سلام دوستان. من میخوام این مدل گوشی رو تهیه کنم اما یکم تردید دارم. ممنون میشم نقدش کنید.
زمان مطالعه: 15 دقیقه
قرارگیری در رده گوشی های سال 2020 سامسونگ کار آسانی نبود. اگرچه این غول سازنده کره ای کمی دچار مشکل است اما باز هم در بازار موبایل های ترندی خوب ظاهر می شود. به کمک فرآیند تولید، سامسونگ سهمی عظیم از بازار موبایل های هوشمند را در دست دارد. به طور خاص، گوشی سامسونگ گلکسی A31 در مجموعه گوشیهای میانرده و قیمت مناسب قرار میگیرد.
این گوشی، یکی از مدلهای دارای فناوری نمایشگر Super AMOLED که آن را نسبت به مدلهای دیگر مثل گوشی گلکسی A11 و گوشی گلکسی A21 کمی بالاتر میبرد. زمانی که نگاه دقیقتری به گوشی می اندازید، می بینید که نسبت به گوشی سامسونگ گلکسی A41 که البته با قیمت گرانتری عرضه می شود، از برخی جهات بهتر است، مثلاً دارای صفحه نمایش بزرگتر 6.4 اینچی و باتری با ظرفیت 5000 میلی آمپر است.
در این مقاله از سایت هاکان موبایل به معرفی و بررسی گوشی سامسونگ گلکسی a31 خواهیم پرداخت. پس در ادامه با ما همراه باشید.
بدنه : ابعاد 8.6×73.1×159.3 میلیمتر، وزن 185 گرم، بدنه و فریم از پلاستیک، در رنگهای؛ مشکی(Prism Crush Black)، آبی (Prism Crush Blue)، قرمز (Prism Crush Red) و سفید (Prism Crush White).
صفحه نمایش : 6.40 اینچی Super AMOLED ، رزولوشن 2400×1080 پیکسل، نسبت 20:9، تراکم 411 پیکسل در هر اینچ.
پردازنده : تراشه 12 نانومتری MediaTek MT6768 HelioP65 هشت هستهای؛ 2 هسته 2.0 گیگاهرتزی Cortex-A75 و 6 هسته 1.7 گیگاهرتزی Cortex-A55 ، Mali-G52 MC2 .
حافظه : 64 گیگابایت و رم 4 گیگابایت، 128 گیگابایت و رم 4 گیگابایت، 128 گیگابایت و رم 6 گیگابایت؛ eMMC 5.1 ، پشتیبانی از کارت microSDXC با اسلات اختصاصی.
سیستم عامل / رابط کاربری : اندروید 10، One UI 2.0 .
دوربین پشتی : اصلی؛ واید 48 مگاپیکسلی، گشودگی دیافراگم f/2.0 ، 26 میلیمتری، 2.0/1 اینچی، 0.8 میکرومتر، PDAF . اولتراواید؛ 8 مگاپیکسلی، گشودگی دیافراگم f/2.2 ، میدان دید 123 درجه، 4.0/1 اینچی، 1.12 میکرومتر، ماکرو؛ 5 مگاپیکسلی، گشودگی دیافراگم f/2.4 . سنسور تشخیص عمق؛ 5 مگاپیکسلی، گشودگی دیافراگم f/2.4 . پانوراما، فلش LED ، HDR .
دوربین جلو : 20 مگاپیکسلی، درجه گشودگی دیافراگم f/2.2 .
فیلمبرداری : دوربین پشتی؛ 1080p@30fps . دوربین جلو؛ 1080p@30fps.
باتری : 5000 میلی آمپر ساعتی، شارژ سریع 15 واتی.
متفرقه : اثر انگشت در زیر نمایشگر (اپتیکال)، شتابسنج، ژیروسکوپ، قطبنما، رادیو FM ، RDS و ضبط صدا.
قرار گرفتن این گوشی در مجموعه گوشی های خانواده گلکسی A سبب شده تا در یک جعبه با لوازم جانبی قوی ارائه شود. نسخه پایه این موبایل با حافظه 64 گیگابایت و رم 4 گیگابایتی، با یک هندزفری مدل GH59-15055A دارای میکروفن خطی و دکمههای کنترل صدا همراه است. یک آداپتور استاندارد شارژ سریع 15 واتی در کنار یک کابل USB-A به USB-C در این جعبه قرار گرفته است. در انتها، یک قاب نرم، نازک، محکم و شفاف برای محافظت از گوشی در این جعبه قرار می گیرد، بنابراین شما تمام لوازم جانبی مورد نیاز خود را در این مجموعه خواهید داشت.
خود جعبه گوشی به خودی خود چیز خاصی نیست. به خوبی می توان صرفهجویی در هزینه ها را با شکل باز شدن جعبه و درون آن که بدون جداسازی فضاهای قرارگیری محتویات است، حس کرد. به هر حال، جنس آن به شکلی است که به خوبی از گوشی و سایر محتویات جعبه محافظت کند و در زمان انتقال، آسیبی به آن ها نرسد.
طراحی کلی گوشی گلکسی A31 برای ارائه در سال 2020 تازهسازی شده و شباهت بسیاری نیز به گوشی گلکسی A51 دارد. با ابعاد 8.6×73.1×159.3 میلی متری، گلکسی A31 تنها کمی از گلکسی A51 ضخیم تر است. این گوشی تنها 10 گرم نسبت به A51 سنگین تر است و وزن آن به 185 گرم می رسد که این مسئله با وجود باتری 1000 میلی آمپر قوی تر، قابل توجیه است و همین میتواند دلیلی بر ضخیم بودن A31 نیز باشد. گوشی گلکسی M21 را می توان در طراحی و خصوصاً طراحی قسمت جلویی کمی مشابه تر با A31 دانست.
برخلاف گوشی های گلکسی A51 و A41 که سعی در کاهش حاشیههای اطراف نمایشگر داشتند، در گلکسی ای 31 خبری از این مسئله نیست و حاشیه های ضخیمی را در تمام جهات نمایشگر 6.4 اینچی Super AMOLED آن شاهد هستیم. حتی به نظر می رسد که M21 و M31 حاشیه های نازک تری داشته باشند.
ناچ قطره ای ایجاد شده برای قرار گیری دوربین 20 مگاپیکسلی سلفی، حتی نسبت به ناچ گرد مرکزی در A51 کاملاً ظاهری مدرن دارد. امیدوار بودیم که در A31 فضایی برای قرارگیری چراغ نوتیفیکیشن در نظر گرفته شده باشد، اما با وجود فضای کافی، Galaxy A31 فاقد چراغ LED نوتیفیکیشن است.
با وجود اینکه تمام مشخصات قسمت جلویی را بررسی کردیم، اما سامسونگ دقیقاً مشخص نمیکند که برای محافظت از نمایشگر از چه چیزی استفاده کرده است. برخی منابع می گویند که از گوریلا گلس برای این منظور استفاده می شود، اما به هر حال از طرف سازنده اعلام نشده است. مثلاً در A51 مانند M21 و M31 از گوریلا گلس 3 استفاده میشود. در این گوشی، هیچگونه مقاومت در برابر آب و یا گرد و غبار دیده نمی شود اما ما برای این رنج قیمتی، انتظار آن را داشتیم.
گوشی سامسونگ گلکسی A31 دارای سه لایه مجزاست که هر سه لایه از پلاستیک ساخته شده است. اگرچه این پلاستیک در هنگام لمس، حس فلز را به کاربر نمی دهد، اما حداقل فریم میانی کاملاً محکم به نظر می رسد. سامسونگ می توانست کمی کار خود را در این بخش بهتر انجام دهد.
تیم طراحی، فکر و تلاش زیادی را روی بخش پشتی گذاشته اند. با وجود سه خط به ظاهر تصادفی در بدنه و تقسیم آن به چهار بخش مجزا که در نور مشخص، سایههای مجزا ایجاد می کنند، طراحی این بخش منحصر به فرد به نظر می رسد. مدل آبی که ما بررسی می کنیم، کاملاً می درخشد و در بخش پایینی حالتی رنگین کمانی می گیرد. لازم به یادآوری است که با وجود این بدنه پلاستیکی، جای اثر انگشت روی بدنه به خوبی می ماند.
علاوه بر الگوی هندسی منحصر به فرد در پشت، شما می توانید گلکسی A31 را با ظاهر متفاوت مجموعه دوربین نیز شناسایی کنید. مجموعه ای مستطیلی که تمام دوربین ها در آن قرار گرفته اند و با ترند جدید گوشیهای سامسونگ گلکسی، با دوربینهای چندگانه، تطبیق داده میشود. قرارگیری این مجموعه، کمی بلندتر از بدنه است ولی موجب تکان خوردن گوشی در سطوح صاف نمیشود.
گلکسی A31 یک طرح مرسوم را برای کنترلهای خود در نظر می گیرد. در سمت راست، دکمه پاور و راکر صدا را می بینید که حالتی ایدهآل داشته و کمی بالاتر از بدنه قرار میگیرند تا تنها با یک کلیک در دسترس باشند. شاید کمی نازک تر از قبل باشند، اما حتی برای انگشتان بزرگ نیز قابل استفاده است.
احتمالاً شما برای بازگشایی قفل صفحه از دکمه پاور به عنوان یک گزینه امنیتی خوب استفاده نمی کنید. برای این منظور، شناسایی چهره و اسکنر اثر انگشت در داخل نمایشگر فراهم شده اند.
متأسفانه، حسگر اثر انگشت موجود در A31 ما را در سرعت خود تحت تاثیر قرار نمی دهد. باز کردن قفل گوشی از صفحه نمایش خاموش ، با استفاده از قابلیت همیشه روشن خواننده اثر انگشت دو تا سه ثانیه طول می کشد. به هر حال، حداقل دقت این اسکنر بالاست.
در سمت چپ، اسلات نانو سیم و میکرو اس دی را میبینیم. شکل آن کمی متفاوت و عجیب به نظر میرسد چراکه یک اسلات بزرگ داریم که یک طرف آن مختص قرار گیری سیمکارت (بسته به نسخه گوشی که یک سیمکارته باشد یا دو سیمکارت) و طرف دیگر برای قرارگیری کارت میکرو اسدی در نظر گرفته شده است. البته با این روش، نیازی نیست بین سیمکارت دوم و استفاده از کارت حافظه، یکی را انتخاب کنید.
سمت پایین دستگاه کمی شلوغ تر است. در این بخش، پورت USB-C را می بینیم که از سرعت USB 2.0 و OTG پشتیبانی می کند. در کنار آن، جک صدای قدیمی و البته قابل اعتماد 3.5 میلیمتری را میبینیم و در سمت دیگر، اسپیکر چند بخشی دستگاه قرار گرفته است. متأسفانه A31 از اسپیکر استریو برخوردار نیست.
گوشی گلکسی A31 یک دستگاه ارزان از سامسونگ با پنل OLED است. نسخه های کمی گرانتر، دارای PLS TF هستند. ممکن است پنل Super AMOLED کمی قدیمی به نظر برسد، اما هنوز هم از عملکرد عالی برخوردار است. در تست های انجام شده، میزان حداکثر روشنایی 420nit اندازه گیری شده است. گلکسی A31 یک روشنایی حداکثری نیز در حالت خودکار دارد که به روشنایی 635nit می رسد. این میزان، آن را برای استفاده در محیط بیرون و در نور مستقیم آفتاب مناسب کرده و هیچ مشکلی ندارد.
