دختر یک سالهام زیاد بالا میاره،رفلاکس معده داره،کسی می دونه این بیماری چیه؟
رفلاکس در کودکان چیست؟ بیماری رفلاکس در کودکان یک بیماری گوارشی با عوارض طولانی مدت و مزمن است. این بیماری زمان اتفاق می افتد که محتویات معده به عقب و به داخل لوله غذایی یا مری برگردد. این بیماری در نوزادان شایع است و آنان در طی سه ماه اول زندگی معمولا روزی چند بار رفلاکس را تجربه می کنند. این مسئله در نوزادان مشکلی ایجاد نمی کند. در بیشتر موارد نوزادان از 12 تا 14 ماهگی این مشکلات را تجربه می کنند. نوعی از بیماری مزمن رفلاکس GERD نام دارد. در این مقاله از بخش بیماری ها و سلامت کودک دکتر سلام به بررسی رفلاکس در کودکان می پردازیم.
رفلاکس معده زمانی که حاد شود، ممکن است دارای نشانه های زیر باشد:
علایم کودک شما ممکن است موجب کاهش اشتها و غذا خوردن او شود: مانند استفراغ، مشکل در تنفس و…
کودک شما بیش تاز 12 تا 14 ماه است که به این مشکل مبتلا شده است
کودک یا نوجوان شما بیشت از دو بار در هفته و به مدت چندین ماه به این مشکل مبتلا است.
ریفلاکس در کودکان
دلایل رفلاکس در کودکان و GERD چیست؟
GERD معمولا ناشی از چیزی است که بر روی LES، اسفنکتر پایین مری تاثیر می گذارد. LES عضله ای در انتهای لوله غذا یا مری است که باز می شود تا غذا به درون معده برود. همچنین این عضله بسته می شود تا غذا در معده نگاه داشته شود. هنگامی که به مدت طولانی شل شود یا بیش از حد باز باشد، اسید معده به داخل مری جاری شده و این مسئله باعث رفلاکس معده و در موارد بعدی شامل استفراغ یا سوزش در ناحیه معده می شود.
هرکسی ممکن است گاه به گاه این مشکل را تجربه کند. اگر تا به حال بعد از غذا طعم اسیدی در دهان خود حس کرده اید رفلاکس را تجربه کرده اید. گاهی اوقات LES در زمان اشتباهی استراحت می کند. گاهی ممکن است کودک شما نیز این مسئله را تحربه کرده و در دهان خود طعم بدی را تجربه کند. یا حتی ممکن است سر دل او به صورت کوتاه و ملایم به سوزش بیوفتد.
نوزادان نیز دارای ضعف LES هستند. این مسئله باعث می شود LES در هنگام استراحت به اشتباه از کار بیوفتد. هنگام هضم غذا و شیر در کودکان LES باز شده و اجازه می دهد محتوای معده به سمت مری برگردد. گاهی اوقات محتوای معده به طور کامل بالا آمده و موجب استفراغ کودک خواهد شد. در مواقع دیگر فقط بخشی از مواد معده به مری خواهد رسید. بعضی اوقات این مشکل ممکن است باعث مشکلات تنفسی یا سوزش شود و گاهی هیچ علایمی نداشته باشد.
