0

مزایای شهر هوشمند؟

شیشه هوشمند مزایای شیشه هوشمند هوشمندسازی شیشه ها معایب شیشه هوشمند شیشه هوشمند چیست عملکرد شیشه هوشمند
ثبت شده 3 سال پیش توسط کوثر نازاریان ویرایش شده در 1400/3/16

می خوام بدونم شیشه هوشمند چیه و چه مزایایی داره ممنون میشم منو راهنمایی کنید

مزایای شهر هوشمند؟

1 جواب

0
3 سال پیش توسط: کوثر نازاریان

شهر هوشمند

شهر هوشمندچیست؟ هوشمندسازی شهری چگونه انجام می شود؟ به دنبال مفهوم دولت الکترونیک می توان رویکرد تعمیم یافته ای به شهر الکترونیک یا شهر هوشمند داشت. امروزه شهر های کلان و بزرگ را به عنوان قطب اقتصادی مهم دنیا می شناسند و مهم ترین تمایز این کلان شهرها در استفاده آنها از سیستم های هوشمندانه و خلاقانه در مدیریت آنها می باشد. هدف ما در این مقاله این است که شما را با شهر هوشمند و ویژگی‌های آن آشنا سازیم. همچنین به بررسی شهرهای هوشمند در ایران بپردازیم. اما قبل از همه اینها ابتدا مفهوم شهر هوشمند را بهتر درک کنیم.

شهر هوشمند چیست؟

شهر هوشمند، شهریست که بر پایه فناوری‌اطلاعات و اینترنت اشیا مدیریت می‌شود. یغنی تا جایی که می‌شود کلیه فعالیت‌ها در بستر اینترنت و بدون هیچ واسطه‌ای انجام گیرد. در شهر هوشمند سغی می‌شود که با تحلیل داده‌های که شهروندان ان را آماده می‌کنند و با بکارگیری تکنولوژی‌های مدرن؛ راهکارهایی در سطح شهر ایجاد شود که سبب بهبود کیفیت زندگی شهرنشینی شود. هوشمندسازی شهرها بر اساس تحلیل‌هایی که از جانب نیازهای شهروندان بدست می‌آید متفاوت است اما چیزی که در تمامی شهرها با هر نوع تحلیلی یکسان است این است که بهروری و کیفیت زندگی شهرنشینان توسط هوشمندسازی ارتقا پیدا کند.

چرا به شهر هوشمند نیاز داریم؟

هر سال با رشد جمعیت و مهاجرت از روستاها به شهرها شاهد رشد چشمگیری زندگی شهرنشینی هستیم. بر اساس آمارهای که بدست آمده است اینگونه پیش‌بینی شده‌است که در 3 دهه‌ی اینده حدود 2.5 میلیارد نفر به شهرها اضافه می‌شود. این آمار کمی نیست و مطمئنا شهرها را با بحران جدی‎‌ای روبرو می‌سازد. بحرانی که تمامی جنبه‌های شهر را از جمله از نظر اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و محیطی تحت تاثیر قرار می‌دهد. در واقع شهرها نیاز به هوشمندسازی دارند تا بتوانند با مشکلاتی که رشد جمعیت پیش روی آنها گذاشته‌است، بجنگند و تا حد مطلوبی کیفیت زندگی خود را بهبود ببخشند. اما ببینیم یک شهر چه ویژگی‌هایی باید دارا باشد که بتوان اسم هوشمند را در کنار اسم خود به دوش بکشد! شهر هوشمند علاوه بر ارتقا سطح کیفی زندگی بر درآمد واشتغال‌زایی جامعه نقش بسزایی دارد وباعث می‌شود که وقت و انرژی بیشتری بر روی کارهای مهم‌تر خود بگذارند و با خلق ایده‌هایی جدید در راستای هوشمندسازی به کسب درآمد بپردازند.

