یکی از مهمترین روش ها برای عمل زیبایی کاشت مو Hair Transplant استفاده از بانک موی افراد می باشد؛ بانک مو به ناحیه ای از سر گفته می شود که دارای موهای پرپشت و ضخیمی است که دارای ریزش نمی باشد. در واقع این قسمت از سر می تواند دارای بهترین بانک مو باشد.
بسیاری از داوطلبان مایلند در مورد باقی ماندن جای بخیه اسکار ناشی از عمل کاشت مو بدانند. اصولا خط بخیه در این گونه عمل ها قبلا باقی می ماند و در روش های قدیمی کاشت مو، امکان نداشت که نتایج عمل بدون باقی ماندن اسکار یا جای بخیه، حاصل شود. ولی خوشبختانه امروزه دیگر اینطور نیست و با استفاده از روش هایی مانند دیگر عوارضی مانند خط بخیه، بر روی سر افراد ایجاد نمی شود.
چگونگی ایجاد اسکار بر روی پوست سر و دیده شدن آن در زمان انجام روش های قدیمی کاشت مو به عوامل زیادی بستگی داشت از جمله تکنیک استفاده جهت برداشت مو از ناحیه اهدا کننده، تعداد و طول موها و حتی گرایش طبیعی پوست بدن به نوع واکنش به این گونه عمل ها و ایجاد هر نوع زخم بر روی پوست بدن و در نهایت میزان مهارت و روشی که جراح کاشت مو برای گذاشتن و قرار دادن گرفت های استخراج شده در ناحیه ای که دچار ریزش مو شده، استفاده می کند.
- خط بخیه در روش های FUT و FUE :
همانطور که گفتیم قبلا در روش های کاشت مو از جمله کاشت مو FUT (Follicular Unit Transplantation) و کاشت مو FUE (Follicular Unit Extraction) برخی از از جمله خط بخیه یا اسکار مو ایجاد می شد. حال به بررسی تک تک این موارد می پردازیم:
- اسکار کاشت مو به روش FUT:
در این روش کاشت مو، بخش کوچکی از موهای ناحیه اهدا کننده بصورت گروهی جدا می شود و و در ناحیه مورد نظر قرار داده می شود و بعد تک تک جدا شده و در نواحی مورد نظر که کاشت مو صورت می گیرد، کاشته می شوند. بنابراین حتی در زمانی هم که اینم عمل توسط بهترین پزشکان و جراحان کاشت مو صورت می گرفت، باز هم در بهترین حالت، خط اسکار کوچکی در ناحیه اهدا کننده گرفت ها، ایجاد می شد. معمولا طول خط بخیه در این ناحیه در حدود 2-3 سانتی متر بود.
- اسکار کاشت مو به روش FUE:
این روش هم مانند روش FUT بود ولی با این تفاوت که از همان ابتدا فولیکول های موها از ناحیه اهدا کننده تک تک توسط پزشک جراح کاشت مو جدا می شدند. به این دلیل، بر روی سر افراد داوطلب این عمل معمولا خط بخیه کوچکی ایجاد می شد. در این روش به دلیل اینکه در بخش های بزرگ تر و وسیع تری از ناحیه اهدا کننده، موها برداشت می شد، خط بخیه طولانی تر بود ولی نازک تر بود. از این رو سریعتر در این روش خط اسکار ناپدید می شد و افرادی که این عمل کاشت مو بر روی آنها صورت گرفته بود، می توانستند موهایشان را راحت تر کوتاه کنند.
- خط اسکار در روش های جدید:
در روش FUT بعد از انجام عمل کاشت مو، باید ظرف مدتی بعد از آن (مثلا چند ماه و یا چند سال) مجددا مراجعه می کرد تا یک جراح حرفه ای (معمولا همان جراح کاشت مو یا یکی از همکاران و یا اعضای تیم وی)، اینبار برای از بین بردن و پاک کردن اثر خط اسکار از روی پوست سر اقدام کند. البته در این روش فقط یک خط اسکار ایجاد می شد که همین مسئله کار را تا حدودی ساده تر می کرد. ولی در روش کاشت مو FUE هر گرفت استخراج شده، ایجاد یک خط اسکار کوچک می کند.
