0

اسیب جبران ناپذیر قطعی برق در استارتاپ ها؟

قطعی برق در ایران استارتاپ ها و قطعی برق روند کار استارتاپ ها و قطعی برق تاثیر قطعی برق بر استارتاپ ها استارتاپ و قطعی برق قطعی برق و استارتاپ ها
ثبت شده 3 سال پیش توسط کوثر نازاریان ویرایش شده در 1400/3/15

میخوام بدونم قطعی برق چه تاثیری بر استارتاپ ها میذاره ممنون میشم راهنمایی کنید

اسیب جبران ناپذیر قطعی برق در استارتاپ ها؟

1 جواب

0
3 سال پیش توسط: کوثر نازاریان

آسیب جبران‌ناپذیر قطعی برق در استارتاپ‌ها

قطعی برق تهران

قطعی برق تهران

 

شرکت‌های تازه‌تاسیس و نوپایی هستند که فناوری، تکنولوژی و حوزه کاری جدیدی را دنبال می‌کنند. حوزه استارتاپ‌ها ریسک سرمایه‌گذاری بالایی دارند و در زمان تاسیس و آغاز فعالیت‌شان با ابهامات زیادی همراه هستند اما با گذر زمان و توسعه کسب‌وکارشان علاوه بر اینکه ریسک سرمایه‌گذاری کاهش پیدا می‌کند سطح کیفی استارتاپ‌ هم بالا خواهد رفت. البته این موضوع زمانی رخ می‌دهد که استارتاپ بتواند موفق عمل کند. موفقیت استارتاپ‌های داخل کشور به عوامل مختلفی بستگی دارد، در این چند روز اخیر شاهد قطع ناگهانی و بدون برنامه برق در استان‌های مختلف کشور هستیم و همین موضوع قطعی برق می‌تواند اختلالات بسیاری را در برنامه استارتاپ‌ها به وجود آورد. در ادامه با ما همراه باشید تا از آسیب‌هایی که قطعی برق می‌تواند به استارتاپ‌ها وارد کند آگاه شوید.

مراحل آغاز فعالیت یک استارتاپ

در ابتدا باید بگوییم که یک استارتاپ برای شکل‌گیری نیازمند یک مسیر مشخص است:

1. پیدا کردن یک ایده جدید

2. تحقیق در رابطه با ایده و ساخت نمونه اولیه

3. ارائه نمونه به حداقل 100 نفر

4. ثبت ایده

5. جذب یک سرمایه گذار و حامی مالی

6. در نهایت راه‌ندازی کسب‌وکار

استارتاپ‌ها با سایر کسب‌و‌کارها تفاوت‌هایی دارند، از جمله این تفاوت‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

· بیشتر استارتاپ‌ها برای شروع کار خود به یک حامی یا سرمایه‌گذار نیاز دارند.

· معمولا زمینه کاری آن‌ها خلاقانه و جدید بوده به همین دلیل کمتر کسی می‌تواند از آن‌ها کپی کند.

· استارتاپ‌ها به صورت علمی فعالیت خود را آغاز می‌کنند و برخلاف کسب‌وکار سنتی با علم خود کسب‌وکارشان را آغاز می‌کنند.

از طرفی؛ عوامل دیگری هستند که علاوه بر سرمایه روی بازده و پیشرفت استارتاپ‌ها تاثیر می‌گذارند. اما یکی از عواملی که بودنش برای استارتاپ‌ها بسیار مهم تلقی می‌شود، وجود برق است. خاموشی‌های بی‌دلیل و بدون برنامه کار بسیاری از استارتاپ‌ها و ادارات و دیگر شرکت‌ها را مختل کرده است و چه بسا ممکن است آن‌ها را با ضرر مالی جبران‌ناپذیری روبه‌رو کند. وجود برق برای استارتاپ‌های تازه تاسیس بسیار مهم است و نبود آن می‌تواند آسیب‌های جبران‌ناپذیری را به بدنه اصلی شرکت وارد کند.

