0

نویسنده موفق

نویسندگی نویسنده موفق نوشتن نوشته تاثیر گذار ویژگی نویسنده نوشته جذاب
ثبت شده 3 سال پیش توسط آرزو صالحی ویرایش شده در 1400/3/31

بنظر شما یک نویسنده موفق چه ویژگی میتونه داشته باشه ؟

نویسنده موفق

1 جواب

0
3 سال پیش توسط: آرزو صالحی

 

ویژگی های یک نویسنده موفق
اگر سری به نزدیک ترین کتابفروشی محل زندگی خود بزنید و یا جستجویی در اینترنت و فضای مجازی داشته باشید ، در می یابید که نویسندگان موفق بسیاری هر روزه مرزهای موفقیت در نویسندگی را جابجا می کنند و این چرخه مدام در حال وسعت است.

شاید شما هم با دیدن این تصاویر و یا این خبرها ، دلتان بخواهد نویسنده موفق ی بشود و یا بدانید آن ها چطور موفق شده اند.راستش را بخواهید ، موفقیت یک امر کاملا نسبی است.

یعنی به میزان آدمهایی که روی زمین زندگی می کنند ،تعریف از موفقیت وجود دارد و این تعاریف نیز همه در یک مسیر و یک راستا قرار می گیرند ، اما از سویی نیز هیچ معیار دقیقی وجود ندارد که چگونه میتوان موفق بود.

موفقیت یک حس درونی است ، نویسنده موفق بودن نیز یک حس کاملا درونی است. اما گاهی باید به مجموعه ی این احساسات که از سوی بسیاری از انسان ها برای یک نویسنده ی خاص ساطع می شود ، احترام بگذاریم و کمی در ویژگی های او جستار کنیم تا بتوانیم درک بهتری از شرایط و احوالات یک نویسنده موفق داشته باشیم.

این امر به ما کمک می کند تا در اولین قدم انگیزه ی خود را جهت رسیدن به یک موفقیت همگانی ارتقا دهیم و در گام دوم یک پله ما را به هدفمان یعنی آگاهی در باب نویسندگی و نویسندگان نزدیک تر می کند.ویژگی ها و خصوصیاتی که در ذیل می خوانید ، مجموعه ای از باید ها و نبایدها است که از میان هم نشینی و مصاحبت با نویسندگان در ژانرهای مختلف نویسندگی برای شما نقل می شود.

بایدهای حوزه ی نویسندگان موفق
اولین نکته در باب نویسنده موفق شدن توجه به این نکته هست که :

نویسندگان موفق به روز هستند.

نها سعی می کنند ، تمامی کتاب های جدید بازار را مطالعه کنند و روزانه خود را با اخبار بسیاری از دنیای سیاست ، اقتصاد ، علم و … روبه رو می کنند. آنها از همه ی ابزارهای اجتماعی برای ارتباط با دیگران استفاده می کنند و از جدیدترین متدهای روز دنیا در نویسندگی خود بهره می برند.

دومین نکته در باب نویسنده موفق شدن توجه به این نکته هست که :

نویسندگان موفق به شادابی خود اهمیت می دهند.

یکی از مسائل بسیار مهمی که در تمامی نویسندگان موفق می توانید مشاهده کنید ، شادابی روح است.هر چند که استثنائاتی نیز وجود دارد ، اما شادابی باعث میشود ، ذهن پاسخ ماسب تری به پردازش ایده ها بدهد و آن ها را به شکل گسترده تری بسط دهد.برای این کار اکثر نویسندگان موفق سعی می کنند ، مدام به سفر بروند و به فعالیت های شاد و پر تحرک روی بیاورند.

سومین نکته در باب نویسنده موفق شدن توجه به این نکته هست که :

نویسندگان موفق بسیار رویاپرداز هستند.

دیگر ویژگی نویسندگان موفق رویاپردازی آنان است. مگر می شود آدمی نویسنده باشد و خیالش را به جای جای این جهان پرواز ندهد؟ یکی از مهمترین ویژگی های یک نویسنده این است که بتواند مدام فکر کند و این فکر برایش آزار دهنده نباشد.می تواند به رویاهایش ، به ایده هایش و به چگونه رقم زدن یک اثر خلاقانه باشد.این تفکر باعث میشود ، سطح خلاقیت او در خیال بافی و رویا پردازی نیز گسترش یابد.

