چه روشی را برای رفع خط خنده انجام دهیم؟
منظور از خط لبخند یا خط خنده، چین و چروک و خطوطی است که در دو طرف دهان ایجاد میشود. در برخی مواقع، این چین و چروکها در اطراف چشمها نیز ظاهر میشوند. این خطوط در حین لبخند زدن بیشتر نمایان شده و با بالا رفتن سن، ظاهر شدن آنها اجتناب ناپذیر خواهد بود. با این وجود، راههای زیادی برای از بین بردن خط خنده وجود دارد.
برای مقابله با این عارضه، لازم است با دلایل بروز و ایجاد خط لبخند آشنا شوید و راههای از بین بردن آنها را نیز بشناسید. در این مطلب دلایل ایجاد خط لبخند را مرور کرده و راههایی برای جلوگیری از ایجاد این خطوط را بررسی میکنیم. همچنین چند روش درمان پزشکی و طبیعی را نیز برای از بین بردن خط لبخند باهم مرور میکنیم. با ما همراه باشید…
خط لبخند به دلایل گوناگونی ایجاد میشود. دلایل اولیه ایجاد خط لبخند عبارتند از:
با داشتن سبک زندگی سالم و عادتهای مناسب در جوانی، میتوان از ایجاد خط خنده جلوگیری کرد. به عنوان مثال، شما میتوانید هر روز از کرم ضد آفتاب استفاده کنید تا چین و چروک و خطوط ناشی از نور آفتاب روی پوستتان ایجاد نشود. فرقی نمیکند که در حال حاضر خط لبخند دارید یا نه؛ هیدراته نگه داشتن پوست، مانع از ایجاد چین و چروک میشود.
روزانه مقدار زیادی آب بنوشید و از خوردن بیش از اندازهی کافئین، قهوه و الکل خودداری کنید. مصرف این مواد، به علت مُدر بودن (دفع ادرار)، تاثیرات مخربی روی پوست خواهد داشت.
روزانه یک یا دو مرتبه پوست صورتتان را بشویید و پس از شستشو، از کرم مرطوب کننده مناسب پوستتان استفاده کنید. ورزش کردن و رعایت رژیم غذایی گیاهی نیز میتواند در داشتن پوستی سالم به شما کمک کند. اگر سیگار را ترک کنید میتوانید علاوه بر خط خنده از ایجاد هر نوع چین و چروک دیگری روی پوستتان نیز جلوگیری کنید.
برای از بین بردن خط لبخند، گزینههای درمانی متعددی وجود دارد. اگر تمایل دارید عمل جراحی انجام دهید یا سایر روشهای زیبایی را امتحان کنید، بهتر است پیش از انجام هر کاری با متخصص پوست یا جراح پلاستیک (که نسبت به این موضوع آگاهی دارد و در درمان چین و چروکها هم با تجربه است) مشورت کنید.
گزینهی دیگر برای از بین بردن خط لبخند، استفاده از داروهای OTC است که نیازی به نسخه ندارند؛ هرچند تاثیر این داروها به اندازهی روش قبلی نیست.
در ادامهی این مطلب، چند روش درمانی برای از بین بردن خط خنده معرفی میکنیم؛ البته به خاطر داشته باشید که باید پیش از انجام هر کاری با متخصص مشورت کنید.
تزریق فیلر، گزینهای است که در صدر انتخاب افراد برای رهایی از شر خط لبخند قرار دارد. در این روش هیچ نیازی به انجام عمل جراحی نیست. مادهی اصلی بیشتر فیلرها «اسید هیالورونیک» است. فیلر در چروک یا خطی که از دهان تا بینی ادامه دارد، تزریق میشود و تاثیر آن همان موقع کاملاً مشهود است. اما به هر حال اگر از نتیجهی کار راضی نبودید، میتوانید از روش دیگری نیز استفاده کنید.
بهتر است بدانید که ممکن است پس از انجام تزریقهای مکرر، جای زخم تزریق روی پوستتان باقی بماند و این موضوع باعث شود که نتوانید به صورت دائمی این نوع فیلر را تزریق کنید. سایر پرکنندههایی که از هیدروکسی آپاتیت و اسید پلی-ال-لاکتیک تهیه میشوند، میتوانند به صورت عمیقتر در بافتهای صورت تزریق شده و نتایج ماندگارتری داشته باشند.
بر اساس گزارشهای به دست آمده از کلینیک معروفی به نام کلینیک کلیولند، این پرکنندهها در هر نوبت به مدت حدود ۶ تا ۱۲ ماه دوام دارند. عوارض این عمل دقیقا پس از تزریق اولیه ظاهر میشود. سردرد و واکنشهای شبه حساسیتی، از جمله عوارض تزریق فیلرها هستند.
سم یا توکسینهای بوتولینوم (بوتاکس، دیسپورت، مصپورت و زئومین) نیز از پرکنندههای قابل تزریق هستند؛ هرچند عملکرد آنها متفاوت است. در این روش متخصص پوست، این ماده را به وسیلهی یک سوزن کوچک به محل مورد نظر تزریق میکند. این مواد، ماهیچههای محل تزریق را ضعیف میکند. در واقع ماهیچه و خطوط خنده و چروکها، به نوعی رها میشوند. با انجام این کار، خطوط و چروکها کمتر مشخص خواهند بود. نتایج این کار را میتوانید در چند روز اول تزریق ببینید.
متخصص پوست، چشم پزشک یا جراح پلاستیک، میتواند عمل تزریق بوتاکس را انجام دهد. دورهی نقاهت این تزریق نسبتاً کوتاه است؛ بنابراین باید بتوانید فعالیتهای روزمره (از جمله ورزش) را پس از ۲۴ ساعت انجام دهید. از عوارض جانبی تزریق بوتاکس، میتوان به سر درد، قرمزی یا خارش در محل تزریق اشاره کرد.
بر اساس گزارشهای کلینیک کلیولند، تزریقهای بوتاکس معمولا به مدت حدود سه ماه دوام دارند. برای حفظ نتایج دلخواه، باید مدام به پزشک مراجعه کنید.
اگر به دنبال نتایج چشمگیرتری هستید که ماندگاری طولانیتری داشته باشند، میتوانید گزینهی عمل جراحی را انتخاب کنید.
لیفت صورت (جراحی پلاستیک برای برطرف کردن چین و چروک صورت) کاملترین و دائمیترین راه حل برای از بین بردن خط خنده است. با این روش میتوانید همهی خطوط اطراف دهان و چشمهایتان را به صورت همزمان و در یک جراحی، از بین ببرید. ممکن است جراح پلاستیک به شما پیشنهاد کند که عمل جراحی پلک را هم در کنار لیفت صورت انجام دهید.
عفونت، بزرگترین خطری است که ممکن است در انجام لیفت صورت شما را تهدید کند. عمل جراحی، همچنین عوارض جانبی نادری دارد که از میان آنها میتوان به درد، ایجاد جای زخم و آسیبهای عصبی اشاره کرد.
درمانهای لیزری نوعی تکنیک لایهبرداری است که در آنها، لایهی بالایی و سطحی سلولهای پوستی برداشته میشود. این روش درمانی، با نمایان کردن لایهی زیرین پوست، لکهای پوستی و چین و چروکها را از بین میبرد. در واقع لایهی زیرین پوست، تبدیل به پوست جدید میشود. التهاب، تورم و درد، از عوارض جانبی معمول این روش هستند که معمولاً پس از چند روز برطرف میشوند. علاوه بر این موارد، عفونت و ایجاد جای زخم (اسکار) نیز از عوارض احتمالی این روش است.
لطفا شکیبا باشید ...