خاموشی‌های ناگهانی در کشور

از اواسط ماه اردیبهشت ساعت 13 الی 18 را اوج مصرف برق اعلام کردند تا مردم بتوانند مصرف برق خود را در آن زمان کاهش دهند و آن را مدیریت کنند. هزینه برق در زمان اوج دو برابر خواهد شد و همین موضوع می‌تواند عاملی باشد که در آن ساعات از مصرف بیش از حد برق بپرهیزند. به دلیل افزایش مصرف برق از ابتدای اردیبهشت ماه خاموشی‌های بی‌برنامه‌ای در چند استان کشور رخ داده است که به شرکت‌ها، استارتاپ‌ها و ادارات آسیب و ضررهای بسیاری وارد کرده است.
در این میان قطعی برق می‌تواند شرکت‌های بزرگ حوزه IT و استارتاپ‌ها را با مشکلات جدی روبه‌رو کند. تقریبا بیشتر وسایلی که در این شرکت‌ها استفاده می‌شود از لپ‌تاپ گرفته تا دیتاسنتر و ... با برق کار می‌کند و در صورت نبود برق عملا فعالیت شرکت متوقف می‌شود.
بسیاری از زیرساخت‌های اینترنتی و استارتاپ‌ها به دنبال قطعی برق با مشکلات بزرگی روبه‌رو شدند که علاوه بر متوقف کردن فعالیت آن‌ها می‌تواند آسیب‌های جدی به امکانات این شرکت‌ها وارد کند. البته در این میان استارتاپ‌های بزرگ از قطع برق متضرر نخواهند شد، معمولا این استارتاپ‌ها به سامانه برق اضطراری متصل هستند و در صورت قطعی برق هیچ مشکلی برای آن‌ها به وجود نخواهد آمد.

قطعی برق، مرگ استارتاپ‌های کوچک است

استارتاپ‌های کوچک توانایی تامین برق اضطراری ندارند و در صورت قطعی برق متحمل ضرر و آسیب‌های زیادی خواهند شد. تمامی استارتاپ‌ها فعالیتشان با برق است و به اصطلاح نان خود را با برق می‌خورند پس قطعی آن می‌تواند درآمد استارتاپ را عملا در آن ساعات به صفر برساند.

قطع برق برابر با قطع اینترنت است

قطع برق علاوه برکسب‌و‌کارهای استارتاپ‌ها روی شبکه‌‌های تلفن همراه و زیر ساخت اینترنت کشور هم تاثیرگذار خواهد بود. اینترنت ایران اکنون با سرعت 4.39 مگابیت بر ثانیه است و در رتبه 118 جهان قرار دارد. امروزه بیشتر استارتاپ‌ها به صورت آنلاین فعالیت می‌کنند و برای فعالیت آنلاین نیاز به اینترنت دارند، اما همزمان با قطع برق فعالیت اپراتورها هم محدود می‌شود و سرعت آن به شدت کاهش پیدا می‌کند به طوری که ترجیح می‌دهید از آن استفاده نکنید.

شعار سال: استارتاپ‌ها کارشان را با برق راه می‌اندازند. تقریبا تمام وسایلی که با آن کار می‌کنند، از لپ‌تاپ گرفته تا نمایشگر، دیتاسنتر و تجهیزات مربوط به آن، با برق کار می‌کند و به این منبع انرژی کاملا وابسته است. با قطعی‌های برق که این روزها در تهران و چند شهر دیگر راه افتاده و به‌نظر می‌رسد، به یک روال عادی دست‌کم در تابستان بدل شود، استارتاپ‌ها، فعالان حوزه آی‌تی و فراهم‌کننده‌های زیرساخت‌های اینترنتی کشور با مشکلاتی روبه‌رو شده‌اند؛ دشواری‌هایی که اگر همین‌طور ادامه پیدا کنند، می‌توانند خسارت‌های جدی به فعالان این حوزه بزنند.

 

 

 

 

شرکت‌های بزرگ آی‌تی آسیب می‌بینند

 

استارتاپ‌های بزرگ و قدرتمند که نام‌شان را زیاد شنیده‌ایم، ‌در ظاهر از قطعی برق متضرر نمی‌شوند. مجهز بودن دفتر این شرکت‌ها به سامانه برق اضطراری (UPS)‌ باعث شده بتوانند در شرایط بی‌برقی دوام بیاورند. با وجود این، شرایط آن‌قدرها هم خوب نیست. ایلیا وکیلی، کارشناس فنی و فعال حوزه استارتاپ بمی‌گوید: «برج یازده طبقه الوند یکی از بزرگ‌ترین مراکزی است که استارتاپ‌ها در آن مشغول کار هستند. شرکت‌های بزرگ این حوزه در الوند مستقر هستند. برق اضطراری امکان استفاده محدودی دارد و برای همیشه جوابگو نیست.»