نمایشگر فول اچ دی یا 2400×1080 پیکسلی در این گوشی، به خوبی روی پنل 6.4 اینچی برجسته به نظر رسیده و تراکم پیکسل در آن به 411 پیکسل در هر اینچ می رسد. نمایشگرهای سامسونگ از نظر طولی روز به روز در حال پیشرفت هستند. در گلکسی ای 31 نسبت نمایشگر به 20:9 میرسد.
سامسونگ سابقه خوبی در ارائه نمایشگرهایی دارد که نه تنها روشن هستند، بلکه در بازتولید رنگ نیز عملکرد خوبی دارند. در حالت پیش فرض Vivid میزان میانگین deltaE2000 به 5.1 با حداکثر انحراف قابل توجه 14.1 در رنگ قرمز می رسد. میزان رنگ قرمز مبالغه شده در نهایت رنگ کلی گرم تری را به دنبال دارد. اگر متوجه شدید که کمی نمایشگر سرد و خاموش به نظر می رسد، می توانید در تنظیمات با اسلایدر ایجاد شده آن را تصحیح کنید.
اگر رنگ های دقیق تری می خواهید، باید حالت طبیعی را انتخاب کنید. میزان میانگین deltaE2000 اندازهگیری شده در این حالت فقط 1.8 بوده و در حداکثر به نور سبز 4.7 میرسد و سایر رنگها با کمی انحراف همراهند. طبیعتاً می خواهید از میزان رنگ سبز کم کنید و به سمت سفیدی ببرید اما این قابلیت تنها در حالت Vivid در دسترس است. با کمی دستکاری کردن، نتوانستیم به کالیبراسیون رنگی که سامسونگ در حالت طبیعی ارائه میدهد دست پیدا کنیم. به هر حال، نتایج به دست آمده در حالت طبیعی، برای میزان دقت رنگ مناسب هستند.
در گلکسی A31 هیچ پشتیبانی از HDR وجود ندارد که البته در این رنج قیمتی طبیعی است. با این حال، این گوشی دارای گواهینامه Widevine L1 است، به این معنی که می تواند از رزولوشن های جریان HD و بالاتر استفاده کرده و از خدماتی مانند Netflix و Amazon Prime Video بهره ببرد.
گلکسی A31 داری یک باتری 5000 میلی آمپر ساعتی است که از باتری 4000 میلی آمپر ساعتی در A51 و باتری 3500 میلی آمپر ساعتی A41 قطعاً قوی تر می باشد. البته گوشی هایی مثل M21 و M31 از باتریهای 6000 میلی آمپر ساعتی برخوردار هستند. این باتری در تست های انجام شده، توانست نتیجه عالی 124 ساعتی را ثبت کند که جای هیچ بحثی را در این زمینه باقی نمی گذارد.
شارژ A31 مثل سایر مدلهای سری A و M ، شارژ 15 واتی است. این در سطح انتظاری ما از یک تلفن هوشمند مدرن داریم نیست. در شارژهای سریع، طول عمر باتری کاهش مییابد و باعث میشود که در مدت کمتری، باتری خراب شود. شارژ از 0 تا 30% حدود 30 دقیقه طول میکشد و شارژ کامل، حدود 3 ساعت (2 ساعت و 48 دقیقه) زمان میبرد. اگرچه برای این رنج قیمتی، زمان قابل قبولی است اما در ردههای بالا قرار نمیگیرد.
‘,ad گلکسی A31 تنها یک اسپیکر در قسمت پایینی دارد که باعث می شود برای استفاده چند رسانه ای ایده آل نباشد. صدای بلندگو چندان بلند نیست و بیشتر برای تقویت صدای میانی بلندتر تنظیم شده است. با این حال، به طرز شگفت آوری در آوازها خوب بوده و حتی قادر به حفظ برخی از فرکانس های باس پایین است. نمی خواهیم آن را زیادی تخیلی و فوقالعاده توصیف کنیم، اما در میان هم ردهای خود، عملکرد خوبی داشته است. این اسپیکر برای دنبال کردن گفتگو در فیلم ها و برنامه های تلویزیونی بسیار مناسب است.
گوشی گلکسی A31 دارای یک مجموعه بهروز شامل اندروید 10 و رابط کاربری One UI 2.1 است. این غول سازنده کره ای مدتی است تمرکز بیشتری روی محصولات سفارشی خود دارد. چیزهای مهمی مثل بزرگ کردم اجزاء در تعامل با هم و بهینه سازی محل قرارگیری اجزاء برای دسترسی سریع تر به آنها را در این محصولات می بینیم.
One UI 2.1 به مرحله ای رسیده که در آن نظم، سادگی و سازماندهی خوبی را شاهد هستیم. گلکسی A31 دارای صفحه قفل و هوم اسکرین مستقیم بوده که با سفارشی سازی تمام قابلیتها مثل ویجتهای روی صفحه همیشه روشن، کامل می شود.
اگر قصد سفارشی کردن گوشی را دارید، One UI به طرز شگفت انگیزی قابل انعطاف است. تمهای درون گوشی، در دو سری پول و رایگان در دسترس شما قرار می گیرد و گزینه های بسیاری پیش روی کاربر می گذارد. شما می توانید جنبه های مختلف طراحی مثل آیکون ها را شخصی سازی کنید. همچنین می توانید تعویض خودکار پس زمینه صفحه قفل را نیز به عنوان یک انتخاب داشته باشید.
همچنین ویژگی نمایشگر همیشه روشن می تواند به شدت سفارشی شود. علاوه بر انتخاب ظاهرهای مختلف ساعت، شما همچنین می توانید تماس FaceWidget سامسونگ را داشته باشید. بخشی نیز در فروشگاه تم سامسونگ وجود دارد که به انیمیشن های AOD اختصاص یافته است.
یکی از ویژگیهایی که در این گوشی قرار داده شده، وجود صفحه edge است که می توان با آن، دسترسی سریع به برنامه ها، فرمان ها، ابزار و… را داشت. شما می توانید تنها با کشیدن انگشت از سمتی که این منو قرار گرفته، تمام این قابلیت ها را داشته باشید. می توانید تعیین کنید که این منو از کدام سمت نمایشگر برای شما ظاهر شود.
در جابجایی بین برنامه ها، سامسونگ به خوبی گذشته عمل می کند. در One UI 2 نیز عملکردی مشابه نسخه 1 را شاهدیم. در این سیستم عامل اندروید 10، با زدن ضربه به گوشه ها به عقب برگشته و با کشیدن انگشت به بالا، به صفحه هوم برگردید و یا به برنامه های دیگر بروید. روش قدیمی استفاده از سه دکمه موجود نیز در پایین صفحه برای شما قرار داده شده است که با بالا کشیدن انگشت در لبه پایینی نمایشگر، ظاهر می شوند.
حالت تاریک حداقل نسبت به حالت فعلی که پویا و قابل تنظیم است، ویژگی نسبتاً جدیدی به شمار میرود. این قابلیت، تلفن را به رنگ مشکی و سایه هایی از خاکستری تیره رنگ می کند و همچنین حالت تاریک برنامه های پشتیبانی شده را شامل می شود که شامل موارد داخلی و همچنین بیشتر مجموعه های Google است. همچنین می توانید از یک سیستم برنامه ریزی اتوماتیک استفاده کنید که به ترتیب در حالت طلوع و غروب خورشید حالت تاریک را تغییر داده و یا برنامه زمانبندی مختص به خود را تنظیم کنید.
برای قفل گشایی صفحه، دو گزینه دارید؛ حسگر اپتیکال اثر انگشت و تشخیص چهره به کمک دوربین. مشکلی که در مورد حسگر اثر انگشت وجود دارد، این است که کمی کند است. با این حال، چشمپوشی از آن ساده است چرا که تنها یکبار لمس آن برای باز شدن صفحه کافی است.
با توجه به این نکته مثبت، ما از گنجاندن فهرست های جداگانه و به روز رسانی اطلاعات مربوط به اثر انگشت و شناسایی نکات امنیت بیومتریک قدردانی می کنیم. همچنین تشخیص چهره ارزش استفاده را دارد اگرچه از ایمنی کمتری برخوردار است. حتی به شما این اجازه را می دهد که با باز کردن چشم، قفل صفحه را باز کنید.
همچنین امکاناتی مثل؛ اتصال به ویندوز 10، مجموعه عالی Samsung Health ، اتصال به لوازم خانگی هوشمند و اتوماسیون loT ، Game Launcher و Game Booter ، مادون قرمز که همگی در رابط کاربری One UI 2.1 در دسترس است.
با تراشه MediaTek MT6768 Helio P65 در گلکسی A31 یک مجموعه قدرتمند را داریم. دو هسته Cortex-A75 با ماکزیمم فرکانس 2.0 گیگاهرتزی و شش هسته Cortex-A55 با حداکثر فرکانس 1.7 گیگاهرتزی حتی روی کاغذ عملکرد خارقالعادهای ندارد. این. تراشه، 12 نانومتری است. گلکسی A31 کاملاً روان و بدون هیچ کندی و لکنتی در استفاده روزانه است. با این حال ، پردازنده گرافیکی کم فشار آن، بیشتر برای بازی های فشرده گرافیکی توصیه میشود.
انتخاب دوربین سامسونگ برای گلکسی A31 از بسیاری جهات مورد انتظار بوده و شگفت آور نیست. در حالی که دستگاه هایی مانند گلکسی A51 و گلکسی M31 چند چرخش را بر روی یک مجموعه کاملاً آشنا میان رده قرار داده اند ، A31 فقط مجموعه فعلی را دنبال می کند.
دوربین اصلی، 48 مگاپیکسلی احتمالاً همان چیزی است که در سایر میان ردهها مشاهده کرده اید و امتحان خود را پس داده است. دوربین بعدی، سنسور 8 مگاپیکسلی اولتراواید است که نسبت به اولتراواید 12 مگاپیکسلی موجود در A51 با کاهش کیفیت همراه بوده است.
با تکمیل این دو، ما یک دوربین دوتایی از دوربین های 5 مگاپیکسلی داریم؛ یکی سنسور عمق اختصاصی ، با تعداد بالاتر از میانگین مگاپیکسلی و فاصله کانونی معادل حدود 26 میلی متر که به شما امکان می دهد کمی دورتر از موضع خود بایستید و دیگری یک واحد عمق 5 مگاپیکسلی که بیشتر در عکسهای پرتره کمک می کند. در جلو، یک دوربین سلفی 20 مگاپیکسلی را میبینید که باز هم نسبت به این رده قیمتی میتوانست پیشرفتهتر باشد. در کنار همه نکات گفتهشده، متأسفانه این مجموعه از فول اچدی پشتیبانی نمی کند.
