ممکن است نشانههایی شبیه به شوره سر در برخی نوزادان نیز مشاهده شود. این نشانهها معمولا در 2 ماه اول پس از تولد ظاهرشده و ممکن است تا چند هفته یا چند ماه طول بکشند. شوره سر در نوزادان معمولا با شستوشوی آرام و مداوم پوست سر کودک و استفاده از روغن کودک برطرف میشود و چندان خطرناک نیست. اما اگر با علائم زیر مواجه شدید حتما با پزشک نوزادان مشورت کنید.
اگر از خارش پوست سرتان خسته شدهاید و نمیدانید چگونه از دستش خلاص شوید، حتما مطلب حاضر را بخوانید. در این مطلب، هشت علت خارش پوست سر و شیوههای درمان هر یک را در کنار شما مرور میکنیم.
نادیده گرفتن خارش سر کار دشواری است. شاید تصور کنید که خارش پوست، دست از سر شما برنمیدارد و تمامی ندارد، اما به یاد داشته باشید که میتوان آن را تسکین داد. برای این منظور، ابتدا باید علت خارش سر را یافت. در مطلب حاضر، هشت دلیل ایجاد خارش پوست سر و توصیههای متخصصان پوست برای درمان آن را میخوانیم.
اگر پوست سرتان خشک و دچار خارش است و هم زمان پوستههایی بر روی موها یا لباس خود میبینید، شک نکنید که به شوره سر مبتلا هستید.
شوره سر، که مشکلی متداول است، به حالتی گفته میشود که تکههای خشکشده پوست سر از آن جدا میشوند. اگر موهای تیره دارید یا رنگهای تیره میپوشید، ممکن است این ذرات را روی مو یا شانههای خود مشاهده کنید.
اگر تصور میکنید رعایت نکردن بهداشت، مسبب ایجاد شوره سر است سخت در اشتباهید. اگرچه شستشوی کمتر مو با شامپوها میتواند شوره سرتان را بیشتر نمایان کند اما علت اصلی ایجاد شوره سر نیست.
در واقع، محققان همچنان در جستوجوی دلایل اصلی ایجاد شوره سر هستند و به نظر میرسد این دلایل پیچیده باشند. اگر شوره ی سر علت خارش پوست سر شماست، خیالتان راحت، این ناراحتی قابل درمان است.
مؤثرترین روش برای کنترل و درمان خارش و شوره سر، استفاده است. برای دستیابی به بهترین نتیجه، توصیههای متخصصان پوست را دنبال کنید:
شامپوهای ضدشوره مختلفی وجود دارند و هر کدام حاوی مواد مؤثر متفاوتی برای کنترل علائم شوره هستند. برای دست یافتن به نتیجه بهتر، همیشه دستورالعملهای درجشده روی بطری شامپوها را دنبال کنید.
برای مثال، طبق برخی از این دستورالعملها، هنگام شستن پوست و موهای سرتان با شامپو اجازه دهید شامپو پنج دقیقه روی پوست سر و موهایتان بماند و سپس سر و موهارا آبکشی کنید. نوع دیگری از این شامپوها نباید بر روی پوست و مو باقی بمانند و باید بلافاصله شسته شوند.
موهای خود را هر روز بشویید و از شامپوهای ضدشوره تنها دوبار در هفته استفاده کنید. اگر یک نوع شامپوی ضدشوره مؤثر واقع نشد، میتوانید انواع مختلف آن با مواد مؤثر متفاوت را امتحان کنید.
این شامپوها میتوانند رنگ موهای بلوند، خاکستری یا سفید را تغییر دهند. بنابراین اگر موهایی با رنگ روشن دارید، بهتر است شامپوی ضدشوره متفاوتی را انتخاب کنید. حتی ممکن است این گونه شامپوها پوست سر شما را به نور خورشید حساس کنند.
اگر شما از این نوع شامپوی ضدشوره استفاده میکنید، تا جای ممکن با پوشیدن کلاه در فضای باز یا قرار گرفتن در سایه، از پوست سر خود در برابر نور خورشید محافظت کنید.
