0

گوشی شیائومی Redmi Note 10 خوب است یا بد؟

گوشی شیائومی ردمی شیائومی نقد گوشی شیائومی Redmi Note 10 redmi note 10 شیائومی گوشی redmi note 10 معرفی گوشی redmi note 10 شیائومی
ثبت شده 3 سال پیش توسط عسل غضنفری ویرایش شده در 1400/3/15

سلام دوستان. گوشی شیائومی Redmi Note 10 رو میخوام بگیرم. به نظر شما خوبه یا بد؟

گوشی شیائومی Redmi Note 10 خوب است یا بد؟

2 جواب

0
3 سال پیش توسط: fsddff766

بررسی شیائومی ردمی نوت ۱۰ که با نمایشگر AMOLED، اسپیکرهای استریو، تراشه‌ی توانمندتر و بدنه‌ی خوش‌ساخت‌تر جایگزینی شایسته برای ردمی نوت ۸ و ردمی نوت ۹، دو مورد از پرفروش‌ترین گوشی‌های بازار ایران است.

ردمی نوت ۸ با ۱۵ میلیون بازدید و ردمی نوت ۹ با ۱۰ میلیون بازدید در جایگاه نخست و هشتم از پربازدیدترین گوشی‌های هوشمند بخش محصولات زومیت هستند؛ محصولاتی که به‌لطف ترکیب جادویی مشخصات فنی رضایت‌بخش و قیمت مقرون‌به‌صرفه، حتی بعد از گذشت چندین و چند ماه از معرفی‌‌شان در بین پرفروش‌ترین محصولات موجود در بازار ایران قرار دارند. حال در سال ۲۰۲۱ ردمی نوت ۱۰ وظیفه‌ی خطیری بردوش دارد و باید نظر کاربرانی را جلب کند که با مشکلات عدیده‌ی اقتصادی دست‌وپنجه نرم می‌کنند و به‌دنبال توانمندترین و مقرون‌به‌صرفه‌ترین گوشی بازار هستند.

 

طراحی و کیفیت ساخت ردمی نوت ۱۰ شیائومی

ردمی نوت ۱۰ تغییرات ظاهری گسترده‌ای درمقایسه‌با نسل گذشته تجربه می‌کند؛ میان‌رده‌ی اقتصادی جدید شیائومی اکنون به دستگاه پرچم‌دار می ۱۱ شباهت بسیاری دارد؛ پنل پشتی مات، برآمدگی دوربین به‌شکل مستطیلی با گوشه‌های گِرد، نمایشگر کشیده‌ترِ ۲۰:۹ و کاهش وزن چشم‌گیر از جمله‌ی مهم‌ترین تغییرات ردمی نوت 10 به‌حساب می‌آید.

عکاسی با گوشی ردمی نوت ۱۰ شیائومی

به‌لطف ابعاد ۸٫۳ × ۷۴٫۵ × ۱۶۰٫۵ میلی‌متری و وزن ۱۷۸٫۸ گرمی ردمی نوت ۱۰، این گوشی هوشمند اکنون باریک‌تر، کم‌عرض‌تر، کوتاه‌تر و کوتاه‌تر از ردمی نوت ۹ است، به‌خوبی در دست جای می‌گیرد و بدون نیاز به جابه‌جایی مداوم گوشی، به‌راحتی می‌توان تمام بخش‌های نمایشگر یا کلیدهای فیزیکی آن دسترسی داشت.

شیائومی نوت ۱۰، خوش‌دست‌تر، سبک‌تر و جذاب‌تر از گذشته

ردمی نوت ۱۰ در رنگ‌های سفید، سبز و مشکی به‌فروش می‌رسد که دو رنگ اول پوشش کاملا مات دارند. مدل سفید ظاهری صدفی دارد، لکه یا آثار انگشت را به خود نمی‌گیرد و به‌لطف پوشش خاصش، حس لذت‌بخشی را به کاربر انتقال می‌دهد. ردمی نوت 10 به‌موجب دریافت گواهی IP53، روی کاغذ در برابر پاشش آب یا گردوغبار هم مقاوم خواهد بود.

