0

درمان اب مروارید چشم؟

آب مروارید بیماری آب مروارید درمان آب مروارید آب مروارید چیست
ثبت شده 3 سال پیش توسط فرزیاب از سوالات جستجو شده ویرایش شده در 1400/3/15

من احساس می کنم چشمم آب مروارید آورده . کسی در مورد آب مروارید اطلاعاتی دارد؟


2 جواب

0
3 سال پیش توسط: زهره چراغی

بیماری آب مروارید عبارت از مغشوش شدن عدسی داخل چشم است که باعث ضعف بینایی می‌شود. یکی از علائم آب مروارید کدر شدن بینایی در فرد است.

بیماری آب مروارید در اثر کهولت سن و قرار گرفتن برای مدت طولانی در معرض نور آفتاب بروز پیدا می‌کند. در افراد مبتلا به آب‌مروارید، دیدن از طریق عدسی کدر، کمی شبیه به نگاه کردن به یک پنجره بخار گرفته یا دید مبهم است. تاری دید چشم ناشی از آب‌مروارید می‌تواند کارهایی مانند خواندن و رانندگی (به ویژه در شب) را دشوارتر کند. این بیماری اکثرا به آرامی رشد می‌کند و در اوایل اشکالی برای بینایی ایجاد نمی‌کند؛ اما با گذشت زمان، آب‌مروارید در نهایت باعث کاهش دید و تاری می‌شود.

کاتاراکت یا آب مروارید چیست؟
ازبین رفتن شفافیت عدسی را آب مروارید گویند. هر چند به هر گونه کدورت (opacity) در عدسی آب مروارید گفته می‌شود، اصطلاحاً منظور از آب مروارید، کدورتی اسـت که باعث اختلال بینایی شود. کدر شدن عدسی چشم یا نات شدن بخش‌های کوچکی از آن، باعث می‌شود که نور از عدسی رد نشده یا پخش شود. در نتیجه فرد شفافیت دید خود را از دست می‌دهد.

آب مروارید می‌تواند یک یا هر دو چشم را درگیر کند؛ اما نمی‌تواند از یک چشم به چشم دیگر انتشار یابد. بروز آب مروارید در هر سنی و در تمامی افراد ممکن است. حتی برخی اوقات یک نوزاد به‌طور مادرزادی بیماری آب مروارید دارد. البته، مبتلایان به این بیماری، بیشتر در افراد بالای ۴۴ سال دده می‌شوند. اگر آب‌مروارید دارید، در ابتدا روشنایی قوی و عینک‌های آفتابی مفید خواهد بود؛ اما اگر اختلال بینایی در فعالیت‌های معمول شما اختلال ایجاد کند، شاید به جراحی نیاز داشته باشید. خوشبختانه عمل جراحی آب‌مروارید به طور کلی یک روش مطمئن و مؤثر است. جراحی آب‌مروارید امروزه عمل جراحی معمول و شایع‌ترین نوع جراحی چشم است.علائم آب مروارید
علائم آب‌مروارید
در ابتدا، کدر شدن دید تنها در یک قسمت کوچکی از عدسی چشم تأثیر می‌گذارد. همان‌طور که آب‌مروارید پیشرفت می‌کند، عدسی کدرتر می‌شود و نور عبوری از طریق عدسی را تحریف می‌کند. این حالت ممکن است منجر به علائم آب‌مروارید شود. با پیشرفت کدر شدن عدسی، علائم آب‌مروارید بیشتر می‌شود. نشانه‌ها و علائم آب‌مروارید عبارت‌اند از:

کدر شدن عدسی، تاری دید
افزایش دشواری دید در شب
حساسیت به نور و تابش نور
سفید شدن مردمک
نیاز به نور روشن برای خواندن و فعالیت‌های دیگر
دیدن هاله در اطراف چراغ
تغییرات مکرر در شماره عینک یا لنز
محو شدن یا زرد شدن رنگ‌ها
علائم آب مروارید مادرزادی
این نوع از آب مروارید اغلب بدون علائم خاصی بروز می‌کند. مات شدن عدسی یا سفید شدن مردمک در هنگام تولد یا سه ماه بعد از تولد شروع می‌شود. در صورت داشتن آب مروارید مادرزادی، علائم آن به مرور ظاهر و توسط والدین تشخیص داده می‌شوند.
چه زمانی به پزشک مراجعه کنم؟
اگر متوجه تغییرات بینایی شدید یا مشکوک به علائم آب مروارید در خود هستید، به چشم پزشک مراجعه کنید. نشانه‌ها و علائم آب مروارید را از پزشک خود بپرسید و با علائم خود مقایسه کنید. پزشک می‌تواند با معاینه، علائم آب مروارید را در شما تشخیص داده یا رد کند.

علل آب مروارید
اکثراً آب‌مروارید با کهولت سن یا آسیب عدسی چشم ایجاد می‌شود. برخی از اختلالات ژنتیکی به ارث رسیده نیز می‌توانند باعث مشکلات بهداشتی شوند که خطر ابتلا به آب‌مروارید را در شما افزایش دهند. آب‌مروارید همچنین می‌تواند به علت سایر شرایط چشم، جراحی چشم گذشته یا شرایط پزشکی مانند دیابت باشد. استفاده طولانی مدت از داروهای استروئید نیز می‌تواند منجر به ایجاد آب‌مروارید شود.

باگذشت عمر، تكثیر مستمر سلول‌های اپیتلیوم عدسی و فشرده شدن آنها بـه هم و تحت تأثیر عوامل خطر دیگر مانند سیگار کشیدن و احتمالاً قرار گرفتن در معرض اشعه فرابنفش خورشید، ساختار یکنواخت، شفاف و یک دست اپتیكی عدسی از دست ‌رفته و کدر می‌شود. این کدورت می‌تواند در اثر التهاب داخل چشمی، دیابت، دست‌کاری‌های جراحی، تروما به چشم یا در دوران جنینی در اثر مصرف دارو توسط مادر، بیماری‌های عفونی ضمن بارداری یا به صورت متابولیك و ژنتیکی نیز ایجاد شود.
انواع آب‌مروارید
انواع آب‌مروارید عبارت‌اند از:

آب مروارید که بر مرکز عدسی تأثیر می‌گذارد (آب مروارید هسته ای): با گذشت زمان، عدسی به تدریج زردتر شده و بینایی کمتر می‌شود. همان‌طور که آب مروارید به آرامی پیشرفت می‌کند، عدسی ممکن است حتی قهوه‌ای شود. رنگ زرد یا قهوه‌ای عدسی می‌تواند منجر به مشکل بین سایه‌های رنگ شود.

آب مروارید که بر لبه‌های عدسی اثر می‌گذارد (آب مروارید کورتیکال): همان‌طور که بیماری به آرامی پیشرفت می‌کند، رگه‌های کدر شده عدسی، به مرکز می‌رسند و با عبور نور از مرکز عدسی تداخل می‌کنند.

آب‌مروارید که بر پشت عدسی تأثیر می‌گذارد (آب مروارید زیر کپسول خلفی): آب‌مروارید زیر کپسول خلفی به‌صورت یک ناحیه کوچک و مات معمولاً در نزدیکی پشت عدسی، درست در مسیر نور ایجاد می‌شود. این نوع آب مروارید سریعتر از انواع دیگر پیشرفت می‌کند.

