میخواستم بدونم روستای هوره جزو روستا های کدام استان است ممنون میشم راهنمایی کنین
چهارمحال و بختیاری بیش از 900 روستا دارد که هر کدام از این روستاها به لحاظ طبیعت، زیباییهای بیشماری دارند. برخی از این روستاها علاوه بر طبیعت زیبا، بافت تاریخی نیز دارند. یکی از این روستاهای تاریخی روستای هوره است.روستای کوهستانی هوره علاوه بر زیباییهای طبیعی، پیشینه تاریخی غنی را نیز در خود پنهان کرده است. امروز در بخش ایرانگردی لست سکند به سراغ این روستای زیبا رفتهایم. با ما همراه باشید.
روستای هوره یکی از روستاهای استان چهارمحال و بختیاری است که در شهرستان سامان قرار دارد. روستا در محدوده کوهستانی سامان واقع شده و برای همین بافت مسکونی متراکمی را در روستا شاهد هستیم. خانههای روستا اغلب یک طبقه هستند و دیوار خانهها ضخیم و در و پنجرهی خانهها کوچک است. سقف اکثر خانههای روستای هوره با تیرهای چوبی ساخته شده و با کاهگل اندود شده است. مصالح خانههای قدیمی روستا سنگ، چوب و خاک بوده ولی امروزه از سیمان، گچ و آهن نیز در ساختمانسازی روستا استفاده میشود. همچنین کوچههای روستا باریک و پیچ در پیچ است. این سبک معماری مختص مناطق کوهستانی (به منظور حفظ گرما در داخل خانه) ایران بوده است.
پیشینهی تاریخی روستا به هفتصد سال پیش باز میگردد. براساس روایات محلی یکی از خانهای ایل قشقایی به نام ولیخان این روستا را بنا کرده، برای همین زبان اغلب مردم این روستا ترکی قشقایی است.
همانطور که گفته شد هوره یکی از روستاهای تاریخی استان چهارمحال و بختیاری است. این روستا علاوه بر جاذبههای طبیعی، جاذبههای تاریخی نیز برای بازدیدکنندگان دارد.
از جمله جاذبههای تاریخی روستای هوره عبارت است از:
پل هوره: پل هوره در مجاورت روستای هوره و بر روی رودخانه زایندهرود ساخته شده است. معماری پل الهام گرفته شده از پلهای دوره صفوی است. این پل هفت دهنه دارد و با مصالح سنگ و سیمان در سال 1337 ساخته شده است. این پل دو روستای هوره و سوادجان را به هم متصل میکند.قلعه هوره: قلعه که بازمانده دوره قاجار است بر ارتفاعات روستا واقع شده است. با توجه به اینکه در گذشته دزد و سارق زیادی وجود داشته این قلعه برای دفاع از روستا و در بیرون از روستا بنا شده است. قلعه دارای هفت برج و چندین نگهبان بوده که از آن هفت برج تنها دو برج باقی مانده است. امروزه از قلعه ویرانهای بیش برجای نمانده است.حمام هوره: حمام تاریخی هوره دیگر بنای تاریخی این روستا است. این حمام قدمتی 700 ساله دارد و بر زیر تل خاک پنهان مانده است. سقف بنا بر اثر بیاحتیاطی و بیتوجهی مسئولین تخریب شد و داخل حمام نیز به محل ریختن زبانه تبدیل شده است.https://lastsecond.ir/blog/8496-hooreh-village
لطفا شکیبا باشید ...