می خوام بدونم اقامتگاه های بوم گردی چه تاثیری بر صنعت گردشگری ایران دارد و تا چه حد میتونه باعث جذب توریست بشن
مناطق و اقامتگاه های بوم گردی که در ایران توسط گردشگران انتخاب می شوند، معمولا دارای محیط بکر با ویژگی های خاص هستند که لذت سفرهای گردشگری را چند برابر می کنند.
اقامتگاه های بوم گردی در دهه های اخیر به صنعت گردشگری ایران وارد شده اند و در همین زمان کوتاه توانسته اند جایگاه خوبی را در صنعت گردشگری بومی بدست بیاورند. بوم گردی شاخه ای از صنعت گردشگری است که در آن با تکیه بر جاذبه های بومی هر محل، اقامتگاه هایی را برای اسکان گردشگران در نظر می گیرند. هدف از بوم گردی، معرفی فرهنگ بومی و آشنایی با جوامع سنتی و شیوه زندگی آن ها به گردشگران و بازدیدکنندگان است. با توجه به تنوع اقلیمی و فرهنگ غنی ایران، روستاها از جمله مناطق مهم و اصلی در بوم گردی هستند که پتانسیل بالایی برای جذب گردشگران و درآمدزایی از طریق صنعت گردشگری و بوم گردی دارند. اقامتگاه های بوم گردی معمولا خانه های سنتی در روستاها و شهرهای کوچک هستند که سبک معماری آن ها به فرهنگ و قدمت تاریخی مناطق بومی مرتبط است و یکی از معیارهای اصلی برای جذب گردشگران به شمار می آیند.
بوم گردی چیست؟
اکوتوریسم که بیشتر با نام بوم گردی آن را می شناسیم به سفرهایی در گردشگری گفته می شود که گردشگر در آن به بازدید از زیست بوم در مناطق بومی و بکر می پردازد که در این بازدید به محیط زیست بومی منطقه آسیبی نرساند. هدف اصلی در بوم گردی قرار گیری در زیستگاه های بومی برای آشنایی با فرهنگ، تاریخ و شیوه زندگی در جوامع بومی و سنتی است. مناطق و اقامتگاه های بوم گردی که در ایران برای بوم گردی انتخاب می شوند دارای طبیعت بکر با ویژگی های خاص هستند که لذت سفرهای گردشگری را چند برابر می کنند.
فواید بوم گردی چه تاثیری در جذب توریست ها دارد؟
مهم ترین مزیت بوم گردی، کسب درآمد از پتانسیل های محیط زیست های بکر و منحصر به فرد بومی یک منطقه است که علاوه بر ایجاد درآمد برای ساکنین بومی، گردشگران با فرهنگ های بومی آشنا شده و یک زندگی متفاوت به دور از هیاهوی زندگی شهری و مدرن را تجربه می کنند. وجود جذابیت های سفرهای بوم گردی برای گردشگران در افزایش بازدید آنها از مناطق بومی و تعامل با افراد محلی تاثیر فراوانی دارد.
اقامتگاه های بوم گردی در ایران شامل خانه های سنتی در بافت های قدیمی شهرها، و همچنین اقامتگاه های کوچک در روستاها میشود، که عمدتا در بافت بومی و محلی قرار دارند. یکی از مزیت های بوم گردی کسب تجربه های نو و هیجان انگیز با اقامت های متفاوت در این اقامتگاه ها است که برای گردشگران بسیار جذاب بوده و خاطرات دلپذیر و به یادماندنی را برای آن ها رقم می زند. خدماتی که در این اقامتگاه های بومی و سنتی ارائه می شود شامل پذیرایی از گردشگران با غذاهای سنتی و محلی و استفاده از امکانات رفاهی ساده است.
مزیت بعدی بوم گردی، رونق صنایع دستی و بومی ساکنین روستاها است که با فروش آنها به گردشگران، درآمد زایی خوبی را نیز برای افراد محلی به همراه دارد. اجاره دادن اقامتگاه های بوم گردی در کنار فروش صنایع دستی و محصولات بومی، از عواملی است که در افزایش درآمد و بهبود کیفیت زندگی ساکنین محلی تاثیر بسزایی دارد.
از دیگر فواید بوم گردی، سفرهای هیجان انگیز و جالب با کیفیتی متفاوت است که هزینه کمتری نسبت به سفرهای گردشگری دیگر دارد. هزینه اجاره در اقامتگاه های سنتی و بومی نسبت به هتل های مدرن و ویلاهای لوکس ارزان تر است. همچنین کیفیت خدمات ارائه شده و امکانات رفاهی که برای گردشگران در نظر گرفته شده اند متفاوت و ساده تر بوده و هزینه پایین تری دارند. به طور کلی تجربه و لذتی که در سفرهای بوم گردی وجود دارد بسیار هیجان انگیز و به یادماندنی است و برای طرفداران طبیعت گردی نیز گزینه بسیار مناسبی برای سفرهای تفریحی به شمار می آید.
آیا بوم گردی در رونق صنعت گردشگری ایران موثر است؟
با توجه به این مسئله که ایران دارای اقیلم های متفاوت و بسیار متنوع است، بستر مناسبی برای ایجاد اقامتگاه های بوم گردی و افزایش سفرهای بوم گردی وجود دارد. تنوع فرهنگی و وجود تعداد زیادی از روستاهایی که طبیعت بکر دارند، آداب و رسوم های گوناگون و منطقه هایی که شرایط اقلیمی منحصر به فرد دارند، از جمله فاکتورهایی هستند که پتانسیل بالای ایران را در بوم گردی نشان می دهند.