آب‌مروارید مادرزادی: بعضی از مردم با آب‌مروارید متولد می‌شوند و یا در طول دوران کودکی، این بیماری در آنها رشد می‌کند. این آب مروارید ممکن است ژنتیکی یا همراه با عفونت داخل رحمی یا تروما باشد.

تشخیص
برای تشخیص این بیماری، پزشک سابقه و علائم پزشکی شما را بررسی کرده و آزمایش چشم را انجام خواهد داد. به‌علاوه، آزمایش‌های زیر هم احتمالا انجام می‌شوند:

اندازه‌گیری قدرت بینایی
معاینه ظاهر چشم‌ها و بررسی حرکات آن‌ها
معاینه با دستگاه اسلیت لامپ
بررسی واکنش مردمک‌ها در برابر نور
تونومتری: با این معاینه فشار چشم اندازه‌گیری می‌شود افزایش فشار ممکن است علامت گلوکوم(آب سیاه) باشد.
گشاد کردن مردمک که با مصرف قطره‌های چشمی صورت می‌گیرد و به چشم پزشک اجازه می‌دهد تا تمام قسمت‌های عدسی و شبکیه را کاملاً معاینه کند.
درمان آب‌مروارید
هنگامی که عینک‌های تجویزی نمی‌توانند بینایی شما را بهتر کنند، تنها درمان مؤثر برای آب مروارید جراحی است. آب‌مروارید در حال حاضر قابل پیشگیری و درمان با دارو نیست و تنها راه درمان آن جراحی است. بعضی منابع مصرف آنتی اکسیدان‌ها (که در میوه‌ها و سبزی‌های تازه به وفور موجود هستند) را در پیشگیری از علائم آب مروارید مؤثر دانسته‌اند. تغییر در سبـك زندگی، مصرف نكردن الكل و نکشیدن سیگار نیز می‌تواند در پیشگیری از آب‌مروارید مؤثر باشد.

جالب است بدانید تنها دو بیماری کلی در عدسی چشـم مشاهده شده است: کدورت که در حالت شدید به آن آب مروارید گفته می‌شود و دوم اختلالات در مكانیسم تطابـق که شــكل شدید آن پیر چشمی است. هیچ مورد سرطانی از عدسی گزارش نشده است و تقریباً همه اختلالات آن در این دو دسته قرار می‌گیرند.

عوامل خطر
عواملی که خطر ابتلا به آب مروارید را افزایش می‌دهد عبارت‌اند از:

افزایش سن
دیابت
قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید
سیگار کشیدن
چاقی
فشار خون بالا
آسیب قبلی یا التهاب
جراحی قبلی چشم
استفاده طولانی مدت از داروهای کورتیکواستروئید
مصرف بیش از حد الکل

پیشگیری
هیچ مطالعه‌ای ثابت نکرده است که چگونه می‌توان از آب مروارید جلوگیری یا روند پیشرفت آن را کند کرد؛ اما پزشکان چند راهکار احتمالا مفید را پیشنهاد می‌دهند، از جمله:

معاینه چشم منظم داشته باشید. معاینات چشم می‌تواند در تشخیص علائم آب مروارید و دیگر مشکلات چشم در مراحل اولیه آنها کمک کند.
ترک سیگار.
سایر مشکلات بهداشتی را مدیریت کنید. اگر دچار دیابت یا سایر شرایط پزشکی هستید که خطر ابتلا به آب مروارید را افزایش می‌دهد، برنامه درمان خود را دنبال کنید.
یک رژیم غذایی سالم شامل مقدار زیادی میوه و سبزیجات را انتخاب کنید. افزودن انواع میوه‌ها و سبزی‌های رنگارنگ به رژیم غذایی، تضمین می‌کند که شما مقدار زیادی از ویتامین‌ها و مواد مغذی را دریافت می‌کنید. میوه‌ها و سبزیجات دارای آنتی اکسیدان‌های زیادی هستند که به حفظ سلامت چشم کمک می‌کنند. مطالعات نشان داده‌اند، که آنتی اکسیدان ها به شکل قرص می‌توانند از آب‌مروارید جلوگیری کنند؛ اما مطالعات جمعیتی اخیر، نشان داد که یک رژیم غذایی سالم با ویتامین و مواد معدنی با کاهش خطر ابتلا به آب‌مروارید ارتباط دارد. میوه‌ها و سبزیجات دارای بسیاری از مزایای اثبات شده بهداشتی و راهی مطمئن برای افزایش مقدار مواد معدنی و ویتامین در رژیم غذایی شما هستند.
عینک آفتابی استفاده کنید.
کاهش مصرف الکل. مصرف الکل بیش از حد می‌تواند خطر ابتلا به آب‌مروارید را افزایش دهد.

0
3 سال پیش توسط: پریسا قلی زاده
 

آیا تنها راه درمان آب مروارید عمل جراحی است؟

در حال حاضر تنها راه درمان آب مروارید ، جراحی است.
هر چند برخی از بررسی ها نشان داده اند که رژیم غذایی سالم به جلوگیری از آب مروارید کمک خواهد نمود وایجاد تغییرات در رژیم غذایی ، شیوه زندگی سالم را تحت تاثیر قرار نخواهد داد.
محققان در حال بررسی این موضوع میباشند که آیا می توان از قطره های چشمی برای جلوگیری و یا درمان آب مروارید استفاده نمود؟ اما این مطالعات در مراحل بسیار اولیه میباشد. پیش بینی زمانی این موضوع غیر ممکن بوده و امکان دارد چنین روش درمانی جهت بهبود بینایی موثر باشد .
جراحی آب مروارید علاوه بر بهبود بینایی از دست رفته ، می تواند نزدیک بینی، دوربینی و آستیگماتیسم را نیز با لنز داخل چشمی (IOL) که در چشم بعد از دفع آب مروارید انجام می شود را نیز تصحیح نماید.
جراحی آب مروارید مدرن علاوه بر بازگرداندن بینایی شفاف ، می تواند نیاز بیمار را به عینک و یا لنز بعد از جراحی کاهش دهد.
حتی لنزهای داخل چشمی و لنز های چند کانونی انطباق پذیر نیز میتوانند در طول جراحی آب در درمان کاهش بینایی مرتبط با سن که معمولا پیر چشمی و مشکلات بینایی نزدیک میباشد را توسط کاهش نیاز به استفاده از عینک های نزدیک بینی بهبود بخشند.

 

جراحی آب مروارید

جراحی کاتاراکت در حال حاضر یکی از شایع‌ترین و موفقیت آمیزترین عمل‌های جراحی است که در حیطه پزشکی به انجام می‌رسد. در جراحی کاتاراکت عدسی طبیعی چشم بیمار که دچار کدورت شده است با یک عدسی مصنوعی شفاف تعویض می‌گردد. تکنیکی که امروزه به طور معمول برای جراحی کاتاراکت مورد استفاده قرار می‌گیرد تکنیک «فیکو امولسیفیکاسیون» است. در این تکنیک از امواج اولتراسوند برای خرد کردن عدسی استفاده می‌شود. وسیله‌ای که برای خرد کردن عدسی در این روش مورد استفاده قرار می‌گیرد ضخامت کمی دارد و از طریق یک برش حدوداً ۳ میلی متر وارد چشم می‌شود. از آنجا که این برش بسیار کوچک می‌باشد معمولاً نیازی به بخیه ندارد و خود به خودترمیم می‌شود. پس از خارج کردن عدسی کدر شده، یک عدسی مصنوعی شفاف تا شده، از طریق همان برش کوچک وارد چشم می‌شود. در داخل چشم تای عدسی باز می‌شود و عدسی در محل مناسب در داخل چشم ثابت می‌شود. این عمل به طور معمول حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه طول می‌کشد و نیازی به بیهوشی عمومی ندارد و با بی حسی موضعی قابل انجام است.