برنامه دوربین، همان چیزی است که در اکثر دستگاه های مشابه می بینید. کشیدن انگشت به چپ و راست، حالت های مختلف را نمایان کرده و می توانید این حالتها را سفارشی کنید. کشیدن انگشت به بالا و پایین نیز، دوربین جلو و عقب را عوض می کند. نماد تنظیمات در گوشه سمت چپ بالای صفحه قرار دارد و کنترل کاملی از دوربین ها به شما می دهد. شما برای عکس و فیلم صفحه نمایش جداگانه ای ندارید. موارد معمول مانند وضوح ویدیو، خطوط شبکه، داده های مکان و غیره را می توان در آنجا یافت. همچنین می توانید بهینه ساز صحنه را روشن و خاموش کنید.
برخی گزینه ها مانند کنترل های دستی HDR ، در دسترس نیستند. گزینه Auto HDR در تنظیمات وجود دارد که تصمیم را به الگوریتم اتوماتیک واگذار می کند. شما نمی توانید HDR را به صورت دستی فعال کنید. تثبیت ضبط فیلم نیز از بین رفته است. فیلترهای رنگی و حالت زیبایی، در یک رابط ترکیب شده اند. حالت دوم شامل تنظیماتی برای تن پوست، صافی، فک و اندازه چشم است.
یک حالت پرو نیز وجود دارد که البته با توجه به میانرده بودن گوشی، چندان خاص نیست. شما تنها میتوانید ISO (در محدوده 800-100) ،جبران نوردهی (-2/+2EV in 0.1EV) و تعادل سفیدی(با گرمای نور) را با آن تنظیم کنید. همچنین گزینه انتخاب سرعت شاتر نیز برای فوکوس دستی موجود است.
عکس های گرفته شده با دوربین اصلی در حالت پیش فرض 12 مگاپیکسلی هستند، حتی اگر شگفت انگیز نباشند ، دلپذیر و کاملاً رضایت بخش هستند. جزئیات زیادی در عکسها وجود دارد، نویزها کاهش یافته و محدوده دینامیکی به طرز شگفت آور گسترده است.
رنگ ها نیز به قدر کافی طبیعی هستند. برجستگی و جداسازی لبههای تصاویر نیز به خوبی انجام می شود. حالت 48 مگاپیکسلی اگرچه در دسترس است و جزئیات بیشتری به عکس می دهد، اما محدوده دینامیکی را به شدت کاهش می دهد. در این حالت همچنین ثبات صحنه نیز از بین میرود.
دوربین فوق العاده 8 مگاپیکسلی f / 2.2 ، در گلکسی A31 قابل استفاده است، اما عملکرد خارقالعادهای ندارد. با توجه به وضوح آن سطح جزئیات خوب است. اگرچه ، ما داشتن ماژول 12 مگاپیکسلی از گلکسی A51 را ترجیح میدادیم. دامنه دینامیکی کم است، تصاویر نویزی بوده و رنگ ها کمی غیر طبیعی است.
عکس های گرفته شده در نور کم از گلکسی A31 ، عالی نیستند. خروجی دوربین اصلی صاف و گر از نویز است، در حالی که رنگ ها نسبتاً اشباع نشده اند. حداقل دامنه دینامیکی، مناسب و معقول است. در نور کم، دوربین اولتراواید اصلاً عملکرد خوبی ندارد.
گلکسی A31 در مجموعه دوربین اصلی خود دارای یک جفت اسنپر تکمیلی 5 مگاپیکسلی است. با شروع از سنسور عمق، کار بسیار خوبی را برای جمع آوری اطلاعات برای عکس های پرتره انجام می دهد، یا همانطور که سامسونگ اینها را صدا می کند، Live Focus .
تشخیص و جداسازی سوژه در این عکس ها مثال زدنی است. تاری پس زمینه در تنظیمات پیش فرض بسیار عالی به نظر می رسد. می توانید شدت آن را قبل و بعد از گرفتن عکس تنظیم کنید، که از کارایی بالایی برخوردار است. تمرکز روی موضوعات غیر انسانی هم انجام می شود.
در گلکسی A31 یک لنز 5 مگاپیکسلی با کیفیت نیز وجود دارد. اگرچه نیاز به کمی صبر دارد تا وضوح به حد کافی خوب شود، اما ارزش آن را دارد که صبر کنید. ما از تصمیم سامسونگ مبنی بر عدم بزرگنمایی بیشتر این عکس ها و گذاشتن آن ها در وضوح 5 مگاپیکسلی اصلی خود ، قدردانی می کنیم.
گلکسی A31 دارای یک دوربین 20 مگاپیکسلی است، اما وضوح تصاویر ذخیره شده، 8 مگاپیکسلی است. نتایج بسیار چشمگیر به نظر می رسند. سلفی ها جزئیات زیادی دارند و بسیار در لبهها جداسازی خوب به نظر می رسند. رنگها دلپذیر و طبیعی است. محدوده دینامیکی برای دوربین سلفی چشمگیر است. عدم وجود بهینه ساز صحنه برای دوربین سلفی A31 نیز قابل توجه است. با این حال شما هنوز هم HDR خودکار را دارید.
یک منوی فیلتر وجود دارد که در آن اسلایدرهای زیبایی نیز قرار دارد. این مسائل نسبت به سایر کاربردهایی که ما دیده ایم بسیار ناچیز است. پرتره های سلفی نیز عالی هستند و جداسازی سوژه از زمینه به خوبی انجام می شود. به طور کلی، گرفتن عکس سلفی در گلکسی A31 یک تجربه تحسین برانگیز و لذت بخش را ارائه می دهد. تنها حقیقت ناگوار در مجموعه ویژگی های آن، فوکوس خودکار است.
فیلمبرداری گلکسی A31 بسیار ناخوشایند است. حتی اگر از لحاظ تئوری نیز وضوح فیلم 4K را داشته باشد ، درون Helio P65 نمی تواند. این دوربین در سرعت 30 فریم در ثانیه و کیفیت 1080p فیلمبرداری میکند و نمیتوانید در برنامه پیشفرض، حالت 720p و سرعت 60 فریم در ثانیه را پشتیبانی کند.
https://hakanmobile.com/samsung-galaxy-a31-expert-review/
نقد و بررسی تخصصی گوشی سامسونگ گلکسی A31
بررسی برنامههای سامسونگ برای توسعه خطوط تولید گوشیهای هوشمندش اصلاً کار آسانی نخواهد بود. این شرکت کرهای اگرچه باعث پیچیدهتر شدن صنعت تلفنهای همراه شده ولی از طرفی ترندهای مختلفی را نیز به این حوزه وارد کرده است. امروزه شرایط به گونهای پیش رفته که به خاطر فاکتورها و فرآیندهای گوناگون، بازار گوشیهای هوشمند به یکباره چه از نظر اسمی و چه از نظر ظاهری تغییر میکنند. این قانون برای دستگاههای میانرده بیشتر صادق است و یکی از موارد مهم نیز مدل گلکسی Galaxy A31 میباشد.
این موبایل یکی از ارزانترین دستگاههایی است که از نمایشگر Super AMOLED بهره میبرد بنابراین نسبت به برادران کوچکتر خود یعنی گلکسی ای 21 اس و گلکسی Galaxy A11 یک برتری محسوس دارد. البته با بررسی سایر نمایندگان سامسونگ در خط تولید گلکسی ای (Galaxy A) راحتتر میتوانیم به نتیجه مشخصی برسیم و بگوییم که این موبایلها تقریباً حالا در یک مسیر ثابت حرکت میکنند به خصوص آنکه گلکسی A31 و گلکسی Galaxy A41 حالا هر دو نمایشگرهای حداقل 6 اینچی و باتری حداقل 3000 میلیآمپری دارند. در این میان، شاید برخیها اعتقاد داشته باشند که این قطعات برای مدل دوم قدیمی است اما باز هم باید فعلاً با این شرایط کنار بیاییم. بد نیست اشاره کنیم که گوشی مورد بحث ما به خاطر باتری و نمایشگر، از گلکسی A41 برتر است.
اوضاع وقتی پیچیدهتر میگردد که دستگاههای سری گلکسی ام (Galaxy M) وارد میدان میشوند. برای مثال، مدل گلکسی ام 21 (Galaxy M21) از نمایشگر 6.4 اینچی Super AMOLED و باتری 6000 میلیآمپری و یک پردازنده نسبتاً متفاوت بهره میبرد. لازم به ذکر است که تراشه اگزینوس 9611 ساخته شده توسط سامسونگ شاید از پردازنده مدیا تک P65 ضعیفتر عمل کند اما به خاطر اینکه با فرآیند لیتوگرافی 10 نانومتری تولید شده میتواند ویدیوهای 4K ثابتسازی شده ضبط کند. کسانی که ترجیح میدهند از امکانات مشابه و البته بهتری بهره ببرند نیز میتوانند سراغ گلکسی Galaxy A51 بروند که از تراشه اگزینوس 9611 و باتری 4000 میلیآمپر بر ساعتی استفاده میکند.
نقد و بررسی تخصصی گوشی سامسونگ گلکسی A31
مطمئناً این حق انتخاب گسترده برای خریداران یکی از دلایل پرطرفدار بودن محصولات سامسونگ است اما باید به این موضوع توجه ویژه داشت که تمام دستگاههای دو سری گلکسی A و گلکسی M در همه کشورهای جهان در دسترس قرار ندارند.
یک نکته مثبت در مورد گلکسی A31 این است که علاوه بر ظاهر مدرنی که دارد، به خاطر قیمت مقرون به صرفهاش در میان همردههای خط تولید گلکسی A خودنمایی میکند. بر این اساس، باید امکانات این گوشی را بدین صورت خلاصه نماییم: نمایشگر بزرگ Super AMOLED با حفره سیاه رنگ و باتری 5000 میلیآمپری. همانطور که گفتیم، برای بهرهمندی از امکانات پیشرفته مثل ضبط ویدیوهای 4K، سیستم ثابتسازی الکترونیکی و دوربین 12 مگاپیکسلی اولترا واید میتوانید خرید گلکسی A51 را در نظر بگیرید اما اگر میتوانید با امکانات معمولیتر روزگار بگذرانید، گلکسی A31 هم انتخاب خوبی برایتان خواهد بود.
آنباکسینگ و محتویات درون جعبه
به خاطر اینکه گلکسی A31 جزو دستگاههای میانرده رو به بالای خط تولید گلکسی A به شمار میرود، میتوان تا حدودی شاهد برخی پیشرفتها در آن بود. معمولاً همراه با این تلفن همراه یک جفت هدفون معمولی که به میکروفون و دکمههای کنترل شدت صدا مجهز است، به فروش میرسد. در کنار آن نیز یک کابل USB-A به USB-C و یک قاب ژلهای مشاهده خواهد شد. بر این اساس، محتویات درون جعبه این موبایل دقیقاً همان مواردی هستند که انتظار داریم با یک گوشی هوشمند در اختیار بگیریم.
نقد و بررسی تخصصی گوشی سامسونگ گلکسی A31
خودِ جعبه هم چندان مدرن نیست و در حالی که صرفهجوییهایی صورت گرفته تا قیمتش کاهش یابد اما شاهد یک پوشش پلاستیکی بسیار نازک روی آن هستیم. در مجموع این پکیج برای یک گوشی مقرون به صرفه مانند گلکسی A31 قابل قبول است.