سبک های معماری تاریخی و بومی بی نظیر در اقامتگاه های روستایی یا خانه های سنتی، تجربه ای بسیار دلنشین و رویایی را برای گردشگران فراهم می کنند. آشنایی با فرهنگ ها، آداب، رسوم محلی گوناگون، و شیوه های مختلف زندگی ساکنین محلی که عموما ساده و به دور از تکلف و تجملات زندگی شهری هستند، قرار گرفتن در مکان های طبیعی که ویژگی های منحصر به فردی دارند، استفاده از امکانات رفاهی ساده، کیفیت متفاوت غذاهای سنتی، و تعامل با ساکنین محلی، از جاذبه های هیجان انگیز سفرهای بوم گردی است که می تواند توجه بسیاری از علاقمندان به طبیعت گردی و گردشگران را به خود جلب کند.
از آنجا که تنوع فرهنگی و اقلیمی در ایران بسیار زیاد است، اقامتگاه های بوم گردی نیز با توجه به سبک معماری هر منطقه متفاوت بوده و با کمی خلاقت می توان بر جذابیت آن ها و ترغیب گردشگران به اقامت در آن ها افزود. چادرهای عشایری، خانه های تاریخی که در بافت های قدیمی قرار دارند، استفاده از کاروانسراها، و همچنین هتل های سنتی، از نمونه اقامتگاه های بومی و محلی هستند که در صنعت بوم گردی در ایران می توان از آن ها بهره گرفت.
با توجه به استقبال خوب گردشگران ایرانی و توریست های خارجی برای بازدید از مناطق روستایی و مکان های طبیعی بکر، تورهای مسافرتی بوم گردی در ایران بسیار رایج شده اند که با ارائه مجموعه خدمات گردشگری به گردشگران و توریست ها، در زمینه سفرهای بوم گردی به فعالیت می پردازند. نکته مهمی که در جذب گردشگران در سفرهای بوم گردی وجود دارد، استفاده از صنایع دستی و وسایل سنتی در تزیین و دکوراسیون اقامتگاه های بوم گردی است که در ایجاد حس آرامشی متفاوت و تجربه ای دلنشین تاثیر فراوانی دارند.
سایت بوم گردی نیز در همین راستا، تلاش میکند تا انواع اقامتگاه ها را معرفی کرده و امکان اجاره اقامتگاه های سنتی و بوم گردی را فراهم کند، تا بتواند نقشی در توسعه گردشگری داشته باشد.
به طور کلی اولین اقامتگاه های بوم گردی از سال 1994 میلادی با هم اندیشی انجمن های تخصصی اکولوژ به جهان معرفی شد.
پایه این اقامتگاه ها با هویت در هم تنیده شده اند در واقع اقامتگاه هایی که در دل طبیعت و محیط روستایی با رعایت اصولی که به طبیعت و زیست محیط آسیب نزند. همچنین با معماری بومی و طبیعت همساز باشداحداث می شود .و یا خانه های قدیمی در روستا که موجود هستند بازسازی می شوند.
یکی از مهم ترین اهداف اقامتگاه های بوم گردی این است که ساختار بومی و هویت را حفظ کند . همچنین به توسعه پایدار همراه با ساماندهی روستایی خدماتی جامع به گردشگران و طبیعت گردها بدهد.
در همین راستا اقامتگاه های بوم گردی فقط برای اقامت شب نیستند .بلکه در آن ها فعالیت های پخت وپز برای سرویس دادن به طبیعت گردها، فروش و آموزش محصولات سنتی و صنایع دستی، برگزاری و آشنایی با آداب و رسوم و نمایش موسیقی سنتی و …. نیز انجام می شود.
معماری ارگانیک و سبک معماری در اقامتگاه های بوم گردی، مبلمان و طراحی داخلی آنان به صورت بومی بخشی دیگر از جاذبه های گردشگری است.
برای اولین بار در سالهای 83 -82 شخصی به نام مازیار آل داوود تصمیم گرفت که برای پذیرایی از کویر نوردان و طبیعت گردان در روستای گرمه از توابع خورو بیانک شهر اصفهان اقامتگاهی ( اقامتگاه آتشوونی) ایجاد کند.
با توجه به اهمیت اقامتگاه های بوم گردی می توان این موضوع را بیان کرد که رشد ای صنعت در رونق کسب و کارهای کوچک جوامع محلی بسیار موثر بوده و منجر به پایداری آن ها شده است.
https://virgool.io/@boomgardi.net/%D8%AA%D8%A7%D8%AB%DB%8C%D8%B1-%D8%A7%D9%82%D8%A7%D9%85%D8%AA%DA%AF%D8%A7%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A8%D9%88%D9%85-%DA%AF%D8%B1%D8%AF%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA-%DA%AF%D8%B1%D8%AF%D8%B4%DA%AF%D8%B1%DB%8C-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-xdg2keegcadh
https://roshaboom.com/%D8%A8%D9%88%D9%85-%DA%AF%D8%B1%D8%AF%DB%8C/
لطفا شکیبا باشید ...