جراحی خارج کپسولی

در مواردی که کاتاراکت بیش از حد رسیده باشد ممکن است نتوان عدسی سفت شده را با امواج اولتراسوند خرد کرد. در این حالت ممکن است جراح ناچار شود از تکنیک جراحی کاتاراکت به روش «خارج کپسولی» استفاده کند. در این روش عدسی کدر شده به صورت درسته از کپسول خود خارج شده، از چشم بیرون آورده می‌شود. برای این روش لازم است از برش‌های بزرگتر (بین ۶ تا ۱۰ میلی متر) استفاده کرد و لازم است محل برش نیز با بخیه‌های ظریف‌ترمیم گردد. از این رو دوره نقاهت بیماران کمی طولانی‌تر از روش فیکوامولسیفیکاسیون است.

در بچه‌ها و در موارد خاص (مثلاً کاتاراکت های ناشی از ضربه)، ممکن است جراحی کاتاراکت به روش دیگری که «لنزکتومی» نام دارد انجام گیرد.

تکنیک جراحی آب مروارید

به‌طور کلی عمل آب‌مروارید شامل خارج کردن عدسی کدر شده و در اغلب موارد کار گذاشتن لنز مصنوعی داخل چشمی به جای عدسی طبیعی چشم است. با این وجود در بعضی شرایط نادر ممکن است لنزی داخل چشم کارگذاشته نشود.
متداول‌ترین برش ایجاد شده برای انجام این عمل، یک برش ۳ میلی‌متری، یعنی برشی کمتر از ۱.۳ سانتی‌متر است. این برش به دلیل کوچک بودن احتیاجی به بخیه و ترمیم ندارد و پس از عمل خود به خود بهبود می‌یابد.
جراح سپس یک دریچه دایره‌ای در کپسول عدسی- غشای بسیار نازکی که عدسی را می‌پوشاند- ایجاد کرده که این فرآیند capsulorhexis نامیده می‌شود که این عمل به دقت بسیار زیادی نیاز دارد زیرا ضخامت کپسول عدسی چهار هزارمیلی متر است.
در روش Phacoemulsification از امواج اولترا سونیک (مافوق صوت) برای شکستن عدسی به ذرات ریزتر استفاده می‌شود. این ذرات سپس با کمک یک لوله مکشی بیرون آورده می‌شوند. قسمت خلفی (عقبی) کپسول عدسی دست‌نخورده در جای خود باقی می‌ماند تا عدسی مصنوعی بر روی آن کار گذاشته شود.
روش Extracapsular cataract extraction زمانی به کار می‌رود که عدسی بسیار سفت شده باشد و امواج به کار رفته در Phacoemulsification قادر به شکستن آن به ذرات ریزتر نباشند. در این روش برشی در حدود ۱۰ میلی‌متر در چشم ایجاد می‌شود و هسته عدسی به صورت یک تکه خارج شده و برش ایجاد شده نیاز به بخیه دارد.

عمل فیکو عدسی داخل چشمی

در عمل فیکو عدسی داخل چشمی به صورت تاشو بوده و از طریق منفذ کوچک ایجاد شده به داخل چشم فرستاده می‌شود. این عدسی در مجاورت کپسول خلفی باز شده و اندازه اپتیک آن به ۶ میلی‌متر می‌رسد و به وسیله بازوهای کناری که به آنها haptic گفته می‌شود در داخل کپسول، محکم قرار می‌گیرد. معمولاً برای ثابت نگاه داشتن عدسی‌ها در داخل چشم احتیاجی به بخیه وجود ندارد.
این جراحی در شرایط فعلی و با پیشرفت تکنیک‌های جراحی یک عمل سرپایی بوده و احتیاج به هیچ آمادگی خاصی نیست، اگرچه انجام یک سری آزمایشات روتین و مشاوره قلب و عروق قبل از آن الزامی است. اغلب از بیماران خواسته می‌شود که ۱ ساعت قبل از جراحی در بیمارستان حاضر شوند. قبل از جراحی از قطره‌های چشمی برای کاهش درد، کاهش التهاب، کاهش احتمال خطر عفونت و برای بازکردن کامل مردمک استفاده می‌شود. برای انجام این جراحی از بی‌حسی موضعی استفاده می‌شود. در حین این عمل فرد کاملاً بیدار و هوشیار است اما ممکن است بنا به درخواست بیمار یا صلاح‌دید پزشک از داروهای آرام‌بخش ضعیف استفاده شود. معمولاً از فرد خواسته می‌شود که در حین عمل به نور میکروسکوپ جراحی نگاه کند. این جراحی معمولاً ۲۰ تا ۳۰ دقیقه طول می‌کشد و پس از آن بیمار برای ۱ ساعت تحت مراقبت بوده و سپس می‌تواند به منزل رود.

عوارض و مراقبت‌های جراحی آب مروارید

معمولاً از بیمار خواسته می‌شود که همان روز یا روز بعد برای بررسی مجدد چشم به پزشک مراجعه کند. بسته به نوع جراحی به کار رفته و تصمیم پزشک ممکن است از فرد خواسته شود که از پوشش محافظ به‌خصوص در هنگام خواب استفاده کند. در چند هفته اول پس از جراحی شخص نباید چشمان خود را مالش داده و همچنین از وارد کردن فشار برروی آن‌ها باید خودداری کند. برای بیمار، قطره‌های چشمی ضد التهاب و آنتی بیوتیک تجویز می‌شود و سپس درمدت ۱ ماه بعد از عمل این داروها به‌تدریج قطعمی‌شوند.

معمولاً روز عمل یا روز بعد از عمل او می‌تواند فعالیت‌های معمول خود مانند خواندن کتاب و تماشای تلویزیون را انجام داده اما برای ارزیابی دید و تعیین نمره عینک جدید باید بین ۳ تا ۴ هفته صبر کند. اکثر بیماران بعد از عمل، جهت مطالعه نیاز به عینک داشته اما در ۹۰% موارد برای دید دور دیگر نیازی به عینک ندارند.

اکثر بیماران بعد از عمل، جهت مطالعه نیاز به عینک داشته اما در ۹۰% موارد برای دید دور دیگر نیازی به عینک ندارند.

با وجود این‌که جراحی آب‌مروارید یکی از کم‌عارضه‌ترین عمل‌های جراحی است، به ندرت ممکن است مشکلاتی نیز پدید آید. این عوارض می‌تواند از ازدست‌دادن بینایی تا یک التهاب خفیف متغیر باشد. به‌طورکلی از دست دادن بینایی بسیار نادر بوده اما ممکن است به دلیل التهاب یا خون‌ریزی چشمی در حین عمل یا جداشدگی شبکیه که ممکن است ماه‌ها یا سال‌ها پس از جراحی رخ دهد، اتفاق بیافتد. اغلب عوارض جزیی بوده مانند تورم قرنیه یا شبکیه، افزایش فشار داخل چشم و پلک ملتهب که با تجویز دارو بهبود می‌یابد. ۹۸% موارد جراحی‌های آب‌مروارید بدون به‌وجود آمدن عارضهٔ خاصی با موفقیت انجام می‌شود و در ۹۵% موارد دید فرد بهتر می‌شود. در اشخاصی که دید آنها بعد از جراحی بهتر نمی‌شود معمولاً یک بیماری زمینه‌ای چشمی مانند دژنرسانس وابسته به سن ماکولا، رتینوپاتی دیابتی یا بیماری‌های دیگری وجود دارد.

