کسی میدونه چه نوشیدنی های همراه غذا میشه خورد؟
اکنون که از فواید مصرف نوشیدنی همراه غذا مطلع شدیم شاید پاسخ به این سؤال که با غذا چه نوشیدنی باید بخوریم اهمیت ویژهای پیدا کند. انتخاب مایعات مناسب برای وعدههای غذایی، فرایند هضم را راحتتر کرده و از نفخ و مشکلات مشابه جلوگیری میکند؛ بنابراین در این بخش تعدادی از نوشیدنیهای مفید را معرفی کرده و مزایای هریک را بررسی میکنیم.
*آب: در صدر لیست مایعات مذکور نوشیدن آب با غذا خودنمایی کرده و از اهمیت خاصی برخوردار است. آب به عبور راحتتر غذا از رودهها کمک کرده و برای رفع احساس سنگینی پس از خوردن، بسیار مفید است. نوشیدن آب با غذا در خانمهای باردار به رفع حالت تهوع به طور موقت کمک میکند اما در افرادی که از رفلاکس معده رنج میبرند، توصیه نشده و بهتر است با فاصله نیمساعته از هر وعده غذایی نوشیده شود.
* آبمیوهها: بعد از آب بهترین نوع نوشیدنی همراه غذا آبمیوه طبیعی است. مخصوصاً در وعده صبحانه استفاده از آبمیوه یک عادت غذایی مفید تلقی میگردد. این نوشیدنی با دارا بودن انواع ویتامین و قندهای طبیعی علاوه بر تسهیل فرایند هضم، برخی از ملزومات مورد نیاز بدن را نیز تأمین میکند. نکته مهم انتخاب نوع آبمیوه است، برای مثال در وعده صبحانه آب پرتقال یک نوشیدنی مناسب است، چرا که به علت داشتن ویتامین ث به بدن انرژی و نشاط بخشیده و میتواند به خوبی جای چای و سایر مایعات کافئیندار را بگیرد.
دوغ: خوردن دوغ همراه غذا یک عادت قدیمی و سنتی در بین ایرانیان است. این نوشیدنی در طی فرآیند تولید کره به عنوان فرآورده ثانویه از ماست استخراج میشود. ترشح سروتونین که پس از خوردن دوغ همراه غذا اتفاق میافتد؛ موجب خواب راحتتر و آرامش کلی بدن خواهد شد. باکتریهای پروبیوتیک موجود در دوغ به هضم غذا کمک کرده و از سوءهاضمه جلوگیری میکند.
دوغ نوعی نوشیدنی سرشار از کلسیم بوده و استحکام استخوانها و پیشگیری از پوکی استخوان از دیگر فواید خوردن دوغ همراه غذا است. پروتئین، کلسیم، گوگرد، فسفر و ویتامینهای گروه ب نیز در این نوشیدنی وجود دارند و باعث شدهاند که ارزش غذایی ۲ لیوان دوغ، معادل یک لیوان شیر باشد. پروتئینهای دوغ، در دستگاه گوارش بهتر از پروتئینهای شیر هضم میشوند؛ بنابراین بهراحتی میتوان با خوردن دوغ همراه غذا مشکل کمبود شیر در رژیم غذایی روزانه را حل کرد!
نوشیدنیهای گازدار:
باور عموم مبنی بر تسهیل فرایند هضم توسط نوشیدنیهای گازدار تا حد زیادی اشتباه است. ولی نوشیدن مایعاتی مانند آبهای گازدار یا دلسترهایی که حجم کمتری از سدیم را در خود دارند بعد از مصرف غذاهای سنگین و خشک، انتخاب بدی نیست. در نظر داشته باشید که مضرات این نوع نوشیدنی همراه غذا به علت رنگ، شکر و سایر افزودنیهای غیرطبیعی، به طور معمول از مزایای آن بیشتر است. برای مثال PH نوشابههای گازدار بین ۵/۲ تا ۵/۳ است و سیستم گوارش را به علت اسیدی بودن دچار اختلال میکند.
اسید فسفریک موجود در این نوشابهها نیز عملکرد صحیح معده را تحت تأثیر قرار میدهند. همین امر موجب میشود که کار معده مختل شده و بخشی از غذا به صورت هضم نشده به روده کوچک منتقل شود و سبب مشکلات گوارشی گردد.
همانطور که توضیح داده شد، مصرف نوشیدنی همراه غذا فرایند هضم را آسانتر کرده و باعث تسهیل عبور مواد غذایی از سیستم گوارشی میشود. هر فرد با توجه به نوع عادات غذایی باید یک نوشیدنی از میان مایعات مفید انتخاب کند اما برای حفظ سلامت بهتر است به نوشیدن آب با غذا عادت کنید
لطفا شکیبا باشید ...