درباره سکته قلبی و علائم اون چی می دونین؟
سکته قلبی یا انفارکتوس میوکارد عبارت است از صدمه به قسمتی از عضله قلب ،که بعلت انسداد در رگهای کرونری (رگهای تغذیه کننده عضله قلب )و از بین رفتن جریان خون در آن قسمت اتفاق می افتد لخته درون رگ کرونری جریان خون و اکسیژن رسانی به عضله قلبی را مختل می کند،که سبب مرگ سلولهای قلبی در آن ناحیه می شود.ماهیچه قلبی آسیب دیده توانایی خود برای انقباض از دست می دهد،و عضله قلبی باقیمانده برای جبران منطقه آسیب دیده واردعمل خواهد شد. گاهی ،استرس شدید ناگهانی می تواند یک حمله قلبی را شروع کند
علائم سکته قلبی
برخی از شایع ترین علائم سکته قلبی عبارتند از :
درد پشت جناق سینه (استخوان وسط سینه) یک علامت عمدۀ حملۀ قلبی است که ممکن است دو دقیقه یا بیشتر طول بکشد ولی در بسیاری افراد ،بخصوص در افراد مسن و بیماران دیابتی درد ممکن است ناچیز باشد یا حتی اصلاً وجود نداشته باشد
اغلب درد از ناحیه سینۀ به بازوها یا شانه،گردن، فک،شکم یا پشت انتشار می یابد.گاهی اوقات درد تنها در یکی از این نواحی احساس می شود . درد ممکن است شدید و زیاد یا خفیف و نامشخص باشد.درد به صورتهای زیر احساس می شود:
-1 فشار و سنگینی در قفسه سینه و احساس درد در معده
- 2 درد شدید در دست
- 3 تهوع ، استفراغ یا تعریق سرد می تواند با درد همراه باشد
4 - اضطراب و غش کردن
عوامل خطر سکته قلبیقلبی
مهمترین عومل خطر سکته قلبی عبارتنداز:
- 1 سیگار
- 2 فشار خون بالا
3 - چربی زیاد رژیم غذایی
4- کنترل نامناسب کلسترول خون
- 5 بیماری قند خون
- 6 جنس مذکر(سکته قلبی در مردان بیشتر است)
7 - سن ، احتمال سکته قلبی با افزایش سن بیشتر می شود
- 8 وراثت
- 9 اضافه وزن
کمک های اولیه در مواجهه با بیماری سکته قلبی
-1 حتی المقدور بیمار را از هرگونه فعالیت اضافی مانند راه رفتن، دویدن، صعود از پلکان و ... باز دارید و وی را در وضعیت استراحت کامل قرار دهید.
-2 سعی کنید بر روحیه خود مسلط باشید و تمامی تلاش خود را برای کاهش اضطراب بیمار بکار ببندید.از سر و صدا کردن، گریه و سایر مواردی که باعث اضطراب بیشتر بیمار می شود خودداری کنید.
-3 از دادن خوراکی و آشامیدنی به بیمار اجتناب کنید.
- 4 در صورتی که بیمار ، دچار تنگی تنفس است، وی را در وضعیت نشسته قرار دهید و پاهایش را از تخت آویزان کنید.
5 - در صورتی که بیمار ، دچار افت فشار خون است وی را در وضعیت خوابیده قرار دهید و پاهایش را بالاتر از سطح بدن نگهدارید. . لباس های اطراف گردن و قفسه سینه را شل کنید
- 6انتقال هر چه سریع تر بیمار به مراکز درمانی با آمبولانس یا وسیله شخصی نکته بسیار مهمی است، بنابراین سعی کنید در این موارد، زمان را از دست ندهید.
- 7 اگر بیمار بی هوش باشد سعی کنید عملیات احیاء قلبی عروقی را به درستی برایش اجرا نمایید
پیشگیری از سکته قلبی
- 1 استفاده از رژیم های غذایی کم نمک و سبزیجات و میوه
2 - اجتناب از مصرف غذاهای پر چرب و سرخ شده و روغن با کلسترول بالا
- 3 انجام ورزش و فعالیت بدنی یکی از راههای مهم پیشگیری از سکته قلبی است که باید در تمام سنین انجام شود
- 4 اجتناب از مصرف غذاهای حاضری و موادی مانند سوسیس و کالباس و نوشابههای گازدار تا حد امکان
اقدامات درمانی برای بیمار سکته قلبی
حمله قلبی یک اورژانس پزشکی است ،بستری و احتمالاً مراقبتهای ویژه زیر نظر پزشک مورد نیاز است.پایش مداوم نوار قلب سریعاًآغاز می شود،زیرا ضربانات نامنظم قلبی مهمترین علت مرگ در چند ساعت اول پس از حمله قلبی هستند. معمولاً اکسیژن تجویز می شود،حتی اگر اکسیژن خون طبیعی باشد.این امر اکسیژن کافی در اختیار بافتهای بدن می گذارد و کار قلب را کم میکند. نیترو گلیسرین وریدی یا سایر داروها برای کنترل درد و کاهش نیازقلب به اکسیژن بکار می روند. داروهای ضد دردهای ممکن است برای یک حمله قلبی تجویز شوند.
لطفا شکیبا باشید ...