 اگر عدسی هر دو چشم کدر شده باشد آیا عمل آنها در یک جلسه صورت می‌گیرد؟

معمولاً در این حالت، جراح در دو جلسه مختلف این عمل را برای چشم‌ها انجام می-دهد. در واقع جراح صبر می‌کند تا فرآیند ترمیم چشم عمل شده انجام شود و سپس جراحی چشم دوم را انجام خواهد داد. بین عمل دو چشم می‌تواند بین ۱ تا ۳ هفته فاصله گذاشته شود.

 انجام چه آزمایشاتی قبل از عمل جراحی آب مروارید لازم است؟

چشم پزشک معمولاً قبل از جراحی با استفاده از سونوگرافی (امواج مافوق صوت) و یا دستگاه IOLMaster اندازه و شکل چشم شما را دقیقاً ارزیابی می‌کند تا بتواند قدرت عدسی داخل چشمی مورد نیاز را مشخص کند.

 انواع لنزهایی که بعد از عمل آب مروارید

  • لنز تک‌کانونی (مونوفوکال)
  • لنزچندکانونی (مولتی‌فوکال)

 لنزهای چندکانونی، باعث تمرکز هم زمان نور از فاصلهٔ دور و نزدیک می‌شوند، بنابراین وابستگی افراد به عینک و یا لنزهای تماسی را کاهش می‌دهند. در حال حاضر دو نوع رفراکتیو و دفراکتیو این نوع لنزها وجود دارد که هریک دارای مزایا و معایب خاص خود هستند. در صورت استفاده از لنزهای Refractive دید دور و دید متوسط عالی بوده و دید نزدیک نیز قابل‌قبول است اما ممکن است که فرد برای دیدن جزییات مشکل داشته باشد.

در صورت استفاده از لنزهای Diffractive دید نزدیک (دید مطالعه) خوب بوده و دید دور نیز خوب است اما ممکن است که دید متوسط دچار اشکال باشد. مثلاً ممکن است لازم باشد که فرد فاصله خود با کامپیوتر را کم کرده و یا اندازه فونت‌ها را افزایش دهد. همین طور ممکن است بعضی از افراد در شب هاله‌های نورانی در اطراف منبع نور ببیند.

لنزهای تطابقی Accommodative: عدسی چشم انسان به‌طور طبیعی برای دید نزدیک واضح و شفاف، تطابق می‌یابد، فرآیندی که با افزایش سن و کاهش قدرت انعطاف-پذیری عدسی به‌تدریج کاهش می‌یابد. لنزهای تطابقی نیز از موادی ساخته شده‌اند که سعی می‌شود مانند عدسی طبیعی انسان قدرت تطابق داشته باشد، اگرچه تطابق ایجاد شده توسط این لنزها کمتر از میزان مورد نیاز انسان است.

در صورت وجود عیوب انکساری، آیا استفاده از لنزهای داخل چشمی باعث اصلاح عیوب انکساری خواهد شد؟

در بیمارانی که نزدیک بینی یا دوربینی قابل توجهی دارند، با افزایش دقت دستگاه‌های اندازه گیری و محاسبه نمره لنز داخل چشم، بیش از ۹۰% بیماران، بعد از عمل در محدوده‌ای قرار می‌گیرند که جهت دید دور احتیاجی به عینک ندارند. در بیمارانی که دارای آستیگماتیسم قابل توجهی هستند، بایستی از برش‌های خاصی ضمن عمل یا عدسی‌های داخل چشمی توریک (جهت اصلاح آستیگماتیسم) استفاده نمود ولی درهرصورت احتمال باقی ماندن بخشی از آستیگماتیسم در این بیماران وجود دارد.

 آیا ظاهر چشمان فرد بعد از عمل آب‌مرواید تغییر خواهد کرد؟

خیر. بعد از عمل آب‌مروارید ظاهر چشمان فرد تغییر نخواهد کرد؛ یعنی سایر افراد، با نگاه کردن به چشم بیمار متوجه انجام عمل آب‌مروارید در آن نخواهند شد. تنها تفاوت در این است که ممکن است عدسی داخل چشمی به دلیل شفافیت زیادی که دارد باعث انعکاس نور شده درخشان‌تر از عدسی خود بیمار باشد.

 Second Cataract یا After Cataract یا آب مروارید ثانویه چیست؟

این حالت زمانی اتفاق می‌افتد که قسمت خلفی کپسول عدسی که برای حفاظت از لنز داخل چشمی کارگذاشته شده در چشم در محل خود باقی مانده است تیره شده و باعث ایجاد کدورت بینایی می‌شود. این حالت که «کدر شدن کپسول خلفی» نیز نامیده می -شود ممکن است که ماه‌ها یا سال‌ها بعد از جراحی آب‌مروارید اتفاق بیافتد و امروزه با بهبود تکنیک‌های عمل جراحی و تغییراتی که در طراحی لنزهای داخل چشمی صورت گرفته است، بروز این مشکل به اندازه قابل توجهی نسبت به گذشته کاهش یافته است. در حالی که در زمان استفاده از لنزها و تکنیک‌های قدیمی تا ۵۰% بیماران نیاز به کپسولوتومی داشته‌اند، امروزه کمتر از ۱۰% بیماران بعد از عمل کاتاراکت نیاز به این جراحی دارند. علت این کدورت، رشد سلول‌های کپسول خلفی می‌باشد. درمان «کدورت کپسول خلفی» ساده و سریع است. برای درمان این حالت از YAG Laser Capsulotomy استفاده می‌شود که در این تکنیک از لیزر برای بازکردن منفذی در کپسول استفاده می‌شود تا به نور وارد شده به چشم اجازه عبور بدهد. Capsulotomy به معنای برش و ورود به کپسول و YAG مخفف Yttrium Aluminium Garnet نوع دستگاه لیزر است.

انجام این تکنیک که یک عمل سرپایی است معمولاً کمتر از ۵ دقیقه طول می‌کشد. بعد از آن معمولاً شما در حدود ۱ ساعت در مطب پزشک می‌مانید تا ایشان مطمئن شوند که فشار چشم شما افزایش نیافته است.

درمان آب مروارید: ۳۲ موثرترین و امن ترین درمان خانگی آب مروارید

نویسنده :‌ سارا فیضی

درمان آب مروارید

آب مروارید یک بیماری شایع چشمی است که معمولا در افراد سالخورده بروز می‌کند. افرادی که بیش از ۶۰ سال سن دارند، اغلب دچار تاری دید می‌شوند و دلیل چنین اختلالی چیزی جز آب مروارید نیست. این بیماری می‌تواند یک یا هر دو چشم را تحت تاثیر قرار دهد. شاید شگفت‌زده اگر بدانید که آب مروارید علت اصلی نابینایی در جهان است. در ادامه با ما همراه باشید تا درباره درمان آب مروارید با روش های خانگی و نیز علت و علایم این بیماری بیشتر آشنا شوید.

علت بروز آب مروارید چیست؟

عدسی چشم‌های ما عمدتا از آب و پروتئین تشکیل شده‌است. این پروتئین به گونه‌ای تنظیم شده‌است که عدسی را شفاف نگه می‌دارد و اجازه می‌دهد نور از طریق عدسی عبور کند. اما با بالا رفتن سن، پروتئین در عدسی چشم توسعه می‌یابد. ابتدا قسمت کوچکی از عدسی را تحت تاثیر قرار می‌دهد، اما همان‌طور که زمان می‌گذرد ممکن است بر کل عدسی تاثیر بگذارد و بینایی فرد را با مشکل مواجه کند.

