می تونین درباره تکنسین بیهوشی و وظایفش تو اتاق عمل بهم بگین؟
قبل از معرفی وظایف تکنسین بیهوشی بهتر است در ابتدا شمارا با متخصص بیهوشی آشنا کنیم. متخصص بیهوشی همانطور که از اسم آن مشخص است به فردی گفته میشود که وظیفه آن بیهوش کردن و یا بیحس کردن افراد در حین عمل جراحی میباشد. در کنار متخصص بیهوشی معمولاً یک یا چند دستیار بهعنوان تکنسین بیهوشی وجود دارند که کار آنها کمک به متخصص بیهوشی میباشد. تصور کنید اگر متخصص بیهوشی و تکنسین بیهوشی وجود نداشت چه اتفاقی میافتاد؟ در این صورت فرد در حین عمل جراحی درد زیادی را تحمل میکرد و با این شرایط هیچکس حتی باوجود داشتن بیشترین مشکلات عمل جراحی را انتخاب نمیکرد. روزانه در بیمارستانهای مختلف عملهای تفاوتی انجام میشود؛ عمل زیبایی، عملهای ارتوپدی، عمل قلب، عمل سزارین و.... ازجمله عملهای رایج موجود در بیمارستانها میباشد که در تمام این عملها وجود یک متخصص بیهوشی و در کنار آن تکنسین بیهوشی ضروری و لازم است. در ادامه مطلب قصد داریم شمارا با وظایف تکنسین بیهوشی، میزان درآمد، بازار کار و... آشنا کنیم و بهطورکلی مطالب مفید برای آشنایی با شغل تکنسین بیهوشی در اختیار شما قرار دهیم پس جهت کسب اطلاعات کاملتر ادامه مطلب را دنبال نمایید.
تکنسین بیهوشی به چه کسی گفته میشود؟
در ابتدا و قبل از معرفی وظایف تکنسین بیهوشی و آشنایی با شغل تکنسین بیهوشی بهتر است تعریف مختصری در مورد این رشته در اختیار شما قرار دهیم. تکنسین بیهوشی درواقع به شخصی گفته میشود که در رشته کارشناسی بیهوشی در دانشگاه تحصیلکرده است و در کنار متخصص بیهوشی در اتاق عمل با انجام روشهای مختلف مانند بیهوشی، بیحسی و... از درد کشیدن بیماران در حین عمل جراحی جلوگیری میکند. البته این تنها وظیفه تکنسین بیهوشی در اتاق عمل نیست و وظیفه دیگر آنها این است که بعد از اتمام عمل جراحی و درزمانی که بیمار در اتاق ریکاوری است مرتباً حال عمومی بیمار را ارزیابی میکند و در صورت نداشتن مشکل و نرمال بودن علائم حیاتی بیمار بعد اجازه و ترخیص بیمار از اتاق ریکاوری توسط متخصص بیهوشی بیمار را به پرستاران بخش مربوطه تحویل میدهد.
وظایف تکنسین بیهوشی
وظایف تکنسین بیهوشی بسیار متعدد است که باید تمام این وظایف را با دقت زیاد و در سریعترین زمان ممکن انجام دهد. چون این حرفه ازجمله مشاغلی است که باجان بیمار سروکار دارد هرگونه سهلانگاری و خطا ممکن است باعث از بین رفتن بیمار و عواقب جبرانناپذیری برای او شود به همین دلیل تکنسین بیهوشی باید باوجدان کاری بالا و دلسوزی فراوان وظایف خود را انجام دهد. بهطورکلی میتوان گفت بهنوعی تکنسین بیهوشی وظیفه آرام کردن بیمار و کاهش دردهای او تا زمانی که بیمار در اتاق عمل و ریکاوری است بر عهده دارد که انجام این کار احساس مسئولیتپذیری و دلسوزی فراوانی را میطلبد. وظایف تکنسین بیهوشی عبارتاند از:
مهمترین وظایف تکنسین بیهوشی این است که بعد از تحویل بیمار ابتدا پرونده او را بررسی کند و تمام اطلاعات موردنیاز بیمار را از پرونده دریافت نماید.
در برخی از مواد ممکن است بیمار بهصورت اورژانسی به اتاق عمل منتقل شود در این شرایط تکنسین بیهوشی باید از همراهان بیمار شرححال مختصری از بیمار بگیرد.
•درصورتیکه بیمار هوشیار باشد میتواند با او صحبت کند و اطلاعات مور نیاز را از خود بیمار کسب کند.
•مطمئناً تمام افرادی که وارد اتاق عمل میشود استرس دارند؛ تکنسین بیهوشی باید با بیمار با آرامش صحبت کند و استرسهای او را کاهش دهد.
•تکنسین بیهوشی برای آرام کردن بیمار بهتر است علت تمامکارهایی که متخصص بیهوشی برای بیمار انجام میدهد توضیح دهد.
• تمام وسایل و دستگاههای موردنیاز متخصص بیهوشی را آماده کند.
• تمام وسایلی که پیشبینی میکند متخصص بیهوشی به آن نیاز دارد استریلیزه نماید.
•داروهای موردنیاز متخصص بیهوشی را حاضر کند
•بیمار را برای انجام بیهوشی تا حضور متخصص بیهوشی آماده کند.
•در کنار متخصص بیهوشی حضورداشته باشد و تمامکارهایی که پزشک بیهوشی دستور میدهد با دقت انجام دهد.
•اگر پزشک بیهوشی دستور به تزریق دارو، خون و... را دارد سریعاً این کار را انجام دهد.
•وضعیت بیمار را در حین عمل مدام پایش کند و مرتباً با چشم مانیتورهایی که بالای سر بیمار هستند را مشاهده کند.
•بعد از اتمام عمل جراحی و انتقال بیمار به اتاق ریکاوری وضعیت علائم حیاتی بیمار را در اتاق ریکاوری ارزیابی کند و در صورت نرمال نبودن علائم حیاتی بیمار سریعاً به پزشک اطلاع دهد.
لطفا شکیبا باشید ...