دوربین پشت گوشی ردمی نوت ۱۰ شیائومی

برآمدگی مستطیلی دوربین با گوشه‌های گِردَش بیش‌از هرچیز دیگری در نمای پشتی ردمی نوت ۱۰ خودنمایی می‌کند؛ چرا که برخلاف محصولات دیگر، به‌جای آنکه روی پنل پشتی قرار بگیرد، با ایجاد بریدگی در پنل، در دل آن کار گذاشته شده است، از همین رو شکافی بین برآمدگی دوربین و پنل پشتی وجود دارد که با کمی استفاده از گوشی، به محلی برای جمع‌شدن گردوغبار تبدیل می‌شود.

ظاهر شبیه به می ۱۱ و گواهی IP53

در نمای جلویی ردمی نوت ۱۰، نمایشگر ۶٫۴۳ اینچی با ۰٫۱ اینچ قطر کمتر درمقایسه‌با نسل گذشته به‌چشم می‌خورد که گوشه‌های گِردی دارد. حاشیه‌‌های کناری و بالایی نمایشگر ردمی نوت ۱۰ نسبتا باریک هستند؛ اما متأسفانه ضخامت حاشیه‌ی پایینی به حدود ۵ میلی‌متر می‌رسد. از نمایشگر AMOLED ردمی نوت ۱۰ پوششی از جنس گوریلا گلس ۳ محافظت می‌کند که درمقایسه‌با گوریلا گلس ۵ به‌کاررفته در نسل قبل، به‌نوعی پسرفت محسوب می‌شود.

گوشی ردمی نوت ۱۰ شیائومی در دست

فریم ردمی نوت ۱۰ با پوشش کروم‌مانندش حس‌وحالی شبیه به فریم فولادی دستگاه‌های گران‌قیمت انتقال می‌دهد؛ اما در واقع، جنسی کاملا پلاستیکی دارد. لبه‌‌های کناری مانند محصولات دیگر محدب هستند؛ اما لبه‌های بالا و پایین، پوششی مات، سطح کاملا تخت و ضخامت بیشتری دارند.

تنزل از گوریلا گلس ۵ به گوریلا گلس ۳؛ بدنه کماکان پلاستیکی

فریم پلاستیکی ردمی نوت 10 در لبه‌ی راست از کلیدهای کنترل صدا و پاور میزبانی میزبانی می‌‌کند، دسترسی به این کلیدها به‌سادگی و بدون جابه‌جایی زیاد دست صورت می‌گیرد و بازخورد آن‌ها نیز رضایت‌بخش ارزیابی می‌شود. کلید پاور به‌‌صورت هم‌زمان نقش حسگر اثرانگشت را نیز برعهده دارد. فرایند رجیستر اثرانگشت طی کمتر از یک دقیقه انجام می‌شود؛ اما بعدها، گوشی خیلی سریع کاربر را شناسایی کرده و قفل صفحه را بازمی‌کند.

 

دریچه اسپیکر، پورت شارژ USB-C و جک هدفون گوشی ردمی نوت ۱۰ شیائومی

کلید کنترل صدا و پاور گوشی ردمی نوت ۱۰ شیائومی

در لبه‌ی سمت چپ فریم تنها درگاه سیمکارت و کارت حافظه به‌چشم می‌خورد و خبر خوب اینکه شکاف سیمکارت دوم و کارت حافظه مستقل از هم هستند و می‌توان به‌صورت هم‌زمان از آن‌ها استفاده کرد. در لبه‌ی بالایی ردمی نوت ۱۰ دریچه‌ی کانال دوم اسپیکر، ماژول IR Blaster و روزنه‌ی میکروفون به‌چشم می‌خورند؛ درحالی‌که دریچه‌ی کانال اول اسپیکر، درگاه USB 2.0 Type-C، روزنه‌ی میکروفون مکالمه و جک ۳٫۵ میلی‌متری هدفون در لبه‌ی پایین قرار دارند.

صفحه‌نمایش و اسپیکر شیائومی نوت ۱۰

یکی از پیشرفت‌های اصلی گوشی شیائومی نوت ۱۰ درمقایسه‌‌با نسل گذشته، به بخش نمایشگر آن بازمی‌گردد؛ میان‌رده‌ی اقتصادی محبوب چینی‌ها در نسل جدید از نمایشگر ۶٫۴۳ اینچی AMOLED با وضوح ۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل بهره می‌برد؛ البته نرخ نوسازی نمایشگر تغییری نکرده و کماکان ۶۰ هرتز است. شیائومی نمایشگر ۸ بیتی ردمی نوت ۱۰ فضای رنگی DCI-P3 را پوشش می‌دهد و روشنایی آن به ۱۱۰۰ نیت می‌رسد.

