0

عمل پیوند مو

عمل پیوند مو کاشت مو موی طبیعی رشد انواع مو تراکم مو
ثبت شده 3 سال پیش توسط پریسا قلی زاده ویرایش شده در 1400/3/27

 

مراحل کاشت مو شامل موارد زیر می باشد:

1. آماده سازی برای کاشت مو

2.تراشیدن موهای منطقه اهدا کننده

عمل پیوند مو

1 جواب

0
3 سال پیش توسط: پریسا قلی زاده

تمامی نکاتی که باید در مورد جراحی پیوند مو و انواع آن بدانید

جراحی  امروزه بیش از پیش طبیعی جلوه می‌کند و این شانس را به افراد می‌دهد که زمان را به عقب برگردانند. به زبان ساده جراحی پیوند مو یعنی جابه‌جا کردن فولیکول‌های مو برای درمان کچلی. با این که این شیوه‌ی درمانی انواع مختلفی دارد، اما در کل هدف این است که مو را از منطقه‌ای از پوست سر که رشد و تراکم بیشتری دارد به جایی منتقل کنند که کم‌پشت یا طاس شده است. فولیکول‌های مو بعد از جابه‌جایی به صورت طبیعی رشد خود را آغاز می‌کنند و طاسی را از بین می‌برند.

در صورت داشتن این موارد، گزینه‌ی خوبی برای انجام این عمل جراحی هستید:

  • سلامت عمومی خوب
  • بزرگسالی که الگوی ریزش موی مشخص و بارزی دارد
  • ناحیه‌ی مناسب برای اهدای مو
  • انعطاف بالای پوست سر
  • توقع و انتظار واقع‌بینانه

اما اگر این موارد را دارید شما گزینه‌ی خوبی برای این عمل جراحی نیستید:

  • علت ریزش موی سر به خاطر مصرف داروی خاص بوده (مثلا آلوپشیا، تریکوتیلومانیا و ...)
  • مشکل پزشکی حادی دارید که برای جراحی مشکل‌ساز است
  • بین ٢۵-١٨ سال سن دارید. بیماران جوان‌تر معمولا الگوی طاسی بارزی ندارند
  • درباره‌ی نتیجه‌ی عمل واقع‌بین نیستید

برای آنکه مطمئن شوید گزینه‌ی خوبی برای انجام این عمل جراحی هستید بهتر است ابتدا با متخصص مشورت کنید.

الگوی طاسی

انواع مختلف جراحی پیوند مو

از زمانی که این عمل جراحی در دنیای پزشکی شایع شد، انواع و اقسام شیوه‌های مختلفی را پشت سر گذاشته است. روش‌هایی که برای مثال در آن از اکسپنشن‌ها استفاده می‌شد یا فلاپ یا مینی گراف. امروزه پیوند مو دو تقسیم بندی کلی دارد: کاشت واحد فولیکول مو (FUT) و استخراج واحد فولیکول مو (FUE).

مقایسه روش FUT با FUE

تفاوت بین این دو روش ساده است و به روش برداشت فولیکول‌های مو برمی‌گردد. در روش از تکنیکی استفاده می‌شود که به آن نواری می‌گویند به این معنا که نواری از پوست سر که حاوی فولیکول‌های مو است پیوند زده می‌شود. اما از طرف دیگر روش  به معنی پیوند تک تک فولیکول‌های مو است. این دو روش یعنی FUE و FUT با هم تقابلی ندارند بلکه در واقع FUE به نوعی زیرمجموعه‌ی روش FUT محسوب می‌شود یعنی در واقع همان پیوند واحد فولیکولی مو است. جراح می‌تواند در انتخاب یکی از این روش‌ها به شما مشورت دهد و بهترین شیوه‌ی درمان برای الگوی ریزش موی شما را پیشنهاد دهد.

 جزئیاتی درباره‌ی روش FUT و FUE

روش FUT در یک جلسه زیر نظر متخصص کاشت مو و زیبایی انجام می‌شود. پیش از انجام عمل، توصیه شده که بیمار هر نوع دارویی (حتی آسپرین و قرص‌هایی که نیاز به تجویز نسخه‌ی پزشک ندارند) و دخانیات را قطع کند و پوست سر را ماساژ دهد. جراح موی قسمتی از سر را که قرار است بخش اهداکننده باشد کوتاه می‌کند تا دسترسی به آن آسان‌تر باشد. وقتی داروی بی‌حسی اثر کرد، جراح شروع به برداشتن نوارهایی از فولیکول‌های مو می‌کند و از پشت ذره‌بین این کار را انجام می‌دهد چرا که فولیکول‌ها برای پیوند باید تفکیک شوند. تفاوت روش FUE در همین مرحله اتفاق می‌افتد. جراح هر فولیکول را جداگانه برمی‌دارد به جای آنکه نواری از پوست جدا کند. در نتیجه از این جهت روش FUE به مراتب در مقایسه با روش FUT کمتر تهاجمی است.