۱. سن

سن شايع‌ترين علت بروز آب مرواريد است اما به غیر از آن، دلایل ديگري نيز وجود دارند که در اثر آن‌ها ممکن است چشم‌تان دچار آب مرواريد شود.

 

۲. اختلالات پزشکی:

به علت اختلالات خاص پزشکی مانند دیابت، درماتیت آتوپیک، اگزما، ایکتیوز و پمفیگوس رخ می‌دهد. این بیماری به دلیل فشار خون بالا و چاقی نیز رخ می‌دهد.

 

۳. داروها:

اگر شما از داروهایی مانند کورتیکواستروئیدها استفاده می‌کنید احتمال دارد که مبتلا به آب مروارید شوید.

 

۴. سیگار کشیدن و مصرف الکل:

اگر شما با مصرف الکل و سیگار به طور مرتب به بدن‌تان آسیب وارد می‌کنید، احتمال دارد که آب مروارید به زودی شما را مبتلا کند.

 

۵. کمبود ویتامین:

کافی نبودن مقدار بتاکاروتن، سلنیوم، ویتامین C و E در بدن شما می‌تواند سبب شود که مستعد ابتلا به بیماری آب مروارید باشید.

 

۶. تروما:

در این حالت فرد به دلیل برخی آسیب‌های وارد شده به چشم یا التهاب، دچار آب مروارید می‌شود.

 

۷. تابش:

پرتوهای اشعه‌ی ماوراء بنفش خورشید یکی دیگر از علل بروز آب مروارید هستند. اشعه‌ی مایکروویو و اشعه‌ی ایکس نیز می‌توانند منجر به بروز آب مروارید شوند.

 

۸. مادرزادی:

برخی از نوزادان با آب مروارید­ متولد می‌شوند. این اتفاق ممکن است به علت برخی از عفونت‌ها در رحم یا به علت رشد نامناسب نوزاد در رحم ایجاد شود.

 

علائم آب مروارید چیست؟

آب مروارید در صورتی که در مرحله‌ی اولیه تشخیص داده نشود، می‌تواند به نابینایی منجر شود. بنابراین مهم است که شما علائم آب مروارید را بدانید و برای درمان مناسب جهت جلوگیری از آن اقدام کنید یا مانع از پیشرفت آن شوید.

۱. زوال تدریجی در قوه‌ی بینایی

۲. ممکن است نور خورشید یا لامپ بیش از اندازه چشم‌تان را بزند

۳. رانندگی در شب برای‌تان دشوار است

۴. دید تار و مبهمی خواهید داشت

۵. ممکن است ديد دو چشمی داشته باشيد

۶. لازم است که به طور مرتب عینک‌تان را عوض کنید

۷. محو شدن رنگ‌ها را تجربه می‌کنید

۸. افراد مسن‌تری که دچار آب مروارید هستند، ممکن است نزدیک‌بینی را تجربه کنند

۹. تغییر رنگ مردمک چشم

۱۰. چشم شما نسبت به نور شدید حساس خواهد بود

 

 

انواع آب مروارید

اساسا سه نوع آب مروارید وجود دارد که عبارتند از:

 

۱. آب مروارید هسته‌ای یا نوکلئار:

در این نوع، آب مروارید، مرکز عدسی تحت تاثیر قرار می‌گیرد. این نوع آب مروارید به طور کلی در افراد سالخورده اتفاق می‌افتد و شایع‌ترین نوع است.

۲. آب مروارید کورتیکال:

در این نوع آب مروارید، لبه‌ی بیرونی قشر عدسی کدر می‌شود.

۳. آب مروارید زیر کپسولی یا ساب کپسولر:

این نوع آب مروارید روی قسمت پشت عدسی تاثیر می‌گذارد. افرادی که به دیابت مبتلا هستند یا افرادی که داروهای استروئیدی مصرف می‌کنند، مستعد ابتلا به این نوع آب مروارید هستند. این نوع آب مروارید در مقایسه با سایر انواع آب مروارید سریع‌تر گسترش می‌یابد.

درمان های خانگی آب مروارید

برای مرحله‌ی پیشرفته‌ی آب مروارید، یعنی زمانی که فرد برای دیدن و انجام فعالیت‌های روزمره مانند خواندن، رانندگی، دید در شب و غیره با مشکل مواجه است، جراحی توصیه می‌شود.

آب مروارید یک بیماری چشم قابل درمان است اما اگر در مرحلهی اول درمان نشود، ممکن است منجر به از دست دادن قوه‌ی بینایی فرد شود. داروهای خانگی زیادی برای آب مروارید وجود دارد که می‌توانید از آن‌ها برای درمان این بیماری در همان مرحله‌ی اولیه استفاده کنید.

۱. ترکیب تخم رازیانه، گشنیز و شکر قهوه‌ای

درمان خانگی آب مروارید, درمان آب مروارید

این ترکیب ساده‌ی گیاهی ممکن است به جلوگیری از پیشرفت آب مروارید در مرحله‌ی اولیه آن کمک کند.

مواد لازم:

– پودر تخم رازیانه – ۲ قاشق غذاخوری

– پودر گشنیز – ۲ قاشق غذاخوری

– شکر قهوه‌ای – ۱ قاشق غذاخوری

روش انجام کار:

– تمام مواد را خوب مخلوط کنید و ترکیب حاصل را مصرف کنید.

 

– این ترکیب را به طور مرتب هم صبح و هم عصر مصرف کنید تا به نتایج موثری جهت درمان آب مروارید برسید.

 

درمان آب مروارید ۲: آب اسفناج

درمان خانگی آب مروارید

 

اسفناج حاوی مقدار زیادی بتا کاروتن و آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند لوتئین و زآگزانتین است که باعث افزایش سلامتی چشم و کاهش آسیب چشم ناشی از قرار گرفتن در معرض اشعه‌ی UV می‌شوند.

 

مواد لازم:

– اسفناج – ۱۰۰ گرم

– آب – ۱ لیوان

 

روش انجام کار:

– برگ‌های اسفناج را خوب با آب شستشو دهید و آن‌ها را خرد کنید.

– یک قابلمه‌ی کوچک بردارید و یک لیوان آب داخل آن بریزید و آن را روی شعله‌ی متوسط ​​بجوشانید.

– برگ‌های خردشده‌ی اسفناج را اضافه کنید و به مدت ۱۰ دقیقه آن‌ها را بجوشانید.

– برگ‌های اسفناج را از داخل آب خارج کرده و آن را له کنید تا تبدیل به خمیر شود.

– خمیر را فشار دهید تا آب آن خارج شود.

– این آب اسفناج را سه بار در روز به مدت یک ماه بنوشید تا روند پیشرفت آب مروارید را معکوس کند.

 

درمان آب مروارید ۳: بادام و شیر

درمان خانگی آب مروارید

 

این مورد یکی از ساده‌ترین روش‌هایی است که می‌توانید برای درمان آب مروارید استفاده کنید. بادام سرشار از ویتامین‌های ضروری برای چشم است و بنابراین می‌تواند بینایی را تقویت و قرمزی و سوزش چشم را کاهش دهد.