در بسیاری از موارد، شوره سر نیاز به مراقبت و درمان پزشکی ندارد. اما با وجود این، گاهی اوقات پوسته پوسته شدن و خارش میتواند نشانه شوره نباشد. بیماری هایی مانند پسوریازیس، عفونت های قارچی پوست سر و یا اگزما نیز علائیمی شبیه به شوره دارند.
علت خارش پوست سر و همچنین، خشکی و پوسته پوسته شدن آن به کیفیت آب کشی موها برمی گردد. در واقع، احتمالا موهایتان را بعد از شستشو با شامپو، به خوبی آبکشی نکردهاید. باقی ماندن مواد شامپو روی پوست سر موجب تحریک شدن آن میشود.
اما اگر خارش پوست سر همراه با بثورات پوستی باشد، احتمالا دچار وضعیتی شدهاید که به آن درماتیت تماسی آلرژیک میگویند. این حالت در بین افرادی متداول است که موهای خود را رنگ میکنند. علت اصلی این حالت، اغلب، وجود ترکیبی به نام پارا-فنیلندیآمین (para-phenylenediamine: PPD) است که در ترکیبات رنگ موی سیاه یافت میشود.
همچنین ممکن است شما به شامپو، نرم کننده یا دیگر محصولاتی حساسیت داشته باشید که از آنها روی پوست سرتان استفاده میکنید. در این صورت، احتمالا نه تنها بر پوست سر خود، بلکه در هر قسمت پوستتان که با این مواد در تماس است بثورات پوستی خارشدار خواهید داشت.
برای رفع خارش سر، از محصولی که سبب چنین واکنشی شده است، استفاده نکنید.
خارش یکی از شایعترین علائم وجود شپش سر است. اگر شک دارید که که گرفتار شپش سر شده یا خیر، از فردی بخواهید که از نزدیک و به دقت پوست سر شما را بررسی کند و به دنبال نشانههای این حشرات کوچک بگردد.
برای درمان خارش سر باید شپش را از بین ببریم. محصولات متنوعی در داروخانهها وجود دارد که میتواند شپشها و لاروهای آنها را از بین ببرد. این محصولات بدون نسخه پزشک در دسترس هستند.
اگر از درمان در منزل نتیجه نگرفتید و خودتان از پس شپش ها برنیامدید، باید به متخصص پوست مراجعه کنید. پزشک شما ممکن است درمان دارویی دیگری را برایتان تجویز کند.
بیماری عفونی و مسری گال هم میتواند علت خارش پوست سر شما باشد. گال به وسیله حشره کوچکی به وجود میآید که مایت (هیره) انسانی نامیده میشود. اگر این مایتها به پوست سرتان نفوذ کنند میتوانند باعث ایجاد خارش شوند. خارش شایعترین علامت گال است و آنقدر میتواند شدت یابد که تمام شب شما را بیدار نگه دارد.
برای آنکه اطمینان یابید که به جرب مبتلا شدهاید یا خیر، حتما باید توسط پزشک عمومی یا متخصص پوست معاینه شوید. درمانهای مورد نیاز برای گال، تنها با نسخه پزشک در دسترس هستند.
حدود پنجاه درصد افراد مبتلا به پسوریازیس پلاکی، در برخی موارد دچار بروز علائم در قسمتهایی از پوست سر میشوند. ممکن است بر پوست سر خود لکههای قرمز رنگ، پوسته هایی شبیه شوره سر، پوسته های درشت نقرهای و سفیدرنگ داشته و همچنین دچار خشکی پوست سر باشید. پسوریازیس پوست سر اغلب با خارش هایی با شدت و ضعف متفاوت همراه است.
https://lafarrerr.com/blog/causes-of-an-itchy-scalp%F0%9F%A4%A6%E2%80%8D%E2%99%82%EF%B8%8F/
لطفا شکیبا باشید ...