0

مصرف نوشیدنی همرا غذا و بروز مشکلات گوارشی

نوشیدنی نوشیدنی همراه غذا مشکلات گوارشی مصرف نوشیدنی آب دوغ
ثبت شده 3 سال پیش توسط Alireza zare ویرایش شده در 1400/3/31

کسی میدونه که مصرف نوشیدنی همراه غذا باعث بروز مشکلات گوارشی میشه یا نه؟

مصرف نوشیدنی همرا غذا و بروز مشکلات گوارشی

1 جواب

0
3 سال پیش توسط: Alireza zare

درک فرآیند طبیعی هضم به ما کمک می‌کند از چگونگی تأثیر مایعات بر این روند مطلع شویم؛ بنابراین در این بخش ابتدا به توضیح مختصری از فرآیند هضم غذا در سیستم گوارشی می‌پردازیم و پس‌ از آن ادعاهای مطرح‌ شده در زمینه مشکلات احتمالی ناشی از مصرف نوشیدنی همراه غذا را بررسی می‌کنیم. فرآیند هضم به‌محض آغاز حرکت جویدن مواد غذایی در دهان شروع می‌شود. جویدن با ترشح بزاق همراه بوده و بزاق دهان که حاوی آنزیم است؛ به شما در تجزیه مواد غذایی کمک می‌کند.
هنگام ورود غذا به معده، مواد غذایی با اسید معده مخلوط شده و بخش اعظمی از آن تجزیه خواهد شد تا یک مایع غلیظ ساخته شود، سپس این مایع به روده کوچک فرستاده می‌شود. این مایع غلیظ با آنزیم‌های گوارشی ترشح‌شده از لوزالمعده و اسید صفراوی کبد شما مخلوط می‌شود تا مواد مغذی را برای جذب در خون آماده کند.
بیشتر مواد مغذی در فرآیند عبور از روده کوچک جذب می‌شوند و در روده بزرگ این عمل به‌صورت مختصرتر انجام می‌گیرد. با رسیدن مواد مغذی به مناطق مختلف بدن از طریق جریان خون و همچنین دفع مواد زائد، روند هضم به پایان می‌رسد. کل این فرآیند با توجه به چیزی که می‌خورید و می‌آشامید می‌تواند از ۲۴ تا ۷۲ ساعت طول بکشد. مصرف مایعات یا نوشیدن آب با غذا در صورتی‌ که متعادل باشد مزایای بسیاری دارد، با این‌ حال برخی افراد ادعا می‌کنند که نوشیدنی همراه غذا برای سلامتی مضر است.
در ادامه دو دلیل رایج این افراد را برای ادعایشان توضیح داده و اثبات علمی رد آن‌ها را تشریح می‌کنیم:

ادعای اول:

نوشیدن آب با غذا، اسید معده و آنزیم‌های گوارشی را رقیق می‌کند و باعث می‌شود عمل هضم با مشکل مواجه شده و به‌سختی انجام شود. در این نظریه فرض بر این است که اسید معده یک مقدار مشخص و غیر قابل تغییر بوده که ممکن است رقیق شود درحالی‌که معده قادر به تشخیص میزان مناسب اسید مورد نیاز برای حجم و نوع مواد غذایی است و به‌طور کاملاً هوشمند مقدار متناسب از این اسیدها و آنزیم‌ها را تولید و آزاد می‌کند. از طرفی طبق تحقیقات علمی ثابت‌ شده است که اسید رقیق‌شده بهتر از اسید غلیظ واکنش نشان می‌دهد؛ بنابراین حتی در صورت رقیق شدن به میزان کم، تأثیر این آنزیم‌ها بیشتر نیز می‌شود.
ادعای دوم:

مایعات سرعت هضم را زیاد می‌کند و باعث می‌شود سرعت خروج غذای جامد از معده بالا رفته و به همین دلیل به علت کاهش زمان تماس مواد غذایی با اسید و آنزیم‌های معده، عملیات هضم به‌ خوبی انجام نمی‌شود، در صورتی‌ که هیچ تحقیق علمی این ادعا را اثبات نکرده است.
اگر چه مایعات سرعت مذکور را بالا می‌برند ولی این عبور سریع‌تر بر کیفیت هضم تأثیر نداشته و تنها فرایند کلی را تسهیل می‌کند. بنابراین به‌ طور کلی مصرف نوشیدنی همراه غذا برای بدن و سیستم گوارش مضر نبوده و تنها نوع نوشیدنی و میزان آن است که در هضم بهتر تعیین‌کننده خواهد بود.

آیا نوشیدن آب در بین وعده های غذایی خوب یا بد است؟

loader

لطفا شکیبا باشید ...