در مرحله‌ی بعدی بخش گیرنده بی‌حس می‌شود و واحدهای فولیکولی به شکل مثلثی، یعنی ابتدا یک تار مو، بعد دو تار، سه و چهار تار مو کاشته می‌شود. این شکل مثلثی حالتی طبیعی به تراکم مو می‌دهد و شباهت زیادی به شکل رویش موی طبیعی دارد. برای کاشت فولیکول‌ها از سوزن‌های ریزی استفاده می‌شود و بعد این فولیکول‌های کاشته شده، موجب می‌شوند موی طبیعی در ناحیه‌ی طاس دوباره رشد کنند.

در یک جلسه‌ی پیوند مو چیزی در حدود ۴۰۰۰ فولیکول مو کاشته می‌شود. ممکن است برای دستیابی به بهترین نتیجه نیاز به چندین جلسه‌ی جراحی وجود داشته باشد. در اولین جلسه جراحی‌ فولیکول‌ها در فواصل دورتری کاشته می‌شود تا جریان خون به حداکثر برسد و عمل پیوند موفقیت آمیز انجام شود. در جلسات بعدی جراحی نواحی بزرگتری پوشش داده می‌شود و همینطور قسمت‌های خالی و شکاف‌ها پر می‌شود.

پس از جراحی FUT ممکن است درد و حساسیت را در هر منطقه اهدا کننده و گیرنده احساس کنید. تورم و ناراحتی هم ممکن است وجود داشته باشد. جراح بهترین روش مقابله با درد را به شما خواهد گفت.

همانطور که گفته شد، روش FUE اساساً همان روش FUT‌ است، با این تفاوت که روش استخراج فولیکول‌های مو در آن‌ها متفاوت است. FUT به شکل قابل توجهی از FUE محبوب‌تر است اما از هر دو روش می‌توان نتایج خوبی گرفت که می‌تواند تراکم مو را نزدیک به ٩۰-٣۰ واحد فولیکولی در یک سانتی‌متر مربع برساند.

خطرات و نکات ایمنی

در حالی که بسیاری از افراد معتقدند که پیوند مو نسبت به سایر انواع جراحی زیبایی، خطر کمتری دارد، اما این جراحی هم بدون عوارض نیست. مثل هر روش جراحی دیگر خطراتی دارد از جمله:

  • خونریزی.
  • عفونت.
  • کیست های کوچک در محل اهدا کننده.
  • زخم در ناحیه اهدا کننده.
  • بی‌حسی در ناحیه اهدا کننده و اطراف موهای پیوند شده.
  • ریزش موی موقت.

 

دوران بهبودی

با وجود اینکه پیوند مو تهاجمی از بسیاری از انواع دیگر جراحی زیبایی کمتر تهاجمی است، فرایند بهبودی آن باید جدی گرفته شود. اگر مراحل زیر را انجام ندهید، ممکن است عوارض مختلفی از جمله از زنده نماندن موی پیوند شده در محل جدید ایجاد شود. با این حال، اکثر بیماران روند بهبودی آسان و بدون عارضه‌ای را تجربه می‌کنند.

بهبودی FUE سریعتر از FUT است، چرا که کمتر تهاجمی است. در حالی که بیماران FUT ممکن است احساس بی‌حسی و تحریک را برای روزها، هفته‌ها و یا ماه‌ها پس از درمان تجربه کنند، بیماران FUE تمایل به بهبود بسیار سریع‌تری دارند و اغلب هیچ دردی را احساس نمی‌کنند.

پس از جراحی، اکثر بیماران قادرند همان روز به خانه برگردند. با این حال، باید حتماً فرد دیگری همراه‌تان باشد تا از مرکز جراحی شما را به خانه برساند چون ممکن است بیهوشی به طور کامل از بین نرفته باشد. یک یا دو روز اول در خانه استراحت کنید و دستورالعمل‌های بعد از عمل را به دقت اجرا کنید. درست مثل هزینه پیوند مو، طول مدت بهبودی هم بستگی به تکنیک مخصوص پیوند مو دارد، اما بیشتر بیماران در عرض یک هفته به کار و دیگر فعالیت های روزانه باز می‌گردند.