طراحی
ظاهر گلکسی A31 در سال 2020 کلاً تغییر کرده تا از این نظر شبیه گلکسی A51 باشد که پیش از این به صورت تخصصی بررسی کرده بودیم. در واقع این دو مدل از نظر طراحی به یکدیگر بسیار شبیه هستند و این یعنی هر دو دارای ابعاد 159.3*73.1*8.6 میلیمتری میباشند. این موبایل همچنین، به میزان 10 گرم سنگینتر از گلکسی A51 است که البته با وجود باتری که 1000 میلیآمپر بر ساعت باظرفیتتر است، این قضیه کاملاً قابلپیشبینی بود. ضمناً، گلکسی M21 از نظر ابعاد کلی نسبت به گوشی مورد بحث ما شباهت دارد و در جلو هم تقریباً با او تفاوت زیادی ندارد.
نقد و بررسی تخصصی گوشی سامسونگ گلکسی A31
دو مدل A51 و A41 سعی کردهاند حاشیههای مشکی اطراف نمایشگر و به خصوص پایین آن را تا حدودی کنار بگذارند اما A31 به خاطر نوارهای نسبتاً ضخیمی که دور تا دور صفحه نمایش 6.4 اینچی دارد، شاید از نظر ظاهری قدیمی به نظر برسد. شاید هم عجیب باشد ولی باید قبول کنیم که حاشیههای اطراف صفحه نمایش دو مدل M21 و M31 باریکتر هستند.
نقد و بررسی تخصصی گوشی سامسونگ گلکسی A31
شیوه طراحی دارای ناچ U مانند موسوم به Infinity-U باعث شده تا بتوان در آن دوربین سلفی 20 مگاپیکسلی را قرار داد و شکل گوشی را مدرنتر کرد. البته اگرچه شاید نتوانیم حفره سیاه رنگ این موبایل را همچون Infinity-O گلکسی A51 زیبا تلقی کنیم اما این فرصت را داریم تا گلکسی A31 را امروزی بدانیم. در حالی که با توجه به ابعاد نسبتاً بزرگ ناچ انتظار داشتیم علاوه بر دوربین سلفی یک چراغ LED اعلانات نیز مشاهده شود ولی متأسفانه در این موبایل چنین چیزی وجود ندارد تا به جای آن آیکونهای مربوط به گزینه صفحه نمایش همیشه روشن، اعلانات پاپآپ و انیمیشنها قرار گیرند.
در حالی که ما در اینجا تمام تمرکزمان را روی قسمت جلویی محصولات سامسونگ گذاشتهایم اما هنوز نمیدانیم کمپانی کرهای از چه نوع پوششی برای محافظت از نمایشگر این موبایل بهره برده است. البته اکثر منابع بر استفاده از گوریلا گلس اتفاقنظر دارند اما نمیتوان این قضیه را کاملاً تأیید کرد. در سمت دیگر، سه مدل گلکسی A51، M21 و M31 در مشخصات فنی خود رسماً اعلام میکنند که دارای محافظ گوریلا گلس 3 هستند. جهت یادآوری عرض کنیم که هیچکدام از دستگاههای نامبرده اشارهای به تأییدیه ضد آب یا خاک نکردهاند و بعید است هم چنین مدرکی برایشان دریافت شده باشد.
نقد و بررسی تخصصی گوشی سامسونگ گلکسی A31
بدنه گوشی مورد بحث ما از سه لایه پلاستیک فشرده تشکیل شده است و علیرغم اینکه پس از خرید گلکسی A31 به راحتی میتوانید متوجه شوید که این پوشش فلزی نیست ولی حداقل به خاطر استحکامی که دارد، میتوانیم از عملکرد سامسونگ در این زمینه رضایت داشته باشیم. در این میان، کمپانی کرهای میتوانست با پوششی که روی بدنه این محصولش قرار میدهد بهتر کار کند اما باز هم این موضوع نمیتواند چندان بااهمیت باشد.
نقد و بررسی تخصصی گوشی سامسونگ گلکسی A31
به نظر میرسد تیم طراحی سامسونگ برای ساخت پنل پشتی گلکسی ای 31 زمان زیادی گذاشته چرا این بخش را به چهار قسمت تقسیم کرده و به هر کدام از آنها نیز یک افکت خاص داده و در پایین هم یک الگوی منحصربفرد به وجود آورده است. حتی در دستگاههای هم خانواده مانند گلکسی A41 و گلکسی A51 هم نمیتوان شیوه طراحی مشابه را مشاهده کرد. نمونه آبی رنگ تلفن همراهی که در موردش صحبت میکنیم، بسیار درخشان بوده ولی متأسفانه اثرات انگشت را به راحتی جذب خودش خواهد کرد. جالبتر آنکه وقتی نوری به آن میتابد، مانند منشور عمل کرده و از پایینش اشعههای رنگی مانند رنگین کمان ظاهر خواهند شد.
نقد و بررسی تخصصی گوشی سامسونگ گلکسی A31
لازم به یادآوری است که قاب پشتی و برآمده گلکسی A31 پلاستیکی میباشد و احتمالاً در آن خبری از پوشش گوریلا گلس نیست. شاید محافظ نامبرده در مجموع احساس امنیت بیشتری هنگام گرفتن گوشی به ما القا کند اما در سمت دیگر باعث میشد قیمت موبایل نیز افزایش یابد. به علاوه، اگر گوریلا گلس در این موبایل به کار میرفت، مشخص نبود آیا سامسونگ میتوانست همچنان این شیوه طراحی بسیار زیبا را پیاده سازد یا خیر؟.
فشار دادن قاب پشتی منجر خواهد شد تا متوجه شوید این محصول کمپانی کرهای کمی انعطاف دارد. این یعنی امکان قرار دادن یک باتری باظرفیتتر در آن وجود داشت هرچند اگر این اتفاق صورت میگرفت مطمئناً باعث افزایش قیمت نیز میشد. بدنه پلاستیکی این موبایل به خوشدست شدن آن کمک شایانی میکند و برآمدگی آن هم در این زمینه تأثیرگذار است. همانطور که گفتیم، باز هم اثرات انگشت به جای مانده از لمس قاب، به کرات در این قسمت مشاهده میشوند.
نقد و بررسی تخصصی گوشی سامسونگ گلکسی A31
به غیر از قاب پشتی راه راه، به راحتی میتوانید با مشاهده ماژول مربع شکل دوربین عقب گلکسی A31 آن را به عنوان یک موبایل معرفی شده در سال 2020 بشناسید. مهم نیست که به این شیوه طراحی علاقه دارید یا خیر زیرا سامسونگ امسال از این روش برای جایگیری همه لنزها و ملزومات آنها در قاب پشتی بهره گرفته و به نظر میرسد قرار نیست به این زودیها آن را کنار بگذارد. خوشبختانه در این تلفن همراه، برآمدگی دوربین عقب زیاد نیست بنابراین هنگام قرار دادن آن روی یک سطح صاف لرزش زیادی نخواهد داشت.
در سمت راست این موبایل دکمههای کاهش و افزایش صدا و پاور به چشم میخورند و خوشبختانه جایگیری آنها نیز به گونهای است که هم دم دست بوده و هم کلیک شوندگی خوبی دارند. البته شاید کسانی که انگشتهایشان بزرگ است، کار سختی هنگام فشردن این دکمهها داشته باشند اما در مجموع نمیتوان به این مورد خرده گرفت.
نقد و بررسی تخصصی گوشی سامسونگ گلکسی A31
اگر از یکی از روشهای بیومتریکی برای بازگشایی قفل نمایشگر بهره ببرید، بعید است خیلی سراغ دکمه پاور بروید. این دو شیوه نامبرده سنسور اسکنر اثر انگشت زیر صفحه نمایش و تکنولوژی تشخیص چهره میباشند.
نقد و بررسی تخصصی گوشی سامسونگ گلکسی A31
متأسفانه سنسور اسکنر اثر انگشتی که در این محصول سامسونگ استفاده شده، سرعت زیادی ندارد. بازگشایی قفل در حالی که نمایشگر خاموش است و گزینه صفحه نمایش همیشه روشن نیز فعال میباشد، تقریباً 2 تا 3 ثانیه طول میکشد. با این حال، شناسایی اثر انگشت به خوبی انجام میشود.
به عنوان یک نکته بگوییم که سامسونگ معمولاً بروزرسانیهای مختلفی را برای ارتقای امنیت روشهای بیومتریکی محصولاتش منتشر میکند و این آپدیتها هم ربطی به بستههای مربوط به خودِ سیستم عامل اندروید یا رابط کاربری ندارند.
نقد و بررسی تخصصی گوشی سامسونگ گلکسی A31
در سمت چپ فریم، تنها محل قرار دادن سیمکارت نانو و مموری کارت میکرو SD مشاهده میشود. استفاده از یک قطعه اینچنینی تا حدودی عجیب به نظر میآید زیرا کمپانی کرهای تصمیم گرفته از یک نمونه عریضتر در این محصولش بهره ببرد به طوری که میتوان دو سیمکارت را به طور جداگانه قرار داد و یا یک سیمکارت و یک مموری کارت در آن گذاشت. با این ابتکار سامسونگ، دیگر نیازی نخواهد بود فکر خود را مشغول استفاده از اسلات مموری کارت یا سیمکارت نمایید زیرا امکان بهرهمندی از هر دوی آنها به طور همزمان وجود دارد.
نقد و بررسی تخصصی گوشی سامسونگ گلکسی A31
قسمت پایین این محصول میانرده سامسونگ تا حدودی شلوغ است. ابتدا یک پورت USB-C در وسط به چشم میخورد. این درگاه دارای سرعت USB 2.0 بوده و از OTG هم پشتیبانی میکند. در کنار آن جک هدفون 3.5 میلیمتری مشاهده میشود و در طرف دیگر شاهد حضور بریدگی مخصوص اسپیکر خواهید بود. متأسفانه این موبایل اسپیکر استریو ندارد.
نقد و بررسی تخصصی گوشی سامسونگ گلکسی A31
حال که صحبت از اتصالات شد، بد نیست اشاره کنیم که این موبایل به دریافت کننده رادیو FM و RDS مجهز میباشد و دارای قابلیت NFC نیز هست بنابراین امکان استفاده از دو شیوه ارتباطی را خواهید داشت.
صفحه نمایش
در میان محصولات سامسونگ، گلکسی A31 یکی از ارزانترین دستگاههایی است که پنل OLED دارد. اکثر موبایلهای میانرده و اقتصادی نهایتاً صفحه نمایش PLS TFT دارند اما اگر میخواهید از نمایشگر نسبتاً باکیفیتی بهره ببرید و اصلاً به همین خاطر قصد دارید خرید گلکسی A31 را انجام دهید، پنل Super AMOLED میتواند دلیل قابل احترامی برای تصمیمتان باشد. البته شاید این نمایشگر را بتوان به خاطر تکنولوژیهای پیشرفتهای که سامسونگ امروزه استفاده میکند قدیمی دانست اما با این وجود عملکرد قابلقبولی دارد.
