0

کوه کلار

کوه کوه کلار کوهنوردی طبیعت گردشگری ایران و جاذبه های دیدنی
ثبت شده 3 سال پیش توسط مینا سلطانی ویرایش شده در 1400/3/23

دوستان من به کوهنوردی علاقه زیادی دارم ممنون میشم در مورد کوه کلار اطلاعات در اختیارم بذارین

کوه کلار

1 جواب

0
3 سال پیش توسط: مینا سلطانی

نزدیک به مرکز استان چهارمحال و بختیاری کوهستانی بلند با راستای غالب دیگر کوههای استان یعنی شمال غرب - جنوب شرق کشیده شده که مردم ساکن پیرامون آن را "کلار" می گویند. در واقع کوهستان کلار بخشی از کوههای مرکزی استان چهار محال و بختیاری است که از نظر جدید ترین تقسیم بندیهای جغرافیای سیاسی در شهرستان کیار قرار می گیرد. این کوهستان در لبه جنوبی یکسری چاله هایی منطبق بر زمین ساخت صفحه ای قرار گرفته است این چاله ها هم اکنون به صورت دریاچه ها و یا تالاب هایی نمایانند. از همه مهمتر دریاچه چغاخور است (البته در گذشته نه چندان دور این دریاچه به صورت تالابی با اکوسیستم بی مانندی بود ، اما هم اکنون به صورت دریاچه سد خاکی درامده است). در واقع کوهستان کلار به صورت رشته ای پیوسته از تنگ سولگان در شمال شرق شهر ناغان شروع شده و تا دشت و تالاب گندمان در جنوب شهر گندمان کشیده است. تنگ وستگان کلار را از کوهستان هزار دره جدا می کند.دره و رودخانه سبزکوه در جنوب و غرب این کوهستان قرار گرفته است و تالاب های سولگان و علی آباد این کوهستان را از کوه سوخته جدا می سازند.در شمال شرقی کلار نیز تالاب چغاخور و دره ای که آب چغاخور در آن جریان دارد موازی با جهت عمومی کوهستان کلار یعنی شمالغرب - جنوب شرق کشیده شده است.

 

با اینکه کوه "چرو" نیز جز رشته کوه کلار می باشد و می توان آن را از قله های کوهستان کلار دانست و حتی برخی از کوه نوردان به کوه چرو نیز کلار می گویند . با این حال قله اصلی کوه کلار در جنوب دریاچه سد چغاخور و جنوب غرب روستاهای اورگان و سیبک و شرق روستای چهار طاق واقع گردیده است. این قله 3833 متر از سطح آبهای آزاد ارتفاع دارد. قله چرو (3629 متر) در شرق تالاب گندمان و جنوب غرب شهر گندمان و روستاهای حسین آباد و کتک و قله هزار چال (3705 متر) نزدیک به بخش میانی این کوهستان و جنوب غرب شهر بلداجی و جنوب روستای سیبک از دیگر قله های کلار می باشند. 

 

سه شنبه این هفته (هجدهم خرداد هشتاد ونه) به منظور آشنا سازی تیم نیرو برای صعود سراسری آنها به کوه کلار به منطقه رفتیم. حرکت از شهرکرد حدود ساعت 4:45 دقیقه بود. پس از گذر از کنار دریاچه چغاخور وارد جاده سمت راست (جنوب) به سوی روستای سیبک شدیم. نرسیده به روستای اورگان جاده سیبک به سوی جنوب غرب (در سمت راست ما) می پیچد و بعد از ده دقیقه از روستای سیبک گذر کرده و از سمت جنوب شرق روستا وارد جاده خاکی به طرف تنگ سیاه می شویم. حدود ساعت 6 صبح در نزدیک چشمه سیبک یا گردوها در ابتدای تنگ سیاه (ارتفاع 2480 متر) از خورو پیاده شده و به سوی یال فرعی در شمال شرقی کوه کلار به راه می افتیم. این یال در نیمه غربی تنگ سیاه قبل از یال انتهایی غرب تنگ سیاه می باشد. پس از یک ساعت کوهپیمایی، بر روی ابتدای یال فرعی شمال شرقی کلار ( ارتفاع حدود 2750 متر ) برای صبحانه ماندیم. سپس به بالا روی خویش از روی یال ادامه دادیم. مسیر داری شیب متوسط تا کمی تند است و در برخی قسمت ها از بین صخره های کوچک و متوسط می گذرد. نزدیک به انتهای یال صخره های سنگی بیشتر می شوند اما از بین آنها راه باریکی بالا می رود و حدود 20 متر از مسیر شیب تند دارد و بایستی با احتیاط گذر کرد. حدود ساعت 9:30 به تختگاه کوچک و بسیار زیبای بالای یال می رسیم. بلندی اینجا حدود 3450 متر است و فاصله آن تا چشمه سیبک حدود 9.3 کیلومتر برآورد شده است. به نظر می رسد این تختگاه بر اثر شگستگی و فرو افتادن بخشی از یال بوجود آمده باشد. در این بخش اب ناشی از ذوب برف تازه جریان پیدا کرده و با لیوان می توان آب برداشت کرد. پس از چند دقیقه استراحت از دامنه جنوب غرب روبروی ما (یا شمال شرق قله سر تخت) بالا می رویم و یک ساعت بعد بر روی قله فرعی به نام سرتخت در طرف شمال شرق قله اصلی کلار قرار می گیریم. جی پی اس ارتفاع این قله را 3726 متر نشان می دهد. از اینجا به سمت قله ابتدا به سوی گردنه ای حدود 100 متر پایین می رود و سپس از روی خط الراس به سوی قله اصلی بالا می رویم . ساعت 11:25 بر روی قله قرار می گیریم. ارتفاع قله بر اساس جی پی اس 3833 متر است. پیش روی ما به طرف شمال دریاچه بسیار زیبای چغاخور و روستاهای پیرامون آن نمایان است. در این موقع ازسال (میانه خرداد) بخش زیادی از بالادست دره های دامنه شمالی کلار پوشیده از برف می باشند. بهرحال پس از چند دقیقه استراحت از همان مسیر رفت بر می گردیم. حدود ساعت 13 در تختگاه دامنه شمال شرقی کلار در کنار آب ذوب ناشی از برف که در این هنگام از روز چند برابر شده بود برای ناهار یک ساعتی توقف می کنیم. از آنجا تا چشمه سیبک دو ساعته پایین می آییم و ساعت 16 به سوی شهرکرد حرکت می کنیم.http://zistkouh.blogfa.com/post/120

loader

لطفا شکیبا باشید ...