مدیر کسب و کار همان طور که از نامش مشخص است، وظیفه دارد تمام فعالیتها و کارهایی که در یک کسب و کار صورت میگیرد را مدیریت کند. البته کسی که یک کسب و کار را مدیریت میکند باید کارکنان و نیروهای انسانی آن را بیزنس را هم راهبری و هدایت کند. مدیر کسب و کار کسی است که باید تمهیداتی بیندیشد تا در نهایت شرکت به بهرهوری و راندمانی که از آن انتظار میرود برسد. در واقع مدیر کسی است که یک هدف برای شرکت تعیین میکند و سپس تمام نیروهای انسانی، تجهیزات، ماشین آلات و کلیه داراییها را در مسیری هدایت و راهبری میکند که این اهداف و آرمانها محقق شود. در این صورت مجموعه یا کسب و کار همیشه در مسیر رشد قرار میگیرد ولی اگر این مدیر نتواند وظایف خود را به درستی انجام دهد، کسب و کار در مسیر نزولی قرار میگیرد و در نهایت با ورشکستگی، مشکلات مالی، کمبود منابع انسانی، نارضایتی مشتریان و غیره مواجه میشود.
در این مقاله قصد داریم به این سوال پاسخ دهیم که چگونه مدیر کسب و کار شویم؟ کسی که در چنین جایگاهی قرار میگیرد چه وظایفی بر عهده دارد؟ برای قرار گرفتن در چنین جایگاهی به چه مهارتها و توانمندیهایی احتیاج داریم؟ چگونه و با انجام چه کارهایی میتوانیم به یک مدیر نمونه و عالی در کسب و کار خودمان تبدیل شویم؟ در صورتی که تمایل دارید به یک مدیر کسب و کار توانا و دانا تبدیل شوید و بیزنس خودتان را در یک مسیر درست و عالی به پیش ببرید، تا پایان این مقاله با ما همراه شوید تا بتوانید مهارتهایی که در این مقاله را عنوان میشود را یاد بگیرید و کسب و کار خود را روز به روز بهتر و قویتر کنید.
اگر بخواهیم مدیریت کسب و کار را به درستی و با نگاه آکادمیک تعریف کنیم، باید بگوییم: مدیریت کسب و کار در واقع به معنای سازماندهی موثر منابع موجود (انسانی و غیرانسانی) در کسب و کار برای دستیابی به اهداف است. بنابراین مدیر کسب و کار کسی است که باید این دانش و توانایی را داشته باشد تا با استفاده درست و هوشمندانه از منابعی که در کسب و کار وجود دارد، برای رسیدن به اهدافی که پیش روی یک کسب و کار وجود دارد تلاش کند. در هر سازمان بسته به فعالیتهایی که در آن صورت میگیرد، مدیریت وظایف مختلف و متنوعی بر عهده دارد ولی یک سری وظایف وجود دارد که بین تمامی مدیران کسب و کار مشترک و یکسان است. این وظایف عبارت است از:
گاهی مواقع کسب و کارهای کوچک و بزرگ، غیر از صاحب کسب و کار و کارکنان آن، ذینفعان (مثلاً سهامداران) دیگری هم دارد. ممکن است کسانی باشند که در این بیزنس سرمایهگذاری کردهاند و پیشرفت یا پسرفت آن برای آنها اهمیت دارد، در این صورت مدیر کسب و کار باید پاسخگوی پرسشها و انتقادات آنها هم باشد. اگر بخواهیم مأموریت مدیریت کسب و کار را در سه بخش تقسیمبندی کنیم، میتوانیم بگوییم که مدیر بیزنس یا سازمان مأموریت دارد:
لطفا شکیبا باشید ...