مانند عموم گوشی‌های شیائومی، ردمی نوت ۱۰ نیز سه پروفایل رنگی Auto و Saturated و Standard را دراختیار کاربر می‌گذارد و تنظیمات پیش‌فرض نیز روی حالت Auto قرار دارد. براساس بررسی‌های زومیت، دو پروفایل Auto و Saturated فضای رنگی گسترده‌ی DCI P3 را به‌صورت کامل پوشش می‌دهند؛ اما مطابق انتظار، پروفایل Standard، پوشش کاملی از فضای رنگی مرسوم sRGB‌ دارد.

نمایشگر AMOLED جذابیت بصری ردمی نوت ۱۰ را دوچندان می‌کند

دقیق‌ترین رنگ‌ها را پروفایل Standard با اندکی تمایل به گرمی به‌تصویر می‌کشد؛ درحالی‌که هر دو پروفایل Auto و Saturated نسبتا سرد هستند و خطای بیشتری دارند. پروفایل Saturated در نمایش رنگ‌های طیف سبز و آبی از فضای DCI-P3 نیز فراتر می‌رود و بیشترین خطا را دارد. همان‌طور که از نام پروفایل‌ها نیز برمی‌آید، ردمی نوت ۱۰ با پروفایل Auto رنگ‌های زنده و با پروفایل Saturated رنگ‌های بسیار اشباعی را به‌نمایش می‌گذارد.

 

براساس بررسی‌های زومیت، در تنظیمات پیش‌فرض نمایشگر (پروفایل رنگی Auto یا Staurated) و در شرایطی‌که تنها ۵۰ درصد از نمایشگر روشن است، حداکثر روشنایی دستی و خودکار ردمی نوت ۱۰ به‌ترتیب به اعداد بسیار خوبِ ۶۴۶٫۵ و ۱۱۰۵ نیت (میانگین نیمه‌ی بالا و پایین نمایشگر) می‌رسد؛ اما چنانچه کل سطح نمایشگر روشن باشد، اعداد یادشده به‌ترتیب به ۵۶۱ و ۹۱۷ نیت کاهش می‌یابد. متأسفانه با تغییر پروفایلی رنگی به Standard، حداکثر روشنایی نمایشگر در حالت خودکار حدود ۴۰ درصد کاهش می‌یابد. به‌لطف حداقل روشنایی ۲٫۵۵ نیتی نمایشگر، ردمی نوت ۱۰ در محیط‌های تاریک، باعث آزار چشمانتان نخواهد شد.

شیائومی درباره‌ی سازگاری ردمی نوت ۱۰ با محتوای HDR اطلاعاتی ارائه نمی‌دهد؛ اما براساس بررسی‌های زومیت، نمایشگر دستگاه با استانداردهای HDR10 و HLG سازگاری دارد و به پخش محتوای HDR در یوتیوب واکنش نشان می‌دهد؛ بدین‌مفهوم که با پخش چنین محتوایی، در صورت لزوم، روشنایی نمایشگر برای نمایش جزئیات بیشتر و تجربه‌ی بصری بهتر، تغییر می‌کند.

نمایشگر ۱۱۰۰ نیتی، کنتراست عالی و اسپیکرهای استریو

ردمی نوت ۱۰ یکی از معدود گوشی‌های هوشمند بازه‌ی قیمتی ۵ تا ۶ میلیون تومان با اسپیکرهای استریو به‌حساب می‌آید؛ اسپیکرهای این گوشی در دو لبه‌ی پایین و بالای فریم (جدا از اسپیکر مکالمه) قرار گرفته‌اند. صدای خروجی دو کانال بلندی یکسانی دارد؛ در مجموع بلندی صدای ردمی نوت ۱۰ فراتر از رقبای هم‌قیمت قرار می‌گیرد؛ اما مطابق انتظار در سطح دستگاه‌های پرچم‌دار بازار نیست. با نگه‌داشتن بلندی صدا در حد متوسط، صدایی شفاف به گوشتان خواهد رسید؛ درحالی‌که با افزایش حجم صدا، فرکانس‌های میانی و بالا به‌هم می‌ریزند.

