می خوام ببینم چطور می توانیم خونمونو هوشمند کنیم و تجهیزات هوشمندی که توی خونه ها استفاده میشن چی هستن ممنون میشم راهنمایی کنید
در سال های اخیر با پیشرفت تکنولوژی به ویژه در صنعت ساختمان، شاهد بکار گیری فناوری در تجهیزات برقی و امنیتی ساختمان بوده ایم.
به واسطه استفاده از مصالح هوشمند و تجهیزاتی که به سازه ها اضافه شد، مفهوم جدیدی در صنعت ساختمان سازی به نام هوشمندسازی ساختمان شکل گرفت.
طبق تعریف رسمی انستیتو ساختمان های هوشمند :
ساختمان هوشمند به بناهایی گفته می شود که از چهار عنصر سیستم ها، ساختار، سرویس و مدیریت به صورت بهینه استفاده شود و ارتباط میان آن ها محیطی پویا و مقرون به صرفه همراه با عملکردی بهینه در مصرف انرژی به وجود آورد.
برخی به اشتباه فکر می کنند که فضاهای قابل کنترل با سیستم هوشمند محدود است در حالی که سیستم های هوشمند از قابلیت اجرا در پذیرایی، اتاق خواب، اتاق مطالعه، نمای بیرونی ساختمان، سالن های اجتماعات و فضاهای مشاع و لابی و … برخودار می باشند.
هوشمند سازی ساختمان نه تنها بهرهوری از انرژی را افزایش می دهد بلکه می تواند باعث کاهش خطاهای انسانی نیز شود.
اطلاع از وضعیت ساختمان در هر لحظه و مکان، آسایش و امنیت را به ارمغان می آورد و موجب می شود سطح کیفیت زندگی افراد افزایش پیدا کند.
برخی از مهم ترین مزایای هوشمندسازی ساختمان عبارتند از:
یکی از مهم ترین اهداف خانه هوشمند، فراهم کردن محیطی مطلوب برای ساکنین ساختمان است.
از طرف دیگر هوشمندسازی ساختمان باعث استفاده بهینه از تجهیزات شده و طول عمر آن ها را افزایش می دهد.
یکی دیگر از مهم ترین اهداف هوشمندسازی ساختمان امکان مانیتورینگ کل ساختمان از طریق یک تلفن همراه و یا کامپیوتر با استفاده از اینترنت است.
بهینه سازی مصرف انرژی و ایجاد امنیت در سیستم ساختمان از دیگر اهدافی است که خانه های هوشمند بر محوریت آن ساخته شده اند.
هر چند وسایل سیستم هوشمند ساختمان بسیار زیادی است، اما برخی از مهم ترین تجهیزات خانه های هوشمند عبارتند از:
پردازنده مرکزی: پردازنده را می توان قلب تپنده تجهیزات خانه های هوشمند معرفی کرد. چرا که وظیفه برقراری ارتباط میان تمام اجزا بر عهده پردازنده مرکزی است. پردازنده مرکزی با توجه به قدرت پردازش اطلاعات به انواع مختلفی تقسیم می شود.
سنسور: وظیفه سنسورها جمع آوری اطلاعات از محیط و ارسال آن به پردازنده مرکزی است. سنسورهای حرکتی، دما، سنسور باز کردن درب ورودی ساختمان و پارکینگ، سنسور مگنت درب و پنجره و … از سنسورهای بسیار پرکاربرد در تجهیزات هوشمندسازی ساختمان هستند.
پنل دیواری: پنل در واقع صفحه ای برای کنترل و دسترسی به تمام تجهیزات برقی ساختمان هوشمند است. پنل ها در اندازه های مختلف در بازار موجود هستند.
رله: یکی از پرکاربردترین تجهیزات خانه هوشمند رله است. وظیفه رله قطع و وصل جریان برق است. با استفاده از رله های هوشمند می توان روشنایی، سیستم گرمایش و سرمایش، شیرهای برقی و … تجهیزات ساختمان را کنترل کرد.
از دیگر تجهیزات هوشمندسازی ساختمان می توان به سیستم روشنایی، سیستم صوتی، پارکینگ هوشمند، کنترل دمای هوشمند و … اشاره کرد.
با توجه به این که استفاده از امکانات هوشمند طرفداران بسیاری پیدا کرده است، شرکت های تولید کننده تجهیزات خانه هوشمند جهت جلب رضایت مشتریان خود اقدام به ساخت و تولید تجهیزات بسیار کاربردی در طرح های مختلف کرده اند.
هدف خانه های هوشمند افزایش کیفیت زندگی مردم است.
اما در صورتی که طراحی و پیاده سازی سیستم های هوشمند توسط تیم مجرب در این حوزه صورت نگیرد، نتیجه ای جز اتلاف و وقت انرژی نخواهد داشت.
در این راستا باید پیش از اقدام به هوشمندسازی خانه به دنبال پیدا کردن یک تیم متخصص باشید
شناخت تجهیزات هوشمند سازی ساختمان یکی از موضوعات مهمی است که پیش از پیاده سازی و طراحی پروژه های هوشمند سازی می بایست با آن آشنا باشید. در این مقاله به بررسی و معرفی انواع تجهیزات هوشمندسازی ساختمان خواهیم پرداخت.
