سلام دوستان میخواستم بدونم کسب و کار اینترنتی به چه مجوزهایی نیاز دارد؟
کسب و کارهای اینترنتی این روزها به علت بستری که این فضا در اختیار قرارداد میدهد به شدت در حال افزایشاند. با توجه به سهولت دسترسی به اینترنت، بسیاری از فعالیتهای تجاری ترجیح میدهند محصولات و خدمات خود را از طریق اینترنت و نرمافزارهای تلفن همراه معرفی کنند. لذا کسب و کارهای اینترنتی بسیاری امروزه مشغول فعالیت هستند. از آنجا که این فضا، فضای جدیدیست کلاهبرداریها و سوءاستفادهها نیز در این فضا به راحتی صورت میگیرد، به همین دلیل لازم است اقداماتی برای ساماندهی این کسب و کارها درنظر گرفته شود.
یکی از این افدامات، لزوم دریافت مجوز برای کسب وکارهای اینترنتی است. برای اینکه یک کسب و کار اینترنتی شروع به فعالیت کند چه مجوزهایی نیاز دارد؟ در ادامه به معرفی مجوزهای کسب و کارهای اینترنتی میپردازیم.
یکی از مهمترین مسائلی که در حوزه قوانین کسب و کارهای اینترنتی میتوان به آن توجه کرد، بحث امنیت این فضا است که باعث شده پس از گذشت تمامی این سالها همچنان مردم نسبت به پرداختهای اینترنتی بیاعتماد باشند. اما به واقع راه حل این بیاعتمادی چیست؟ آیا کسب و کارهای اینترنتی میتوانند با وجود این بیاعتمادی سرپا بمانند و کار کنند؟ شاید بتوان گفت بهترین راه در مسیر کسب اعتماد کاربران، رسمیت بخشی به این کسب و کارهای استارتاپی است. دریافت “نماد الکترونیکی” یا همان “اینماد” میتواند این احساس را برای کاربران ایجاد نماید که آنها خواهند توانست بدون بروز هیچ گونه مشکلی، پرداختهای اینترنتی انجام داده و خرید خود را از بستری انجام دهند که تحت نظارت بوده و تاییدیههای لازم را دارد.
از مهمترین مجوزهای لازم برای فروشگاه اینترنتی، پروانه کسب و کار اینترنتی میباشد. این پروانه یا همان مجوز صنفی، مجوزی است که باید از صنف حوزه فعالیت مربوطه گرفته شود. اگر در حوزه فعالیت شما صنف خاصی وجود ندارد مجوز خود را از اتحادیه کسب و کارهای مجازی دریافت کنید. بهعنوان مثال
مثلا برای کسب و کار اینترنتی که در حوزه فروش مواد غذایی فعالیت دارد باید بدانید اگر شما تولیدکننده محصول و یا مواد غذایی باشید، داشتن مجوز هیچ ارتباطی به سایت شما ندارد. شما باید در اینجا از وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی مجوز برای تولید محصول خود بگیرید. یعنی سایت اینترنتی شما در گرو داشتن مجوز نیست بلکه کسب و کار شما در گرو داشتن این مجوز میباشد.
هر کدام از محصولاتی که شما قصد فعالیت روی آن در کسب و کار اینترنتیتان دارید باید دارای مجوز لازم از مراکز ذیصلاح باشد.
مرکز توسعه تجارت الکترونیکی کشور وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت پس از درخواست صاحبان کسب و کارهای نوپا و بررسی شرایط و مدارک آنها، اقدام به صدور نماد الکترونیکی میکند. این نماد که یکی از مهمترین مجوزهای لازم برای فروشگاه اینترنتی است در واقع اعتباریست که به مجوز کسب و کار اینترنتی داده میشود و صحت فعالیت آنها را تایید مینماید. از همین رو بسیاری از مردم ارتباط بیشتری با این سایتها برقرار کرده و آنها را قابل اطمینانتر از دیگر کسب و کارها میدانند.
