0

استارتاپ ها چگونه پایه گذاری می شوند؟

پایه گذاری استارتاپ تاسیس استارتاپ شروع به فعالیت استارتاپ شروع به کار استارتاپ اولین گام های استارتاپ استارتاپ در ایران
ثبت شده 3 سال پیش توسط کوثر نازاریان ویرایش شده در 1400/3/15

می خوام بدونم یه استارتاپ چطور و از کجا باید کار شروع کنه ممنون میشم راهنمایی کنید

استارتاپ ها چگونه پایه گذاری می شوند؟

1 جواب

0
3 سال پیش توسط: کوثر نازاریان

مراحل کامل راه اندازی استارتاپ یا استارت آپ + ۳ ایده (آشنایی با مفاهیم استارتاپ)

دوست دارید در مورد استارتاپ بیشتر بدانید؟ پس ادامه این مقاله را از دست ندهید. مطمئناً این روزها کلمه استارتاپ را زیاد شنیده‌اید. استارت-اپ، استارت آپ ، StartUp و یا هر نوعِ نوشتاری دیگری را دیده یا خوانده‌اید. بسیاری از افراد تصورات اشتباهی راجع‌به استارتاپ و نحوه راه‌اندازی آن دارند. یک کسب و کار اینترنتی، الزاماً نمی‌تواند یک استارت-اپ باشد، چرا که تفاوت‌هایی میان کسب و کار و استارتاپ وجود دارد که در ادامه بیشتر به آن خواهم پرداخت.

اما شاید این سوال برای شما پیش آمده باشد که چطور یک استارتاپ راه اندازی کنیم و آن را به مراحل سودآوری برسانیم؟ در این مقاله، ابتدا سعی می‌کنم تعریف کاملی را از استارتاپ ارائه بدهم و سپس به سراغ برخی اصطلاحات تخصصی در زمینه استارتاپ می‌رویم تا اگر جایی این اصطلاحات را دیدید یا شنیدید، بدانید که برای چه منظوری به کار می‌روند.

سپس مراحل کامل راه اندازی یک استارت آپ را بررسی می‌کنیم و پس از آن، می‌رویم تا ببینیم چه چیزهایی باعث می‌شوند تا یک استارتاپ شکست بخورد و در پایان چند استارتاپ برتر ایرانی که در سال‌های اخیر رشد فوق‌العاده‌ای داشته‌اند و احتمالاً شما نیز با آن‌ها آشنا هستید را معرفی خواهم کرد. پس با من در این مقاله جذاب همراه باشید.

مراحل کامل راه اندازی استارتاپ یا استارت آپ (آشنایی با مفاهیم استارتاپ)

 

سؤالات رایجی که در زمینه راه اندازی استارتاپ می‌بینم و یا می‌شنوم:

  • استارت آپ چیست؟
  • ساخت استارتاپ چگونه است؟
  • هزینه راه اندازی استارت آپ چقدر است؟
  • چگونه یک استارتاپ را شروع کنیم؟
  • چگونه یک استارتاپ موفق داشته باشیم؟
  • چگونه یک استارتاپ راه بیندازیم؟
  • قوانین استارت آپ چیست؟
  • چک لیست راه اندازی استارتاپ چیست؟
  • و …

این‌ها سؤالاتی است که بسیار می‌بینم و می‌شنوم و احتمالاً خود شما نیز برخی از این سؤالات رو در ذهن‌تون دارید. من سعی می‌کنم به بیشتر این سؤالات در این مقاله پاسخ بدهم.

مفهوم و تعریف استارتاپ چیست؟

هنوز تعریف جامع و کاملی از استارتاپ موجود نیست. برای واژه استارتاپ در فارسی نیز، هنوز معادلی وجود ندارد. اما براساس تعاریف گوناگونی که از واژه استارتاپ گفته شده، ما تعریف زیر را ارائه می‌کنیم:

به کسب و کار یا شرکت نوپایی گفته می‌شود که در آن چند نفر (یک تیم) بر روی یک ایده جدیدی که تا به حال اجرایی نشده یا فراگیر نشده یا کمتر به آن توجه شده، کار می‌کنند و معمولاً رشد سریعی دارند.

