0

مصرف مایعات همراه غذا چه مزیت هایی دارد؟

مایعات نوشیدنی ها مزیت نوشیدنی نوشیدن آب مصرف مایعات همراه غذا
ثبت شده 3 سال پیش توسط Alireza zare ویرایش شده در 1400/3/31

کسی میدونه مصرف مایعات یا نوشیدن آب همراه غذا چه مزیت هایی داره؟

مصرف مایعات همراه غذا چه مزیت هایی دارد؟

1 جواب

0
3 سال پیش توسط: Alireza zare

مایعات هنگامی‌ که همراه مواد غذایی سفت به معده وارد شوند علاوه بر تسهیل حرکت آن‌ها باعث بهبود فرایند هضم می‌شوند. وجود آب یا سایر مایعات در ترکیب غذا موجب محلول شدن بهتر اسید معده و پخش شدن آن به‌طور یکنواخت بین مواد جامد می‌شود تا به‌صورت یکدست تجزیه شوند؛ بنابراین از مشکلاتی مانند نفخ و یبوست جلوگیری کرده و در حقیقت عملکرد آنزیم‌ها تقویت می‌گردد.
همچنین مصرف نوشیدنی همراه غذا موجب مکث‌های متعدد در روند خوردن و جویدن می‌شود. این مکث‌ها به‌صورت ناخودآگاه به مغز فرصت می‌دهد تا سیگنال‌های سیر شدن را دریافت کرده و از پرخوری جلوگیری کند؛ بنابراین نوشیدن آب با غذا به‌نوعی یک روش طبیعی برای کاهش وزن هم تلقی می‌گردد.
نتیجه مطالعات علمی که در این زمینه انجام‌ شده ممکن است برای شما جالب‌ باشد. در این تحقیق از شرکت‌کنندگان خواستند که طی دوازده هفته، قبل هر وعده غذایی ۵۰۰ میلی‌لیتر آب بنوشند؛ تمام این افراد رژیم‌های لاغری داشتند و در دوره کاهش وزن به سر می‌بردند. پس از پایان دوازده هفته وزن افرادی که این کار را انجام داده بودند، نسبت به سایرین بیش از ۲ کیلوگرم کم شده بود.
تاثیر مصرف آب بر سوخت و ساز بدن

همچنین تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف نوشیدنی همراه غذا ممکن است سوخت‌وساز بدن شما را سرعت ببخشد! (به ازای هر ۵۰۰ میلی‌لیتر، ۲۴ کالری بیشتر از حد معمول می‌سوزاند). بدن برای گرم کردن آب سرد مجبور است از انرژی بیشتری استفاده کند. در این صورت ناچار به مصرف کالری خواهد بود؛ جالب است بدانید که با مصرف آب هم دما با دمای بدن، تعداد کالری مصرف‌شده کاهش می‌یابد.
به‌ طور معمول نوشیدن مایعات همراه با غذا بر هضم، تأثیر منفی ندارد! مگر فرد دچار مشکل رفلاکس معده باشد. در افرادی که دچار رفلاکس هستند مایعات به معده حجم داده و فشار داخلی آن را بالا می‌برند. همین فشار موجب تشدید علائم رفلاکس شده و گاهی نفخ را هم به دنبال دارد؛ بنابراین اگر مبتلا به چنین مشکلی هستید؛ بهتر است در طول صرف غذا از نوشیدن خودداری کرده و نیم ساعت قبل یا بعد از وعده غذایی نوشیدنی مصرف کنید.
در مجموع می‌توان گفت که مصرف نوشیدنی همراه غذا، باعث هضم بهتر غذا شده و علاوه بر تسهیل فرآیند هیدراتاسیون از مشکلاتی مانند یبوست و نفخ جلوگیری می‌کند. اگر در غذایی که می‌خورید مقدار زیادی آب وجود دارد، مانند سوپ، نودل، سبزیجات آب پز و… پس دیگر به آب اضافی احتیاج چندانی ندارید.
ولی در صورت خوردن غذاهای خشک و سفت بهتر است به میزان مناسب آب یا مایعات بنوشید. حجم کلی معده حدود ۷۰۰ میلی‌لیتر است. در هر وعده غذایی کامل، یک فرد بالغ حدود ۱۸۰ گرم غذا می‌خورد. این حجم به حدود ۳۰۰ میلی‌لیتر مواد غذایی مایع در معده تبدیل می‌شود که با اطمینان می‌توان به آن ۲۰۰ میلی‌لیتر مایعات اضافه کرد.

آیا با وعده های غذایی آب بخوریم یا نه ؟ - weebfa.com

loader

لطفا شکیبا باشید ...