0

بهترین سیستم تزریق کود چه سیستمی است؟

تزریق کود بهترین سیستم تزریق کود انواع سیستم تزریق کود چگونگی تزریق کود روش های تزریق کود بهترین روش تزریق کود
ثبت شده 3 سال پیش توسط کوثر نازاریان ویرایش شده در 1400/3/17

می خوام بدونم که سیستم برای تزریق کود بهتره و شما چه سیستمی رو بهم پیشنهاد میدین ممنونم

بهترین سیستم تزریق کود چه سیستمی است؟

1 جواب

0
3 سال پیش توسط: پریسا قلی زاده

در این آموزش می‌خواهیم روش‌های کود دهی در انواع سیستم‌های آبیاری، مزایا و معایب هرکدام را بررسی کنیم. کودهای مختلف را می‌توان با دو روش مصرف ریشه‌ای و محلول‌پاشی (برگ‌پاشی) در اختیار گیاه قرار داد. مصرف ریشه‌ای همان مصرف کود به همراه آب آبیاری ( کود آبیاری ) است که برای اینکار می‌توان از ۳ مدل سیستم آبیاری قطره‌ای، بارانی و غرقابی استفاده کرد.

مصرف کود در سیستم آبیاری قطره‌ای

در این روش راندمان جذب نسبت به سایر سیستم‌ها بسیار بالاست به‌طوری‌که مقدار آن در حدود ۹۵ درصد است. در این روش می‌توان انواع کود را به روش‌های مختلف استفاده کرد که از جمله آنها تانک کود و شیرهای ونتوری هستند که بوسیله آنها می‌توان کود را به سیستم تزریق کرد.

تانک کود

تانک کود یک مخزن تحت فشاری هست که برای تزریق انواع کودها مورد استفاده قرار می‌گیرد. این مخزن‌ها با ظرفیت‌ و مدل‌های مختلف در بازار عرضه می‌شوند. مکانیزم کار این تانک‌ها براساس اختلاف فشار ایجاد شده در مسیر است که با اینکار کودها به تدریج از مخزن وارد مسیر آب شده و در اختیار گیاه قرار می‌گیرد.

شیر ونتوری

روش دیگر تزریق کود به سیستم‌های آبیاری قطره‌ای استفاده از شیرهای ونتوری است. عملکرد این شیرها هم شبیه تانک کودی است، مکانیزم عمل این شیرها بر اساس اختلاف فشار هیدرولیکی ایجاد شده بین نقاط ورودی و خروجی است. این اختلاف فشار ایجاد شده، باعث مکش محلول کودی به داخل لوله آب و انتقال به شبکه آبیاری می‌شود. از طریق شیرهای ونتوری می‌توانید انواع کود کشاورزی را وارد سیستم آبیاری کنید. در این سیستم نیز می‌توانید سرعت ورود محلول کودی به داخل لوله‌ آبیاری را تنظیم و کنترل کنید.

از مزایای استفاده از شیر ونتوری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نصب آسان و ساده

  • هزینه پایین در مقایسه با روش‌های دیگر

  • عدم نیاز به نیروی برق

مصرف کود در سیستم آبیاری بارانی

کودهای کشاورزی را می‌توان از طریق سیستم‌های آبیاری بارانی نیز در اختیار گیاه قرار داد. راندمان جذب در این سیستم‌ها در حدود ۷۰ درصد است که از معایب این روش می‌توان به تبخیر و تلفات آب و کود در اثر باد و نور خورشید و همچنین پاشش غیر یکنواخت کود ( در بعضی از سیستم‌های بارانی) در مزرعه اشاره کرد. از طرفی این سیستم آبیاری در سطح وسیع و مزارع می‌تواند کارآمد باشد. در سیستم‌های آبیاری بارانی هم می‌توان انواع کودهای مایع و جامد قابل حل در آب را از طریق تانک کود و یا شیر ونتوری در اختیار گیاهان قرار داد. نکات گفته شده در مورد مصرف کودها در سیستم‌های قطره‌ای در این سیستم هم باید رعایت شود.

https://www.agrodayan.com/fertilizer-application-methods/

loader

لطفا شکیبا باشید ...