چهارمین نکته در باب نویسنده موفق شدن توجه به این نکته هست که

نویسندگان موفق بسیار ریزبین هستند.

هیچ پدیده ای از جلوی چشمان آنها به راحتی عبور نمی کند. آنها حتی از دل رژه ی مورچه ها بر روی یک سنگ نیز ، ساده نمی گذرند و به ان نگاه می کنند و ازآن برای نوشتن مطالبشان درس می گیرند.آنان خاطرات را پرورش می دهند و ذهنشان را نسبت به همه اتفاقات اطرافشان باز نگه می دارند.

پنجمین نکته در باب نویسنده موفق شدن توجه به این نکته هست که

نویسندگان موفق بسیار بر روی علم و آگاهی خود تمرکز می کنند.

نویسندگی آمیزه ای از دانش ذهنی و آرامش روانی است. نویسندگان بسیار بر روی دایره ی لغات و ساختار های زبانی خود تمرکز دارند. آن ها در هر لحظه به بافت های جدید در متن خودشان فکر می کنند و با مطالعه ی آثار مختلف سعی می کنند ، خود را در معرض عالی ترین سطح اطلاعات از نویسندگی قرار دهند.

ششمین نکته در باب نویسنده موفق شدن توجه به این نکته هست که

نویسندگان موفق بسیار اجتماعی اند.

یک نویسنده ی خوب می داند که مقصد تمام نوشته هایش ، در اجتماع است. پس جامعه را بعنوان یک اصل مهم در نظر میگیرد و از آن بعنوان یک دریچه برای نوشتن استفاده می کند. او با اکثر رفقای خود و مردم در یک رابطه ی بسیار عالی بسر می برد. کسی از نشستن با او و حرف زدن با او خسته نمیشود و او نیز بعنوان یک نویسنده سعی می کند ، نقطه نظرات مردم را در هر زمان به سمت خود جلب کند.

هفتمین نکته در باب نویسنده موفق شدن توجه به این نکته هست که

نویسندگان موفق دست از یادگیری نمی کشند.

آنها معتقدند از یک کودک ۵ ساله تا یک پیرمرد ۹۵ ساله به هر شکلی می تواند به آن ها چیزهای جدیدی از زندگی یاد بدهد. آن ها خلاقیت خود را از دل یادگیری ها احیا می کنند و معتقدند هر چه میزان یادگیری از اطراف ، طبیعت و جهان هستی بیشتر باشد ، نویسنده ی موفق تری خواهند بود.

هشتمین نکته در باب نویسنده موفق شدن توجه به این نکته هست که

نویسندگان موفق برای کار خود ارزش قائل می شوند.

یکی از ویژگی های نویسندگان موفق ، عدم تعارف آنان است. آنان برای کارهای خود ارزش قائل هستند و در قبال زحمتی که کشیده اند ، هزینه ی کارشان را دریافت می کنند.با هیچ کس رو در بایستی ندارند و قلم خود را نیز به کسی نمی فروشند.آنها خودشان هستند و تا ابد هم خودشان باقی می مانند.تفکری که بسیاری از نویسندگان نوپا دارند این است که برای پیشرفت در ابتدا نباید هیچ هزینه ای دریافت کرد و این بسیار به آنان آسیب میزند.نقطه ی شروع شما از اولین در همکاری شما بعنوان یک نویسنده آغاز میشود ، پس قدر آن را بدانید.

نهمین نکته در باب نویسنده موفق شدن توجه به این نکته هست که

نویسندگان موفق به پیشرفت فکر می کنند.

آنها هیچ وقت در جا نمی زنند. پیشرفت را سر فصل اصلی همه ی نوشته هایشان می کنند ، حتی اگر پای صحبت نویسندگان بزرگ بنشینید در می یابید که آنان حتی گاهی برای سبقت از خودشان هم با نوشته هایشان رقابت می کنند و هیچ گاه در یک نقطه ثابت نمی مانند.