 

 

 

ناچاریم برق مصرف کنیم

 

استارتاپ‌ها ذاتا کسب‌وکارهای صرفه‌جویی هستند که باید مراقب هر ریال پولی که درمی‌آورند باشند و انرژی را بهینه مصرف کنند. بخشی از هزینه‌ها اما اجتناب‌ناپذیر است. ایلیا وکیلی، در این‌باره می‌گوید: «اخیرا برای بعضی استارتاپ‌ها اخطاریه‌ قطع برق آمده که می‌گوید، باید مصرف برق‌تان را 20 درصد کمتر کنید. واقعیت این است که، ما نان‌مان را از لپ‌تاپ‌ها و سیستم‌های الکترونیکی‌مان می‌خوریم و ناچار به مصرف برق هستیم. دیتاسنترهایمان برق زیادی مصرف می‌کنند و ناچار هستیم برای خنک نگه داشتن‌شان، به‌صورت شبانه‌روزی از چند کولر گازی استفاده کنیم.»

 

کمپین ویژه: از خودمان شروع کنیم

 

یک گروه استارتاپی هرچند از قطعی برق ضررهای جدی دیده و بهره‌وری‌شان کم شده اما در حال راه‌اندازی کمپینی هستند تا از استارتاپ‌های ایران بخواهند، برق کمتری مصرف کنند. محمدرضا سبحان، مدیر باشگاه کارآفرینی یکی از استارتاپ‌ها می‌گوید: «پیشنهاد ما که از روز گذشته عملی شده، ‌این است که مصرف نور و تجهیزات را تا جایی که ممکن است کم کنیم. خوب می‌دانیم که تصمیم‌گیرنده در این زمینه وزارت نیرو است و شاید چند لامپ، مصرف خیره‌کننده‌ای نداشته باشد ولی هدفمان این است که بگوییم برای حل مشکل، هرکسی باید از خودش شروع کند.»‌

 

او تأکید می‌کند: «برای حل مشکل‌هایمان باید فرهنگ عوض شود و گام‌های کوچک را نیز نباید نادیده گرفت. استارتاپ‌ها کوچک هستند اما تجربه نشان داده، همیشه تأثیرگذارند.»

 

بازار، گروه ایران:  کارمندانی که دورکاری می کنند و دارندگان کسب و کارهای اینترنتی چالش های بسیاری را به دلیل قطعی برق تجربه می کنند. قطعی برق مشکلات بسیاری را برای مردم کشورمان ایجاد کرده است، به ویژه در شرایط کنونی که بسیاری از هموطنانمان مبتلا به ویروس کرونا شده اند، این قطعی ها اثرات مخرب بسیاری بر روی سلامت آن ها دارد. یکی از مشکلات برای کارمندانی است که دورکاری می کنند؛ با وجود قطعی برق، عدم دسترسی به اینترنت، اختلالات ایجاد شده در اپراتورهای موبایل و مخابرات و در نتیجه قطع شدن تلفن های ثابت و اینترنت موبایل، دورکاری برای مردم بسیار مشکل شده است. از سویی دیگر دارندگان کسب و کارهای اینترنتی نیز از قطعی برق آسیب دیده اند. خسارت های ناشی از شیوع کرونا کم بود، قطعی برق نیز بر آن ها اضافه شد. اختلالات و قطعی اینترنت بر اثر قطع شدن برق، عدم دسترسی مشتریان به خدمات کسب و کارهای اینترنتی و اختلالات ایجاد شده در سیستم حمل و نقل بر مشکلات استارتاپ ها افزوده است. دولت به جای حمایت از کسب و کارهای اینترنتی نوپا، مشکلات تازه ای پیش پای آن ها ایجاد می کند تا مبادا فراموش کنند در کجا زندگی می کنند. کسب و کارهای اینترنتی توقع حمایت از دولت ندارند، همین که مشکلی تازه ایجاد نکند کافی است. مرا به خیر تو امید نیست! شرمرسان.

افزایش مصرف برق در این روزهای گرما، منجر به قطعی‌های مکرر در شهرهای مختلف کشور شده و این موضوع، قطعی‌ آنتن‌های موبایل و اینترنت را هم به دنبال داشته است.  در شرایطی که به دلیل ادامه فرآیند دورکاری در برخی ادارات و برگزاری آزمون‌های آنلاین پایان ترم دانش‌آموزان و دانشجویان، استفاده از اینترنت ضرورت دارد، قطعی اینترنت هم دردسرساز شده است.

بر اساس آخرین آمار سرعت رشد مصرف برق در کشور افسارگسیخته شده و طی روزهای اخیر، شاهد ثبت پیک‌های مصرف برق به مقادیری هستیم که در زمان مشابه سال‌های گذشته بی سابقه بوده‌اند. طبق آمار رسمی شرکت مدیریت شبکه برق ایران در روز بیست و نهم اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ مصرف برق در پیک روزانه به ۵۳ هزار و ۷۵۹ مگاوات رسید. این در حالی است که پیک مصرف برق در روز مشابه سال قبل، ۴۵ هزار و ۲۷۰ مگاوات بود. این موضوع منجر به خاموشی‌های برنامه‌ریزی‌شده در برخی استان‌ها شده است.