نقد و بررسی تخصصی گوشی سامسونگ گلکسی A31
در آزمایشهای انجام شده، نهایت روشنایی این پنل 420 نیت خواهد بود. ضمن اینکه یک گزینه تنظیم خودکار نور نمایشگر نیز وجود دارد که اجازه خواهد داد نور گوشی به صورت موقتی به 635 نیت برسد. این یعنی زیر نور خورشید بدون هیچ مشکلی میتوان از این دستگاه استفاده کرد.
ضمن اینکه به خاطر OLED بودن این پنل، کنتراست نمایشگر فوقالعاده بالاست و نقاط سیاه و رنگی به خوبی از یکدیگر متمایز میشوند.
در این صفحه نمایش 6.4 اینچی، رزولوشن فول اچدی یا 2400*1080 پیکسلی بسیار درخشان بوده و تراکم پیکسلی 411 پیکسل بر هر اینچ نیز در به واقعیت پیوستن این موضوع کاملاً دخالت دارد. نمایشگرهایی که سامسونگ در محصولاتش به کار برده معمولاً در سالیان اخیر از نظر قدی و طولی درازتر شدهاند اما در گلکسی A31 نسبت بدنه به تصویر 20:9 تقریباً نشاندهنده روال عادی تلفنهای همراه امروزی است.
کمپانی کرهای در به کارگیری نمایشگرهای درخشان با قدرت تولید رنگ بسیار زیاد شهرت دارد و این قانون برای این محصول مورد بحث ما نیز کاملاً صادق است. گلکسی A31 در حالت Vivid میتواند رکورد تفاوت رنگی 2000 (5.1) را به ثبت برساند حال آنکه با فعالسازی این گزینه انحراف رنگ قرمز به 14.4 درصد میرسد. رنگها در این نمایشگر OLED بسیار دقیق و درخشان هستند. پررنگتر بودن رنگ قرمز باعث خواهد شد تا کل رنگها کمی داغتر به نظر بیایند. اگر فکر میکنید این اتفاق آنطور که دلتان می خواهد نیست، در قسمت تنظیمات صفحه نمایش اسلایدری تعبیه شده تا شدت یا ضعف رنگها را کم یا زیاد کنید و یا اصلاً میزان رنگ سفید را تغییر دهید.
حالت رنگ Natural همان گزینهای است که اگر میخواهید رنگها را با دقت بیشتری ببینید، باید روشن کنید. در این حالت تفاوت رنگی به 1.8 درصد میرسد و نهایت روشنایی هم به 4.7 خواهد رسید هرچند رنگ سبز خودش را بیشتر نشان خواهد داد. باید به این نکته اشاره کنیم که تغییر شدت رنگ سفید تنها در حالت Vivid امکانپذیر است. بعید است بتوانید با دستکاری تنظیمات کیفیت رنگهای نمایشگر را آنطور که حالت Natural دارد درآورید.
متأسفانه این نمایشگر از کیفیت تصاویر HDR پشتیبانی نمیکند که البته در یک گوشی میانرده نیز انتظار چنین چیزی نمیرفت. با این حال، تأییدیه Widevine L1 نشان میدهد که این محصول میتواند در سرویسهای پخش آنلاین فیلم مانند نتفلیکس و آمازون پرایم ویدیو، محتواها را به صورت HD پخش نماید.
دوام باتری
با خرید گلکسی A31 صاحب گوشی میشوید که باتری 5000 میلیآمپری دارد و این یعنی منبع نیروی آن از باتری گلکسی A51 و گلکسی A41 که به ترتیب 4000 و 3500 میلیآمپر بر ساعت است، بیشتر میباشد. بد نیست به این نکته هم اشاره کنیم که دو مدل گلکسی M21 و گلکسی M31 از وجود باتری 6000 میلیآمپری بهره میبرند.
نقد و بررسی تخصصی گوشی سامسونگ گلکسی A31
استقامت کلی باتری این محصول سامسونگ به 124 ساعت میرسد که فوقالعاده است و در مجموع امتیازاتی که این دستگاه به ثبت میرساند نیز عالی هستند بنابراین نمیتوانیم نسبت به عملکرد این باتری اعتراضی داشته باشیم.
شارژ گلکسی A31 و دستگاههای دو سری گلکسی A و گلکسی M توسط شارژر 15 واتی انجام میپذیرد. معمولاً تلفنهای همراه مدرن مشکلی از نظر دوام باتری ندارند اما بد نیست یادآور شویم که امکان دارد پس از مدتی و در صورت شارژ نامناسب منابع نیروی آنها، سرعت شارژشان کم میگردد.
به هر ترتیب، چنانچه انرژی باتری گلکسی A31 کاملاً خالی باشد، میتوان در عرض 30 دقیقه 30 درصد آن را شارژ کرد و شارژ کلی منبع نیرو نیز تقریباً 2 ساعت و 48 دقیقه (یعنی تقریباً 3 ساعت) به طول میانجامد. این سرعت شارژ برای یک گوشی میانرده فوقالعاده است اما نمیتوان آن را بهگونهای دانست که بتواند از این حیث صدرنشین باشد.
اسپیکرها و کیفیت صدا
تنها اسپیکر Galaxy A31 در پایین آن قرار دارد تا وقتی میخواهید فایلهای چند رسانهای ببینید یا به آنها گوش دهید، صداها را به خوبی نشنوید.
خودِ اسپیکر صداها را با شدت زیادی پخش نمیکند. با این وجود، کیفیت صدای مناسبی دارد و آهنگهای بیس را با وضوح مناسبی به گوش شما میرساند. اگرچه گوش کردن به موسیقی و آهنگها را با این موبایل پیشنهاد نمیکنیم ولی با توجه به اینکه این محصول سامسونگ جزو دستگاههای مقرون به صرفه و میانرده است، به نظر میرسد که بتوانیم به آن امتیاز قابلقبولی ارائه دهیم.
سیستم عامل و رابط کاربری
گلکسی A31 از جدیدترین سیستم نرمافزاری سامسونگ یعنی One UI 2.1 مبتنی بر اندروید 10 بهره میبرد. کمپانی کرهای مدتی میشود که عملکرد مناسبی از خودش به ثبت رسانده و ظاهر محصولاتش را حداقل از نظر نرمافزاری بروز کرده است. اکثر امکانات اضافه شده همراه با این تلفن همراه ملموس و کارآمد بوده و به منظور افزایش کارایی دستگاه ایجاد شدهاند. اقداماتی مانند بزرگتر شدن صفحات مهم و جایگیری بهتر آپشنهای بااهمیت، از جمله کارهای مثبت کمپانی کرهای در One UI میباشند. با این وجود، کسانی که صاحب گوشیهای قدیمیتر سامسونگ هستند، میتوانند با بهرهمندی از ظاهر و شمای کلی پوسته نرمافزاری موبایلهایشان احساس رضایت کنند.
نقد و بررسی تخصصی گوشی سامسونگ گلکسی A31
رابط کاربری مورد بحث ما از نظر سادگی، مرتب و کارآمد بودن در سطح بسیار بالایی قرار دارد. خوشبختانه در صفحه قفل نمایشگر و هوم اسکرین، این محصول سامسونگ ظاهر زیبایی داشته و ویژگیهای شخصیسازی آن بسیار زیاد هستند. ضمن اینکه ویجتهای متنوع و مهمی همچون ابزارک صفحه نمایش همیشه روشن نیز در این دستگاه تعبیه شدهاند.
نقد و بررسی تخصصی گوشی سامسونگ گلکسی A31
اگر به شخصیسازی و سفارشیسازی علاقه خاصی دارید، باید این خبر خوب را به شما بدهیم که One UI بسیار انعطافپذیر است. تمهای درون آن متنوع بوده و منابع آنلاین موجود نیز زیاد هستند. شما میتوانید تکتک عناصر مانند آیکونها و شیوه طراحی رابط کاربری را با یکدیگر ترکیب کنید. به علاوه، امکان روشن کردن گزینه تغییر اتوماتیک صفحه قفل نمایشگر نیز وجود دارد.
نقد و بررسی تخصصی گوشی سامسونگ گلکسی A31
ویژگی صفحه نمایش همیشه روشن را هم میتوان به خوبی سفارشیسازی کرد. جدای از تصاویر پسزمینه متعدد، امکان بهرهمندی از دکمههای ارتباطی که سامسونگ آنها را FaceWidgets مینامد نیز وجود دارد. همچنین، در استور Samsung Theme یک قسمت به خصوص برای انیمیشنهای صفحه نمایش همیشه روشن ایجاد شده است.
نقد و بررسی تخصصی گوشی سامسونگ گلکسی A31
سامسونگ را باید پیشتاز شرکتهایی بدانیم که امکانات نرمافزاری مخصوص پرچمداران را به دستگاههای میانرده آورده است. از جمله آنها Edge میباشد که به کاربران اجازه میدهد تنها با کشیدن انگشت از کنارهها، به سرعت به اپلیکیشنها، ابزارها و گزینههای مدیریتی دسترسی یابند. به علاوه، میتوان مشخص کرد که Edge از کدام طرف نمایشگر فعال گردد و یا محل قرارگیری آن را نیز تعیین نمود.
در Edge نوعی شیوه نورپردازی وجود دارد که باعث میشود به محض دریافت اعلانات جدید، کنارهها روشن گردد. همانطور که حدس زدید، میتوانید از میان آپشنها و استایلهای مختلف، مورد مدنظرتان را نیز برگزینید.
نقد و بررسی تخصصی گوشی سامسونگ گلکسی A31
زمانی که صحبت از شیوههای ناوبری میشود، سامسونگ بسیار محتاطانه عمل میکند. پس از خرید گلکسی A31 شاهد دکمههای ناوبری نسبتاً قدیمی در پایین هستید. البته میتوان با روشهای مبتنی بر حرکات هم در میان منوها سوئیچ شد بنابراین در اینجا دو آپشن شیوه ناوبری One UI 1 و یا One UI 2 را در اختیار دارید. گزینه دوم شباهت بیشتری به روش ناوبری موجود در اندروید 10 دارد به طوری که برای بازگشت باید انگشت خود را از کنارههای نمایشگر به داخل بکشید و یا برای رفتن به هوم اسکرین و یا قسمت سوئیچکننده میان برنامهها انگشتتان را از پایین به سمت بالا کشیده و یا رها کنید یا نگه دارید. روش اول هم شبیه شیوه ناوبری با دکمهها میباشد با این تفاوت که حالا اثری از دکمههای ناوبری نیست.
نقد و بررسی تخصصی گوشی سامسونگ گلکسی A31
یک ویژگی جدید در گلکسی A31، حالت تیره میباشد و خوشبختانه این گزینه قابل شخصیسازی و بسیار پویاست. این رابط کاربری قسمتهای روشن و سفید بخشهای مختلف اپلیکیشنهایی که از آن پشتیبانی میکنند را به رنگ تیره و مشکی تغییر میدهد. شما همچنین میتوانید از گزینه زمانبندی فعالسازی دارک مد بهره ببرید و مشخص نمایید با طلوع خورشید حالت تیره روشن و با غروب آن خاموش شود و یا هر طور که خودتان دوست دارید، برای آن برنامهریزی نمایید.
