در پنجره Toolbox (جعبه ابزار) تب History (تاریخچه) می توانید از منوی راست کلیک، معامله یا سفارش و یا هر دو را انتخاب کرده و با انتخاب تاریخچه مورد نظر، گزارش را از طریق کلیک بر روی گزینه Report به صورت فایل html خروجی بگیرید.
بورس کالا یک بازار سازمان یافته برای انجام معامله کالاهای مشخص با استفاده از روش های معین است. معامله محصولات کشاورزی، فلزات و موادمعدنی (کانیهای فلزی)، محصولات شیمیایی و پتروشیمی و معاملات سکه آتی از جمله مواردی است که در صورت میپذیرد. در بورس کالا نیز همچون بورس اوراق بهادار دو طرفه عرضه (فروشندگان) و تقاضا (خریداران) وجود دارد که مبادلات کالایی خود در قالب یکی از انواع قراردادهای این بورس میپردازند و کالاهای فرآوری نشده و خام از قبیل گندم، پنبه، انواع فلزات، مواد مورد نیاز پتروشیمی و … در این بورس خرید و فروش میشود. انواع قراردادهای بورس کالا شامل نقد، نسیه، سلف و آتی است.
به استناد بند ۳۵ ماده ۱ ، کمیتهای است متشکل از ۳ عضو با تجربه و تخصص لازم، که در شرکت بورس کالای ایران تشکیل می شود. نماینده مدیر عامل بورس به عنوان دبیر این کمیته که مسوول اجرایی معاملات آتی در بورس است به همراه ۲ تن از مدیران بورس که با پیشنهاد مدیرعامل و تصویت هیات مدیره بورس انتخاب میشوند، اعضای کمیته آتی را تشکیل میدهند.طبق تبصرههای ماده ۲ بند ۳۵ مدت عضویت اعضای کمیته در هر دوره ۲ سال بوده و انتخاب آنان حداکثر تا ۳ دوره متوالی بلامانع است. تغییر اعضای مذکور، پیش از پایان دوره تصدی آنان به تشخیص هیات مدیره امکانپذیر خواهد بود. رسمیت جلسههای کمیته آتی و تصمیمات آن با حضور اکثریت معتبر است. دبیرخانه کمیته به منظور هدایت و راهبردی امور اجرایی معاملات آتی، زیر نظر دبیر کمیته اداره خواهد شد. دبیر کمیته میتواند حسب موضوع از کارشناسان، صاحب نظران و فعالان مرتبط برای شرکت در جلسه بدون حق رای دعوت به عمل آورد. لازم به ذکر است که کمیته آتی موظف است گزارش فعالیت خود را به صورت ماهانه به هیات مدیره بورس ارایه نماید.
چنانچه گفته شد قرارداد آتی نوعی ابزار مشتقه است که به واسطه آن فروشنده تعهد میکند در زمان مشخصی (سررسید)، مقدار معینی از یک کالای مشخص را به قیمتی که در لحظه حال (الان) تعیین میکنند، به خریدار بفروشد. خریدار نیز طبق این قرارداد تعهد میکند کالای مذکور را با همان مشخصات (مقدار و زمان)، خریداری کند. بنابراین بهطور خلاصه قرارداد آتی”توافقنامهای است مبتنی بر خرید یا فروش دارایی مشخص در زمان معینی در آینده، با قیمت مشخص حال”.
در بازارهای آتی الزامی نیست که کالا یا دارایی به طور فیزیکی رد و بدل شود و برخلاف بازارهای نقدی، انتقال مالکیت فوری دارایی مطرح نمیشود. بنابراین در این بازارها بدون در نظر گرفتن این که فرد مالک دارایی باشد یا نباشد، قراردادها قابل خرید و فروش هستند. برخلاف بازارهای نقد که پشتوانه آن تحویل دارایی است، بازارهای معاملات آتی مبتنی بر تسویه نقدی است و یکی از اهداف آن، خرید و فروش دارایی در آینده است.
قراداد آتی مشخصات و ویژگیهای زیر دارد:
https://bashgah.com/blog/%D9%85%D8%B9%D8%A7%D9%85%D9%84%D8%A7%D8%AA-%D8%A2%D8%AA%DB%8C-%D8%B3%DA%A9%D9%87-%D8%AF%D8%B1-%D8%A8%D9%88%D8%B1%D8%B3-%DA%A9%D8%A7%D9%84%D8%A7/
لطفا شکیبا باشید ...