میشه در مورد خرید سمعک راهنماییم کنین؟کدوم نوع سمعک از همه مناسبتره؟
سمعک در واقع یک دستگاه الکترونیکی کوچک است که شما آن را در پشت یا داخل گوش خود قرار می دهید. این دستگاه برخی از صداها را بلندتر کرده تا به این ترتیب فردی با مشکل شنوایی بتواند بشنود، ارتباط برقرار کند و به صورت فعالانه تر در فعالیت های روزانه شرکت کند. سمعک می تواند به افراد با مشکل شنوایی کمک کند تا هم در موقعیت های آرام و هم پرسروصدا بهتر بشنوند. تنها حدود یک نفر از هر پنج نفر که از سمعک استفاده می کنند به صورت واقعی از توانایی هایی سمعک بهره می برند.
هر سمعک سه بخش اساسی دارد؛ یک میکروفون، یک تقویت کننده صدا و یک اسپیکر. سمعک صداها را از طریق میکروفون دریافت می کند، که در ادامه این امواج صدا را به سیگنال های الکتریکی تبدیل کرده و آن ها را به تقویت کننده صدا ارسال می کند. تقویت کننده صدا قدرت این سیگنال ها را افزایش می دهد و سپس این سیگنال ها را از طریق اسپیکر به گوش ارسال می کند.
سمعک ها در وهله اول برای بهبود شنوایی و درک گفتار افرادی که دچار کم شنوایی در اثر آسیب به سلول های حسی کوچکی که در گوش داخلی به نام سلول های مویی هستند مفیداند . این حالت از دست دادن شنوایی را اصطلاحا، کاهش شنوایی حسی-عصبی می گویند. این آسیب می تواند در نتیجه بروز بیماری، افزایش سن یا آسیب ناشی از صداها یا مصرف داروهای به خصوصی به وجود آمده باشد.
سمعک ارتعاشات صدای ورودی به گوش را تقویت می کند. سلول های مویی باقی مانده ارتعاشات قوی تر را تشخیص داده و آن ها را به سیگنال های عصبی تبدیل کرده که به مغز منتقل می شوند. هر چه میزان آسیب به سلول های مویی افراد شدید تر باشد، شدت کاهش شنوایی نیز بیش تر بوده و در نتیجه به قدرت بیشتر سمعک نیاز است تا بتواند تفاوت مورد نیاز را ایجاد کند. با این حال، محدودیت های عملکردی مربوط به میزان تقویت صدا و قدرتی که یک سمعک ارائه می دهد نیز وجود دارد. علاوه بر این، اگر که گوش داخلی آسیب بسیار بالایی دیده باشد، حتی ارتعاشات بسیار بزرگ نیز قابل تبدیل به سیگنال های عصبی نخواهند بود. در این موقعیت، سمعک کارایی زیادی ندارد و ناکارامد است.
در صورتی که فکر می کنید شنواییتان کم شده و می توانید از سمعک بهره ببرید، به پزشک خود مراجعه کنید، او ممکن است شما را به یک شنوایی شناس ارجاع دهد. یک متخصص گوش و حلق و بینی پزشکی است که متخصص در بررسی اختلالات گوش، بینی و حلق است و دلایل کم شنوایی شما را بررسی خواهد کرد. متخصص شنوایی شناس ، یک متخصص سلامتی شنوایی است که کم شنوایی را تشخیص داده و با انجام آزمون شنوایی نوع و میزان کم شنوایی را نیز مشخص می نماید .
لطفا شکیبا باشید ...