نرم‌افزار و رابط کاربری ردمی نوت ۱۰ شیائومی

ردمی نوت ۱۰ به‌صورت پیش‌فرض با اندروید ۱۱ و رابط کاربری MIUI 12 به‌فروش می‌رسد؛ البته این گوشی میان‌رده در فهرست دستگاه‌های واجد شرایط برای دریافت رابط کاربری MIUI 12.5 نیز قرار دارد و احتمالا در آینده‌ی نزدیک آن را دریافت خواهد کرد.

رابط کاربری MIUI 12 روی گوشی ردمی نوت ۱۰ شیائومی

پیش‌تر در مقاله‌ی جامعی به بررسی رابط کاربری MIUI 12 و بیان ویژگی‌های آن پرداخته‌ایم؛ بنابراین از تکرار گفته‌های قبلی خودداری می‌کنیم. ردمی نوت ۱۰ به‌صورت پیش‌فرض بازی PUBG Mobile و اپ‌های آمازون، فیسبوک، لینکدین و نتفلیکس را در بطن خود دارد؛ اما شما می‌توانید تمام آن‌ها را به‌سادگی حذف کنید. از سوی دیگر به‌جای اپلیکیشن Phone و Messages پیش‌فرض شیائومی، ردمی نوت ۱۰ از نمونه‌های ساخت گوگل استفاده می‌کند.

عملکرد و باتری ردمی نوت ۱۰ شیائومی

قدرت پردازشی ردمی نوت ۱۰ را تراشه‌ی ۱۱ نانومتری اسنپدراگون ۶۷۸ تأمین می‌کند؛ تراشه‌‌ای که در واپسین روزهای دسامبر ۲۰۲۰ رونمایی شد. اسنپدراگون ۶۷۸ با وجود قدمت ۵ ماهه‌‌اش، به اسنپدراگون ۶۷۵، تراشه‌ی دو ساله‌ی کوالکام، شباهت‌های بسیاری دارد، با این تفاوت که فرکانس بیشینه‌ی هسته‌های پرقدرت، ۲۰۰ مگاهرتز بیشتر است.

 

۲ هسته‌ی ۲٫۲ گیگاهرتزی Kryo 460 Gold و ۶ هسته‌ی ۱٫۷ گیگاهرتزی Kryo 460 Silver به‌عنوان پردازنده‌ی مرکزی اسنپدراگون ۶۷۸ انجام‌وظیفه می‌کنند. این هسته‌ها به‌ترتیب نسخه‌های سفارشی‌شده‌ای از هسته‌های Cortex-A76 و Cortex-A55 به‌شمار می‌آیند. هسته‌های Gold و Silver به‌ترتیب از ۲۵۶ و ۶۴ کیلوبایت کش L2 بهره می‌برند؛ درحالی‌که یک مگابایت کش سیستمی نیز برای تراشه در نظر گرفته شده است.

اجرای بازی با گوشی ردمی نوت ۱۰ شیائومی

ماژول گرافیکی Adreno 612 به‌عنوان پردازنده‌ی گرافیکی اسنپدراگون ۶۷۸ عمل می‌کند و فرکانس بیشینه‌ی آن به ۸۴۵ مگاهرتز می‌رسد. پردازنده‌‌ی سیگنال دیجیتال Hexagon 685 به‌کاررفته در تراشه‌ی اسنپدراگون 678 نیز به‌همراه CPU و GPU در مجموع تونایی انجام ۳ تریلیون عملیات‌برثانیه را در پردازش‌های هوش مصنوعی دارد.

 

اسنپدراگون ۶۷۸ با رم LPDDR4X دو کاناله‌ی ۱۸۶۶ مگاهرتزی سازگاری دارد و به‌کمک مودم Snapdragon X12 LTE از اتصال LTE با سرعت دانلود و آپلود بیشینه‌ی ۶۰۰ و ۱۵۰ مگابیت‌برثانیه پشتیبانی می‌کند. تراشه‌ی میان‌رده‌ی کوالکام قابلیت پشتیبانی از شبکه‌های وای‌فای ۵٫۰ و بلوتوث ۵٫۰ را نیز دراختیار کاربر قرار می‌دهد.