امروزه دو نوع نماد الکترونیکی وجود دارد که عبارتند از:
دریافت این نماد سختیهای خود را دارد زیرا هنگام کسب آن میبایست معیارهای گوناگونی مورد بررسی قرار بگیرد تا صلاحیت کسب و کار اینترنتی به صورت کامل برای مرکز توسعه تجارت الکترونیکی کشور معلوم گردد.
در خصوص دریافت نماد دائم دو ستاره باید بگوییم فرآیند اعطای آن دقیقا همچون مورد قبلی است اما تنها تفاوتی که دارد این است که صاحب سایت اینترنتی موظف است گواهی نامه SSL را دریافت کرده و در وب سایت خود نصب نماید. برای انجام این پروسه صاحبان کسب و کار اینترنتی میبایست به سایت “نماد اعتماد” مراجعه کرده و جهت ثبت نام اقدام کنند.
برای کسب نماد الکترونیکی میبایست مدارک زیر را در اختیار داشته باشید:
– متقاضیان حقیقی:
1) تصویر پروانه / مجوز فعالیت (در صورت لزوم)
2) اسناد هویتی متقاضی( شناسنامه، کارت ملی و مدرک وضعیت نظام وظیفه) تغییر یابد
– متقاضیان حقوقی (تجاری / غیر تجاری):
1) تصویر آگهی روزنامه رسمی
2) تصویر اصل اساسنامه
3) آگهی آخرین تغییرات آدرس (در صورت وجود)
4) آگهی آخرین تغییرات اسامی اعضای هیئت مدیره (در صورت وجود)
5) آگهی آخرین تغییرات موضوع فعالیت شرکت(در صورت وجود)
6) تصویر پروانه / مجوز فعالیت (در صورت لزوم)
– متقاضیان دولتی
تصویر نامه در سربرگ رسمی سازمان با امضای مقام مسئول مربوطه مبنی بر تعلق وب سایت به دستگاه دولتی مزبور و معرفی نماینده معرفی شده در پرونده نماد در متن نامه
سایت ساماندهی، وابسته به مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال است. که خود این مرکز از توابع وزارت فرهنگ و ارشاد محسوب میشود. وظیفه این سامانه این است که اطلاعات مدیران تمام سایتها و سامانههای اینترنتی را جمعآوری کند.
مطابق آییننامه اجرایی در مورد نحوه صدور مجوز و نحوه نظارت بر فعالیت افراد صنفی در فضای مجازی (مواد 2 و 12، تبصره ماده 87 قانون نظام صنفی) مراحل صدور پروانه کسب برای کسب و کارهای مجازی عبارتند از:
تبصره: در این مرحله اتحادیه وظیفه دارد به طور همزمان از دستگاههای طرف استعلام مندرج در ماده (4) این آیین نامه استعلام نماید.
رسانه دیجیتال، به رسانههایی گفته میشود که بر خط مبتنی بر شبکه (همچون شبکه جهانی اینترنت)، سرویسهای مخابراتی از قبیل MMS و SMS و همچنین رسانههای مبتنی بر حاملهای فیزیکی از قبیل بستههای نرم افزاری رسانهای، بازیهای رایانهای و مواردی مانند آنها فعالیت کنند. از همین رو مرکز فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال با تاکید بر سه راهکار زیر فعالیت خود را انجام میدهد:
مراحل کسب مجوز برای رسانههای دیجیتال به منظور دریافت مجوزهای لازم برای فروشگاه اینترنتی به شرح ذیل است:
تمامی شرکتها پیش از آغاز فعالیتهای طراحی، تولید، راهاندازی، توسعه، مشاوره، پشتیبانی و آموزش سیستمهای نرم افزاری، شبکههای اطلاعرسانی و نمونههای مشابه آنها میبایست پس از ثبت شرکت، بر اساس قانون تجارت به نظام صنفی استان خود مراجعه کرده و مجوز فعالیت دریافت نمایند. این مجوز هم یکی دیگر از مجوزهای لازم برای فروشگاه اینترنتی میباشد.
دو دسته شرکتهای زیر به عضویت نظام صنفی رایانهای استان پذیرفته خواهند شد:
مدارک مورد نیاز جهت کسب مجوز نظام صنفی رایانهای:
لطفا شکیبا باشید ...