0

معرفی کلی گوگل استادیا

گوگل استادیا خرید گوگل استادیا بررسی گوگل استادیا قیمت گوگل استادیا معرفی گوگل استادیا نقد گوگل استادیا
ثبت شده 3 سال پیش توسط یوسف کافی ویرایش شده در 1400/3/23

سلام میخواستم در مورد گوگل استادیا بیشتر بدونم لطفا راهنمای کنید

معرفی کلی گوگل استادیا

1 جواب

0
3 سال پیش توسط: یوسف کافی

شرکت گوگل با شروع توسعه گوگل استادیا، سرویسی که به شما اجازه می‌دهد به وسیله دستگاه‌هایی همچون تلویزیون یا گوشی موبایل و بدون نیاز به یک کنسول یا رایانه به تجربه انواع بازی‌ها بپردازید، به صورت کاملا جدی وارد عرصه تکنولوژی‌های ابری‌محور شد. با این‌که استادیا در حال حاضر بزرگ‌ترین پروژه در حال توسعه در زمینه تکنولوژی‌های ابری به حساب می‌آید، شرکت گوگل در این عرصه تنها نیست و رقبای بزرگی همچون مایکروسافت (xCloud)، انویدیا (GeForce Now) و سونی (Playstation Now) در مقابل این شرکت قرار دارند.

تمامی این سرویس‌ها با استفاده از سرور‌های قدرتمند مرکزی خود اجرای بازی‌ها با انواع کیفیت‌ها را امکان‌پذیر می‌سازند، از آن جایی که اصل بازی در سرور مرکزی پردازش شده و بازیکنان با اجرای بازی صرفا در حال بهره‌برداری از اینترنت هستند، حتی دستگاه‌هایی با قدرت سخت‌افزاری پایین همچون موبایل‌ نیز قدرت اجرای سنگین‌ترین بازی‌ها را خواهند داشت. البته قابل ذکر است که برای تجربه بازی با برخی از دستگاه‌های موجود، ممکن است نیاز به کنترلر مخصوص استادیا باشد. شرکت گوگل همچنین تجهیزات و پلتفرم مخصوصی را در اختیار سازندگانی که قصد انتشار بازی خود بر روی استادیا را دارند می‌گذارد.همچنین اگر با پرداخت مبلغی پول اکانت استادیای خود را ارتقا دهید، می‌توانید از ویژگی‌های بیشتری همچون کیفیت تصویر 4K برخوردار شوید. اگر فکر می‌کنید استادیا کمی گیج‌کننده به نظر می‌رسد نگران نباشید، ما در این مقاله سعی داریم با ارائه اطلاعات کلی راجع به این سرویس منحصر‌به‌فرد مخاطبان ایرانی را بیشتر با آن آشنا کنیم. با اگزوگیم همراه باشید.

شرکت گوگل در طی کنفرانس GDC 2019 که رونمایی از استادیا در آن انجام شد، وعده از یک انقلاب بزرگ در صنعت گیم می‌داد و با اعلام نقشه‌های جاه‌طلبانه خود برای این سرویس توجه بسیاری را به خود جلب کرد. با این که این نقشه‌ها سرانجام روزی عملی خواهند شد، باید اعتراف کرد که در حال حاضر استادیا بیشتر شبیه به یک پروژه امتحانی است و مشکلات کمابیش آزاردهنده‌ای دارد که باید در طی بلند مدت برطرف شوند. برای مثال این سرویس ‌هم‌اکنون فقط از طریق WiFi قابل استفاده است و سرعت اینترنت بالا برای کارکرد آن تا جایی اهمیت دارد که برای بسیاری از مردم استفاده از آن تقریبا غیرممکن است. البته این امکان وجود دارد که با همه‌گیر شدن اینترنت 5G تا چند سال آینده، این مشکل برطرف شود. از طرف دیگر شرکت گوگل زمان درازی نیست که وارد عرصه گیمینگ ابر محور شده و هنوز درگیر برطرف کردن برخی مسائل ابتدایی است. با وجود این همه، استادیا پتانسیل بسیاری داشته و می‌تواند جریان فعلی صنعت گیم را به کلی دست‌خوش تغییر کند.

 

قیمت استادیا چه‌قدر است؟

در حال حاضر استادیا تنها در مناطقی همچون آمریکای شمالی و برخی کشورهای اروپایی همچون بریتانیا قابل استفاده است. این سرویس از تاریخ 20 فروردین به صورت رایگان در اختیار عموم قرار گرفت و تنها شرط لازم برای استفاده از آن دارا بودن یک Gmail است. علاوه بر این، افرادی که برای این سرویس ثبت‌نام می‌کنند اشتراک دو ماهه اکانت ویژه (Stadia Pro) را نیز دریافت خواهند کرد که شامل 9 بازی رایگان همچون Grid، Destiny 2 و Thumper می‌شود. در زمان انتشار استادیا گوگل یک نسخه مخصوص به نام Founder’s Edition را تعبیه کرده بود که شامل یک کنترلر مخصوص آبی‌رنگ، یک دستگاه Chromecast Ultra، 3 ماه عضویت در نسخه ویژه، نسخه کامل عنوان Destiny 2 و یک نام‌کاربری و گذرواژه مخصوص می‌شد که به وسیله آن یکی از دوستان خریدار می‌توانست به مدت سه ماه از اکانت ویژه استادیا استفاده کند.

با این‌که در حال حاضر این نسخه دیگر قابل خریداری نیست، یک نسخه 129 دلاری به عنوان Premiere Edition برای فروش وجود دارد که شامل یک کنترلر سفید، Chromecast Ultra و سه ماه عضویت ویژه می‌شود.

