0

هیپر هیدروز یا تعریق زیاد

تعریق زیاد هیپرهیدروز انواع تعریق بیش از حد علل ابتلا به هیپر هیدروز اولیه علل ابتلا به هیپر هیدروز ثانویه غدد تعریق اکرین تحریک هورمونی درمان تعریق بیش از حد
ثبت شده 3 سال پیش توسط زهره چراغی ویرایش شده در 1400/3/30

علت عرق کردن زیاد چیه؟ممکنه که نشونه بیماری بدی باشه؟

هیپر هیدروز یا تعریق زیاد

1 جواب

0
3 سال پیش توسط: زهره چراغی

اختلال هیپرهیدروز بیماری است که منجر به تعریق بیش از حد در بدن می شود. این عرق کردن می تواند در موقعیت های غیر معمول مانند زمانی که در آب و هوای خنک یا بدون محرک قرار می گیرید نیز رخ دهد. همچنین اختلال هیپرهیدروز می تواند به علت سایر بیماری ها مانند منوپوز (یائسگی) یا پرکاری تیروئید نیز به وجود آید.

اختلال هیپرهیدروز بیماری است که منجر به تعریق بیش از حد در بدن می شود. این عرق کردن می تواند در موقعیت های غیر معمول مانند زمانی که در آب و هوای خنک یا بدون محرک قرار می گیرید نیز رخ دهد. همچنین اختلال هیپرهیدروز می تواند به علت سایر بیماری ها مانند منوپوز (یائسگی) یا پرکاری تیروئید نیز به وجود آید.

 

این عارضه علاوه بر این که گاهی نشان دهنده مشکل جدی در بدن است، با ایجاد تعریق زیاد اثرات منفی روحی نیز دارد. حدود ۳ درصد از آمریکایی ها از اختلال هیپرهیدروز کانونی اولیه رنج می برند. بسیاری از افراد به دنبال درمان اختلال خود نیستند. زیرا آن ها اصلا متوجه نمی شوند که یک بیماری قابل درمان دارند.

دلیل تعریق بیش از حد دست ها چیست؟

در صورت ابتلا به هیپرهیدروزی، غدد عرق با فعالیت بیش ازحد خود برای شما دردسر ایجاد می کند. این بیماری می تواند ارثی باشد و در مواردی برخی بیماریها مانند تب، عفونت، پرکاری تیروئید و مصرف بعضی داروها هم ممکن است باعث فعالیت بیش از حد غدد عرق شوند. این شرایط هیچ ارتباطی با حضور شما در فضای بیرونی یا میزان فعالیت فیزیکی شما ندارد. مهم نیست که دمای محیط برای شما مناسب باشد یا هیچ فعالیت فیزیکی نداشته باشید، کف دست تان باز هم عرق خواهد کرد.در بیشتر موارد عرق کردن کف دست بیشتر زمینه ارثی و ژنتیک دارد و ارتباطی با نارسایی تیروئید ندارد.تحقیقات نشان می دهد درصد بسیار کمی از افرادی که درگیر تعریق شدید کف دست می شوند، دچار اختلالات غده تیروئید هستند .کسانی که زمینه ارثی تعریق کف دست دارند، از کودکی دچار این مشکل بوده اند که این عارضه در دوران بلوغشان شدت می یابد و در جوانی با استرس به اوج خود می رسد.این بیماری گاه به قدری شدت می یابد که هنگام استرس، قطرات عرق از دست می چکد یا کاغذ زیر دست بیمار خیس می شود.

 

 

انواع هیپرهیدروز به چه صورت می باشد؟

هیپرهیدروز اولیه

شایع ترین نوع هیپر هیدروز، اولیه (Idiopathic) می باشد.هیپر هیدروز اولیه، یک نوع بیماری با ریشه ی ژنتیکی می باشد که معمولا نشانه های آن در دوران بلوغ و یا طی ۲۰ یا ۳۰ سالگی ظاهر می شود. حتی اگر علت اصلی این بیماری ژنتیک باشد با نشانه های استرس و نگرانی بدتر خواهد شد.در این نوع تعریق، عصب های مربوط به غدد تعریق بیش از حد معمول فعال می شوند. این نوع تعریق زمانی که افراد فعالیت بدنی بیش از حدی دارند و یا حرارت بدن آن ها بالا رفته است بدتر می شود.همچنین تعریق، نواحی خاصی از بدن یعنی کف دستان، پاها، چهره و زیر بغل را تحت تاثیر قرار می دهد و بلافاصله بعد از بیدار شدن این نواحی شروع به تعریق می کنند.

هیپرهیدروز ثانویه

این نوع تعریق کم تر در افراد رایج می باشد و ریشه در تغییرات هورمونی و بیماری دارد. همچنین این نوع تعریق سرتاسر نواحی بدن را تحت تاثیر قرار می دهد و محدود به ناحیه مشخصی نیست.در ادامه به برخی از علل این نوع تعریق اشاره می کنیم..

 

دیابت

گر گرفتگی های خانم ها در دوران یائسگی

مشکلات تیروئید

قند خون

برخی از انواع سرطان

حمله های قلبی

اختلالات در سیستم های عصبی

عفونت

استفاده برخی ار داروها

چه زمانی باید به پزشک مراجعه نمود؟

گاهی اوقات عرق بیش از حد نشانه ای از یک وضعیت جدی است. اگر تعریق شدید با سرگیجه، درد قفسه سینه، تهوع همراه باشد فورا به پزشک متخصص مراجعه نمایید.در موارد زیر، جهت بررسی دقیق تر به پزشک مراجعه نمایید:تعریق، روند روزمره زندگی شما را مختل کرده است. تعریقتان به حدی زیاد است که سبب شود شما در محیط های اجتماعی احساس شرم و ناراحتی داشته باشید. بدون هیج پیش زمینه ی قبلی، شروع به تعریق شدید می کنید.شب در هنگام استراحت بدون هیچ دلیلی شروع به تعریق می کنید.

loader

لطفا شکیبا باشید ...