 

مواد لازم:

– بادام – ۴ تا ۵ عدد

– شیر کامل – ۱ فنجان

 

روش انجام کار:

– بادام‌ها را در شیر خیس بگذارید و اجازه بدهید یک شب تا صبح بماند. صبح شیر و بادام را با هم میکس کنید تا یک خمیر آماده شود.

– این ترکیب را روی چشم‌تان بگذارید تا تسکین بیابند.

– این فرایند را برای خلاص شدن از سوزش چشم که در اثر آب مروارید ایجاد شده‌است، دنبال کنید.

 

۴. بادام، فلفل سیاه و عسل

درمان خانگی آب مروارید

 

روش دیگری نیز برای استفاده از بادام جهت جلوگیری از پیشرفت آب مروارید وجود دارد. این درمان خانگی برای آب مروارید ساده و موثر است و به راحتی می‌توانید آن را انجام بدهید.

 

مواد لازم:

– آب ولرم – ۱ لیوان

– بادام – ۷ تا ۸ عدد

– پودر فلفل سیاه – اندکی (به اندازه‌ی مقدار میان دو انگشت)

– عسل – ۱ قاشق چایخوری

 

روش انجام کار:

– بادام‌ها را بردارید و آن‌ها را خوب له کنید.

– بادام خرد شده، پودر فلفل سیاه و عسل را به آب اضافه کنید.

– تمام ترکیبات را خوب مخلوط کنید.

– این مخلوط را روزی یک بار بنوشید تا دور از آب مروارید بمانید.

 

۵. چای سبز برای درمان آب مروارید

خواص چای سبز: ۳۰ فایده شگفت‌ انگیز چای سبز برای سلامتی و زیبایی, درمان خانگی آب مروارید

 

چای سبز منبع آنتی‌اکسیدان‌ها و مواد شیمیایی طبیعی است که از بدن در برابر آسیب رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کنند. چای سبز حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند لوتئین، ویتامین C و زآگزانتین است که فرد را دور از بیماری‌های چشم نگه می‌دارند. این چای همچنین حاوی فلاونوئیدهایی است که به محافظت چشم در برابر آب مروارید کمک می‌کنند.

 

مواد لازم:

– برگ چای سبز – ۱ قاشق چایخوری

– عسل – ۱ قاشق چایخوری

– آب لیمو – ۱ قاشق چایخوری

– آب – ۱ فنجان

 

روش آماده کردن دمنوش:

– یک فنجان آب بردارید و آن را روی شعله‌ی کم به جوش بیاورید.

– برگ‌های چای سبز را اضافه کنید و اجازه بدهید مدتی دیگر هم بجوشد.

– شعله را خاموش کنید و چای را با یک درپوش بپوشانید و اجازه بدهید به مدت ۵ دقیقه دم بکشد.

– چای را صاف کنید و آب لیمو و عسل را بنا به میل و سلیقه‌تان اضافه کنید.

– مصرف چای سبز به صورت دست کم دو بار در روز می‌تواند بینایی شما را بهبود بخشد.

 

درمان خانگی آب مروارید

 

۶. برگ گل رز و تمشک سیاه

این مورد هم یک درمان خانگی دیگر برای آب مروارید است. شما می‌توانید این داروی خانگی را به عنوان مایع شستشوی چشم برای تسکین چشمی که دچار آب مروارید شده، استفاده کنید.

 

مواد لازم:

– گلبرگ گل رز – ۱ فنجان

– برگ تمشک – ۴ قاشق غذاخوری.

– آب – ۱ فنجان

 

روش انجام این درمان:

– آب را در یک ظرف بجوشانید و گلبرگ گل رز و برگ تمشک را به آب اضافه کنید.

– اجازه بدهید ترکیب به مدت ۲ تا ۳ دقیقه روی حرارت بماند و سپس شعله را خاموش کنید.

– پس از آن‌که ترکیب سرد شد، آن را صاف کنید.

– از مایع حاصل از جوشاندن گلبرگ رز و برگ تمشک برای شستن چشم‌های‌تان استفاده کنید.

– استفاده‌ی منظم از این مایع می‌تواند به بهبود بینایی شما و جلوگیری از پیشرفت بیش‌تر آب مروارید کمک کند.

 

۷. مصرف مقداری سیر

مضرات سیر, درمان خانگی آب مروارید

 

سیر داراي خواصی است که به کاهش کریستالیزه شدن عدسی چشم کمک می‌کند، بنابراین گفته می‌شود که درمان موثری برای آب مروارید است.

 

مواد لازم:

– ۲ تا ۳ حبه سیر

– ۱ لیوان آب

 

روش استفاده از سیر:

– ۲ تا ۳ حبه سیر آماده کنید و آن را به قطعات بسیار کوچک خرد کنید.

– سیر خرده شده را با یک لیوان آب بنوشید (جویدن سیر بوی بدی ایجاد می‌کند).

– مصرف سیر به صورت روزانه به شما کمک می‌کند تا از شر آب مروارید خلاص شوید.

 

۸. آب هویج

خواص آب هویج, درمان خانگی آب مروارید

 

ما از دوران کودکی‌مان می‌دانیم که هویج برای چشم فایده دارد. هویج منبع خوبی از بتا کاروتن است که در بدن ما به ویتامین A تبدیل می‌شود و به بهبود قوه‌ی بینایی ما کمک می‌کند.

 

مواد لازم:

– هویج متوسط ​​- ۴ تا ۵

– آب – ۲ فنجان

 

روش انجام کار:

– هویج‌ها را خوب با آب بشویید و آن‌ها را به قطعات کوچک برش بزنید.

– هویج خرد شده را با آب میکس کنید.

– مخلوط آب و هویج را صاف کنید و آب حاصل را بنوشید.

– این نوشیدنی را دو بار در روز مصرف کنید تا قوه‌ی بینایی‌تان بهبود بیابد و بیماری آب مروارید دور از شما بماند.

 

۹. مخلوط آب هویج و جعفری

درمان خانگی آب مروارید, درمان آب مروارید

 

این نوشیدنی نیز یکی دیگر از داروهای موثر برای بهبود قوه‌ی بینایی شما و درمان آب مروارید است. جعفری منبع خوبی از ویتامین A و کاروتنوئیدهایی مانند لوتئین و زآگزانتین است که به درمان آب مروارید ناشی از اشعه‌ی ماوراء بنفش کمک می‌کنند.

 

مواد لازم:

– آب جعفری تازه – ۱ قاشق غذاخوری.

– آب هویج – ۱ قاشق غذاخوری.

 

روش انجام کار:

– آب جعفری و آب هویج را با هم مخلوط کنید تا یک قطره‌ی چشمی آماده شود.

– برای حفظ سلامت چشم و خلاص شدن از آب مروارید، این ترکیب را درون چشم‌تان بچکانید.

 

۱۰. آب زنجبیل، پیاز و لیمو

زنجبیل دارای خواص آنتی‌اکسیدانی و ضد التهابی است که به حل مشکل آب مروارید کمک می‌کنند. پیاز منبع غنی کوئرستین است که به خصوص برای درمان آب مرواریدی که در اثر دیابت ایجاد شده‌، مفید است.

 

مواد لازم:

– آب زنجبیل – ۱۰ گرم

– آب پیاز – ۱۰ گرم

– آب لیمو – ۱۰ گرم

 

روش انجام کار:

– آب زنجبیل، لیمو و پیاز را در یک کاسه بریزید و آن‌ها را خوب با هم مخلوط کنید تا یک قطره‌ی چشمی ‌آماده شود.