روشهای بیومتریکی در این محصول سامسونگ عبارتند از سنسور اپتیکال اسکنر اثر انگشت زیر صفحه نمایش و سیستم تشخیص چهره که فقط با دوربین سلفی انجام میشود. حسگر نامبرده به جز اینکه کمی کند است مشکل دیگری ندارد بنابراین میتوان از عملکرد کلی آن رضایت داشت.
نقد و بررسی تخصصی گوشی سامسونگ گلکسی A31
یکی از مزایای سنسور اسکنر اثر انگشت گلکسی A31 این است که به خوبی انگشت گذاشته شده را شناسایی میکند به همین دلیل میتوان گفت که یکی از نقاط قوت حسگرهای اپتیکال همین مورد است چرا که نسبت به سنسورهای اولتراسونیک که غالباً در پرچمداران سامسونگ مشاهده میشود، بسیار بهتر میباشد.
نقد و بررسی تخصصی گوشی سامسونگ گلکسی A31
با این حال، سرعت این سنسور همچنان یکی از موضوعات چالشبرانگیز میباشد زیرا زیاد نبوده و در مقایسه با نمونهای که شرکتهای چینی در محصولاتشان استفاده کردهاند، کندتر است. انیمیشن آهسته باز کردن قفل صفحه نمایش هم کمک زیادی به افزایش سرعت حسگر نمیکند. نکتهای که باید در اینجا باز هم به آن اشاره کنیم این است که سنسور اسکنر اثر انگشت زیر صفحه نمایش گلکسی A31 به خوبی انتظاری که از او داریم را برآورده کرده و اختلالی در نحوه کارایی شما با گوشی ایجاد نمیکند اما میتوان با کمی گشتوگذار در بازار، نمونههای بهتری را یافت.
یک نکته مثبت دیگر که اشاره به آن خالی از لطف نیست اینکه، سامسونگ آپدیتهای نرمافزاری مربوط به سنسور اسکنر اثر انگشت و تشخیص چهره را از بروزرسانیهای امنیتی جدا کرده است. دیگر ویژگی جذاب، قابلیت سریعتر کردن فرآیند باز شدن قفل نمایشگر میباشد که البته انجام این کار کمی از امنیت دستگاه خواهد کاست. گوشی حتی قابلیتی دارد که در صورت بسته بودن چشمها، از شما بخواهد آنها را باز کنید تا بتواند چهرهتان را شناسایی کند.
نقد و بررسی تخصصی گوشی سامسونگ گلکسی A31
به خاطر همکاریهای گستردهای که سامسونگ با سایر شرکتها از جمله مایکروسافت دارد، میتوانیم تعدادی از نرمافزارهای ساخت این کمپانی را به صورت پیشفرض در محصولات کمپانی کرهای مشاهده کنیم. شاید کسانی که رابط کاربری خام را ترجیح میدهند این اپلیکیشنها را اضافی بدانند اما اگر نمیخواهید از آنها استفاده کنید، نرمافزارهای ساخت مایکروسافت چندان جلوی چشمانتان نخواهند بود.
نقد و بررسی تخصصی گوشی سامسونگ گلکسی A31
دیگر امکانات One UI 2.1 عبارتند از: اتصال به ویندوز 10، اپلیکیشن Health و گزینههای مربوط به خانه هوشمند و اینترنت اشیا، اجرا کننده مخصوص بازیها و Game Booster، تکنولوژی واقعیت افزوده (AR) و پشتیبانی از اموجیهای AR و امکان نقاشی کردن با فناوری نامبرده.
نقد و بررسی تخصصی گوشی سامسونگ گلکسی A31
عملکرد و امتیازات بنچمارک
با توجه به حضور چیپست مدیا تک MT6768 هلیو P65 در گلکسی A31، به سختی میتوانیم این موبایل را قدرتمند بدانیم. دو هسته Cortex-A75 با نهایت سرعت 2.0 و شش هسته Cortex-A55 با نهایت سرعت 1.7 گیگاهرتزی حتی روی کاغذ نیز پرقدرت نیستند. حال برای اینکه ببینیم پردازنده نامبرده در مقابل سایر رقبایش چگونه عمل میکند، بد نیست آن را با اگزینوس 9611 که در گلکسی M21، M31، M30s و A51 حضور دارد مقایسه کنیم.
نقد و بررسی تخصصی گوشی سامسونگ گلکسی A31
اگزینوس 9611 با فرآیند لیتوگرافی 10 نانومتری که بهرهوری بیشتری دارد تولید شده حال آنکه هلیو P65 با فرآیند 12 نانومتری ساخته شده است. پردازشگر سیگنالهای دیجیتالی (DSP) اگزینوس 9611 توانایی ضبط ویدیوهای 4K را دارد حال آنکه هلیو P65 نمیتواند چنین کاری را صورت دهد. با این وجود، به خاطر بهرهمندی از هستههای جدیدتر، شاید هلیو P65 بتواند در آزمایشهای تخصصی خودی نشان بدهد. به همین منظور آزمایش Geekbench را صورت دادیم و به این نتیجه رسیدیم که نسبت به محصول سامسونگ (اگزینوس 9611) عملکرد بهتر و سرعت نسبتاً بیشتری دارد.
نقد و بررسی تخصصی گوشی سامسونگ گلکسی A31
در آزمایشهای تک هستهای، هلیو P65 اگزینوس 9611 را شکست میدهد اما در آزمایش چند هستهای عکس این قضیه رخ داد. تفاوت این دو پردازنده آنقدر ناچیز است که در شرایط واقعی به سختی میتوان متوجه آن شد. با این حال، به خاطر ویژگیهای بهتر، تراشه ساخت سامسونگ برتری را از آنِ خود میکند و باعث میشود گلکسی A31 در شرایط دشواری قرار گیرد.
نقد و بررسی تخصصی گوشی سامسونگ گلکسی A31
صرفنظر از آزمایشهای انجام شده، میتوانیم بگوییم که تراشههای سری G80 و G90 مدیا تک، اسنپدراگون 700 کووالکوم و کایرین 810 هواوی از نظر عملکرد یک گام جلوتر هستند. نکته جالب اینکه میتوان همه آنها را در دستگاههایی پیدا کرد که به همان اندازه گلکسی A31 قیمت خوردهاند.
با انجام آزمایش ترکیبی AnTuTu 8 متأسفانه محصول مورد بحث ما در پایینترین رده ممکن جایگیری میکند. البته از آن جایی که این روش بررسی قدرت مموری را نیز در نظر میگیرد، شاید بتوانیم بگوییم که رم 4 و حافظه داخلی 64 گیگابایتی هم در به ثبت رسیدن این امتیازات ناچیز، تأثیرگذار هستند بنابراین شاید مدل دارای رم 6 گیگابایتی نمرات بهتری را به ثبت برساند. همین قانون برای نمونه دارای حافظه داخلی 128 گیگابایتی نیز صدق میکند. در اینجا بد نیست اشاره کنیم که گلکسی A31 از تکنولوژی eMMC 5.1 برای خواندن اطلاعات موجود در حافظه بهره میبرد. لازم به ذکر است که فناوری مشابه UFS 2.0 که به مراتب سریعتر میباشد، در گلکسی A51 به کار رفته است.
نقد و بررسی تخصصی گوشی سامسونگ گلکسی A31
در آزمایش پردازنده گرافیکی نیز این محصول سامسونگ همچنان ضعیفتر از رقبا کار میکند. برای مثال، در آزمون OpenGL ES 3.0 و با فعالسازی نرخ بازسازی 30 هرتزی، Mali-G52 MC2 امتیازات کمی را به دست میآورد.
نقد و بررسی تخصصی گوشی سامسونگ گلکسی A31
عملکرد کلی پردازنده گرافیکی Mali-G72 MP3 موجود در گلکسی A51 هم شاید به مقدار ناچیزی سریعتر باشد اما به راحتی میتواند از پردازنده گرافیکی گلکسی M30s، M21 و M31 بهتر کار کند. حال اگر آزمایش GFX 3.1 را انجام دهیم، نتایج مشابهی به دست میآوریم.
به دلیلی غیرطبیعی و عجیب، عملکرد اگزینوس 9611 در گلکسی A51 بدتر از نمونه موجود در چند دستگاه سری گلکسی M است. توجه داشته باشید که نتایج به دست آمده در این آزمایشات بدون محاسبه میزان دقیق رزولوشن نمایشگر بوده است.
در آزمایشهای پیچیدهتر مانند Aztek GFXBench، نتایج به مراتب عجیبتری کسب شد. در اینجا گلکسی A51 تقریباً توانست فاصله میان همردههای خود در خط تولید گلکسی M را کاهش دهد حال آنکه گلکسی A31 همچنان در ردههای پایینی جای گرفته بود. حتی با تکرار آزمون نامبرده نیز نتایج به دست آمده فرقی نکردند.
نقد و بررسی تخصصی گوشی سامسونگ گلکسی A31نقد و بررسی تخصصی گوشی سامسونگ گلکسی A31
تنها دلیل منطقی و عقلانی که میتوانیم در اینجا به آن اشاره کنیم این است که درایورهای کارت گرافیک هلیو P65 مشکلاتی دارند. به غیر از این مورد، محصول مورد بحث ما کار بسیار سختی در به ثبت رساندن امتیازات بالا در آزمایشات مربوط به پردازنده گرافیکی دارد. نمیدانیم که آیا واقعاً باید Mali-G52 MC2 را سرزنش کنیم یا خیر چرا که این پردازنده گرافیکی در گوشیهای شیائومی ردمی نوت 9 و Realme 6i هم حضور یافته و به ترتیب همراه با تراشههای هلیو G85 و هلیو G80 عملکرد قابلقبولی دارد.
برای اثبات این ادعاها، نمرات حاصل شده از آزمون 3DMark نیز در اینجا ارائه شده است.
پس از بررسی تمامی دادهها و اطلاعات احتمال میدهیم که مشکلات ایجاد شده به خاطر درایورها و نحوه بهینهسازی نرمافزاری میباشد. با این حال، اگر همچنان مدعی شویم که گلکسی A31 مانند سایر میانردههای سامسونگ که اگزینوس 9611 دارند کار میکند ولی نتوانیم با اعداد و ارقام این ادعا را به اثبات برسانیم، چارهای جز این نداریم که بگوییم این موبایل نقاط ضعف زیادی دارد. باز هم تکرار میکنیم که پردازنده ساخت کمپانی کرهای به خاطر بهرهمندی از یک سیستم بهتر از نظر بهینهسازی، ضبط ویدیوهای 4K و سیگنالهای پردازش دیجیتالی، گزینه برتری نسبت به هلیو P65 به شمار میرود.
نقد و بررسی تخصصی گوشی سامسونگ گلکسی A31
صرفنظر از مطالب گفته شده، سخت است که بخواهیم تفاوت عملکرد میان گوشیهای مختلف سامسونگ را نادیده بگیریم. در مجموع چنانچه دستگاه پرسرعتتر را ترجیح میدهید و حاضرید برای خرید گوشی کمی بیشتر هزینه کنید، بهتر است سراغ موبایلهایی بروید که تراشه هلیو G90T و یا اسنپدراگون 730G دارند.
هنگام استفاده از گلکسی A31 برای انجام کارهای روزانه، این دستگاه هیچ لگ و کندی سرعتی ندارد. با این حال، پردازنده گرافیکی ناتوان و ضعیفش باعث میشود که این موبایل را برای گیمرها پیشنهاد ندهیم.
