سیستم مورد نیاز برای بازی های نسل جدید چیست؟
اوضاع بازار ارز خیلی خراب است و این موضوع تاثیر خیلی بزرگی روی قطعات سخت افزاری گذاشته، چرا که عملا تمام تجهیزات کامپیوتری وارداتی هستند و یا به نحوی ارتباطی مستقیم با نرخ ارز دارند. هر قطعه سخت افزاری که این روزها در بازار کشور دنبالش بگردید، قیمتی فراتر از ارزش دلاریاش خواهد داشت و حتی اگر جیبی پر از پول داشته باشید برای چند لحظه مرددتان خواهد کرد. آیا ارزشش را دارد؟
قبلا هم که وضعیت بهتر بود و میتوانستیم با یک یا دو میلیون تومان کنسول نسل هشتمی بخریم، همچنان فاصله قیمتی بین کنسول و تهیه کامپیوتری قدرتمند خیلی زیاد بود، اما میشد به آن فکر کرد و خریداریاش قابل تصور بود. ولی در حال حاضر اگر بخواهیم یک سیستم ساده جمع کنیم، نیاز است رقمی فوق وحشتناک هزینه کنیم.
این روزها کنسولهای پلی استیشن 4 و ایکس باکس وان هم به شدت گران شدهاند و حالا با رقمهایی نزدیک به ۶ یا ۷ میلیون تومان میتوان نسخههای پایه آنها را خریداری کرد. از طرفی گمان میرود سونی و مایکروسافت قیمتی معادل با ۴۵۰ یا ۵۰۰ دلار را برای دستگاههای گیمینگ نسل نهمی خود انتخاب کنند.
حالا مردم نگران هستند که این ارقام در کشور ما منجر به ظهور قیمتهایی ترسناک شوند. معادل دقیق ۵۰۰ دلار با نرخ ارز امروز (هنگام نگارش مطلب) تقریبا برابر با ۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است. همین حالا شما پلی استیشن 4 پرو را هم نمیتوانید با این قیمت در ایران بخرید، چه برسد به پلی استیشن 5.
به همین دلیل تصور میشود با ورود نسل نهم به ایران تقریبا با رقمهایی نزدیک به ده یا دوازده میلیون (شاید هم حتی پانزده میلیون تومان) مواجه شویم. اینجاست که بر میگردیم به موضوع مطرح شده در ابتدای مطلب.
حتی اگر کنسولهای جدید در ایران بین ده تا پانزده میلیون تومان قیمتگذاری شوند، باز هم فاصله قیمتی تا یک کامپیوتر خانگی با سخت افزار مشابه بسیار زیاد خواهد بود. به عنوان مثال اگر شما بخواهید سیستمی تهیه کنید که توانایی سخت افزاری مشابهی با پلی استیشن 5 و ایکس باکس سری ایکس داشته باشد و بتواند تا حداقل چند سال از پس بازیهای روز با بهترین کیفیت و بدون افت فریم بر بیاید، احتمالا میبایست چند ده میلیون تومان (قطعا بیشتر از بیست میلیون تومان) هزینه کنید.
پردازنده اصلی این کنسولها شخصیسازی شدهاند، اما میتوان توان آنها را معادل با جدیدترین مدلهای ساخته شده توسط AMD دانست (که حتی RDNA 2 هم ندارند). چنین پردازندهای به تنهایی در حال حاضر در بازار کشور بین ۱۰ تا ۱۲ میلیون تومان قیمت دارد.
یعنی تنها پردازنده یک سیستم کامپیوتری، تقریبا با یک کنسول کامل همقیمت خواهد بود. بماند که رم ۱۶ گیگابایتی GDDR6، مادربرد و کارت گرافیک هم هر کدام خودشان به تنهایی چند میلیونی قیمت دارند. تازه به همه این موارد باید SSD از نوع NVMe را هم اضافه کنیم که ظرفیت یک ترابایتی آن کمتر از دو میلیون تومان نیست.
با این تفاسیر میتوان به سادگی دریافت خرید یک کنسول نسل نهمی طی سال جاری یا سال آینده از نظر اقتصادی مقرون به صرفهتر است. چرا که بدون دردسر خاصی میتوان جدیدترین بازیهای روز را تجربه کرد و مشکلی از بابت توانایی سخت افزاری نداشت.
ولی در سوی دیگر ماجرا کامپیوترهای خانگی نه تنها امکان ارتقا را پیش روی مصرفکننده قرار میدهند، بلکه بحث استفاده از بازیهای کرکی میتواند در هزینههای بعدی جهت تهیه بازیهای ویدیویی روز به صرفه باشد. البته اگر چندان اهل آنلاین بازی کردن نباشید.
باقی قضیه کاملا به سلیقه شما در راستای کنسول گیمر بودن یا پیسی گیمر بودن ارتباط دارد، و البته جیب مبارک. نظر شما در این رابطه چیست؟ وقتی صحبت از خرج چند ده میلیون تومان پول وسط باشد، ترجیح میدهید یک پیسی قدرتمند تهیه کنید و بعد بازیها را ارزانتر تجربه کنید
لطفا شکیبا باشید ...