تفاوت استارتاپ با دیگر کسب و کارها در چیست؟

به طور کلی، استارت آپ با یک کسب و کار تفاوت‌هایی دارد. اما شاید مهم‌ترین تفاوت یک کسب و کار با یک استارتاپ، در رشد سریع آن باشد. علاوه بر رشد سریع که بدون شک یکی از اصلی‌ترین تفاوت‌هاست، خلاقانه‌بودن استارتاپ ها نیز می‌تواند یکی دیگر از این تفاوت‌ها باشد. البته تفاوت‌های دیگری نیز وجود دارد، مانند؛ جذب سرمایه‌گذار، نحوه تأمین سرمایه موردنیاز و … .

بررسی مهم‌ترین اصطلاحات در رابطه با استارتاپ

شتاب‌دهنده‌ی استارتاپ ها (Startup Accelerator)

برخی از شرکت‌ها هستند که بر روی استارتاپ هایی با ایده‌هایی کاربردی، سرمایه‌گذاری می‌کنند. به طور معمول، این شرکت‌ها در ازای سرمایه‌گذاری که انجام می‌دهند، بخشی از مالکیت آن را می‌گیرند. وظیفه شتاب‌دهنده‌ها، حمایت از استارتاپ بوده که به روش‌های مختلفی این‌کار انجام می‌شود. شرکت‌های ایرانی و خارجی مختلفی هستند که به عنوان شتاب‌دهنده عمل می‌کنند.

شتاب دهنده استارتاپ یا استارت آپ

لین استارتاپ (Lean Startup)

این متدولوژی، در واقع به شما آموزش می‌دهد که چطور یک استارت آپ را رشد دهید. لین استارتاپ (Lean Startup)، به شما این امکان را می‌دهد که هم بتوانید محصول‌تان را تولید کنید و هم وضعیت بازار آن و مشتری را بررسی کنید. یکی از مزیت‌هایی که این متدولوژی دارد، این است که هم سرعت رشد یک استارتاپ را افزایش می‌دهد و هم اینکه احتمال شکست آن را کاهش می‌دهد.

استارتاپ گرایند (Startup Grind)

استارتاپ گرایند، برنامه‌ای در سطح جهانی است که در آن، از کارآفرینان موفق سرتاسر دنیا دعوت می‌شود تا داستان‌های مربوط به موفقیت استارتاپ خود را بیان کنند و همینطور از تجربیات یکدیگر، برای موفقیت در این زمینه استفاده کنند.

بنیان گذار استارتاپ (Founder)

به کسی که یک استارتاپ را راه‌اندازی می‌کند، بنیان‌گذار یا Founder گفته می‌شود. البته در رابطه با این مفهوم، یک مورد دیگر نیز وجود دارد به نام هم‌بنیان‌گذار یا Co-Founder که به کسی گفته می‌شود که به بنیان‌گذار کمک می‌کند تا استارتاپ‌شان را راه‌اندازی کنند. افراد زیادی هستند که علاقه دارند یک استارتاپ راه‌اندازی کنند تا به عنوان بنیان‌گذار آن شناخته شوند و به موفقیت بالایی دست یابند. اما باید بدانید که در این مسیر، چالش‌هایی وجود دارد که باید تجربه و مهارت کافی برای عبور از این چالش‌ها را داشته باشید.

