1

علت سوخته شدن برگ درخت گردو

سوختن برگ درخت گردو تاثیر گرما بر درخت گردو افت زدگی درخت گردو تاثیر افت بر برگ درخت گردو علت سوخته شدن برگ درخت گردو سوختن برگ درخت گردو با گرما یا افت
ثبت شده 3 سال پیش توسط کوثر نازاریان ویرایش شده در 1400/3/20

من یه درخت گردو توی حیاط دارم که برگاش ریخته می خوام بدونم آفت زده شده یا به دلیل گرما اینطوری شده

علت سوخته شدن برگ درخت گردو

1 جواب

0
3 سال پیش توسط: nazanin

درخت گردو یکی از درختان با سابقه کشت طولانی می باشد که هم میوه آن طرفداران زیادی دارد و هم از چوب آن در صنعت نجاری استفاده می شود. مغز گردو را یکی از خشکبار های محبوب جهان می دانند که خواص بسیار زیادی دارد. البته نوع مغز و کیفیت آن بستگی به نژاد گردو دارد برخی از نژاد ها کیفیت و عملکرد بسیار خوبی دارند.

در هنگام خرید و کاشت نهال گردو باید به سازگاری نهال با شرایط اقلیمی توجه ویژه ای داشت زیرا عدم توجه به چنین نکته ای موجب می شود نهال به بازدهی مطلوب نرسد. فصل بهار زمان شروع فعالیت رویشی درختان است و جوانه ها و گل ها آغاز به رویش می کنند،یعنی با تغییر دما از خواب زمستانی بیدار می شوند.

در این زمان ممکن است آفات و یا برخی اتفاق های کاملا طبیعی منجر به از بین رفتن،سوختن یا سیاه شدن برگ گردو ها شود البته این فرایند بر سیاه شدن مغز نیز تاثیر خواهد گذاشت و در نهایت کاهش محصول را در بر خواهد داشت.

سوختگی یا سیاه شدن برگ گردو دلایل فراوانی دارد که در ادامه مورد بررسی قرار می دهیم،اما به طور کلی می توان اشاره کرد عدم توجه به تغذیه مناسب گردو موجب از بین رفتن برگ ها و سیاه شدن برگ گردو و مغز آن خواهد شد،نهال گردو بعد از کاشت وارد فاز مراقبت می شود و این مسئله بیشتر از کاشت آن اهمیت دارد زیرا به افزایش عملکرد و افزایش باردهی محصول کمک می کند،تغذیه اصولی در کیفیت و کمیت محصول تاثیر خواهد گذاشت.

سیاه شدن برگ درخت گردو

سوختگی برگ درخت گردو؛ یک بیماری است .

علت سیاه شدن برگ گردو :

همانطور که اشاره شد دلایل متعددی ممکن است موجب سیاه شدن برگ گردو شود و این اتفاق زمانی می افتد که گیاه از روند طبیعی رشد خارج می شود که در نهایت موجب ریختن برگ ها خارج از فصل ریزش خواهد شد. و اما دلایل سیاه شدن برگ گردو:

1.شوری آب :

شوری آب یکی از دلایلی است که موجب می شود اطراف برگ های درخت گردو دچار سوختگی شده  و سیاه خواهد شد. البته توجه داشته باشید استفاده بیش از اندازه از برخی کود ها و یا تنش های آبیاری نیز در سیاه شدن برگ گردو موثر است.

2.بیماری آنتراکنوز :

بیماری لکه سیاه نیز یکی از دلایل سیاه شدن برگ گردو می باشد،این بیماری توسط نوعی قارچ ایجاد می شود،باید به موقع نسبت به مهار این بیماری اقدام نمود که بهترین زمان فصل پاییز و سوزاندن برگ های ریخته شده می باشد،البته شخم زمستانه نیز در از بردن بیماری لکه سیاه موثر است.

3.بیماری بلایت :

بیماری بلایت علاوه بر سوختگی برگ درخت گردو؛ موجب سیاه شدن پوست بیرونی گردو نیز خواهد شد،این بیماری باکتریایی تمام اطراف برگ ها و پوست سبز گردو را تحت تاثیر قرار داده و آلوده می کند باید به موقع نسبت به کنترل کردن آن اقدام کرد.