– این قطره‌ی چشم را در یک مکان خنک نگهداری کنید و هر روز آن را برای چشم مبتلا به آب مروارید استفاده کنید تا کم کم از شر این اختلال خلاص شوید.

 

۱۱. هل و شیر:

هل منبع خوبی از ریبوفلاوین است. این ماده همچنین حاوی بیوفلاونوئیدها و ویتامین C است که برای درمان بیماری‌های مرتبط با چشم از جمله آب مروارید مفید هستند و همچنین به حفظ سلامت چشم کمک می‌کنند. هل همچنین قوه‌ی بینایی را بهبود می‌بخشد.

 

مواد لازم:

– پودر هل – ۱ قاشق چایخوری

– شیر – ۲ فنجان

 

روش انجام کار:

– ۲ فنجان شیر را بردارید و پودر هل را به آن اضافه کنید. خوب این دو را با هم مخلوط کنید.

– سپس ترکیب حاصل را گرم کنید و قبل از رفتن به رختخواب آن را بنوشید.

– استفاده‌ی منظم از این درمان خانگی برای رفع آب مروارید می‌تواند نتایج مثبتی روی قوه‌ی بینایی شما داشته باشد.

 

سایر داروهای خانگی برای جلوگیری از آب مروارید و درمان آب مروارید

۱۲. گلاب و آب لیمو:

این روش بهتر است زمانی که آب مروارید در مرحله‌ی اولیه قرار دارد،‌ انجام شود. با مخلوط کردن یک قاشق چایخوری گلاب و یک قاشق چایخوری آب لیمو یک قطره‌ی چشم آماده کنید. از این ترکیب به عنوان قطره‌ی چشم برای تسکین چشمان‌تان و درمان آب مروارید استفاده کنید.

 

۱۳. پاپایا:

پاپایا حاوی آنزیمی به نام پاپائین است که توانایی هضم پروتئین را دارد. افرادی که از آب مروارید رنج می‌برند در هضم پروتئین مشکل دارند. هنگامی که پروتئین عدسی چشم را تار می‌کند، فرد به آب مروارید دچار می‌شود. بنابراین وقتی پاپایا را به طور منظم مصرف کنید، میزان پروتئین موجود در بدن کاهش می‌یابد و همین به نوبه‌ی خود سبب جلوگیری از تشکیل پروتئین در عدسی چشم که عامل اصلی بروز آب مروارید است، می‌شود.

 

۱۴. کدو تنبل:

کدو تنبل یک منبع غنی از آلفا کاروتن است که مانع از بروز آب مروارید می‌شود و از گسترش آن جلوگیری می‌کند. شما می‌توانید آب کدو تنبل را به طور روزانه مصرف کنید تا این بیماری چشمی را دور از خودتان نگه دارید.

 

۱۵. آب گل کدو تنبل

مانند آب کدو تنبل آب گل کدو تنبل نیز به درمان آب مروارید کمک می‌کند. گل‌های کدو تنبل را له کنید و آب آن‌ها را استخراج کنید. این آب را دو بار در روز روی پلک‌تان بمالید تا به نتایج مثبتی در زمینه‌ی آب مروارید دست پیدا کنید.

 

۱۶. جینگو بیلوبا

این گیاه دارویی با ارائه‌ی اکسیژن به چشم به درمان بیماری آب مروارید کمک می‌کند. جینگو بیلوبا همچنین حاوی مواد مغذی ضروری است که به حفظ سلامت چشم و بهبود قوه‌ی بینایی کمک می‌کنند.

 

۱۷. بیل‌بری

شما می‌توانید آب بیل‌بری را در رژیم غذایی روزانه‌تان بگنجانید زیرا دارای خواصی است که به طور موثر آب مروارید را درمان می‌کنند. استفاده از عصاره‌ی‌ بیل‌بری در ناحیه‌ی چشم نیز فشار روی عروق خونی و رگ‌های اطراف شبکیه را کاهش می‌دهد و بنابراین برای جلوگیری از پیشرفت بیش‌تر آب مروارید بسیار موثر است.

 

۱۸. قطره‌ی چشمی عسل

این قطره احتمالا یکی از قدیمی‌ترین داروهای خانگی برای درمان آب مروارید است. قبل از رفتن به رختخواب، باید ۳ قطره عسل داخل چشم‌تان بچکانید. این کار به کاهش اثرات آب مروارید کمک می‌کند.

 

۱۹. گیاه دارویی آشواگاندا

اعتقاد بر این است که مصرف روزانه‌ی آشواگاندا می‌تواند به جلوگیری از آب مروارید کمک کند. این گیاه دارویی به راحتی در تمام فروشگاه‌های آیورودا موجود است.

 

۲۰. سوپ هویج، اسفناج و انگور فرنگی هندی

با آماده کردن مقدار برابری از این سه ماده، می‌توانید سوپ را آماده کنید. این سوپ را روزی یک بار به مدت سه ماه مصرف کنید تا به خوبی از عهده‌ی آب مروارید بربیایید.

 

درمان آب مروارید ۲۱. شیر گاو

شیر گاو غنی از ویتامین است، بنابراین می‌تواند به شما کمک کند که آب مروارید را دور از چشم‌های‌تان نگه دارید. هر روز ۲ لیوان شیر گاو بنوشید تا چشم‌هایی سالم‌تر و قوه‌ی بینایی‌ قوی‌تری داشته باشید.

 

۲۲. قطره‌ی چشمی گشنیز

استفاده‌ی منظم از این قطره‌ی چشم به عنوان جادویی برای درمان آب مروارید عمل می‌کند. ۱ قاشق چایخوری گشنیز خردشده را در ۱ فنجان آب بجوشانید. چند دقیقه صبر کنید خنک شود و سپس آن را صاف کنید. از این مایع به عنوان قطره‌ی چشمی استفاده کنید. خیلی زود متوجه نتایج آن خواهید شد.

 

درمان آب مروارید ۲۳. تخم رازیانه

مصرف روزانه‌ی شش گرم تخم رازیانه به طور موثری می‌تواند به شما در درمان آب مروارید کمک کند. شما می‌توانید این دانه‌ها را یک بار صبح با معده‌ی خالی و یک بار شب (۳ ساعت قبل از شام) بخورید تا به نتایج مثبتی دست بیابید.

 

۲۴. سیب‌زمینی شیرین

سیب‌زمینی شیرین حاوی مقدار مناسبی از بتا کاروتن است. بتاکاروتن با رادیکال‌های آزاد که سبب بروز آب مروارید می‌شوند، مبارزه می‌کند. بنابراین سیب‌زمینی شیرین را برای مبارزه با آب مروارید و علائم آن در رژیم غذایی روزانه‌تان قررا بدهید.

 

۲۵. هسته‌ی انگور

عصاره‌ی هسته‌ی انگور به جلوگیری از پیشرفت آب مروارید کمک می‌کند. مصرف عصاره‌ی هسته‌ی انگور می‌تواند احتمال ابتلا به آب مروارید را در شما کاهش دهد. شما همچنین می‌توانید عصاره‌ی‌ هسته‌ی انگور را روی چشم‌ها استعمال کنید تا تسکین بیابند.

 

درمان آب مروارید ۲۶: رزماری

رزماری منبعی از آنتی‌اکسیدان‌ها است که با آب مروارید مبارزه می‌کنند. شما می‌توانید یک فنجان چای رزماری را برای جلوگیری از بروز آب مروارید بنوشید.

