بچه ها کسی دلیل مرگ فروغ فرخزاد رو میدونه؟ آرامگاهش هم بگید کجاست.
فروغ فرخزاد در ۲۴ بهمن سال ۱۳۴۵ و در ساعت ۴:۳۰ بعد از ظهر، در حالی که سوار بر خودروی جیپ ابراهیم گلستان در حال رانندگی بود، در مسیر جاده دروس-قلهک از جاده منحرف و خودروی او واژگون شد و جان خود را از دست داد. دو روز بعد مراسم خاکسپاری فروغ بههمراه خانواده، دوستان، هنرمندان و علاقمندانش برگزار شد.
پس از درگذشت فروغ، شاعران و هنرمندان زیادی به نقد آثار او پرداختند و تقدیم نامههایی برای او سرودند. مهدی اخوان ثالث و احمد شاملو از جمله این شاعران بودند. فیلمهای مستند متفاوتی نیز پس از مرگ او به معرفی فروغ و آثارش پرداختند که از میان آنها میتوان به فیلم «سرد سبز» ساخته ناصر صفاریان اشاره کرد.
آرامستان ظهیر الدوله در شمال تهران و حد فاصل امامزاده قاسم و تجریش محل دفن فروغ فرخزاد است. بهجز فروغ فرخزاد شخصیتهای برجستهای از ادبیات و موسیقی ایران در این آرامستان دفن شدهاند که از میان آنها میتوان محمد تقی بهار، ابوالحسن صبا، قمر الملوک وزیری، روح الله خالقی و رهی معیری را نام برد.
این آرامستان خصوصی است و بازدید از آن برای عموم تنها در روزهای پنجشنبه و طبق ضوابطی خاص مقدور است. آرامستان ظهیر الدوله در سال ۱۳۷۷، بهعنوان اثر ملی توسط سازمان میراث فرهنگی به ثبت رسید، اما متاسفانه بیشتر سنگ قبرهای این آرامستان در معرض ویرانی کامل قرار دارند.
فروغ فرخزاد در روز ۲۶ بهمن سال ۱۳۴۵، پس از غسل در امامزاده اسماعیل قلهک، در آرامستان ظهیر الدوله به خاک سپرده شدند. در مراسم خاکسپاری فروغ فرخزاد شخصیتهای برجسته ادبی مانند مهدی اخوان ثالث، احمد شاملو، هوشنگ ابتهاج، سیاوش کسرایی، بهرام بیضایی، نجف دریابندری و بسیاری دیگر از هنرمندان حضور داشتند. ابراهیم گلستان در مصاحبه سال ۱۳۹۵ خود به خریداری سه قبر در این آرامستان برای خود، فروغ و فخری گلستان اشاره کرد، اگرچه او در مراسم تشییع فروغ شرکت نکرد.
فروغ فرخزاد در طول سالهای عمر خود پنج مجموعه شعر نوشت که چهار تا از مجموعهها را خودش منتشر کرد و آخرین کتاب شعر او پس از مرگ فروغ بهصورت امروزی آن چاپ شد. نخستین کتاب از اشعار فروغ فرخزاد «اسیر» نام دارد که شامل ۴۴ قطعه است. اشعار این مجموعه پیش از انتشار بهصورت تکی در مجلههای هنری زمان خود چاپ شدند و نظر منتقدان و شاعران زیادی را جلب کردند. در این مجموعه آنچه به چشم میخورد روح و احساس شاعر است که فروغ در آن بدون هیچ ریاکاری عواطف خود را بی پرده نمایان میکند. در مورد این مجموعه میتوان گفت که از لحاظ پختگی کلام، اشعار مجموعه اسیر فاصله زیادی با آخرین شعرهای فروغ دارند، اما هیجان و شور شاعر در این شعرها به وضوح دیده میشود. مجموعه اسیر در سال ۱۳۳۱ و پس از تولد فرزند او، کامیار، منتشر شد
لطفا شکیبا باشید ...