4.سرمازدگی :

یکی دیگر از دلایل رایج سیاه شدن برگ گردو سرمازدگی می باشد که غالبا در فصل بهار با شروع جوانه زنی و رشد برگ ها شروع می شود،سرمای بهاره آسیب شدیدی به محصولات و برگ های آنها وارد می کند و رفته رفته موجب سیاه شدن برگ گردو می شود،توجه داشته باشید استفاده از کود های فسفر،پتاسه و اسید آمینه در کاهش آسیب های ناشی از سرمازدگی موثر می باشد.

5.غلظت عنصر بر :

زمانی که غلظت عنصر بر در خاک زیاد باشد موجب می شود حاشیه برگ ها سیاه شده و نقطه های قهوه ای نیز روی برگ مشاهده می شود،برای کنترل این مشکل می توان از آبیاری با غلظت پایین بر و یا از آبیاری شیرین استفاده نمود. البته لازم به ذکر است که کمبود برخی عناصر مانند فسفر و پتاسیم نیز در سیاهی برگ گردو تاثیر گذار می باشد.

روش های کنترل سیاهی برگ گردو یا سوختگی برگ درخت گردو :

همانطور که وجود برخی بیماری ها و عدم توجه به تغذیه مناسب نهال گردو در سیاه شدن برگ گردو تاثیر گذار است به همان اندازه نیز مراقبت های لازم در کنترل این مشکل تاثیر خواهد گذاشت،باغداران باید توجه داشته باشند که نهال بعد از کاشت وارد فاز مراقبت می شود و این مراقبت  در افزایش عملکرد و کنترل برخی بیماری ها تاثیر گذار می باشد.

باغداران باید با بررسی های لازم سعی در کنترل برخی بیماری ها و آفاتی داشته باشند که موجب سیاه شدن برگ گردو می شود ،یعنی اگر درختان گردو نیاز به سمپاشی دارند اقدام به موقع انجام گیرد تا بیماری و آفات آسیب شدید وارد نکنند.

همچنین تغذیه اصولی یکی از فاکتور های بسیار مهم می باشد که باید در اولویت قرار گیرد،تغذیه شامل تامین عناصر ضروری و توجه به آبیاری درخت گردو می باشد،آبیاری باید متناسب با نیاز درخت گردو باشد،آبیاری بیش از اندازه و یا عدم آبیاری منظم خود در باردهی و فرم ظاهری درخت گردو تاثیر خواهد گذاشت.

تغذیه مناسب درخت گردو را باید زمانی تامین نمود که باردهی کاهش پیدا کرده باشد،در چنین شرایطی باید متوجه فقیر بودن خاک شد و نسبت به تامین عناصر ضروری خاک اقدام کرد و ریشه ها را تقویت نمود،تقویت ریشه ها موجب تقویت شاخ و برگ نیز خواهد شد.

توجه به نژاد مرغوب و سازگار با شرایط اقلیمی منطقه کشت،نیز یکی از روش های کنترل سیاه شدن برگ گردو می باشد،باغداران باید قبل از خرید به نیاز سرمایی و گرمایی نهال توجه ویژه ای داشته باشند و چنانچه ارقام نیاز گرمایی بالایی دارند در مناطق گرم کشت شوند و ارقامی هم که نیاز سرمایی بالایی دارند باید در مناطق سردسیر کشت شوند تا از سرمای بهاره در امان باشند،سرمای بهاره آسیب بسیار زیادی به برگ ها و بار درختان گردو خواهد گذاشت.

اقدام به موقع نسبت به سمپاشی و کنترل برخی بیماری ها  و آفات نیز یکی از روش های کنترل سیاه شدن برگ گردو می باشد،همانطور که اشاره شد برخی بیماری ها تاثیر خود را مستقیما روی برگ ها و برخی دیگر هم روی برگ ها و هم روی میوه ها دارند،سمپاشی یکی از روش های موثر کنترل آفات می باشد و سیاه شدن برگ گردو می باشد که البته باید کاملا به موقع نسبت به انجام آن اقدام کرد تا تاثیر مثبت داشته باشد

loader

لطفا شکیبا باشید ...