0

اختلالات مغز استخوان

اختلالات مغز استخوان سلولهای نابالغ مغز استخوان سرطان استخوان اسکلت استخوان سلولهای بنیادی عفونت مغز استخوان
ثبت شده 3 سال پیش توسط زهره چراغی ویرایش شده در 1400/3/22

درباره اختلالات مغز استخوان اطلاعاتی دارین بهم بدین؟

اختلالات مغز استخوان

1 جواب

0
3 سال پیش توسط: زهره چراغی

استخوان های سیستم اسکلتی بسیاری از عملکردهای مهم بدن را بر عهده دارند، از پشتیبانی بدن به آن ها دستور داده می شود و به شما اجازه می دهد تا حرکت کنید. آنها همچنین نقش مهمی در تولید سلول های خونی و ذخیره چربی دارند. مغز استخوان یک بافت اسفنجی یا چسبناک است که داخل استخوان های شما را پر می کند و برخی بیماری ها می توانند در اثر اختلالات مغز استخوان ایجاد شوند.

در واقع دو نوع مغز استخوان وجود دارد:

مغز استخوان قرمز به تولید سلول های خونی کمک می کند
مغز استخوان زرد به ذخیره چربی کمک می کند
عملکرد مغز استخوان قرمز چیست؟
مغز استخوان قرمز در خونسازی نقش دارد. خونسازی یعنی تولید سلول های خونی. سلول های بنیادی خونساز که در مغز استخوان قرمز یافت می شوند می توانند به انواع مختلف سلول های خونی تبدیل شوند، از جمله:

سلول های قرمز خون. این سلول ها سلول هایی هستند که برای انتقال خون غنی از اکسیژن به سلول های بدن کار می کنند. گلبول های قرمز قدیمی نیز می توانند در مغز استخوان قرمز تجزیه شوند، اما این کار بیشتر در کبد و طحال انجام می شود.
پلاکت. پلاکت ها به لخته شدن خون کمک می کنند. این کار از خونریزی کنترل نشده جلوگیری می کند.
گلبول های سفید خون. انواع مختلفی از گلبول های سفید خون وجود دارد. همه آنها برای کمک به بدن شما در برابر عفونت ها کمک می کنند.

سلول های خونی تازه تولید شده از طریق رگ هایی به نام سینوزوئید وارد جریان خون شما می شوند.

با افزایش سن، مغز استخوان قرمز شما به تدریج با مغز استخوان زرد جایگزین می شود و تا بزرگسالی، مغز استخوان قرمز فقط در تعداد انگشت شماری از استخوان ها یافت می شود، از جمله:

جمجمه
مهره ها
جناغ
دنده
انتهای استخوان بازو (استخوان بالای بازو)
لگن
انتهای استخوان ران (استخوان ران)
انتهای استخوان درشت نی (استخوان شین)
عملکرد مغز استخوان زرد چیست؟
مغز استخوان زرد در ذخیره چربی ها نقش دارد. چربی های موجود در مغز استخوان زرد در سلول هایی به نام سلول های چربی ذخیره می شوند. در صورت لزوم می توان از این چربی به عنوان منبع انرژی استفاده کرد.

مغز استخوان زرد همچنین حاوی سلول های بنیادی مزانشیمی است. اینها سلول هایی هستند که می توانند به سلول های استخوانی، چربی، غضروف یا عضله تبدیل شوند.

به یاد داشته باشید، با گذشت زمان، مغز استخوان زرد شروع به جایگزینی با مغز استخوان قرمز می کند. بنابراین، بیشتر استخوان های بدن بزرگسالان حاوی مغز استخوان زرد است.
مغز استخوان برای تولید سلول های خونی بسیار مهم است. بنابراین، طیف وسیعی از شرایط مربوط به خون، مسائل مربوط به مغز استخوان را شامل می شود.

بسیاری از اختلالات مغز استخوان بر تعداد سلول های خونی تولید شده در مغز استخوان تأثیر می گذارد. این باعث می شود بسیاری از علائم مشترک بروز پیدا کنند از جمله:

تب. این می تواند نتیجه کمبود گلبول های سفید خون سالم باشد.
خستگی یا ضعف. این امر به دلیل کمبود هموگلوبین، پروتئین موجود در گلبول های قرمز خون که اکسیژن را حمل می کند، ایجاد می شود.
افزایش عفونت ها. این به دلیل داشتن تعداد کم گلبول های سفید خون است که به مبارزه با عفونت کمک می کند.
تنگی نفس. تعداد کم گلبول های قرمز می تواند منجر به اکسیژن رسانی کمتر به بافت های بدن شما شود.
خونریزی و کبودی آسان. این به دلیل داشتن پلاکت های سالم کمتر است که برای کمک به لخته شدن خون مهم هستند.