ویژگی های شهرهای هوشمند

کاربرد تجهیزات فناوری اطلاعات از چراغ های راهنمایی و رانندگی ، تابلو های هوشمند ، چراغ های کنترل ترافیک، تابلو ها هوشمند تبلیغاتی، شبکه های هوشمند، فضاهای مجازی شهری، تبادل دانش کاملا هوشمند، استفاده از خدمات اینترنتی در تمامی لایه های شهری و در هر مکانی از شهر، استفاده از خدمات آموزشی در تمامی مکان های شهری، ارائه خدمات رفاهی در قالب بسته های هوشمند، حضور شرکت ها و موسسات هوشمند، انواع تجارت الکترونیک، انواع مشارکت هوشمند مردمی، انواع دستگاه ها و تجهیزات هوشمند و … از مشخصه های اصلی هستند که در عصر الکترونیک و فناوری اطلاعات در شهرهای بزرگ و پیشرفته به کار گرفته شده اند. حرکت به سمت هوشمندی شهر به یک ضرورت تبدیل شده که در حال حاضر تنها فرصت برای بسیاری از شرکت ها و موسسات است تا با این شهر هوشمندی که خواه نا خواه آینده کشورهایی مانند ایران را در بر گرفته همراه شوند. در غیر این صورت باید تاوان انتخاب بد خود را بدهند.

چه فناوری‌هایی در شهر هوشمند استفاده می‌شود؟

یک شهر زمانی هوشمند می‌شود که از فناوری‌های لازم و زیرساخت‌های مناسب برخوردار باشد. شهر هشومند در واقع گردهم آمدن تکنولوژی‌هایی چون اینترنت اشیا، توسعه‌های نرم‌افزاری و شبکه‌های ارتباطی است که در بین اینها حضور اینترنت اشیا بسیار مهم در هوشمندسازی تلقی می‌شود. پس از گردهمایی این مولفه‌ها نیاز به فناوری‌هایی است که باید برای تبدیل یک شهر ساده به شهر هوشمند استفاده گردد. فناوری‌هایی چون:

  1. هوش مصنوعی
  2. رایانش ابری
  3. یادگیری ماشینی
  4. رابط‌های برنامه‌نویسی
  5. داشبوردها
  6. شبکه مش

البته هر کدام از این فناوری‌ها دنیا حرف دارند که از بیان در این مقاله خارج است. اینها مهم‌ترین فناوری‌هایی هستند که باید در پیاده‌سازی و هوشمندسازی شهرها استفاده شود.

مزایای هوشمندسازی شهرها چیست؟

این گزارش به مرور مختصری بر مهم‌ترین آثار مثبتی که شهرهای هوشمند بر کیفیت زندگی شهروندان و سطح کیفی دولت‌های مختلف می گذارد، خواهد پرداخت.

به گزارش ایسنا به نقل از وب سایت desarrollando-ideas، این روزها نام شهرهای هوشمند بسیار به گوش می‌رسد و دولت‌های مختلفی درصدد تبدیل و ارتقای شهرهای خود به شهر هوشمند هستند تا علاوه بر تسریع کار و فعالیت‌های اقتصادی و اجتماعی، به ارتقای زیرساخت‌های شهری  و ارتقای سطح کیفی خدمات خود و بهبود زندگی مردم نیز بپردازند.

اینترنت اشیا و شهرهای هوشمند دو واژه بهم وابسته‌ای است که این روزها زیاد به گوش می‌خورد چرا که امروزه شرکت‌های فعال در زمینه علم و تکنولوژی با همکاری اپراتورهای مخابراتی می‌خواهند رویای شهر هوشمندی را که تمامی دستگاههای الکترونیکی آن به اینترنت مجهزند و کارها را با سرعت بسیار بیشتری محقق کنند.

غول‌های تکنولوژی و اپراتورهای بزرگ همچون نوکیا، هواوی، ورایزن و سیسکو مدیریت و راهبری شهرهای هوشمند را هدف اصلی خود قرار داده‌ و رقابت تنگاتنگی را با یکدیگر آغاز کرده‌اند، به گونه‌ای که موسسه IDC برآورد کرده است این پیشگامان تا سال ۲۰۲۱ میلادی حدود ۱۳۵ میلیارد دلار در زمینه ساخت شهرهای هوشمند در جهان هزینه خواهند کرد.

