سندرم هلپ چی هست؟آیا این بیماری کشنده ست؟
سندرم هلپ چیست و چه تاثیراتی بر بارداری دارد؟ چه کسانی در خطر ابتلا به سندرم هلپ قرار دارند؟ برای یافتن پاسخ این پرسش ها مقاله پیش رو را دنبال کنید.
سندرم هلپ عارضه ای مرگ بار می باشد که در بارداری روی می دهد. سندرم هلپ سبب بروز مشکلاتی در خون یا کبد مادر می گردد. سندرم هلپ علائم زیر را به همراه دارد:
همولیز: تجزیه گلبول های قرمز خون. این سلول ها اکسیژن را از ریه ها به سایر بخش های بدن حمل می کنند.
افزایش آنزیم های کبدی: افزایش مقدار این آنزیم ها نشان می دهد در کبد مشکلی وجود دارد.
کاهش تعداد پلاکت ها: پلاکت ها به لخته شدن خون کمک می کنند.
علائم سندرم هلپ به سرعت آغاز می شود. در اغلب موارد علائم سندرم هلپ در سه ماه آخر بارداری مشخص می گردد. همچنین ممکن است بعد از زایمان نیز چنین علائمی را تجربه کنید. علائم سندرم هلپ عبارت است از:
احساس خستگی
احساس درد در بخش بالایی شکم
سردردهای شدید
تهوع یا استفراغ
تورم مخصوصا در پا یا دست ها
احتباس مایعات و اضافه وزن
به ندرت ممکن است دچار خونریزی در نواحی مانند بینی، لثه یا سایر بخش های بدن شوید که به راحتی متوقف نمی شود. احتمال وقوع تشنج یا صرع نیز وجود دارد اما به ندرت روی می دهد. متخصصین به درستی نمی دانند چه عاملی سبب بروز سندرم هلپ در بارداری می شود. همچنین امکان پیش بینی وقوع سندرم هلپ نیز وجود ندارد. اگر در بارداری های قبلی دچار سندرم هلپ شده باشید ممکن است دوباره در خطر تجربه این عارضه در بارداری های قبلی قرار داشته باشید. برای تشخیص سندرم هلپ پزشک متخصص ابتدا معاینه فیزیکی انجام داده سپس میزان حساسیت به لمس را در ناحیه شکم و مخصوصا بخش بالا و راست شکم می سنجد. برای بررسی آنزیم های کبدی و پلاکت ها آزمایش خون انجام می شود. عمده ترین گزینه ای که برای درمان سندرم هلپ وجود دارد انجام زودهنگام زایمان می باشد. ممکن است زایمان به طور زودهنگامی انجام شود. اگر فرد به دلایلی مانند بیماری قادر به انجام زایمان نباشد معمولا چند روز صبر خواهیم کرد. ممکن است برای تقویت روند رشد ریه های جنین از داروهای کورتیکواستروئید استفاده شود. سایر گزینه های درمانی که ممکن است مورد نیاز باشد عبارت است از:
تزریق خون در صورتی که خونریزی شدید باشد
استفاده از داروهای ضد فشار خون بالا
تزریق منیزیم سولفات برای پیشگیری از بروز تشنج
اگر سندرم هلپ به موقع شناسایی و درمان نشود احتمال بروز عوارض زیر وجود خواهد داشت:
مشکلاتی در لخته شدن خون که می تواند منجر به خونریزی شود
تجمع مایعات در ریه ها
نارسایی کلیوی
نارسایی کبدی
پارگی جفت
راهی برای پیشگیری از بروز سندرم هلپ در دسترس نیست. تنها توصیه می شود به طور مرتب با پزشک خود در ارتباط باشید. اگر در یکی از بارداری های خود دچار سندرم هلپ شوید ممکن است در بارداری بعدی نیز چنین عارضه ای را تجربه کنید. احتمال شدید شدن سندرم هلپ در بارداری بعدی وجود خواهد داشت.
لطفا شکیبا باشید ...