استارتاپ ویکند (Startup Weekend)

رویدادی آموزشی است که در آخر هفته و به مدت ۵۴ ساعت برگزار می‌شود و طی آن، افراد علاقه‌مند به استارتاپ، صاحبان کسب‌وکارها و … دیدگاه‌ها و ایده‌های خود را مطرح می‌کنند

مراحل کامل راه اندازی استارتاپ

مرحله ۱: یک ایده پیدا کنید

اولین مرحله در راه اندازی یک استارت آپ، یافتن یک ایده جذاب برای راه‌اندازی است. برای اینکه بتوانید ایده خوبی را پیدا کنید و ایده‌ای باشد که چندان استفاده نشده باشد، بهتر است ببینید چه کمبودی در جامعه وجود دارد یا مردم به چه چیزی بیشتر از همه نیاز دارند. اکثر کسب و کارهای بزرگ، بر پایه این اصل راه‌اندازی شده‌اند.

مثلاً دِرو هیوستون، مؤسس دراپ باکس، همیشه فلش مموری خود را جا می‌گذاشت و به همین دلیل، ایده راه اندازی دراپ باکس در ذهن او شکل گرفت.

مرحله ۲: در مورد آن تحقیق کنید

پس از اینکه ایده مورد نظرتان را پیدا کردید و تصمیم گرفتید که از این ایده برای راه اندازی استارتاپ خود استفاده کنید، در اینجا نیاز است تا در مورد این ایده، تحقیقات کافی را انجام دهید. تحقیقات شما باید به صورت کامل باشد، چرا که شما قرار است روی این ایده سرمایه‌گذاری کنید.

تحقیق در مورد راه اندازی استارتاپ یا استارت آپ

مرحله ۳: ساخت نمونه اولیه

اما می‌رسیم به مرحله‌ای مهم برای راه اندازی یک استارتاپ. بعد از اینکه ایده را انتخاب کردید و در مورد آن تحقیقات کافی را انجام دادید، در اینجا باید یک نمونه اولیه از ایده‌تان بسازید. اگر استارت آپ شما، به دنبال عرضه محصولات فیزیکی است، می‌توانید چند نمونه از آن را بسازید. اما اگر قصد دارید خدمات ارائه دهید، بهتر است تحقیقات لازم را انجام دهید.

مرحله ۴: ارائه نمونه اولیه به تعداد محدودی از افراد

در این مرحله، باید نمونه اولیه تولید شده را مثلاً به ۱۰۰ نفر نشان دهید. در اینجا، جامعه هدف شما چندان گسترده نیست. اگر محصول شما فیزیکی باشد که می‌توانید آن را به راحتی عرضه کنید یا به دیگران نشان دهید و اگر قصد ارائه خدمات را دارید، می‌توانید با طرح یک پرسش‌نامه، این‌کار را انجام دهید.

مرحله ۵: ایده یا کسب و کارتان را ثبت کنید

در مرحله قبل، شما ایده خود را به تعدادی محدود نشان داده‌اید، اگر نتیجه مثبتی از آن گرفته‌اید، بهتر است که هر چه زودتر آن را ثبت کنید تا کسی ادعایی در مورد آن نداشته باشد.

مرحله ۶: سرمایه‌گذار جذب کنید

حالا که مراحل قبلی را پشت سر گذاشته‌اید، اگر نیاز به سرمایه‌گذار دارید، باید بتوانید یک یا چند سرمایه‌گذار جذب کنید. اکثر استارتاپ‌ها، برای راه‌اندازی یا توسعه خود، به سرمایه‌گذار نیاز دارند، چرا که برای برنده‌شدن در بازار و به دست گرفتن درصدی از بازار، به سرمایه نیاز دارید.

مرحله ۷: کسب و کارتان را راه اندازی کنید

اگر تمامی مراحل قبلی به درستی انجام شده باشد، یعنی ایده خوبی داشته باشید، نتیجه نمونه اولیه، رضایت‌بخش بوده باشد، ایده‌تان را ثبت کرده باشید، سرمایه‌گذار هم جذب کرده‌اید، در اینجا باید کسب و کارتان را راه‌اندازی کنید.

https://alefban.com/what-is-a-startup/

loader

لطفا شکیبا باشید ...