به نظر می رسد بعضی از غذاها روی ماهیچه LES تاثیر دارند. این غذاها به LES اجازه می دهد طولانی تر باز بماند و موجب مشکلات رفلاکس شود. این غذاها به شرح زیر است:
شکلات
نعناع تند
غذاهای پرچرب
سایر غذاها باعث می شوند معده اسید بیشتری تولید کند. این مواد غذایی عبارتند از:
غذاهای دارای مرکبات
سس گوجه فرنگی و گوجه فرنگی
موارد دیگری که ممکن است به GERD منجر شود عبارتند از:
چاق بودن
داروها، از جمله برخی آنتی هیستامین ها، داروهای ضد افسردگی و داروهای ضد درد
بودن در اطراف دود
علایم بیماری رفلاکس در کودکان چیست؟
سوزش سردل یا اسید سوهاضمه شایعترین نشانه بیماری رفلاکس معده است. سورش سر دل به عنوان درد قفسه سینه نیز توصیف می شود. این درد از پشت سینه شروع می شود و به سمت گردن و گلو حرکت می کند. این درد ممکن است تا دو ساعت نیز ادامه داشته باشد. دراز کشیدن یا خم شدن بعد از غذا نیز می تواند منجر به سوزش سر دل شود. کودکان کمتر از 12 سال اغلب علایم مختلف رفلاکس معده را در خود دارند. این علایم اغلب شامل سرفه خشک، علایم آسم یا مشکل در بلع خواهد بود. ممکن است این افراد مشکل سوزش در سر دل را نخواهند داشت. هر کودک ممکن است علایم متفاوتی داشته باشد. علایم شایع بیماری رفلاکس معده شامل شرایط زیر است:
آروغ زدن
غذا نخوردن
درد معده
بدخلقی در هنگام وعده های غذایی
استفراغ
سکسکه
سوزش و درد در معده
احساس خفگی
سرفه
سرفه در شب
علائم دیگر ممکن است شامل موارد زیر باشد:
خس خس سینه
سرما خوردن مداوم
عفونت گوش مداوم
داشتن درد در سینه
گلو درد در صبح
داشتن طعم ترش در دهان
بوی بد دهان
از بین رفتن یا پوسیدگی مینای دندان
علایم این بیماری ممکن است با دیگر مشکلات سلامتی اختلال ایجاد کند. اطمینان حاصل کنید کودک شما با پزشک متخصص در این زمینه دیدار خواهد کرد.
ریفلاکس در کودکان
رفلاکس در کودکان چگونه تشخیص داده می شود؟
دکتر کودک شما او را از لحاظ جسمی معاینه خواهد کرد و سابقه بیماری او را نیز بررسی خواهد کرد. آزمایش های دیگری که توسط پزشک انجام می شود شامل موارد زیر است:
اشعه ایکس قفسه سینه: این آزمایش می تواند علایمی را در مورد محتوای معده که به ریه ها منتقل شده نشان دهد. این مسئله اسپریشن نام دارد.
سری GI بالایی یا عمل بلعم باریم: این آزمایش اندام های قسمت بالای دستگاه گوارش را نشان می دهد. در این قسمت لوله غذایی مری معده و قسمتی از روده کوچک بررسی می شود. کودک شما مایع نقره ای به نام باریم را خواهد بلعید این مایع اندام ها را می پوشاند تا در پرتوی ایکس دیده شود. سپس اشعه ایکس گرفته شده تا علایم زخم یا انسداد غیر طبیعی شناسایی شود.
آندوسکوپی: این آزمایش قسمت داخلی دستگاه گوارش را بررسی می کند. یک لوله کوچک و انعطاف پذیر به نام آندوسکوپ در این آزمایش استفاده می شود. انتهای لوله دارای چراغ و لنز دوربین است. نمونه هایی از بافت دستگاه گوارش ممکن است در این آزمایش گرفته شود.
مانومتری مری: این تست قدرت عضلات مری را بررسی می کند. در این آزمایش دکتر قادر خواهد بود ببینید که آیا کودک شما در رفلاکس یا بلع مشکل دارد یا خیر. یک لوله کوچک داخل سوراخ بینی کودک شده و سپس به درون گلو و مری او میرود. سپس فشارهای عضلانی مری در هنگام استراحت اندازه گیری می شود.
نظارت بر پی اچ: این آزمایش میزان پی اچ یا میزان اسید موجود در مری را بررسی میکند. یک لوله پلاستیکی نازک داخل سوراخ بینی کودک، پایین گلو و مری می شود. این لوله دارای یک سنسور است که سطح پی اچ را اندازه گیری میکند. انتهای دیگر لوله خارج از بدن کودک به یک مانیتور کوچک وصل است. میزان پی اچ بدن کودک شما تا 24-48 ساعت ثبت می شود. در این مدت کودک می تواند به خانه برود و فعالیت های عادی خود را ادامه دهد. شما باید علایم مربوط به رفلاکس معده را در خانه یادداشت کنید. این علایم شامل باد گلو یا سرفه است. همچنین باید نوع غذا و میزان غذایی که کودک شما می خورد را یادداشت کنید. میزان پی اچ کودک شما با توجه به این شواهد بررسی خواهد شد.
مطالعه تخلیه معده: این آزمایش به منظور بررسی محتوانی روده کوچک کودک شما انجام خواهد شد. در این آزمایش بررسی خواهد شد که آیا معده محتوای روده کوچک را ارسال می کند یا خیر. تاخیر در خالی شدن معده ممکن است باعث بازگشت غذا به مری شود.
لطفا شکیبا باشید ...