0

انسان تا چند روز بدون خواب زنده میماند؟

بیدار ماندن نیاز به خواب نخوابیدن و مرگ نیاز طبیعی خواب و غذا خواب سلامت خواب ادامه حیاط
ثبت شده 3 سال پیش توسط علیرضا ویرایش شده در 1400/3/11

خواب یکی از مهم ترین نیاز انسان اس همان طور که انسان به اب و غذا نیاز دارد به خواب هم نیاز دارد.


1 جواب

0
3 سال پیش توسط: زهره چراغی


آیا ممکن است انسان بر اثر بی‌خوابی بمیرد؟ 
چقدر می توان بدون خواب زنده ماند؟ آیا بدون خواب دیوانه می شویم؟ اگر شما هم درباره این موضوع کنجکاو هستید در ادامه با ما همراه باشید تا پاسخ این سوالات را پیدا کنید.
نحوه سپری شدن اوقات در طول زندگی انسان واقعاً شگفت‌انگیز است. زمانی که ما تولد 78 سالگی خود را جشن می گیریم با یک حساب سرانگشتی می توان متوجه شد که به صورت میانگین و در یک زندگی معمولی چیزی در حدود 9 سال را صرف دیدن تلویزیون نموده‌ایم، چهار سال را برای رانندگی از دست داریم و 92 روز را در سرویس بهداشتی گذرانده‌ایم.

چقدر میتوان بدون خواب زنده ماند
اما وقتی زمان به حساب و کتاب فعالیت های زمان بر در طول عمرمان به میان می‌آید این خوابیدن است که با یک سر و گردن اختلاف در ابتدای این لیست ایستاده است. زمانی که ما تولد 78 سالگی خود را جشن می گیریم چیزی نزدیک به 25 سال خواب را از سر گذرانده ایم. دقیقاً همینجا است که شاید برای شما این سوال پیش بیاید که آیا می توان بدون خوابیدن زنده ماند؟ و یا حداقل چقدر می توان بدون خواب زنده ماند؟
چرا باید خوابید؟
با وجود پیشرفت وحشتناک علم در سالهای اخیر همچنان دلیل اصلی اینکه ما تا این حد به خواب نیازمندیم معمایی پیچیده است که جواب دقیقی برای آن در دست نداریم. پروفسور هانلون استادیار دانشگاه خواب و متابولیسم و مرکز بهداشت شیکاگو معتقد است که هرچند پروسه خواب هنوز برای ما چندان روشن نیست اما چیزهایی هم در مورد آن می دانیم. به طور مثال اینکه خوابیدن باعث به نوعی ریست شدن بدن و ذهن ما، بهبود متابولیسم و ترمیم آسیبها و بسیاری موارد دیگر است. شاید هم به همین خاطر است که پس از خواب عموماً احساس بهتری داریم.
در طرف مقابل بی‌خوابی و اختلال در خواب ما را با خطرات بسیاری مواجه می کند. دیابت، مشکلات قلبی، افسردگی، چاقی و بسیاری از بیماریها می توانند ریشه در بی خوابی داشته باشند. برای جلوگیری از این آثار است بدن شما در تلاش است که در هنگام بی‌خوابی انرژی شما کم می شود، درد را سریعتر احساس می کنید، غمناک می شوید، زودتر تحت تاثیر احساسات قرار می گیرید و متوجه می شوید پلکهایتان سنگین شده است. و اگر باز هم به مبارزه به خواب ادامه دهید در مرحله بعد تمرکزتان و حافظه‌تان است که مختل خواهد شد.
حالا اگر تمام این موارد را به جان بخرید و عوارض جانبی را نادیده بگیرید و چند شبانه روز نخوابید ذهن شما عملکرد معمولش را از دست خواهد داد و شما دچار توهم و پارانویا می شوید. چیزهایی را خواهید دید که وجود خارجی ندارند و صداهایی را می شونید که منبعی ندارند. مالهوترا مدیر خواب دانشگاه کالیفورنیا معتقد است این توهمات، از دسته‌ی توهماتی هستند که در فرد ایجاد وحشت و یا غم فوق العاده می کنند.
تحقیقات نشان می دهند بیخوابی تاثیر مستقیمی بر ترشح هورمنهای منبع استرس مانند آدرنالین و کورتیزول در خون دارد و باعث فشار خون نیز خواهد شد. مالهوترا می گوید در این مرحله نظم ضربان قلب نیز دستخوش تغییر می شود و سیستم ایمنی بدن به شدت ضعیف می شود به همین دلیل است که افرادی که کسر خواب دارند ضعیف تر هستند و زودتر مریض می شوند. مالهوترا معتقد است بسیاری از آسیبهای بی‌خوابی اگر به مرحله جدی وارد نشوند پس از خوابیدن بازگشت‌پذیر هستند.

