1

قلمه زدن آلوچه

قلمه زدن الوچه قلمه الوچه اموزش قلمه زدن الوچه زمان قلمه زدن الوچه روش قلمه زدن الوچه فصل قلمه زدن الوچه
ثبت شده 3 سال پیش توسط کوثر نازاریان ویرایش شده در 1400/3/20

می خوام بدونم چه زمانی برای قلمه زدن آلوچه مناسب تره و اینکه این کار چطور باید انجام بشه

قلمه زدن آلوچه

1 جواب

0
3 سال پیش توسط: nazanin

روش های تکثیر درخت آلو:

درخت آلو مانند سایر درختان میوه به روش جنسی و غیرجنسی تکثیر میشود.

بهترین روش تکثیر درختان آلو:

درختان آلو معمولاً بوسیله قلمه چوب نرم از درختان بالغ قابل تکثیر است که این روش نیازمند هورمون ریشه زایی و صرف چند سال وقت برای داشتن یک درخت بارده است روش دیگر تکثیر که زمان کمتری می برد و چندین درخت را میتوان تکثیر کرد روش خوابانیدن هوایی شاخه و ساقه است که در اوایل فصل بهار زمانی که شیره گیاهی بالا می آید و پوست درخت براحتی قابل کندن سات که در فصل رشد فراوان ترین ریشه را شاخه می تواند تولید کند.

 

تکثیر درخت آلو از طریق قلمه:

چگونگی قلمه گیری از درخت آلو:


  درخت آلو اگر از قلمه چوب سخت در اواخر پاییز یا زمستان از شاخه های دو ساله اگر تکثیر شود  بسیا رشد خوبی دارد قلمه ای با ارتفاع حدود ۲۵ تا ۳۰ سانتیمتر و ضخامت ۱سانتیمتر  اندازه ضخامت یک مداد که در نور کامل و فضای خوبی رشد کرده باشند و دارای جوانه یا برآمدگی که توانایی ایجاد برگ را داشته باشد از قلمه گیری از شاخه های ضعیف و شاخه های اسپور و شاخه هایی که خیلی از شاخه های اطرافش بلندتر باشد خودداری کنید.

آماده سازی هورمون ریشه زایی برای قلمه:

برای آماده سازی هورمون برای تکثیر از طریق قلمه ابتدا مخلوطی از یک قسمت هورمون باغلظت مایع با ۹ قسمت آب تمیز را درون یک بطری آماده کنید.زمانیکه برای کاشت قلمه آماده بودید انتهای قلمه ها را به مدت ۵ ثانیه در داخل محلول قرار دهید.

چگونه قلمه زدن درخت آلو:

قلمه ها را در ظرفی که دارای چند سوراخ باشد از خاکی با قسمت های مساوی از شن درشت و پیت ماس نیمه مرطوب پر کنید و قسمت بدون برگ قلمه را داخل خاک فرو کنید و محکم کنید سطل حاوی قلمه را در فضای باز که دارای نور و آفتابی باشد قرار دهید و آن را از وزش باد و سرما حفظ کنید اگر قلمه ها نیاز به آبیاری داشتند انجام دهید ولی از کاملا خیس شدن آن پرهیز کنید خاک باید نمدار باشد ولی نه خیس.
قلمه ها را برای اینکه ببینید ریشه داده اند یا نه بعداز حدود  ۴ تا ۶ هفته چک کنید.نگران نباشید اگر ریشه زایی حتی ۲ماه یا بیشتر طول کشید قلمه ها به آرامی تلاش میکنند برای استحکام خود که نشان دهنده ریشه زایی است.اگر قلمه ها بعد از ۳ ماه ریشه ندادند آنها را از خاک خارج کرده و قلمه های جدید بگیرید.

محافظت و نشاکاری قلمه های درخت آلو:

هرچند که قلمه های درخت آلو خیلی زود ریشه می دهند ولی بعداز نشاکاری میتوانند خیلی زود ازبین بروند.اجازه بدهید حداقل یک ماه از زمان ریشه دهی قلمه ها بگذرد و زمانی که ریشه ها تثبیت شدند به ظرف بزرگتری آنها را انتقال دهید و در مکانی سایه آفتاب قرار دهید و آبیاری منظمی داشته باشید تا ریشه ها تثبیت شوند.در مکان های سرد تر در بهار و در جاهای گرمتر در پاییز به بستر اصلی که دارای خاکی مقوی با زهکشی سریع باشد میتواید انتقال دهید.

تکثیر درخت آلو از طریق پیوند: 

چه نوع پیوندی برای درخت آلو مناسب است:

پیوند هایی که برای تکثیر درخت آلو استفاده می شود پیوند اسکنه ای و پیوند جوانه است، که شما می توانید با استفاده از چند پیوند  باغ کوچکی برروی یک درخت ایجاد کنید.

    

loader

لطفا شکیبا باشید ...