همانطور که اشاره شد ، نویسندگی آمیزه ای از آرامش روانی و دانش ذهنی است. یک نویسنده در همه ی شرایط ، سعی خود را بر آن می گذارد که سلامت جسم و سلامت روان و سطح آگاهی و دانش ذهنی خود را قالب بر محیط اطراف خود نگه دارد ، چرا که او بعنوان یک نویسنده باید در همه حال به محیط اشراف داشته باشد.مواردی که در بالا ذکر شد ، مجموعه ای از بایدهایی بود که می توان در حوزه ی خصوصیات نویسندگان موفق از آن ها یاد کرد.

نبایدهای حوزه ی نویسندگان موفق
اولین نکته در باب نویسنده موفق شدن توجه به این نکته هست که :

به گذشت زمان اهمتی نمیدهند.

یک نویسنده ی موفق هنگامی که پشت میز کارش می نشیند ، زمان را از یاد می برد و از دنیا کاملا دور میشود. و یکی از رازهای موفقیت او نیز همین است ، اگر باور داشته باشیم که نویسندگی نیاز به تمرین و صرف زمان دارد و اگر در نوشتن متن هایمان عنصر زمان را از یاد ببریم آنگاه می توان گفت موفق تر از همیشه به نوشتن مشغول شده ایم.

دومین نکته در باب نویسنده موفق شدن توجه به این نکته هست که :

نویسندگان موفق خود را دانای محض نمی دانند.

یکی از اشتباهاتی که خصوصا در ابتدای دوران نویسندگی به سرغ نویسندگان نوپا می آید ، مسئله ی غرور است .آنان گمان می برند ، چون دست به قلم برده اند دیگر به همه چیز و به همه کس مسلط اند و می توانند در هر حوزه ای خود را دخیل بدانند و صاحب نظر باشند. این تفکر به شدت اشتباه است.هر چند که ما همیشه ذکر میکنیم ، یک نویسنده باید به تمامی علوم آگاه باشد، اما این آگاهی به آن معناست که او خود را در ارتباط با سایر علوم دنیا ببیند ، نه اینکه با چند خط کتاب خواندن صاحب نظر در حوزه ای شود.

سومین نکته در باب نویسنده موفق شدن توجه به این نکته هست که :

نویسندگان موفق نقد را رد نمی کنند.

یکی دیگر از ویژگی های مثبت نویسندگان موفق ، قبول نقد است. آنها انتقاد پذیر هستند و روحیه ی خود را برای دریافت انتقادات آماده کرده اند.اما از سویی دیگر ، ما نویسندگانی داریم که تازه به حوزه ی نویسندگی وارد شده اند و به شدت خود را بری از هر گونه خطا و اشتباه می دانند و نقد را در حق خود نمی پذیرند.این افراد باید بیامورند که نقد ، به هر میزان تند و زننده هم باشد ، وجه مثبتی دارد.بعضی از انتقادات که آکنده از انواع بی رحمی ها و ناسزاهاست نیز می تواند موجب تقویت روحیه ی شما شود و این امر را همیشه به دید مثبت نگاه کنید.

چهارمین نکته در باب نویسنده موفق شدن توجه به این نکته هست که :

نویسندگان موفق ناامید نمیشوند

نویسندگی نیز مانند هر رشته و یا حرفه ی دیگر با شکست هایی مواجه است ، این شکست ها گاهی انسان را از ادامه ی مسیر نا امید می کنند ، اما مهمترین ویژگی در یک نویسنده ی موفق آن است که هیچگاه نا امید نشود.شما ممکن است در حین نویسندگی و در حین تفکر عمیق با صدای تلفن تمام حواستان پرت شود.یا حتی ممکن است در مرحله ی نشر کتابتان به مشکلی برخورد کنید. اگر ناامید شوید و اگر از راهی که آمده اید برگردید ، شما هرگز نمی توانید یک نویسنده ی موفق باشید.نویسنده ی موفق هیچگاه نا امید نمیشود.بد نیست که این نکته را هم ذکر کنیم که یک نویسنده ی موفق هیچگاه به خود انرژی منفی منتقل نمی کند. با کلمه ی نمی توانم بیگانه است و به شدت به هر مسئله ای رنگ نویی میدهد و از آن در جهت مثبت استفاده می کند.

پنجمین نکته در باب نویسنده موفق شدن توجه به این نکته هست که :

نویسندگان موفق مشکلات شخصی را وارد نوشته هایش نمی کند.

