0

سرویس epic games

سرویس epic games خرید سرویس epic games بررسی سرویس epic games فروش سرویس epic games اشتراک سرویس epic games epic games
ثبت شده 3 سال پیش توسط یوسف کافی ویرایش شده در 1400/3/26

سرویس epic games چیست؟

سرویس epic games

1 جواب

0
3 سال پیش توسط: یوسف کافی

طی تمام این سال‌ها، استیم موفق شده بود تا خود را به عنوان بزرگترین  بستر خرید و خرید بازی‌های کامپیوتری معرفی کند. و در حالی که ممکن است در گذشته با برخی از رقبا سر و کار داشته باشد، اما طی سال‌های اخیر هیچ سرویس مشابه‌ای نتوانست حتی به گرد فروشگاه Valve برسد. و این تداوم تا زمانی که اپیک گیمز تصمیم گرفت پا به عرصه بگذارد، ادامه داشت.

اگرچه هر دو سیستم، سرویس بسیار مشابهی ارائه می‌دهند اما رویکرد آن‌ها برای خرید و بازی کردن بازی‌ها تا حدی متفاوت بود. در مقاله ما نگاهی کلی به این دو سرویس می‌اندازیم و در حوزه‌های مختلف بررسی می‌کنیم تا به سؤال دیرینه پاسخ دهیم: بهترین فروشگاه بازی‌های کامپیوتر کدام است؟

استیم

استیم (Steam)

استیم (Steam) یک پلتفرم توزیع بازی‌های دیجیتالی است که توسط Valve Software، سازندگان مجموعه‌های محبوب Counter-Strike، Dota، Left 4 Dead، Portal و Team Fortress ساخته شده است. علاوه بر این، Valve موتور بازی Source را ایجاد کرده است که برای اکثر عناوینی که ایجاد می‌کند استفاده می‌شود. این شرکت فروشگاه استیم را در سال ۲۰۰۳ راه اندازی کرد و آن را به یکی از محبوب‌ترین پلتفرم‌های عرضه دیجیتال بازی تبدیل کرد.

با وجود این که کاربران می‌توانند از طریق مرورگر وب و تلفن همراه به استیم دسترسی پیدا کنند، این پلتفرم عمدتا به عنوان یک برنامه مستقل در لپ تاپ‌ها و کامپیوترهای شخصی مورد استفاده قرار می‌گیرد. فارغ از خرید و فروش بازی، استیم به عنوان یک مرکز اجتماعی نیز شناخته می‌شود که در آن کاربران می‌توانند به بررسی، نقد، اشتراک گذاری محتواهای مرتبط، شرکت در انجمن و غیره بپردازند.

فروشگاه اپیک گیمز

اپیک گیمز (Epic Games Store)

فروشگاه اپیک گیمز (Epic Games Store) در دسامبر سال ۲۰۱۸ توسط، سازندگان موتور بازی سازی آنریل، بتل رویال محبوب فورتنایت و لانچر اپیک گیمز راه اندازی شد. این پلتفرم به کاربران اجازه می‌دهد تا از طریق مرورگر وب یا به عنوان یک برنامه مستقل از طریق دسکتاپ، مشابه استیم، به فروشگاه اپیک گیمز دسترسی پیدا کنند.

فروشگاه‌های دیجیتالی دیگری نیز وجود دارند که توسط ناشران بازی‌ها راه اندازی و اداره می‌شوند، اما اکثرا به عناوینی که صرفا خود منتشر کرده‌اند محدود می‌شوند. با این حال اپیک گیمز استور موفق شده علاوه بر محصولات انحصاری خود ترکیبی اغوا کننده از عناوین جدید انحصاری، مستقل‌های خوش نام و AAA مورد انتظار را ارائه دهد. فراتر از عرضه و فروش بازی، فروشگاه اپیک گیمز به مثابه یک شبکه اجتماعی به شما امکان دوست یابی و چت را نیز می‌دهد.

اکنون که معرفی نسبی نسبت به هردو پلتفرم داشتیم، وقت آن رسیده در زمینه‌های رابط کاربری، کیفیت و طیف بازی‌های عرضه شده، نسبت قیمت و درآمد، خدمات فروشگاه و امکانات اجتماعی که عرضه می‌دهند بررسی کنیم؛ پس با ویجیاتو همرا باشید.

رابط کاربری

استیم (Steam)

با نگاهی سرسری به رابط کاربری استیم و اپیک گیمز استور، در ابتدا متوجه می‌شویم که هر دو آن‌ها طراحی ساده‌ای دارند. اما زمانی که این دو را کنار هم می‌ذاریم، رابط کاربری استیم با ویژگی ها بی‌شمار، تصاویر، متن و اطلاعات زیادی که به کاربر می‌کند، ظاهری شلوغ‌تر دارد که بیشتر جلب توجه می‌کند. در مقابل اپیک گیمز در مقایسه با استیم تا حدی برهنه به نظر می‌رسد. اخبار بازی‌ها به برگه خانه کاربر محدود شده و لایبری مرتب و ساده‌ای دارد.

پیدا کردن یک بازی در کتابخانه فروشگاه اپیک گیمز به شدت ساده تر از استفاده از لیست استیم است و به محض تصمیم گیری کاربر در مورد یک بازی، شروع آن نیز به همان سادگی و با کلیک صورت می‌گیرد.