دوربین
لنزهای انتخاب شده توسط سامسونگ برای استفاده به عنوان دوربین اصلی گلکسی A31 به هیچ عنوان تعجببرانگیز نیست. علیرغم اینکه دستگاههایی مانند گلکسی A51 و گلکسی M31 از نظر ماژول دوربین عقب تقریباً یکسان عمل میکنند اما محصول مورد بحث ما در این زمینه کمی متفاوت ظاهر شده است.
نقد و بررسی تخصصی گوشی سامسونگ گلکسی A31
لنز اصلی 48 مگاپیکسلی کواد بایر تقریباً همانی است که انتظار میرفت در اکثر دستگاههای میانرده مدرن و امروزی استفاده شود. این سنسور تا کنون خودش را به اثبات رسانده و نشان داده مهره قابلاتکایی است.
همراهی کننده این لنز نیز سنسور 8 مگاپیکسلی اولترا واید میباشد. بد نیست به این نکته اشاره کنیم که لنز اولترا واید در گلکسی A51 دقیقاً 12 مگاپیکسلی است.
در کنار لنزهای نامبرده، یک سنسور 5 مگاپیکسلی تشخیص عمق با توانایی پوشش فاصله کانونی 26 میلیمتری قرار گرفته تا به کاربران کمک کند کمی دورتر از سوژه مدنظرشان را مشاهده کنند. در نهایت به یک حسگر 5 مگاپیکسلی عمیق میرسیم که بیشتر برای گرفتن تصاویر پرتره به کار میرود.
در جلو هم یک لنز 20 مگاپیکسلی حکم دوربین سلفی را دارد. بار دیگر باید تکرار کنیم که در مقایسه با دیگر محصولات میانرده سامسونگ که لنز 25 یا 32 مگاپیکسلی دارند، دوربین جلوی گلکسی A31 ضعیفتر است.
به این امکانات، قابلیت ضبط ویدیوهای فول اچدی را اضافه کنید تا متوجه شوید که این موبایل از این نظر شبیه گلکسی M21 کار میکند حال آنکه سایر رقبای سری گلکسی A و گلکسی M که در این مقاله به آنها اشاره کردهایم عملکرد به مراتب بهتری دارند.
اپلیکیشن دوربین
اپلیکیشن دوربین تقریباً همانی است که در اکثر محصولات سامسونگ دیدهایم با این تفاوت که تغییرات جزئی در آن به وجود آمده که بیشتر به خاطر One UI 2.0 میباشد. از جمله این ویژگیهای جدید میتوانیم به فونت بزرگتر برای حالتهای مختلف عکسبرداری و خروجی حالت انتخاب شده اشاره کنیم.
از نظر کارکرد، این برنامه شبیه بسیاری دیگر از نرمافزارهای دوربین موجود در سایر گوشیهاست به طوری که کشیدن انگشت از سمت راست یا چپ میان حالات مختلف سوئیچ میکند و یک گزینه نیز تعبیه شده تا با استفاده از آن گزینههایی که نیاز ندارید را حذف کنید. کشیدن انگشتان به صورت عمودی هم میان دوربین جلو و عقب سوئیچ خواهد کرد. آیکون تنظیمات در گوشه بالا سمت چپ نمایشگر حضور یافته و به خوبی امکان مدیریت دوربین را فراهم کرده است. صفحات تنظیمات عکسبرداری و فیلمبرداری از یکدیگر جدا نیستند چرا تعدادشان زیاد نبوده و دلیلی نداشته آنها را از هم متمایز نمایند. گزینههای مورد انتظار نظیر رزولوشن ویدیوها، نمایش خطوط شطرنجی، دادههای مربوط به مسیریابی و . . . در تنظیمات گنجانده شدهاند. به علاوه، امکان روشن یا خاموش کردن آپشن بهینهساز منظره نیز وجود دارد. توجه داشته باشید که حتی وقتی این گزینه روشن شد، باید برای بهرهمندی از آن بار دیگر از منوی اصلی اپلیکیشن دوربین فعالش کنید.
متأسفانه برخی گزینهها از جمله دکمه HDR دستی در تنظیمات وجود ندارد ولی آپشن HDR خودکار تعبیه شده تا بهبود تصاویر بر عهده الگوریتمهای موجود گذاشته شود. ضمناً، شما نمیتوانید این آپشن را به صورت دستی خاموش یا روشن کنید. عجیبتر آنکه، گزینه ثابتسازی ویدیوها هم در اینجا به چشم نمیخورد.
به طرز عجیبی، دو حالت فیلتر رنگی و زیبایی در یک قسمت قرار گرفتهاند. گزینه دوم اسلایدرهایی را در اختیارتان قرار میدهد تا رنگ پوست، اندازه چشم و . . . را تغییر دهید.
یک حالت پیشرفته (Pro) هم ایجاد شده ولی همانطور که پیش از این هم در محصولات میانرده سامسونگ دیده بودیم، زیاد پیشرفته نیست چرا که تنها امکان تغییر مقدار ISO، میزان نورپردازی و تعادل نور سفید وجود دارد و نمیتوان سرعت شاتر و یا فوکوس دستی را تنظیم نمود.
کیفیت تصاویر گرفته شده در روز
بد نیست قسمت کیفیت تصاویر مقاله خود را با بررسی کیفیت خروجیهای لنز اصلی به نام SAMSUNG ISOCELL S5KGM2 یا همان GM2 آغاز کنیم. با توجه به شناختی که از این حسگر به دست آوردهایم، به خاطر کواد بایر بودن و دریچه دیافراگم f/2.0 دارد، میتواند فواصل 26 میلیمتری را پوشش دهد.
تصاویر گرفته شده با این سنسور که به صورت پیشفرض 12 مگاپیکسلی بوده و حالت HDR خودکار و سیستم بهینهساز منظره نیز در آنها فعال است، در مجموع قابل قبول میباشد. این خروجیها حاوی جزئیات زیادی بوده و نویز کمی دارند و رنج دینامیک نیز به اندازه کافی گسترده است
دقت رنگها هم بسیار عالی میباشد و اگر در روز و در شرایطی که نور کافی وجود دارد با این سنسور اقدام به عکسبرداری کنید، به راحتی متوجه این موضوع خواهید شد. البته چنانچه سوژه در آفتاب قرار گیرد، رنگها در آن حالت کشیدگی به خود خواهند گرفت. استراتژی اتخاذ شده توسط سامسونگ برای ثبت رنگها در گلکسی A31 به نظر میرسد بسیار محتاطانه باشد. علیرغم اینکه الگوریتمهای مربوط به شفافسازی رنگها کمی بیش از حد خوب کار میکنند اما هیچ چیز در آنها غیرطبیعی نیست. بنابراین به جرأت میتوان گفت که این محصول میانرده از سیستم پردازشگر کاملی بهره میبرد.
اگر اصرار دارید با تمام تواناییهای دوربین اصلی عکسبرداری کنید و میخواهید تصاویر 48 مگاپیکسلی بگیرید و افزایش سایز آنها برایتان اهمیتی ندارد، بد نیست سراغ حالت 48MP بروید ولی توجه داشته باشید که این کار فایده چندانی نخواهد داشت. شاید با این آپشن جزئیات تصاویر بیشتر به ثبت برسند ولی رنج دینامیک در آنها کاهش مییابد زیرا HDR خودکار غیرفعال میباشد. به علاوه، اشکال و سوژههای خاص نیز به شکل عجیب و غریبی موجدار میشوند.
هنگام تصویربرداری با حالت 48 مگاپیکسلی، گزینه بهینهساز منظره به صورت خودکار غیرفعال میشود بنابراین الگوریتمهای بهبود دهنده تصاویر نیز خودبهخود کاهش مییابند.
لنز اولترا واید 8 مگاپیکسلی با دریچه دیافراگم f/2.2 در حد و اندازه خودش خوب کار میکند بنابراین نباید انتظار زیادی از آن داشته باشید. با توجه به رزولوشنی که دارد، مقدار جزئیاتی که در خروجیهای آن مشاهده خواهید کرد زیاد نیستند. در واقع در اینجاست که قدر لنز 12 مگاپیکسلی موجود در گلکسی A51 را میدانیم. رنج دینامیک در این حسگر زیاد نیست و مقدار نویز به ثبت رسیده در آن هم به یک مشکل اساسی تبدیل میشود. به عنوان یک نقطه قوت، دقت رنگ تصاویر گرفته شده با این لنز زیاد است.
لازم به یادآوری است که هنگام گرفتن عکسهایی که در پاراگرافهای قبل در موردشان صحبت کردیم، گزینه HDR خودکار و بهینهساز منظره فعال شده بود. درست مانند دوربین اصلی، هیچ آپشن مخصوص برای خاموش کردن دو گزینه نامبرده وجود ندارد.
کیفیت تصاویر گرفته شده در شب
تصاویر گرفته شده توسط گلکسی A31 در شب باکیفیت نیستند. خروجیهای لنز اصلی کشیده و نویزدار بوده و رنگها در آنها حالت اشباعشدگی خود را از دست دادهاند. با این وجود، رنج دینامیک قابل قبول میباشد.
همانطور که انتظار میرفت، لنز اولترا واید در این شرایط خوب کار نمیکند.
به عنوان یک کمبود اساسی، در گلکسی A31 خبری از گزینه عکسبرداری در شب نیست بنابراین تنها کاری که شاید به افزایش کیفیت این تصاویر کمک کند، روشن کردن گزینه بهینهساز منظره خواهد بود.
کیفیت تصاویر پرتره
گلکسی A31 دارای یک جفت لنز 5 مگاپیکسلی در ماژول دوربین اصلی است که هر دوی آنها به خوبی کار میکنند. سنسور تشخیص عمق در این دستگاه برای گرفتن تصاویر پرتره یا Live Focus (به قول سامسونگ) بسیار کارآمد میباشد.
شناسایی و جداسازی سوژه از پسزمینه در این عکسها فوقالعاده است. الگوریتمها به ندرت کارایی خود را از دست میدهند. افکت تار ایجاد شده به صورت پیشفرض روی مقدار 5/7 قرار گرفته است. توجه کنید که قبل و یا بعد از عکسبرداری میتوان از میزان آن کاست و یا به آن اضافه کرد.
این گزینه برای شناسایی سوژههای غیرانسانی نیز به درد بخور است هرچند الگوریتمهای مربوطه ترجیح میدهند بیشتر چهره انسانها را تشخیص دهند. با این وجود، این حالت عکسبرداری به خوبی میتواند در قسمت منظرهیاب، فاصله سوژه را از پسزمینه تشخیص داده و بلافاصله وقتی در جای مناسب قرار گرفت، کلمه OK را نشان دهد.
کیفیت تصاویر کلوزآپ
یک لنز 5 مگاپیکسلی فوکوس ثابت با دریچه دیافراگم f/2.4 میتواند به خوبی در به ثبت رساندن تصاویر باکیفیت کمک حال ما باشد. البته برای استفاده از این سنسور باید کمی صبور باشید و فاصلهتان را با سوژه به خوبی تنظیم کنید چرا که میزان فوکوسی که این حسگر دارد، بسیار کم است.