هر کدام از ما در زندگی و در اتفاقات روزمره ممکن است به مشکلات مختلفی برخورد کنیم و این مشکلات زندگی ما را مختل کند. یک نویسنده ی موفق ، می داند که چطور بر این مشکلات در هنگام نوشتن غلبه کند.یکی از فاجعه بار ترین اشتباهات نویسندگان ، نوشتن با احوالات مختلف است. اگر مروری بر نوشته هایشان داشته باشید ، در می یابید که متن از پیوستگی و یکدستی مناسبی برخوردار نیست و با چند احساس و چند قلم نوشته شده است.

ششمین نکته در باب نویسنده موفق شدن توجه به این نکته هست که :

نویسندگان موفق تقلید نمی کنند.

نویسندگان موفق ، هیچگاه تقلید نمی کنند. حاضرند برای ماه و سال ها سکوت کنند اما هیچگاه از اثر دیگری تقلید نکنند . یکی از معضلاتی که شما را یک نویسنده ی موفق بودن دور می کند ، تقلید است.شما در دام تقلید فقط می سوزید و نمی توانید هیچگاه آنچه را که باید و شاید روی کاغذ پیاده کنید.

هفتمین نکته در باب نویسنده موفق شدن توجه به این نکته هست که :

نویسندگان موفق از رقابت کردن نمی ترسند.

رقابت یک اصل اساسی در هر زمینه ای است. شما باید در هر لحظه اول با خودتان و سپس با دیگر همکارانتان و نویسندگان رقابت کنید.نویسندگان موفق هیچگاه به این فکر نمی کنند که جایگاهاشان در میان مردم تا ابد پایدار است. آنها هر لحظه می کوشند تا بهترین اثر خود را خلق کنند.

هشتمین نکته در باب نویسنده موفق شدن توجه به این نکته هست که :

نویسندگان موفق قلم خود را به کسی نمیفروشند.

نویسندگان موفق همیشه روی پای خودشان استوارند و برای دستمزدها و فعالیت هایشان نیز موازین خاصی دارند و هیچگاه حاضر نیستند ، قلم خود را به کسی بفروشند.بعضی از مبتدیان خود را به دستمزدهای پایین می فروشند و بیگاری می کشند و برخی دیگر خلاف عقاید خودشان می نویسند و صرفا برای بدست آوردن پول بر همه ی باورهای خود پا می گذارند.یادمان باشد اگر می خواهیم نویسنده ی موفقی باشیم ، جا دارد در گام اول انسان بسیار موفق و آزاده ای باشیم.

نویسندگی با تمام فراز و نشیب هایش ، ثمرات فراوانی دارد.اگر روزی نویسندگی را حرفه ای دنبال کردید یادتان باشد ، نویسندگی تنها در کاغذ و قلم و ذهن شما خلاصه نشده است.

نویسندگی را در دانشگاه ها نمی توانید بیابید و نویسندگی را در مطالعه ی کتاب ها و تلویزیون ها جستجو نکنید. نویسندگی چیزی است در درون شما و اتفاقی است در بیرون از شما.

آنچه که در درونتان اتفاق می افتد ، می تواند یکی از باید ها و نبایدهای لیست بالا باشد و انچه در بیرون اتفاق می افتد می تواند یک نویسنده ی دیگر به جامعه ی نویسندگان معرفی کند. پس خودتان باشید، موفقیت درست در همان چیزی است که در قلب شماست.برای آنکه یک نویسنده موفق شوید ، کافی است با خود خلوت کنید.

اصول نویسندگی را به خود یادآوری کنید و خودتان را محل قضاوت قرار دهید.هیچکس جز شما نمی تواند ، تعیین کند که آیا شما نویسنده موفق ی هستید یا خیر.روی پای خودتان بایستید و از نوشتن نهراسید.موفقیت در نویسندگی ، چیزی لابلای همان باریکه های فکری ذهن شماست ، به آن ها توجه کنید و آغاز کنید.

دسته بندی مقالات
از-من-بپرس
برترین رمان ها
تندخوانی و تقویت حافظه
داستان کوتاه
داستان کودکانه
دسته بندی نشده
فیلم انگیزشی
مدیریت کسب وکار
مهارت نویسندگی
موفقیت و انگیزشی
نویسندگان
نویسندگان ایرانی
هدف گذاری
کلیپ انگیزشی
محصولات
کتاب شکست قانون

 

loader

لطفا شکیبا باشید ...