در اینجا نگاهی به برخی از شرایط خاص مربوط به مشکلات مغز استخوان می اندازیم.

سرطان خون
سرطان خون نوعی سرطان است که می تواند مغز استخوان و سیستم لنفاوی شما را تحت تأثیر قرار دهد.

این اتفاق زمانی می افتد که سلول های خونی در DNA خود جهش پیدا کنند. این امر باعث رشد و تقسیم آنها با سرعت بیشتری نسبت به سلول های سالم خون می شود. با گذشت زمان، این سلول ها سلول های سالم مغز استخوان شما را از بین می برند.

بسته به سرعت پیشرفت سرطان خون، به صورت حاد یا مزمن طبقه بندی می شود. بیشتر بر اساس نوع گلبول های سفید که شامل آن است، تجزیه می شود.

سرطان خون میلوژن شامل گلبول های قرمز خون، گلبول های سفید خون و پلاکت ها است. سرطان خون لنفاوی شامل لنفوسیت ها، نوع خاصی از گلبول های سفید خون است.

برخی از انواع اصلی سرطان خون عبارتند از:

سرطان خون حاد میلوژن
لوسمی میلوژن مزمن
سرطان خون حاد لنفوسیتی
سرطان خون لنفوسیتی مزمن
دلیل مشخصی برای سرطان خون وجود ندارد، اما موارد خاص می توانند خطر ابتلا را افزایش دهند، از جمله:

قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی خاص
قرار گرفتن در معرض اشعه
برخی از شرایط ژنتیکی، مانند سندرم داون
کم خونی آپلاستیک
کم خونی آپلاستیک زمانی اتفاق می افتد که مغز استخوان سلول های خونی جدید کافی تولید نکند. در اثر آسیب سلول های بنیادی و اختلالات مغز استخوان این اتفاق می افتد. این حالت باعث می شود که رشد و تبدیل شدن آنها به سلول های جدید خون دشوارتر باشد.

این آسیب می تواند در شرایط زیر ایجاد شود:

قرار گرفتن در معرض سموم، اشعه یا بیماری های عفونی مانند اپشتین بار یا ویروس سیتومگال باعث آسیب می شود. اختلالات خود ایمنی مانند آرتریت روماتوئید و لوپوس نیز می تواند گاهی اوقات باعث کم خونی آپلاستیک شود.
به ارث رسیده. یک بیماری ژنتیکی باعث آسیب می شود. به عنوان نمونه کم خونی آپلاستیک ارثی یا کم خونی فانکونی.

اختلالات میلوپرولیفراتیو
اختلالات میلوپرولیفراتیو زمانی اتفاق می افتد که سلول های بنیادی مغز استخوان رشد غیرطبیعی داشته باشند. این می تواند منجر به افزایش تعداد نوع خاصی از سلول های خونی شود.

انواع مختلفی از اختلالات میلوپرولیفراتیو وجود دارد، از جمله:

میلوفیبروز اولیه. گلبول های قرمز به طور طبیعی رشد نمی کنند و شکل غیرمعمولی دارند. همچنین می تواند باعث کاهش تولید گلبول های قرمز شود.
پلی سیتمی ورا. مغز استخوان بیش از حد گلبول قرمز تولید می کند. این سلول های اضافی ممکن است در طحال جمع شده و باعث تورم و درد شوند. خارش نیز یک علامت شایع است، احتمالاً به دلیل ترشح غیرطبیعی هیستامین.
ترومبوسیتمی اساسی. مغز استخوان پلاکت های زیادی تولید می کند و باعث چسبندگی یا ضخیم شدن خون می شود. این حالت باعث کند شدن جریان خون در بدن می شود.
سندرم هایپرئوزینوفیل. مغز استخوان ائوزینوفیل های زیادی تولید می کند. این نوعی گلبول سفید است که در واکنش های آلرژیک و از بین بردن انگل ها نقش دارد. این حالت ممکن است منجر به خارش یا تورم در اطراف چشم و لب شود.
ماستوسیتوز سیستمیک. این بیماری شامل داشتن بیش از حد سلول های ماست سل است. ماست سل ها گلبول های سفید خون هستند که به سلول های خونی برای مبارزه با عفونت هشدار می دهند و مناطق خاص بدن را هدف قرار می دهند. وجود ماست سل های زیاد می تواند بر عملکرد پوست، طحال، مغز استخوان یا کبد شما تأثیر بگذارد.

چکیده
مغز استخوان در استخوان های بدن شما یافت می شود. دو نوع مغز استخوان وجود دارد. مغز استخوان قرمز در تولید سلول های خونی نقش دارد، در حالی که مغز زرد برای ذخیره چربی مهم است. با افزایش سن، مغز استخوان زرد جایگزین مغز استخوان قرمز می شود.

loader

لطفا شکیبا باشید ...