همانطور که گفته شد، دامنه نوسان قیمت یک سهم عموما +۵% و -۵% است، بنابراین اگر یک سهم را با قیمت پایین بخرید و بعد آنرا با قیمت بالاتر بفروشید سود خواهید کرد، البته سود شما باید بیشتر از کارمزد معاملات شما باشد.
برای آن که سودآوری بورس در یک روز را بررسی کنیم، باید ابتدا دریابیم که آیا امکان فروش سهام در همان روز خرید وجود دارد یا خیر؟ لازم به ذکر است که شما می توانید بلافاصله پس از خرید هر سهمی، آن را به فروش برسانید. البته این موضوع منوط به آن است که قیمت پیشنهادی شما برای فروش، با قیمتی که صف متقاضیان خرید، ثبت کرده اند، در تطابق باشد.
با این حساب اگر قیمت وارد شده برای فروش، در تناسب با قیمت های صف خرید بوده و خرید و فروش سهم نیز غیرمجاز و متوقف نشده باشد، امکان آن را خواهید داشت که تا چند ثانیه پس از خرید یک سهم، آن را برای فروش قرار دهید.
لازم به ذکر است که بعضی اوقات خرید و فروش برخی از سهم ها ممنوع و یا متوقف می گردد. این می تواند به علل مختلفی باشد. به طور مثلا در صورتی که موضوع برگزاری مجمع و تقسیم سود سهام میان سهامداران باشد،
خرید و فروش سهم متوقف خواهد شد تا پس از آن همه متقاضیان و دارندگان سهام، در شرایط متعادل و مساوی به معاملات وارد شوند. همین طور در صورت افشای اطلاعات مهم و یا نوسانات شدید قیمتی، خرید و فروش آن سهام برای مدتی متوقف شده و دوباره در شرایط برابر، چراغ نماد سبز شده و امکان از سرگیری معاملات آن وجود خواهد داشت.
اما این که آیا این شکل از فروش یک سهام خاص، به سودآوری منجر خواهد شد یا نه؛ مقوله دیگری است که باید به بررسی آن بپردازیم.
1 – به طور کلی وقتی قیمت سهمی بالاتر میرود، همچنان که در حال رشد است، عرضهها نیز بیشتر میشود (مخصوصا در محدوده های مقاومت)
2 – وقتی قیمت سهمی در حال کاهش شدید است، همینطور که قیمت کاهش مییابد تقاضا نیز کم کم بیشتر میشود (مخصوصا در محدوده حمایت)
3 – اگر یک سهم را داشتید که چندین روز پشت سرهم با صف خرید رشد کرده بود، مواظب حجم معاملات بالا باشید. وقتی صف فرو ریخت و قیمت آخرین معامله در حال منفی شدن بود فورا سهم را بفروشید.
4 – هیچوقت سهمی را که نزدیک مقاومت قرار دارد خریداری نکنید. وقتی مقاومت شکسته شد و قیمت در بالای سطح مقاومت تثبیت شد، یک استراتژی این است که وارد شوید و حدضرر را روی مقاومت شکسته شده که حالا تبدیل به حمایت شده قرار دهید.
5 – وقتی افت یک سهم شروع شده و به نظر میرسد ادامهدار است، منتظر نمانید که قیمت برگردد، محدوده حمایت سهم را در نظر بگیرید و اگر زیر محدوده حمایت مهم (یا مثلا 10 درصد پایینتر از قیمت خرید) رسید، فورا و بدون معطلی سهم را بفروشید.
متاسفانه خیلی ها هستند در چنین مواقعی به جای رفتار منطقی، به دنبال اخبار مثبت میگردند تا خودشان را دلگرم کنند.
امیدواری شما برای برگشت روند سهمی که در حال سقوط است هیچ تاثیری در روند سهم نخواهد گذاشت. پس واقع بین باشید.
6 – کم شدن سود شما نیز نوعی ضرر است. وقتی سهمی رشد کرد، حدضرر را بالاتر ببرید. مثلا اگر سهمی را با قیمت 550 تومان خریداری کرده اید و سهم به 650 تومان رسیده است، حال بهتر است حدضرر را که قبلا (بر فرض مثال) روی 500 تومان بوده به 600 تومان تغییر دهید.
7 – هیچکس نمیتواند کل سودهای بازار را بدست آورد. وقتی دیدید سهمی همچنان در حال رشد است و بیش از 100 درصد رشد کرده، به هیچ وجه به فکر ورود نباشید و حسرت نخورید که ای کاش این سهم را داشتم.
حتی چک کردن روزانه قیمت اینگونه سهمها گاهی اوقات کننده وسوسه کننده است. به جای اینکار برای دارنده آن سهم خوشحال باشید که حالا قیمت سهامش رشد داشته است و سپس سایر سهام را برای خرید بررسی کنید.
دلیل اینکه گفته میشود وارد اینگونه سهمها نشوید این نیست که حتما این سهام محکوم به سقوط است. هیچکس نمیتواند بفهمد قیمت سهمها تا چند روز دیگه بالا میرود، مسئله این است که با این رشد نجومی، ورود به این سهمها ریسک فوقالعاده بالایی دارد.
8 – سهمهایی که با شدت سقوط میکنند، معمولا پس از سقوط رشد شارپی را نیز خواهد داشت. مانند رمپنا، خساپا و…
بنابراین همیشه زمانی که چند سهمی که در حال افت شدید زیر نظر بگیرید و موقعی که دیدید سهم از صف فروش در حال رسیدن به قیمتهای مثبت است تصمیم به خرید را با لحاظ کردن سایر شرایط بگیرید.
https://wikieghtesad.ir/%D8%B3%D9%88%D8%AF%D8%A2%D9%88%D8%B1%DB%8C-%D8%A8%D9%88%D8%B1%D8%B3-%D8%AF%D8%B1-%DB%8C%DA%A9-%D8%B1%D9%88%D8%B2/
لطفا شکیبا باشید ...