خوشبختانه سامسونگ رزولوشن این تصاویر را افزایش نداده و آنها را با همان وضوح 5 مگاپیکسلی ذخیره میکند.
کیفیت تصاویر سلفی
گلکسی A31 دارای یک دوربین سلفی 20 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.2 است. این دستگاه میتواند تصاویری با رزولوشن 8 مگاپیکسلی بگیرد. سنسوری که در اینجا به کار رفته SK Hynix Hi-2021 بوده و عضوی از خط تولید Black Pearl CIS میباشد که در زمینه گرفتن عکسهای اولترا واید و سلفی تخصص دارد. این حسگر از الگوریتم بایر بهره میبرد. البته برای تغییر سایز پیکسلها از تکنولوژی کواد بایر استفاده میشود حال آنکه در سایر رقبا فناوری Q2B برای پردازش الگوریتمها به کار رفته است. به هر حال، با در نظرگیری وضوح 8 مگاپیکسلی عکسها، میتوان اینگونه نتیجهگیری که رزولوشن آنها به طور غیرطبیعی ارتقا مییابد
صرفنظر از اعداد و ارقام مربوط به پیکسل تصاویر، خروجیهای دوربین سلفی بسیار باکیفیت و حیرتانگیز هستند. این عکسها جزئیات زیادی داشته و بسیار واضح بوده و دقت رنگشان بالاست. به علاوه، رنج دینامیک نیز برای یک لنز دوربین جلو فوقالعاده است. مطمئناً شما نیز از تصویربرداری با دوربین سلفی این محصول میانرده سامسونگ در شرایطی که نور کافی وجود دارد، لذت خواهید برد.
درست مانند بسیاری دیگر از گوشیهای کمپانی کرهای، در تنظیمات دوربین سلفی گلکسی A31 هم دکمهای وجود دارد تا به وسیله آن تنظیم کنید فریم چهقدر عریض باشد. متأسفانه مشخص است که این آپشن دریچه را باریکتر میکند هرچند در دستگاههایی که سامسونگ میسازد این موضوع تقریباً یک اتفاق نرمال است. زمانی که فریم را عریضتر میکنید، تصاویر با وضوح 12 مگاپیکسلی به ثبت میرسند و در واقع به الگوریتمهای بایر آن اضافه میشود.
نبود گزینه بهینهساز منظره در دوربین سلفی گوشی مورد بحث ما کاملاً احساس میشود. با این حال، آپشن HDR خودکار وجود دارد. در منظرهیاب یک منوی مخصوص فیلترها تعبیه شده که گزینههای کاربردی نظیر فیلتر زیبایی در آن جایگیری کردهاند. افکتهایی که میتوان از این لیست انتخاب کرد اکثر اوقات تأثیر مثبتی میگذارند.
کیفیت تصاویر سلفی پرتره خیرهکننده است زیرا سوژه از پسزمینه به خوبی جدا میشود. معمولاً در گوشیهایی که یک لنز دارند، این کار بسیار سختی است اما خوشبختانه سامسونگ از پس آن برآمده است.
شرکت SK Hynix همواره نسبت به افزایش تواناییهای سنسورهای سری Hi-2021 در زمینه عکسبرداری در شرایط کم نور احساس غرور کرده و ما نیز با توجه به عملکرد این لنز باید به این عقیده احترام بگذاریم. در مجموع سنسور دوربین سلفی بزرگ بوده و از تکنولوژی کواد بایر بهره میبرد بنابراین گلکسی A31 در به ثبت رساندن جزئیات، افزایش وضوح عکسها و کاهش نویزها خوب کار میکند.
به طور کلی دوربین سلفی این موبایل تجربه خوبی از عکسبرداری نصیب شما خواهد کرد و تنها مشکلی که دارد عدم بهرهمندی از فناوری فوکوس خودکار و نقص سیستم ثابتسازی تصاویر میباشد.
ضبط ویدیو
وقتی برای فیلمبرداری از این محصول سامسونگ میخواهید استفاده کنید، به این نتیجه میرسید که امکاناتش بسیار کم هستند. اگرچه روی کاغذ نشان داده شده که توانایی ضبط ویدیو 4K در آن به وجود آمده ولی سیستم پردازشگر دیجیتالی سیگنالها نمیتوانند چنین کاری را انجام دهند. بر این اساس، گلکسی A31 نهایتاً امکان ضبط فیلمهای 1080p با نرخ 30 فریم بر ثانیه را به وجود میآورد. شما حتی نمیتوانید با اپلیکیشن پیشفرض دوربین ویدیوهای 720p با 60 فریم بر ثانیه بگیرید بنابراین برای انجام این کار میبایست متوسل به نرمافزارهای متفرقه بشوید. کیفیت ویدیوها 1440*1440 میباشد. این محدودیتها که در موردشان صحبت کردیم، در لنزهای اصلی، اولترا واید و سلفی کاملاً مشاهده میشوند.
به صورت پیشفرض، فیلمها با سیستم AVC دو کاناله 17 مگابیت بر ثانیه رمزگذاری شده و صداها نیز با کیفیت 48 کیلوهرتز AAC در فضای mp4 رمزگذاری میشوند. البته امکان بهرهمندی از سیستم HEVC هم وجود دارد تا وقتی میخواهید از پر شدن حافظه داخلی جلوگیری کنید، سراغ آن بروید.
فیلمهایی که توسط لنز اصلی دوربین عقب گرفته میشوند حالت کشیدگی داشته و رنگهای آنها اشباعشدگی کمتری دارند. رنج دینامیک و وضوح آنها نیز نسبتاً محدود میباشد.
لنز اولترا واید در زمینه دقت رنگ عملکرد تقریباً خوبی دارد و به خاطر عریضتر بودنش، لرزشهای کمتری در آن مشاهده میشود.
ضمناً، نبود سیستمهای ثابتسازی اپتیکال یا الکترونیکی تصاویر هم دیگر مشکلاتی است که در این محصول میانرده سامسونگ وجود دارد.
دوربین سلفی حتی در بخش ضبط ویدیو نیز شما متعجب را خواهد کرد. جدای از اینکه در این سنسور اثری از تکنولوژی فوکوس خودکار و ثابتسازی تصاویر به چشم نمیخورد ولی لنز 20 مگاپیکسلی SK Hynix Hi-2021 از نظر ثبت جزئیات و رنج دینامیک عملکرد فوقالعادهای دارد. کیفیت این سنسور آنقدر زیاد است که میتوانیم بگوییم برای ضبط فیلمهایی که میخواهید در وبلاگ خود بگذارید نیز به کارتان میآید.
رقبا و آلترناتیوها
بعید است سامسونگ به زودیها بتواند در بازار گوشیهای میانرده و مقرون به صرفه به توفیق خاصی دست یابد. یا بهتر است اینگونه بگوییم، تا زمانی که رقبای قدری مانند شیائومی با زیرمجموعههای پوکو (Poco) و ردمی (Redmi) و کمپانی BBK با نمایندگانی نظیر ویوو، اوپو و وانپلاس حضور دارند، سامسونگ کار سختی برای موفقیت خواهد داشت. البته ارزش یک برند همیشه یک بحث جداگانه و مفصل بوده اما این موضوع زمانی مطرح میشود که وفاداری کاربران به میان میآید. واقعیت آن است که در میان دستگاههای مقرون به صرفه و میانرده و بازاری که روزبهروز در حال گستردهتر شدن میباشد، گلکسی A31 شانس چندانی برای موفقیت ندارد.
همیشه همه محصولاتی که کمپانی کرهای تولید میکند در تمام کشورها و مناطق فروخته نمیشوند و دلیل این اتفاق نیز تعدد رقبا و شرکتهای رقیب است. با این حال، چنانچه همچنان تمایل به خرید گوشیهای سامسونگ دارید، با کمی پول بیشتر میتوانید گلکسی A51 را در نظر بگیرید. این موبایل علاوه بر اینکه میتواند ویدیوهای 4K بگیرد، از دوربین اولترا واید و سلفی بهتری هم بهره میبرد. البته با انتخاب این دستگاه ناچاراً باید با یک باتری ضعیفتر کنار بیایید چرا که استقامت آن نهایتاً به 86 ساعت میرسد. با این وجود، اگر مصر به خرید یک موبایل ارزانتر هستید، میتوانید گلکسی A31 را به عنوان گوشی خود در نظر بگیرید و از یک باتری باظرفیت هم استفاده کنید. ضمناً، مدل گلکسی M31 هم آلترناتیو قابل احترامی است با این شرط که در کشور محل سکونت شما فروخته شود.
باید یادآور شویم که در محصولات سایر برندها با قیمت مشابه، گوشیهایی که نمایشگر OLED دارند بسیار نادر هستند. یکی از این آلترناتیوها شیائومی می 10 لایت 5G (Xiaomi Mi 10 Lite 5G) است که به نظر میرسد حالا حالاها در چین ماندگار بوده و به این زودیها به سایر کشورها نمیآید.
یک رقیب قدیمیتر اما قابل احترام، Realme X است. شاید با انتخاب این موبایل مجبور شوید از لنز اولترا واید ضعیفتر و باتری کمظرفیتتر استفاده کنید اما تراشه اسنپدراگون 710 عملکرد بسیار سریعی دارد و تکنولوژی شارژ سریع 20 واتی به نام VOOC 3.0 نیز اسباب شگفتیتان را فراهم خواهد کرد. به این امکانات فوقالعاده، دوربین سلفی پاپآپ و نمایشگر 6.53 اینچی و لب به لب AMOLED را هم اضافه کنید.
دو آلترناتیو پایانی قسمت “رقبا”ی این مقاله، Realme 6 و شیائومی ردمی نوت 9 پرو (Xiaomi Redmi Note 9 Pro) هستند. این دو موبایل فعلاً در حال جابهجا کردن مرزهای محبوبیت در میان کاربران میباشند بنابراین نیازی نیست در موردشان صحبت کنیم. هر دو این دستگاهها به معنای واقعی کلمه مقرون به صرفه بودن را معنا کردهاند و توانستهاند گلکسی A31 را از نظر سرعت عملکرد شکست دهند و امکان ضبط ویدیوهای 4K را به وجود آورند. ضمناً، صفحه نمایش Realme 6 از نرخ بازسازی 90 هرتزی پشتیبانی میکند.
نظر نهایی
با توجه به اینکه تا کنون بسیاری از گوشیهای سری گلکسی A و گلکسی M سامسونگ را به صورت تخصصی بررسی کردهایم، این جرأت را داریم که بگوییم گلکسی A31 واقعاً یکی از بدترین و ضعیفترین محصولات کمپانی کرهای در این خطوط تولید است.
البته بدون نظرگیری رقبا، این موبایل بسیار مناسب به شمار میرود بنابراین اگر شما به نمایشگرهای AMOLED علاقه دارید، این تلفن همراه همانی است که میخواهید. از نظر عملکردی هم این گوشی خوب کار میکند. به علاوه، باتری و دوربین توانمند آن نیز تجربه خارقالعادهای از یک گوشی میانرده نصیب شما خواهد کرد.
لطفا شکیبا باشید ...