0

اگر کسی دارای انحرف بینی شده باشد به طوری که مثلا مجرای سمت راست بینی کاملا بسته باشد و شکل ظاهری بینی نیز تغییر کرده باشد با عمل جراحی انحراف شکل ظاهری بینی نیز تغییر می کند؟

جراحی بینی مراقبت بعد از عمل انحراف بینی بینی گوشتی اتاق عمل انتخاب جراح
ثبت شده 3 سال پیش توسط پریسا قلی زاده ویرایش شده در 1400/3/23

با عمل اصلاح انحراف تیغه بینی، انسداد تنفسی فرد برطرف می‌شود اما کجی شکل ظاهری برطرف نخواهد شد مگر این که عمل زیبایی انجام دهد.

 

اگر کسی دارای انحرف بینی شده باشد به طوری که مثلا مجرای سمت راست بینی کاملا بسته باشد و شکل ظاهری بینی نیز تغییر کرده باشد با عمل جراحی انحراف شکل ظاهری بینی نیز تغییر می کند؟

1 جواب

0
3 سال پیش توسط: پریسا قلی زاده

جراحی انحراف بینی

تیغه بینی یا سپتوم، که دیواره ایست متشکل از استخوان ها و غضروف، دو مجرای بینی را از هم جدا می کند. زمانی که از انحراف بینی صحبت می کنیم در اصل انحراف این تیغه بینی مدنظرمان است و زمانی این اتفاق می افتد که تیغه بینی به یک طرف حرکت کرده باشد.

برخی افراد با عارضه انحراف تیغه بینی به دنیا می آیند. ولی در برخی موارد این عارضه می تواند به صورت ثانویه و در طول یک آسیب یا ضربه رخ دهد. اکثر افرادی که به انحراف بینی مبتلا هستند یک مجرای بینی دارند که کوچک تر از مجرای دیگر است. این مورد می تواند منجر به اختلال در تنفس شود. دیگر علائم انحراف تیغه بینی شامل خونریزی از بینی و درد در ناحیه صورت است. جراحی تنها راه ترمیم انحراف تیغه بینی است.

سپتوپلاستی نام جراحی اصلاح انحراف تیغه بینی است. با این نوع جراحی می توان به اصلاح تیغه بینی پرداخت و در نتیجه جریان هوا در بینی به راحتی عبور می کند.

آمادگی برای جراحی انحراف تیغه بینی

از بیمار خواسته می شود که از دو هفته قبل از جراحی از مصرف برخی داروهای خاص اجتناب کند. این داروها شامل آسپیرین، ایبوپروفن و دیگر داروهای رقیق کننده خون هستند. این اقدام به منظور کاهش خطر خونریزی اضافه در طول جراحی و بعد از آن است. در صورتی که به داروی خاصی حساسیت دارید حتماً پزشک خود را در جریان قرار دهید.

در برخی موارد طی جراحی بیماران تحت بی حسی موضعی قرار می گیرند. به این ترتیب تنها ناحیه بینی و اطراف آن بی حس می شود. با این حال در اکثر موارد بیماران تحت بیهوشی عمومی قرار می گیرند بدان معنا که در تمام طول جراحی کاملاً خواب هستند.

در صورتی که بیمار تحت بیهوشی قرار گیرد، شب قبل از جراحی بعد از نیمه شب هیچ خوراکی و آشامیدنی نباید مصرف شود. به این ترتیب چنانچه در طول جراحی و زمان بیهوشی بیمار حالت تهوع داشته باشد، از استفراغ و خفه شدن فرد پیشگیری می شود.

یکی از اعضای خانواده و یا دوستان خود را همراه با خود به محل جراحی ببرید تا بتوانید بعد از جراحی با وی به خانه بازگردید. بیهوشی عمومی می تواند منجر به گیجی فرد شود و فرد نمی تواند رانندگی کند. تا از بین رفتن کامل اثر مواد بیهوشی نباید رانندگی کنید.

قبل از جراحی معمولاً از بینی بیمار عکس هایی گرفته می شود. این عکس ها برای مقایسه های قبل و بعد از جراحی است و به بیمار کمک می کند تا تغییراتی که ایجاد شده را مشاهده کند.

جراحی سپتوپلاستی

سپتوپلاستی حدوداً به زمانی بین سی تا نود دقیقه نیاز دارد. زمان جراحی بستگی به میزان پیچیدگی شرایط دارد. فرد تحت بیهوشی کامل و یا بی حسی موضعی قرار می گیرد و این مورد بستگی به تصمیم پزشک و بیمار دارد.

 برش هایی در یک طرف بینی ایجاد می گردد تا به تیغه بینی دسترسی پیدا شود. سپس بافت های مخاطی که نقش محافظتی تیغه بینی را دارند، بالا کشیده می شوند. سپس تیغه بینی یا همان سپتوم در موقعیت درستی قرار می گیرد. هرگونه استخوان و یا غضروف شکسته شده و خرد شده جدا می شود و در آخرین مرحله موقعیت بافت مخاطی تغییر می کند.

شاید نیاز به بخیه زدن در ناحیه تیغه بینی و بافت های داخلی باشد. پس از آن بخیه هایی برای بستن نهایی زده و روی بینی کاملاً پوشانیده می شود تا موقعیت جدید بینی تثبیت شود.

خطرات احتمالی سپتوپلاستی

در برخی موارد نتیجه جراحی راضی کننده نیست و نیاز به انجام جراحی ثانویه است. از دیگر خطرات احتمالی مرتبط با این جراحی که البته بسیار نادر هستند می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • خونریزی
  • اسکار و جای بخیه
  • ایجاد سوراخ در تیغه بینی، که شکل یک حفره در تیغه بینی است.
  • تغییر در شکل بینی
  • تغییر رنگ پوست بینی
  • کاهش حس بویایی

خونریزی بیش از حد و عفونت هم از خطرات احتمالی هر جراحی است. بینی را تمیز نگاه دارید و دست های خود را مرتب بشوئید تا احتمال بروز عفونت را کاهش دهید.

https://dralimanafi.com/%D8%AC%D8%B1%D8%A7%D8%AD%DB%8C-%D8%A7%D9%86%D8%AD%D8%B1%D8%A7%D9%81-%D8%A8%DB%8C%D9%86%DB%8C/

loader

لطفا شکیبا باشید ...