خریداری بازی در استادیا به چه صورت است؟

لیست بازی‌های موجود برای استادیا را می‌توان در فروشگاه آن مشاهده کرد. قیمت بازی‌ها نیز همان قیمتی است که ناشران برای آن تعیین کرده‌اند و تفاوتی با قیمت‌‌ها بر روی دیگر پلتفرم‌ها ندارد. افرادی که از عضویت ویژه دارند از تخفیف‌های بیشتری برخوردار شده و هر از گاهی این قابلیت را خواهند داشت که برخی بازی‌ها را برای زمانی محدود به صورت رایگان تجربه کنند.

 

چگونه می‌توان از استادیا انصراف داد؟

اگر پس از مدتی تصمیم بگیرید از عضویت خود در استادیا انصراف بدهید و یا پس از پایان دوره سه ماهه اشتراک خود را تمدید نکنید همچنان قادر خواهید بود بازی‌هایی را که خریداری کرده‌اید تجربه کنید. اما بازی‌هایی که به واسطه اشتراک ویژه‌ برای‌تان در دسترس قرار گرفته بودند قفل خواهند شد. البته گوگل هم‌چنان به ذخیره‌سازی پروسه و فعالیت‌های‌تان ادامه خواهد داد تا اگر در آینده قصد بازگشت تمدید اشتراک خود را داشتید بتوانید فعالیت‌تان را از همان جا که کار را رها کرده بودید از سر بگیرید. امکان پس دادن نسخه Premiere نیز تا 15 روز پس از خرید وجود دارد و البته با انجام این کار، عضویت ویژه شما لغو خواهد شد. بازی‌های خریداری شده بر روی استادیا را نیز می‌توان تا نهایتا دو هفته پس از خرید به شرطی که بیش از دو ساعت تجربه نشده باشند پس داد.

جدا از همه این‌ها، مسئله‌ای که ممکن است در آینده مشکل‌آفرین شود، مربوط به زمانی است که یک سازنده یا ناشر تصمیم بگیرد بازی‌ خود را از استادیا حذف کند. چنین مشکلاتی برای سرویس‌های دیگری همچون نتفلیکس و آمازون پرایم رخ داده، از جمله حذف شدن سریال Doctor Who از آمازون پرایم. با این‌که گوگل قصد دارد به  مخاطبان این امکان را بدهد که در صورت خرید یک بازی، حتی در صورت حذف شدن آن از استادیا نیز قادر به تجربه آن باشند، احتمال عملی نشدن این طرح در بلند مدت و به دنبال آن رخداد مشکلاتی از این قبیل بالاست.

مشخصات مورد نیاز برای اجرای استادیا

 در زمان حال استادیا را می‌توان بر روی برخی تلفن‌های همراه، از جمله Pixel 2، Pixel 3، Pixel 4 شرکت گوگل و Galaxy S8، S8 Plus، S8 Active، Note 8، S9، S9 Plus، Note 9، S10، S10 Plus، Note 10، S20، S20 Plus، S20 Ultra سامسونگ و همچنین ROG Phone و ROG Phone 2 از شرکت ایسوس و Razor Phone و Razer Phone 2 فعال‌سازی کرد.

این سرویس همچنین بر روی تلویزیون‌ها نیز با به‌کارگیری کنترلر مخصوص و Chromecast Ultra قابل استفاده خواهد بود. در رایانه ‌ها می‌توان از طریق مرورگر Chrome استادیا را اجرا کرد. دارندگان آیفون و آیپد می‌توانند برنامه مخصوص استادیا را دانلود کرده و از طریق آن اکانت خود را کنترل کنند اما فعلا قادر به تجربه هیچ بازی‌ای نخواهند بود. با این‌حال لیست دستگاه‌هایی که می‌توان استادیا را بر روی آن‌ها اجرا کرد روز به روز بزرگ‌تر شده و حتی برخی مردم توانسته‌اند با استفاده از دستگاه‌هایی همچون نینتندو سوییچ که هنوز به صورت رسمی قادر به اجرای استادیا نیستند نیز آن را اجرا کنند.

از زمان انتشار، شرکت گوگل قابلیت پشتیبانی از انواع بیشتری از کنترلر‌ها را به استادیا اضافه کرده به گونه‌ای که هم‌اکنون جدا از دسته مخصوص آن (که 69 دلار قیمت دارد) این سرویس با تمامی دسته‌های سازگار با HID، که شامل بسیاری دسته‌های اکس‌باکس و Dualshock 4 می‌شود کار می‌کند. قابل ذکر است که برای اجرای استادیا باید از اندروید 6.0، IOS 11 و یا در صورت استفاده از تبلت از Chrome OS 77 برخوردار بود. کنترلر ها از طریق کابل USB یا بلوتوث قابل اتصال هستند و در صورت استفاده از نسخه Chrome این سرویس، می‌توان از ماوس و کیبورد نیز استفاده کرد.

استادیا به صورت کاملا بی‌سیم و از طریق وای‌فای اجرا می‌شود، حداقل سرعت مورد نیاز برای اجرای آن با کیفیت 720 ده مگابایت بر ثانیه، کیفیت 1080 بیست مگابایت بر ثانیه و کیفیت 4K 35 مگابایت بر ثانیه است. در مورد حجم مورد استفاده نیز گوگل اعلام کرده به صورت تقریبی برای هر یک از این رزولوشن‌ها حدود 4.5 گیگ، 12.6 گیگ و یا 20 گیگ به صورت ساعتی استفاده خواهد شد. اگر سرعت اتصال شما کاهش یافته و یا به طور کلی قطع شود بازی برای چند دقیه وارد حالت میانگیری سرعت خواهد شد تا زمانی که مشکل سرعت رفع شده و یا کفیت پایین‌تری برای اجرای بازی انتخاب شود.

loader

لطفا شکیبا باشید ...