داروی لووتیروکسین یکی از داروهایی بوده که برای درمان تیروئید تجویز می شود. اما معمولا یکی از عوارض این دارو، ریزش پیش رونده مو می باشد. بدین ترتیب افرادی که مصرف کننده داروی لووتیروکسین اگر ریزش مو در بدن خود مشاهده نمودند، نیاز است تا با پزشک خود مشورت نموده و مصرف این دارو قطع شود.
"بیماری تیروئید" یکی از عوامل خاموشی است که در 12% افراد وجود دارد و یکی از شاخص ترین علائم آن "ریزش مو" و یا "رویش موهای زائد در بدن" می باشد زیرا هورمون تیروئید برای رشد و نگهداریبسیار ضروری است.ریزش مو، از عارضه های رایج در میان بانوان و آقایان می باشد که نه تنها ظاهری نامناسب به افراد می بخشد، بلکه موجب کاهش احساس اعتماد به نفس در آن ها نیز می شود.
ریزش مو تحت تاثیر عوامل بیشماری از جمله مشکلات تیروئیدی ، ژنتیکی، هورمونی، افزایش سن، تغذیه و... رخ می دهد.
برخی از این دلایل ریزش مو از قبیل استرس و تغذیه به راحتی قابل تشخیص و درمان هستند، اما برخی دیگر مانند تیروئید به توجه بیشتر بر تغییرات بدن نیاز دارند و درمان آنها نیز کمی پیچیده تر است.
برای اینکه بتوانیم به های ناشی از تیروئید بپردازیم و در واقع مطمئن شویم که آیا تیروئید عامل ریزش موهای ما بوده است ، در افرادی که علائم بیماری تیروئید را دارند از آزمایش استفاده می کنیم. این آزمایش به تشخیص نوع و شدت تیروئید و شروع یک رژیم مناسب کمک می کند.
در این مقاله از مجله مهتاطب سعی کردیم که مهمترین مکمل های درمان ریزش موی ناشی از هورمون تیروئید را در سه دسته ی : زنان باردار ، کودکان و بزرگسالان معرفی کنیم و به سوالات و مشکلات شما در مورد پرکاری و کم کاری تیروئید و اثر این هورمون در ریزش مو بپردازیم.
همچنین به تداخلات دارویی با مکمل های ویتامین تقویت مو می پردازیم و در مورد تاثیر هر یک بر عملکرد تیروئید توضیح خواهیم داد.
تیروئید غده ای است که بین استخوان گردن و حنجره قرار دارد و به وسیله ی ید ، عمل سنتز هورمونهای تیروئید را انجام می دهد.
هورمون های ترشح شده توسط تیروئید حاوی ید هستند که تری یدوتیرونین (T3 ) و تیروکسین (T4) نام دارند. هورمون های تیروئید وظیفه هماهنگی انرژی ، رشد و سوخت و ساز بدن را به عهده دارند.
علت ایجاد مشکل در تیروئید ، وجود عواملی مانند تغییر میزان ید در بدن افراد است . وقتی فرد دچار کمبود یا افزایش بیش از حد ید در بدن می شود، میزان تولید هورمون تیروئید از حالت تعادل خارج شده و اختلالاتی مثل چاقی ، لاغری ، ضربان نامنظم قلب، ریزش مو و ... را در بدن افراد ایجاد می کند.
به شکل تیروئید پرکار ( ترشح زیاد هورمون ) و تیروئید کم کار (ترشح کم هورمون) شناخته شده است که هر کدام علائم خاصی در بدن دارند و درمان آنها (قرص یا جراحی ) بسته به نوع بیماری و شدت آن متفاوت است.
عملکرد تیروئید برای متابولیسم همه ی بافت های بدن مهم است و در رشد سیستم عصبی مرکزی در جنین و کودکان نقش پررنگی دارد. به همین علت در صورت مشاهده چند علائم از تیروئید پرکار یا تیروئید کم کار باید آزمایش داده و آن را به پزشک نشان دهیم تا هر چه سریعتر شروع به درمان و کنترل آن کنیم.
باید این حقیقت را بدانید که درمان قطعی برای تیروئید وجود ندارد و داروهای تجویز شده برای کنترل تیروئید می باشد. همچنین کنترل تیروئید توسط خود شخص بسیار کار سخت و تقریبا غیر ممکن است . به همین جهت باید برای راهنمایی در درمان و کنترل تیروئید از پزشکان داروساز یا پزشک متخصص کمک گرفت.
https://mag.mahtateb.com/fa/%D9%85%D8%AD%D8%B5%D9%88%D9%84%D8%A7%D8%AA/%D8%B1%DB%8C%D8%B2%D8%B4-%D9%85%D9%88-%D9%86%D8%A7%D8%B4%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D8%AA%DB%8C%D8%B1%D9%88%D8%A6%DB%8C%D8%AF
لطفا شکیبا باشید ...