از طرف دیگر وجود خط اسکار در نواحی که کاشت مو بر روی آنها صورت گرفته نیز می تواند مهم باشد چون ممکن است در برخی از این عمل ها، این خط در این ناحیه هم بوجود آید. در صورتی که خط اسکار در ناحیه کاشت نباید بوجود بیاید و یا حداقل به گونه ای باشد که با چشم غیر مسلح و معمولی توسط افراد حرفه ای در این زمینه قابل تشخیص نباشد.
- جای زخم و مهارت جراح کاشت مو:
واقعیت این است که در تکنیک ها و روش های قدیمی کاشت مو، جراح برش را در نواحی مورد نظر (برای جدا کردن فولیکول های مو و بعد کاشت آنها در ناحیه جدید) ایجاد می کرد ولی بدن با ایجاد زخم - که در واقع نوعی از واکنش بدن نسبت به بریدگی است - واکنش نشان می دهد. در این میان، میزان درجه و شدت خط بخیه یا اسکار، بستگی به عواملی متعددی دارد که از آنها نام برده شد. البته سن و نوع پوست افراد هم در این مسئله تا حدودی دخیل است بطوری که مردان جوانی که پوست کشیده تری دارند نسبت به افراد میانسال یا مسن، معمولا خط اسکار بعد از کاشت مو در آنها کشیده تر و درازتر است.
عده بسیار کمی از افراد هستند که در صورت استفاده از این روش های قدیمی کاشت مو، نوعی خط اسکار بر روی پوست سرشان پدیدار می شود که به keloid scarring (گوشت اضافی ناشی از خط بخیه) معروف است. این نوع خط اسکار از نوع بدترین نوع بود چون به دلیل نوع پوست این افراد، جای خط اسکار گوشت اضافی ایجاد می شد و از این رو کاملا مشخص و زشت و ناهمگون بود. به همین دلیل سابقا به این افراد استفاده از کاشت مو اصلا توصیه نمی شد و برای آنها بسیار طولانی و در مواردی با بازدهی بسیار پایینی صورت می گرفت.
هر چند که در حال حاضر حتی این افراد هم می توانند با خیال راحت با استفاده از کاشت مو SUT براحتی خود را در اختیار پزشک و جراح کاشت مو قرار داده و دچار چنین عوارضی مانند باقی ماندن خط بخیه نشوند.
قبلا در بعضی از کلینیک ها و مراکز کاشت مو، برخی افراد کم تجربه اقدام به کاشت مو بر روی سر افراد داوطلب می کردند که در نتیجه افراد داوطلب، در ناحیه اهدا کننده و حتی در ناحیه جلوی سر که کاشت مو انجام می شد، دچار خط بخیه های دراز و زشتی می شدند که دیدن آنها برای فرد در آیینه تا حد زیادی ناراحت کننده بود.
اما امروزه با وجود روش های نوینی مانند روش SUT که پیشرفته ترین و و درمان کامل ریزش مو در سطح جهان است، براحتی این عمل صورت می گیرد و در صورتی که پزشک و کلینیک کاشت موی خود را بدرستی و بر اساس حرفه ای بودن انتخاب نمایید، نه در ناحیه اهدا کننده و نه در ناحیه کاشت مو در هیچ کدام، خط بخیه و یا سایر عوارض جانبی مواجه نخواهید شد.
https://www.suthair.com/ArticleDetails/4272/%D8%AE%D8%B7-%D8%A8%D8%AE%DB%8C%D9%87-%D8%AF%D8%B1-%DA%A9%D8%A7%D8%B4%D8%AA-%D9%85%D9%88
لطفا شکیبا باشید ...