سلام دوستان. یکم درباره مرگ گاندی توضیح میدید؟
مهاتما گاندی رهبر انقلاب استقلال هند و نجات این کشور از استعمار طولانی انگلستان سی ام ژانویه ۱۹۴۸ به دست یک ناسیونالیست هندو که با تجزیه این شبه قاره مخالف بود کشته شد.
گاندی در ۹ بهمن (۳۰ ژانویه) ۱۳۲۶ توسط ناتورام قادسی با شلیک سه گلوله به قفسه سینه در سن ۷۹ سالگی کشته شد. او پیش از این بارها مورد سو قصد قرار گرفته بود. قاتل گاندی از افراطیهای هندو بود که معتقد بود روابط گسترده با پاکستان به اقتدار هندوستان لطمه وارد کرده است.گاندی مبتکر مبارزه منفی برای رسیدن به هدف سیاسی است. گاندی که هندیان او را مهاتما (آموزگار بزرگ) مینامند هنگام قتل ۷۸ ساله بود.
وی برای شرکت در اجتماع روزانه هوادارانش وارد این جمع میشد که از فاصله نزدیک هدف گلوله ناتورام گودسه گدسه ۳۶ ساله قرار گرفت و ۲۰ دقیقه بعد جان باخت.
گاندی همان روز روزه سیاسی پنج روزهاش را پایان داده بود که به خاطر شنیده شدن پیامش مبنی بر تحمل پیروان ادیان دیگر و دوستی انسانها ــ صرفنطر از دین و نژاد - به آن دست زده بود.
انتشار خبر قتل گاندی سبب شد که نزاع خونین هندو و مسلمان از سر گرفته شود. گاندی را بزرگترین منادی صلح در قرن ۲۰ خواندهاند.
فلسفه بیخشونتی گاندی که خود نام ساتیاگراها روی بسیاری از جنبشهای مقاومت بدون خشونت در سراسر جهان و تا امروز تأثیر گذارده است.
محل دفن گاندی در دهلی است. معماری مدرن این مقبره در عین سادگی بیانگر خلاقیت طراح او نیز میباشد چرا که معمار مقبره گاندی به دو اصل ساده زیستی و صلح دوستی ماهاتما پایدار بوده است. در اطراف آن، شمعهای کوچک متحرکی هستند که مقبره را بسیار زیبا کرده است.
از مهاتما گاندی به عنوان پدر هند، قهرمان ملی و پرچمدار مبارزات ضداستعماری و استقلالطلبانه در آسیا یاد میشود. او دوم اکتبر ۱۸۶۹ به دنیا آمده و به مناسبت صد و پنجاهمین سالروز تولدش مراسم مختلفی در هند و چند کشور دیگر برگذار شده است.
قتل گاندی که مظهر پرهیز از خشونت و مبارزه مسالمتآمیز محسوب میشود تا مدتها لکه ننگی بر دامن پیروان آئین هندو به شمار میرفت که اکثریت جمعیت هند را تشکیل میدهند.
در پایان می خواهیم به ۱۰ اصل گاندی اشاره کنیم:
لطفا شکیبا باشید ...