ‌ها اعداد و اشکال از تقدس و یا شومی و همچنین کارکردهای خاصی برخوردار بوده‌اند، تا جایی که امروزه هم از اهمیت آن‌ها کاسته نشده است… متاسفانه درباره بیشتر مباحث نامبرده، بحث هایی مطرح شده یا بصورت افراط بوده و یا بصورت تفریط. حتی در تاریخ تفکر بشر، عدد شناسی و حتی ستایش اعداد هم دیده شده است. بطوری که تا نهایت خرافه و خیال پردازی پیش رفته اند. همچون: طالع‌بینی، ستاره‌ شناسی، کیمیاگری وعلومی ازاین قبیل. هرکدام به نوعی احتیاج به دانش و علوم مربوطه می باشند تا بشر به بی راهه نرود.
ازطرف دیگر، وقایع بسیاری که درماورای درک بشراولیه قرار داشته‌اند، او را برآن داشتند تا برای بیان اندیشه‌ها و دریافت‌هایش نظامی ازعلائم گوناگون ابداع کند. این علائم که به «نماد» تبدیل شده‌اند در حقیقت گویای چیزی فراتر از معنای آشکار و مستقیم خود هستند. نمادها همچون اعداد نقش مهمی در زندگی و البته ناخودآگاه انسان دارند و تفسیر این نمادها یکی از دغدغه‌های روانشناسان بزرگی همچون فروید و یونگ بوده است. از سوی دیگر اعداد فقط برای شمارش نیستند بلکه از ایام قدیم با نمادها در ارتباط تنگاتنگ بوده‌اند و تفسیر اعداد یکی از قدیمی ترین علوم در بررسی نمادها محسوب می شود، نمادها زبان مشترک انسانها از دیرترین روزگار تا به امروز بوده اند و در پیچ و خم جریانهای زندگی تا اندازه‌ای دگرگون شده اند.اما با وجود این تغییرات توانسته‌اند خود را با شرایط مکان و زمان، هماهنگ کنند و همچنان به زندگی خود ادامه دهند.
شاید کمتر کسی باشد که در طول روز با اعداد سرو کار نداشته باشد. بطور مثال وقتی از خواب شبانه بیدار می شوید به نزدیکان خود می گویید یک خواب دیدم، یا در سر سفره می نشینید و درخواست یک تکه نان می کنید، یا سئوال می کنید آدرس فلانی کجاست؟ خیابان …. پلاک …. واحد …. و یا هنگامی که شماره منزل و یا محل کار همکارانتان را با تلفن همراه خود می گیرید و یا وقتی سر کار شروع به شمارش اجناس و وسایل می کنید و هزاران اعداد دیگر که تا آخرشب هنگام خوابیدن، با آنها درگیر هستید. آیا تا بحال از خود سئوال کرده اید که این اعداد دارای چه نیرو و انرژی ای هستند؟.
تا بحال فکر کرده اید چرا از سالیان قبل، ” دو دو تا چهار تا بوده است و پنج تا نشده ” ؟، چرا چهار عمل اصلی رمزگشای این همه فرمول های ریاضی و فیزیک و …. بوده ؟ .
انرژی این اعداد از کجاست که وقتی به دنیا می آییم نواری را بر دور دست نوزاد می زنند که فقط شماره دارد و با آن شناسایی می شود وپدرومادراو معلوم می گردد. شناسنامه برایمان می گیرند که شماره آن تا آخر زندگی ما،هویت ما می شود و هنگامی هم که فوت می کنیم باز تبدیل به یک شماره می شویم وبه دور دستمان نواری می زنند و در نهایت شماره قبر و ….
ده ها هزار سال طول کشید تا انسان توانست ، لنگان لنگان ، با شمردن آشنا شود. چرا جهان پیرامون این چنین وسیع است که در طبیعت این اعداد مهم و بسیار بزرگ وجود دارد. پیشرفت دانش و تمدن بشری مرهون علم ریاضی و عدد شناسی است. به طوریکه علم ریاضی و عدد شناسی پایه واساس کلیه علوم اعم از علوم انسانی (روان شناسی ، جامعه شناسی ، فلسفه ، تاریخ ، جغرافیا ، ادبیات ، شعر و موسیقی ، هنر و…..) می باشد.
در دوره صفویه در ایران، معماران و مهندسان مدارس و مساجد و پل های آن زمان، همه از ریاضیدانان قابلی بودند؛ معروف ترین چهره ریاضیدان ( بها الدین عاملی )است. همچنین علوم تجربی (زیست شناسی، زمین شناسی، فیزیک، شیمی، پزشکی،  نجوم ، فنون، مکانیک، عمران، ساختمان ….. ) و ریاضی جزئی از اجزاء لاینفک زندگی معمولی در معاملات ، تغذیه و فنون و کارهای معمولی که بشر در روزمره با آن سر و کار دارد، به حساب می‌‌ آید ….
علم ریاضی و عدد شناسی در علوم اجتماعی به ویژه جامعه شناسی نیز دارای ارزش و قطعیت معتبری است. چنانکه از آمار بعنوان یکی از وسایل مهم تحقیق استفاده می گردد و محققین در اغلب موارد مانند تحقیق در موضوع خودکشی ها، کثرت ازدواج ها، شیوع وافزایش طلاقها و بالا رفتن و یا پائین آمدن نرخ ها و موارد زیادی مانند آنها با استفاده از اطلاعات آماری تحقیقات خود را ارزش علمی می‌ بخشند. می توان از اهمیت و لزوم هندسه در معماری ، حساب در بانکداری و صدها موارد کاربرد ریاضیات در زندگانی عملی، سخن به میان آورد.
در مورد ارزش و قطعیت و اعتبار علم ریاضی و عدد شناسی در علوم نیز کافی است تکرار نمائیم که دانشمندان اغلب کشفیات و معلومات حاصله را هنگامی روشن و قطعی می شمارند که می توان آنها را به صورت اعداد یا فرمولهای ریاضی نشان داد و به عبارت دیگر کیفیت را به صورت کمیت عرضه داشت و در این راه به اندازه ای پیش رفته اند که گفته اند: (شناخت عبارتست از اندازه گیری ). اگر امروز قسمت عمده وسایل و لوازم کارگاهها و آزمایشگاهها را وسایل اندازه گیری تشکیل می‌‌‌‌‌ دهند علتش همین قطعیت علوم ریاضی است که موضوع آن کمیت و مقدار است.

دانشمندان برای علم ریاضی اهمیت فراوانی قائل بوده اند. علمائی همچون ابن سینا ، خیام ، ابوالوفای بوزجانی شارح کتاب جبر خوارزمی ، ابن هثیم ، اخوان الصفا ، ابوسهل کوهی که یکی از علمای جبربوده، فارابی که نظریه موسیقی ایران زمان خود را تکمیل کرده  و همین موسیقی سنتی زنده حاضر از آن باقی مانده است، همچنین ابوریحان بیرونی چند تألیف ریاضی و نجومی بسیار مهم از دوره قرون وسطائی اسلام بر جای گذاشته و در مسائلی همچون رشته های عددی و تعیین شعاع زمین کار کرده است.

loader

لطفا شکیبا باشید ...