اپیک گیمز (Epic Games Store)

اگر می‌خواهید با یک نگاه اطلاعات زیادی درباره هر عنوان داشته باشید، احتمالاً استیم برای شما گزینه بهتری است. با این حال، اگر شما یک رابط کاربری صاف و سر راست را که به شما امکان می‌دهد بازی‌ها را بدون هیچ گونه هیاهویی پیدا کنید، احتمالا اپیک گیمز را ترجیح می‌دهید. در مجموع من تصور می‌کنم فروشگاه اپیک گیمز در این زمینه بهتر عمل کرده است و استیم با وجود تحولاتی که این اواخر در رابط کاربری خود ایجاد کرده هنوز می‌تواند بهتر از این عمل کند.

بازی‌ها

steam

احتمالا نقطه اوج رقابت استیم و اپیک گیمز در زمینه عناوینی باشد که در پلتفرم خود عرضه می‌کنند، در همین راستا من بازی‌ها را از دو منظر گستردگی و کیفیت بررسی می‌کنم.

زمانی که به تنوع  و تعداد طیف بازی‌ها می‌رسیم، استیم با ارائه بیش از سی هزار عنوان تقریباً در هر ژانری اپیک گیمز را تار و مار می‌کند. با این حال، این طیف و تعداد گسترده در استیم با حضور بازی‌های بی‌ارزش و کم کیفیت اغلب قرار دادن کمیت در برابر کیفیت است که باعث می‌شود این پلتفرم گاهی سطحی و ارزان جلوه نماید. در واقع استیم کاربران را مجبور می‌‌کند که در میان انبوهی از زباله‌ها دنبال سنگ‌های قیمتی باشند.

epic games

از طرفی دیگر اپیک گیمز با وجود اینکه مجموعه‌ای محدودتر از بازی‌ها را برای فروش در اختیار شما قرار می‌دهد؛ این تعداد محدود را از عناوین AAA و مستقل با کیفیت انتخاب می‌کند. به ویژه عناوین انحصاری و نیمه انحصاری. با این حال، این محدودیت می‌تواند در دراز مدت برای اپیک گیمز امتیاز منفی محسوب شود.اما در مجموع فروشگاه اپیک گیمز توانسته کیفیت بالاتری را در انتخاب و عرضه بازی‌ها ارائه دهد.

حساب و کتاب مالی

زمینه دیگری که برای کاربران این نوع پلتفرم‌ها حائز اهمیت بالایی است؛ قیمت فروش بازی‌هاست. در حالی که هیچ یک از این پلتفرم‌ها واقعاً سعی در کنار گذاشتن دیگری نداشته‌اند، اما برخی شرایطی وجود دارد که ممکن است بازی‌ها در آن بسته به منطقه، قوانین خاص و غیره به شکل متفاوت قیمت گذاری شود.

و از آنجا که  استیم ارزهای محلی و شیوه‌های پرداخت بیشتری را نسبت به اپیک گیمز پوشش می‌دهد، به طور معمول قیمت‌های با ارزش بازار را به نفع تبدیل استاندارد دلار منعکس می‌کند. نتیجه نهایی نوسان قابل ملاحظه ای در قیمت گذاری است که ممکن است برای برخی گران‌تر اما برای عده‌ی بیشتری ارزان‌تر محاسبه شود؛ که این مورد تا به این مدت برگ برنده‌ای برای ما کاربران ایرانی بود. البته با تغییر سیاست‌ها اخیر استیم مبتنی بر محدودیت تغییر منطقه، استفاده از این ویژگی دشوارتر شده است.

حساب و کتاب مالی

اپیک گیمز در این مورد از قیمت خام دلاری استفاده می‌کند و تنها برای معدود مناطقی پرداخت محلی را استثنا قائل می‌شود. که در نهایت با وجود تغییرات اخیر استیم باز هم از نظر من، استیم از این نظر گزینه‌ای مقبول‌تر و مقرون به صرفه‌تر برای کاربران، به خصوص کاربران ایرانی است.

اما وقتی داستان به تقسیم درآمد بین توزیع کننده و توسعه دهنده بازی می‌رسد، اپیک گیمز کاپ را در دست دارد. از بدو تأسیس، این پلتفرم تقسیم درآمد بهتری نسبت به استیم داشته است؛ و در حال حاضر این نسبت  ۱۲/۸۸ به نفع توسعه دهنده است، در حالی که این نسبت در استیم بسته به میزان فروش بین  ۳۰ /۷۰ و ۲۰ /۸۰ متغیر است. این درصد در صورت فروش بیش از ده میلیون دلاری کمتر نیز می‌شود.

تقسیم درآمد اپیک گیمز بدون در نظر گرفتن حجم فروش یا درآمد حاصل از آن بازی، برای توسعه دهنده یکسان است. علاوه بر این ، هر توسعه دهنده ای که تصمیم بگیرد از موتور بازی سازی انریل برای توسعه بازی خود استفاده کند می‌تواند از پرداخت حق امتیاز پنج درصدی هم معاف شود. در نهایت فکر می‌کنم از نظر مالی، استیم پلتفرم کاربر دوست‌تر و اپیک گیمز استور توسعه دهنده محور باشد.

loader

لطفا شکیبا باشید ...