شاید جالب باشد تا بدانید که نوعی بیماری ژنتیکی وجود دارد که در آن فرد بیمار به خاطر وجود ژن FFI و ژن معیوب توانایی خوابیدن ندارند. خبر بد اینکه این بیماری بسیار مرگ‌آفرین است و خبر کمتر بد آنکه این بیماری بسیار نادر است و تا به امروز تنها 40 خانواده در سراسر دنیا آن را گزارش کرده اند.
همه این دانش باعث نشده تا افرادی نخوابیدن را به چالش نکشند. در سالهای گذشته موسسه گینس به خاطر صدمات جدی که نخوابیدن میتواند برای سلامت افراد داشته باشد و همچنین جلوگیری از ایجاد رقابت در این عرصه، ثبت آمار و رکورد در این خصوص را خاتمه داد اما آخرین رکوردهای ثبت شده ای که داریم متعلق است به یک دانش‌آموز 17 ساله از سن‌دیگو کالیفرونیا که به طور داوطلبانه در یک پژوهش علمی در سال 1964 شرکت کرد و موفق شد تا به مدت 264 ساعت یعنی چیزی حدود بیش از 11 روز را بدون خوابیدن سپری کند. رکوردی با اعتبار کمتر نیز موجود است که میگوید در سال 1977 یک زن بریتانیایی موفق شد 18 روز را بدون خوابیدن سپری کند.

اما همه می دانیم که کم خوابی عوارض بسیار بدی روی بدن دارد و حتی می تواند موجب ایجاد اختلال در زندگی عادی فرد شود. اما از آن بدتر بی خوابی است که تاثیرات منفی گسترده تری برای انسان رقم می زند.

پیرو همین امر، کارشناسان، تحقیقات وسیعی در این رابطه صورت داده اند که می توانید نتیجه آن را در ادامه مطلب مشاهده کنید
شب اول
بر اساس آنچه در این تصاویر نمایش داده می شود، وقتی شما فقط یک شب نمی خوابید در حرکت و تمرکز نمودن دچار مشکل خواهید شد که دانشمندان این عارضه را به داشتن الکل ۰.۱۰ درصدی در خون تشبیه نموده اند.

همچنین صورت شما نیز حالتی از بی تفاوتی به خود گرفته و اصطلاحا بی روح به نظر خواهید رسید. بی خوابی روی حافظه نیز تاثیر گذاشته و در طولانی مدت موجب تخریب آن می شود.

شب دوم
میزان اکسیژن دریافتی کاهش یافته و توان انجام فعالیت های غیرهوازی بدن نیز رو به تحلیل می رود. حتی ممکن است در به یادآوردن کلماتی که می خواهید به زبان بیاورید نیز با مشکل مواجه گردید.

شب سوم
توان تمرکز نمودن روی کارهایی که چندان برایتان جذاب نیست را از دست خواهید داد و همه چیز خیلی زود و راحت روی اعصابتان رفته و موجب ایجاد اضطراب در شما می شوند. از دیگر آثار مخرب بی خوابی پس از ۳ شبانه روز این است که ضربان قلب افزایش یافته و تنفس نمودن برای فرد دشوار می شود.
در همین رابطه جا دارد اشاره کنیم که در سال ۲۰۱۵ میلادی، مردی که ۷۲ ساعت بیدار مانده بود، در اثر ایست قلبی جان خود را از دست داد.

شب چهارم
وقتی ۴ روز بی خواب باشید، در حالی که در ظاهر بیدار و هوشیار هستید، مغزتان به خواب می رود. البته این چُرت های بسیار کوتاه بین ۵ تا ۱۰ ثانیه بیشتر طول نمی کشند.
پس از چند روز نخوابیدن، دچار توهم شده و احتمالا عارضه ای موسوم به «توهم کلاه» را تجربه خواهید نمود که به واسطه آن احساس می کنید یک فشار دایمی روی سرتان قرار دارد.

شب پنجم
توانایی های ساده ای همانند فکر کردن یا حل نمودن مسایل برایتان دشوار خواهد شد. دایم این توهم و اضطراب را خواهید داشت که فردی در بیرون یا پشت سرتان منتظر ایستاده تا شما را بگیرد.

شب ششم
پس از ۶ شب بیداری و پلک روی هم نگذاشتن، دیگر توانایی تشخیص مفاهیم و عناصر واقعی را از دست خواهید داد و تمامی حالت های طبیعی بدنتان به هم خواهد ریخت.
انسان هم مانند دیگر موجودات زنده روی زمین، دارای محدودیت هایی برای زندگی کردن است. برخلاف بسیاری از موجودات، شرایط زندگی انسان بسیار محدود است و نمی توان در بسیاری از شرایط، جان سالم به دربرد. اما با وجود موارد ذکر شده در بالا، تمامی این مشکلات قابل درمان هستند و با یک خواب کامل، رفع می گردند.

 

loader

لطفا شکیبا باشید ...