به طور کلی، هوشمند سازی ساختمان مدیریت و کنترل بسیاری از وسایل و ملزومات خارجی و داخلی فضای یک ساختمان را از راه دور امکان پذیر می سازد. گفتنی است که بخش های مختلف یک ساختمان اعم از موتورخانه، پارکینگ، پرده ها، سیستم سرمایش و گرمایش و سیستم نورپردازی و روشنایی را میتوان با استفاده از تجهیزات هوشمند سازی ساختمان به بهترین نحو کنترل و مدیریت نمود.
همچنین، تجهیزات هوشمند سازی تنها به این موارد محدود و محصور نمی شود، بلکه با استفاده از این تجهیزات هوشمند میتوان کنترل سیستم آبیاری، قطع نشتی گاز، سیستم های حفاظتی و امنیتی و سیستم صوتی و تصویری یک خانه را نیز در اختیار گرفت.
در این زمینه باید خاطر نشان نمود که در هر واحد ساختمانی متناسب با نوع نیاز افراد میتوان بخشی یا همه تجهیزات هوشمند سازی را اجرایی و پیاده سازی کرد. با استفاده از تجهیزات هوشمندسازی ساختمان علاوه بر کاهش آسیب ها و به حداقل رساندن خطرات احتمالی، ایمنی و امنیت خانه ها نیز تامین می شود.
در یک نگاه کلی، طبقه بندی و دسته بندی تجهیزات هوشمندسازی بر اساس ارتباط، کارایی و عملکرد صورت می گیرد.
این تجهیزات از لحاظ ارتباط در دو دسته تجهیزات با ارتباط سیمی و تجهیزات با ارتباط بی سیم جای می گیرند.
ایجاد ارتباط در تجهیزات بی سیم از طریق بستر اینترنت انجام می پذیرد. بنابراین، قابلیت انجام عملیات و اعمال تنظیمات مورد نظر کاربر با استفاده از یک گوشی هوشمند از هر مکانی به راحتی میسر می شود. تجهیزات هوشمند سازی ساختمان که قابلیت متصل شدن مستقل به اینترنت را دارند، با عنوان Standalone شناخته می شوند.
تجهیزات ارتباطی سیمی، برای برقراری ارتباط با دستگاه مرکزی از سیم استفاده می کنند. از نمونه های این دسته از تجهیزات میتوان به پروتکل های ارتباطی S bus، KNX و Mod BUS اشاره نمود.
تجهیزات هوشمندسازی از لحاظ عملکرد و کارایی در سه دسته مختلف طبقه بندی می شوند.
دسته اول تجهیزات کنترل کننده و در ارتباط با قسمت های مختلف اتوماسیون خانگی را در بر می گیرد. عملگرهای هوشمند، رله هوشمند و کلید لمسی، بخشی از این تجهیزات می باشند.
دسته دوم به ایجاد ارتباط داخلی میان تجهیزات اختصاص پیدا می کنند. شایان ذکر است که کلیه تجهیزات هوشمند سازی خانه به منظور کنترل و مدیریت باید به یک دستگاه مرکزی اتصال پیدا کنند. از جمله این نمونه از تجهیزات میتوان به تاچ پنل ها، دستگاه کنترل مرکزی و مودم، اشاره نمود.
دسته سوم قابلیت ایجاد ارتباط میان کاربر و وسایل هوشمند را فراهم می سازند. مسیرهای ارتباطی در این دسته بین سیستم ساختمان هوشمند و کاربر از طریق ارتباط پیامکی یا ارتباط اینترنتی ایجاد می شود.
تجهیزات مورد استفاده برای پیاده سازی پروژه های هوشمند سازی گسترده می باشد. در ادامه به برخی از مهم ترین تجهیزات می پردازیم.
یکی از متداول ترین و رایج ترین تجهیزات هوشمندسازی ساختمان به کلید لمسی مربوط می شود. قابلیت کنترل از راه دور، سهولت در مدیریت و کنترل امور، صرفه جویی در زمان و کاهش بهینه مصرف انرژی، بخشی از ویژگی های حائز اهمیت کلید لمسی محسوب می گردد.
از دیگر تجهیزات مهم هوشمند سازی یک خانه، سنسورها بوده که وظیفه جمع آوری اطلاعات محیط و قرار دادن آن در اختیار پردازنده مرکزی را بر عهده دارند. سنسور ارسال امواج رادیویی، سنسور دما، سنسور نشت آب و سنسور حرکتی، برخی از سنسورهای پرکاربرد و پرمصرف در مقوله هوشمند سازی ساختمان به شمار می روند.
پنل لمسی به عنوان یکی دیگر از تجهیزات هوشمند سازی منازل و ساختمان قابلیت کنترل و مدیریت بسیاری از وسایل موجود در خانه مانند سیستم سرمایشی و گرمایشی و خطوط روشنایی را میسر می سازد.
همچنین، نرم افزارها و اپلیکیشن های تلفن همراه برای اطلاع از وضعیت خانه، شیرهای برقی برای مدیریت گاز و آب، رله های هوشمند برای وصل یا قطع کردن جریان برق، ماژول هوشمند، ترموستات هوشمند، پنل و نمایشگر لمسی، سیستم صوتی هوشمند و دوربین هوشمند، از دیگر تجهیزات مورد استفاده در هوشمند سازی ساختمان به شمار می آیند.
لطفا شکیبا باشید ...