 

۲۷. زردچوبه

زردچوبه حاوی مقدار مناسبی از آنتی‌اکسیدان‌ها و کاروتنوئیدها است که به درمان آب مروارید کمک می‌کنند. زردچوبه را در هنگام پخت غذاها به کار ببرید تا به طور روزانه مقداری از آن را دریافت کنید. کورکومین موجود در این ادویه به کاهش التهاب چشم‌ها نیز کمک می‌کند.

 

۲۸. گردوی برزیلی

گردوی برزیلی منبع خوبی از ویتامین E و سلنیوم است. این گیاه را می‌توان برای درمان آب مرواریدی که به علت کمبود سلنیوم رخ داده‌است، استفاده کرد.

 

درمان آب مروارید ۲۹: خرفه

برای جلوگیری از رخ دادن آب مروارید هر روز نصف فنجان خرفه مصرف کنید زیرا حاوی مقدار زیادی آنتی‌اکسیدان و کاروتنوئید است.

 

۳۰. نعناع

شما می‌توانید هر روز یک فنجان چای نعناع را برای کاهش علائم آب مروارید مصرف کنید.

 

۳۱. پوست آکاسیا آرابیکا

با استفاده از پوست درخت آکاسیا آرابیکا یک خمیر آماده کنید و آن را بر روی پلک‌ها بمالید. این خمیر یک اثر خنک‌کننده روی چشم مبتلا به آب مروارید دارد و به تدریج آب مروارید را درمان می‌کند.

 

درمان آب مروارید ۳۲: ترشک هندی

این گیاه دارویی حاوی خواص مؤثری است که می‌تواند آب مروارید را درمان کند. مقداری برگ ترشک هندی را آماده کنید. آب آن‌ها را بگیرید و چند قطره  از آن را داخل چشم‌تان بریزید تا شما را سالم و دور از بیماری از آب مروارید نگه دارند.

 

نکات احتیاطی در مورد آب مروارید

همیشه بهتر این است که از بروز بیماری پیشگیری کنیم. شما برای جلوگیری از آب مروارید به طور موثر باید موارد خاصی را در زندگی روزانه‌تان بگنجانید.

 

۱. از خوردن هله هوله پرهیز کنید:

مصرف هله هوله یکی از دلایل اصلی بسیاری از اختلالات سلامتی است. برای جلوگیری از ابتلا به آب مروارید، مصرف بیش از حد هله هوله، قهوه و چای را متوقف کنید.

 

۲. به میزان زیادی میوه و سبزیجات بخورید:

مقدار زیادی میوه و سبزی در رژیم غذایی روزانه‌تان قرار بدهید. گنجاندن سبزیجات برگ‌دار در رژیم روزانه، روش خوبی برای مبارزه با آب مروارید است. آب میوه‌های تازه، به ویژه پرتقال و آب انگور بنوشید. سبزیجات خام حاوی مقدار زیادی ویتامین و مواد معدنی هستند. سبزیجاتی را بخورید که می‌توانند به صورت خام مصرف شوند مانند خیار، گوجه‌فرنگی، هویج، تربچه و غیره.

 

۳. غذاهای غنی از ویتامین E و کاروتنوئیدهایی مانند لووتئین و زآگزانتین را در رژیم غذایی‌تان بگنجانید.

بادام، تخمه‌ی آفتابگردان، کلم کالی، اسفناج، و غیره را مصرف کنید، تا از آب مروارید دور بمانید. غذاهای حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ نیز می‌توانند از بروز آب مروارید جلوگیری کنند.

 

۴. پرانایاما:

انجام پرانایاما به صورت روزانه گردش خون را در چشمان شما افزایش می‌دهد و از بروز آب مروارید جلوگیری می‌کند.

 

۵. زمانی که نور خورشید در شدیدترین حالت‌اش است، بیرون نروید:

از قرار گرفتن در معرض تابش مستقیم نور خورشید، که دارای اشعه‌ی UV است، پرهیز کنید. حتی اگر در طول روز بیرون می‌روید، حتما و همیشه از عینک آفتابی استفاده کنید تا از چشمان‌تان محافظت کند.

 

۶. سطح قند خون‌تان را کنترل کنید:

دیابت یکی از دلایل بروز آب مروارید است. بنابراین سعی کنید برای کنترل سطح قندخون‌تان اقدامات لازم را انجام دهید.

 

۷. مصرف محصولات لبنی را محدود کنید:

میزان مصرف محصولات لبنی را در رژیم روزانه‌تان کاهش دهید چرا که مصرف فراورده‌های لبنی، تولید رادیکال‌های آزاد را که منجر به بروز آب مروارید می‌شوند، افزایش می‌دهد.

 

۸. سیگار نکشید:

افرادی که به بیماری آب مروارید مبتلا هستند، باید سیگار و الکل را ترک کنند زیرا این دو ممکن است اختلال موجود را بدتر کنند.

 

۹. تمرین دادن چشم:

برخی از تمرینات را روی چشم‌تان انجام بدهید تا گردش خون در این ناحیه‌ بهبود بیابد. بهبود گردش خون در این ناحیه به نوبه‌ی خود چشم شما را برای مبارزه‌ی موثر با آب مروارید سالم نگه می‌دارد.

 

۱۰. از نمک دریایی استفاده نکنید:

از مصرف نمک دریایی در غذاها پرهیز کنید زیرا این نمک حاوی مواد معدنی خاصی است که برای چشم مضر هستند. نمک دریا را با سنگ نمک جایگزین کنید.

 

۱۱. سرتان را با روغن خنک‌کننده ماساژ دهید:

ماساژ سر با استفاده از روغن خنک‌کننده استرس را از چشم‌های شما دور می‌کند، آن را سالم نگه می‌دارد و قوه‌ی بینایی را بهبود می‌بخشد.

 

۱۲. چشم‌ها را شستشو بدهید:

پس از آن‌که به خانه برمی‌گردید، چشم‌ها را با آب خنک بشویید تا هم استرس را از آن‌ها دور کنید و هم ناخالصی‌هایی که وارد چشم شده‌اند را از بین ببرید.

 

حتی اگر در حال حاضر به آب مروارید مبتلا نیستید و چشم‌هایی سالم دارید، باید به طور منظم برای معاینه‌ی آن‌ها به چشم‌پزشک مراجعه کنید. انجام معاینه‌ی چشم به طور منظم می‌تواند از شما در برابر حمله‌ی بیماری آب مروارید محافظت کند.

 

اگر آب مروارید در مرحله‌ی پیشرفته باشد، باید از پزشک‌تان راهنمایی بگیرید. او ممکن است انجام عمل جراحی را تجویز کند. اما در صورتی که در مرحله‌ی اولیه‌ی آب مروارید هستید،  این داروهای خانگی قطعا می‌توانند به شما کمک کنند. همچنین داروهای گیاهی طبیعی می‌توانند به میزان زیادی از وقوع آب مروارید جلوگیری کنند.

 

توصیه می‌شود که پس از تحقیق و بررسی درست، از داروهای خانگی برای درمان آب مروارید استفاده کنید.

منبعmyhealthtips

سوال یا مشکل مطرح شده از بخش جستجو توسط مدیر سایت در بخش سوالات درج شده است اگر شما سوالی مشابه با این سوال یا ایرادی چه از لحاظ نوشتاری چه از لحاظ دستور زبان و غیره مشاهده میکنید می توانید این سوال را از اینجا ویرایش کنید

loader

لطفا شکیبا باشید ...