روش‌های مدرن انتقال مو از برش‌های بسیار کوچکتر نسبت به روش‌های قبلی استفاده می‌کنند، که منجر به بهبودی سریع‌تر می‌شود. در طی چند روز اول، باید انتظار احساس درد یا حساسیت را در ناحیه اهدا کننده و منطقه‌ای که مو در آن مو پیوند شده است را داشته باشید. هر نوع درد و ناراحتی معمولاً توسط داروهای ضد درد کنترل می‌شود. انتظار می‌رود تورم خفیف یا کبودی هم وجود داشته باشد، اگرچه در اغلب موارد موها آن‌را می‌پوشانند. ممکن است در ناحیه اهدا کننده یا پیوند احساس خارش هم داشته باشید که بخشی از روند بهبودی است. برای کاهش خارش، پزشک ممکن است یک پماد برای مالیدن بر روی ناحیه آسیب دیده تجویز کند. بی‌حسی موقت یا سوزن سوزن شدن ممکن است به علت بریدگی انتهای عصب در پوست رخ دهد.

نکات مفید برای بهبودی سریع‌تر

در ادامه نکاتی را در جهت بهبودی و موفقیت عمل پیوند خواهید خواند.

  • در دوره‌ی نقاهت از تمیز کردن یا کشیدن موها یا تحریک پوست سر بپرهیزید. فولیکول‌های مو بعد از پیوند بسیار حساس هستند و ممکن است به راحتی بیرون کشیده شوند. اگر گرافت از پوست برداشته شده باشد، در محل گرافت برداشته شده خونریزی رخ خواهد داد. اگر خونریزی اتفاق افتاد، روی ناحیه با استفاده از یک حوله تمیز حداقل ٢۰ دقیقه فشار وارد کنید.
  • اگر چروک شکل بگیرد، به آنها توجه نکنید چرا که ممکن است آسیب دائمی به فولیکول های مو وارد کنید. چندین کیست، جوش، و یا موهای زودرس نیز ممکن است در ناحیه پیوند ظاهر شوند. این‌ها ممکن است در ابتدا ظاهر نشودند بلکه حدود یک ماه پس از جراحی ایجاد شوند، چون موهای جدید از زیر پوست باید بیرون بیایند. همه‌ی این عوارض ظرف چند روز خودبه خود برطرف می‌شوند و به درمان نیاز ندارند.
  • با سر و گردن بالا بخوابید و از فعالیت‌هایی که ممکن است درمان التهاب مو را مختل کند کاملاً اجتناب کنید. یعنی مثلا از برس کشیدن و حالت دادن به مو در این دوران خودداری کنید. موهای خود را به مدت حداقل یک ماه رنگ نکنید و از روگین یا سایر کرم‌های  برای حداقل یک هفته استفاده نکنید زیرا ممکن است در طول این زمان باعث تحریک شدید شود. پزشک ممکن است از شما بخواهد تا دو هفته موهای‌تان را نشویید.
  • در هنگام بهبودی از سیگار کشیدن اجتناب کنید، زیرا این کار می‌تواند بهبود زخم را به تعویق بیاندازد و احتمال عفونت و اسکار زخم را افزایش دهد.
  • از نور خورشید هم باید اجتناب کرد. حداقل به مدت سه ماه بعد از جراحی برای حفاظت از پوست سر کلاه به سر بگذارید.

برای چند هفته اول، باید انتظار داشته باشید که برخی از موهای پیوند شده شروع به ریختن کنند. عجیب نیست که پس از عمل جراحی چند گرافت مو از بین برود و جراح در تعیین تعداد گرافت‌های پیوند شده این ریزش را در نظر داشته است. با این حال، بیشتر موهای ریخته شده در این مرحله به این معنی نیست که فولیکول در محل پیوند خود ریشه نداده است. با گذشت زمان، پیونها محکم‌تر می‌شوند و ده روز بعد از عمل جراحی دیگر امکان از بین رفتن‌شان وجود ندارد.

https://phhtc.ir/index.php/%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AA/226-%D9%86%DA%A9%D8%A7%D8%AA-%D8%AC%D8%B1%D8%A7%D8%AD%DB%8C-%D9%BE%DB%8C%D9%88%D9%86%D8%AF-%D9%85%D9%88-%D9%88-%D8%A7%D9%86%D9%88%D8%A7%D8%B9-%D9%BE%DB%8C%D9%88%D9%86%D8%AF-%D9%85%D9%88

loader

لطفا شکیبا باشید ...