در حال رفع ایراد هستیم!

قطع گسترده برق در شهرهای ایران خبرساز شد و تعداد زیادی از کاربران فضای مجاری به آن واکنش نشان دادند. سخنگوی صنعت برق می‌گوید که ایراد فنی ایجاد شده است و در حال رفع این ایراد هستیم!

مصطفی رجبی‌مشهدی، سخنگوی صنعت برق کشور درباره قطع برق گفت: این خاموشی‌ها فقط در تهران رخ نداده و کل کشور این خاموشی‌ها را تجربه می‌کنند و البته فعلا برنامه مشخصی برای قطع برق وجود ندارد و نمی‌توان با اطمینان گفت که دقیقا چند ساعت دیگر برق دوباره متصل می‌شود.

او تاکید کرد: در تمامی تهران نقاط خاموش داریم و این مساله به زودی برطرف می‌شود. چرا که همکاران ما هم‌اکنون در حال پیگیری این مشکل هستند.

رجبی مشهدی، قبلا علت این حادثه را ماینینگ غیرمجاز و شروع فصل استفاده از کولرها دانسته بود و گفته بود به علت کمبود بارندگی‌ها تمام توان نیروگاه‌های برق‌آبی کشور را نداریم و این موضوع احتمالا باعث مشکلاتی در تابستان شود.

زیان های اقتصادی ناشی از قطعی برق

کارشناسان معتقدند هدف از قطعی برق ایجاد نارضایتی گسترده در میان جامعه است، این قطعی ها می تواند منجر به تعطیلی کسب و کارهای اینترنتی نوپا شود.

محمود محمدی، مشاور و فعال در زمینه کسب و کارهای اینترنتی به «بازار» گفت: دولت پیشنهاد داده تا کارمندان دورکار قبل و بعد از قطعی برق کارهای خود را انجام دهند تا کارها عقب نمانند.

اوافزود: ظاهرا دولت بر روی نیروگاه های آبی تمرکز کرده است در صورتی که بیشتر نیروگاه ها گازی هستند. اکنون هم دلیل قطعی برق را بیت کوین و استخراج رمزها عنوان می کنند. مگر چند درصد از مردم بیت کوین استخراج می کنند؟

محمدی تاکید کرد: همه این ها بهانه است تا نارضایتی مردم را افزایش دهند. قصد دارند نارضایتی عمومی را بیشتر کنند. می گویند اواخر فعالیت دولت است و بهتر است نارضایتی ها افزایش پیدا کنند. به عنوان راهکار قطعی برق نیز گفته اند که باید مردم از پاور بانک استفاده کنند و زمانی که برق رفت، بروند به مناطقی که برق وصل است. باید به نقشه نگاه کنند و از طریق برنامه اعلام شده دریابند کدام مناطق در روز برق دارند و در همان مناطق کار خود را ادامه دهند.

او افزود: استارتاپ ها و کسب و کارهای اینترنتی هم بابت قطعی برق خود ضرر می کنند و هم اینکه در هر ساعت مشتریانشان با قطعی برق مواجه اند.

به گفته این فعال در اکوسیستم استارتاپی، کسب و کارهای اینترنتی این روزها با چالش های بسیاری مواجه شده اند. پس از شیوع کرونا و بحران های مالی، استارتاپ ها مشکلاتی داشتند اما قطعی پی در پی برق در نتیجه قطع شدن اینترنت، عدم دسترسی به مشتریان و مشکلات جانبی، بحران های این کسب و کارهای خرده پا را دوچندان کرد.

 

 

https://virgool.io/@dmondlab/%D9%82%D8%B7%D8%B9%DB%8C-%D8%A8%D8%B1%D9%82-%D8%AF%D8%B1-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D8%B1%D8%AA%D8%A7%D9%BE-drvexynjkxwp

https://shoaresal.ir/fa/news/139021/%D8%A8%D8%B1%D9%82-%D8%A7%D8%B2-%D8%B3%D8%B1-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D8%B1%D8%AA%D8%A7%D9%BE%E2%80%8C%D9%87%D8%A7-%D9%BE%D8%B1%DB%8C%D8%AF

https://www.tahlilbazaar.com/news/90492/%DA%86%D8%A7%D9%84%D8%B4-%D9%87%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%DA%A9%D9%87-%D8%AF%D9%88%D9%84%D8%AA-%D8%A7%DB%8C%D8%AC%D8%A7%D8%AF-%D9%85%DB%8C-%DA%A9%D9%86%D8%AF

loader

لطفا شکیبا باشید ...