طبق تازه ترین آمار و تحقیقات صورت گرفته، شهروندانی که در شهرهای هوشمند زندگی می‌کنند، در وقت و زمان خود ۱۲۵ ساعت در سال صرفه جویی می‌کنند که این رقم در طول عمر متوسط انسان رقم قابل ملاحظه و چشمگیری است. این بدان معناست که شهروندانی که در شهرهای هوشمند زندگی می‌کنند، به دلیل آنکه نیازی به انجام کارهای اداری و بانکی حضوری و ماندن در صفوف طولانی انتظار ندارند، سالانه حجم زیادی از زمان خود را بهتر و بهینه‌تر استفاده می‌کنند.

حالا به تازگی کارشناسان و تحلیلگران فعال در حوزه فناوری با ارائه یک فهرست از مهم ترین مزایای شهرهای هوشمند سخن گفته و سعی کرده اند که شهروندان و دولت کشورهای مختلف را از نکات مثبت آن باخبر سازند.

در زیر مهم ترین مزایای تبدیل شهرهای عادی به شهر هوشمند ذکر شده است:

۱. کاهش قابل توجه در زمان انجام کار و پروسه های اداری 

۲. کاهش احتمال پارتی بازی افراد در انجام کارهای اداری و قانونی

۳. افزایش شفاف‌سازی کارمندان و مدیران فعال در ادارات و نهادهای دولتی مختلف

۴. افزایش اعتمادسازی میان سهام داران در شرکت‌های مختلف

۵. تسهیل ارتباط میان شهروندان و دولت و ایجاد یک پل ارتباطی میان طرفین

۶. افزایش نزدیکی و عطوفت میان دولت و مردم

۷. کاهش قابل توجه در هزینه‌های عملیاتی

۸. افزایش مشارکت عمومی در انجام کارهای شهری و ایجاد حس مسئولیت در میان مردم

۹. افزایش کیفیت و سطح زندگی شهروندان

۱۰.کاهش احتمال ارتکاب به جرم از سوی شهروندان

از لزوم هوشمندسازی شهرها می توان به توسعه پایدار دولت کشورهای مختلف جهان اشاره کرد که مستلزم توسعه و پیشرفت شهرها و زیرساخت‌های شهری آن کشور است . این مساله به وضوح نشان می دهد در جهانی که کشورهای بزرگ و توسعه یافته آن درصدد گسترش زیربناهای لازم برای شهرهای هوشمند و ارائه خدمات آن هستند، هر کشوری که بخواهد از قافله تکنولوژی سایر کشورها جای نماند، مجبور خواهد بود همگام با آنها در راستای هوشمندسازی شهرها حرکت کند.

بر اساس گزارش های منتشر شده، شهرهای سنگاپور، لندن، نیویورک، سانفرانسیسکو و شیکاگو از جمله هوشمند ترین شهرهای جهان شناخته شده اند

موسسه Smart Cities Index به تازگی در جدیدترین گزارش خود به بررسی فهرست شهرهای هوشمند در جهان و شاخص‌هایی که برای انتخاب این شهرها در نظر گرفته شده، پرداخته است که از این شاخص‌ها می‌توان به ساختمان هوشمند، جمع‌آوری هوشمند زباله، حفظ محیط زیست، دیجیتالی شدن تمامی امور دولت و کارهای اداری، دسترسی کامل، راحت و همگانی به اینترنت ۴G LTE، فراوانی دسترسی به هات اسپات اینترنت وای‌فای، استفاده همه‌گیر از گوشی‌های هوشمند و دستگاه‌های الکترونیکی، استانداردهای زندگی، چگونگی توسعه فرآیند هوشمند شدن شهرها، سرویس به اشتراک گذاری خودرو و تاکسی آنلاین، هوشمندسازی سیستم ترافیک، برنامه‌ریزی شهری، آموزش، مشارکت شهروندان، اکوسیستم اقتصادی، پارکینگ هوشمند، انرژی پاک، توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی برقی و الکتریکی، سرعت بالای اینترنت و حمل و نقل عمومی هوشمند اشاره کرد.

https://tahatech.ir/%D8%B4%D9%87%D8%B1-%D9%87%D9%88%D8%B4%D9%85%D9%86%D8%AF/

https://www.google.com/amp/s/www.isna.ir/amp/97072614550/

loader

لطفا شکیبا باشید ...