بهبود ۶۰ درصدی CPU، عملکرد نه‌چندان خوب GPU و شارژدهی عالی

به‌لطف پردازنده‌ی سیگنال تصویر Spectra 250L، تراشه‌ی به‌کاررفته در ردمی نوت ۱۰ قابلیت فیلم‌برداری قابلیت فیلم‌برداری 4K با نرخ بالغ‌بر ۳۰ فریم‌برثانیه را نیز دارد؛ هرچند که میان‌رده‌ی شیائومی از این قابلیت صرفا روی دوربین اصلی خود استفاده می‌کند! پخش ویدئوهای 4K با کُدک‌های H.265، H.264، VP8 و VP9 از جمله‌ی قابلیت‌های دیگر تراشه‌ی اسنپدراگون ۶۷۸ به‌حساب می‌آید.

 

ردمی نوت ۱۰ در سه نسخه‌ی ۴ | ۶۴، ۴ | ۱۲۸ و ۶ | ۱۲۸ گیگابایتی به‌فروش می‌رسد که هر سه نسخه از حافظه‌ی UFS 2.2 و رم LPDDR4X بهره می‌برند. به‌لطف درگاه مستقل microSD نیز می‌توان حافظه‌ی ذخیره‌سازی دستگاه را ارتقا داد. ما بالاترین نسخه‌ی ردمی نوت ۱۰ را با ۶ گیگابایت رم و ۱۲۸ گیگابایت حافظه برای بررسی دراختیار داشتیم. حافظه‌ی ردمی نوت ۱۰ به‌ترتیب بالغ‌بر ۱۰ درصد در زمینه‌ی نوشتن و ۷۰ درصد در زمینه‌ی خواندن ترتیبی داده‌ها سریع‌تر از نسل گذشته عمل می‌کند؛ پیشرفتی که در نهایت به اجرا و نصب سریع‌تر اپ‌ها می‌انجامد.

پاره‌ای از رقبا از تراشه‌ی سریع‌تر و سازگار با اتصال 5G بهره می‌برند

تراشه‌ی اسنپدراگون 678 از هسته‌های پردازشی یکسانی با تراشه‌های اسنپدراگون 720G و 730 دارد؛ بنابراین مایه‌ی تعجب نیست که ردمی نوت ۱۰ در پردازش‌های CPU-محور با دستگاه‌هایی همچون گلکسی A52 و ردمی نوت ۹ پرو برابری کند و برتری ۶۰ درصدی درمقایسه‌با نسل گذشته‌اش داشته باشد. میان‌رده‌ی اقتصادی شیائومی در پردازش‌های گرافیکی حدود ۵ درصد بهتر از قبل عمل می‌کند؛ اما براساس بنچمارک PCMark ظاهرا ردمی نوت ۱۰ در کاربری‌های روزمره حدود ۱۰ درصد ضعیف‌تر است.

 

باوجوداینکه نمایشگری با نرخ نوسازی بالا برای علاقه‌مندان به دنیای بازی در اولویت است، در بازه‌ی قیمتی ردمی نوت ۱۰، نمایشگرِ سریع کاربردی در اجرای بازی‌ها ندارد؛ چراکه تراشه به‌اندازه‌ی اجرای بازی‌ها با نرخ فریم یکسان با نمایشگرهای ۹۰ یا ۱۲۰ هرتزی توانمند نیست. ما در بررسی‌های زومیت، نرخ فریم سه بازی مطرح و محبوبِ PUBG Mobile، Call of Duty Mobile و Asphalt 9 را حین اجرای بازی در بالاترین تنظیمات گرافیکی سنجیدیم؛ در این میان نرخ فریم CoD برای میان‌رده‌ای چون ردمی نوت ۱۰ بسیار مطلوب به‌نظر می‌رسد، اما نرخ فریم در بازی‌های PUBG Mobile و Asphalt 9 از ۳۱ فریم‌برثانیه تجاوز نمی‌کند. یکی از مواردی که در اجرای CoD متوجه آن شدیم، نوسان بیش‌ازحد نرخ فریم در ردمی نوت ۱۰ بود که از تجربه‌ی متناقض کاربر در لحظات مختلف بازی خبر می‌دهد.

 

شیائومی با کاهش ۲۰ میلی‌آمپرساعتی ظرفیت باتری درمقایسه‌با نسل گذشته، ردمی نوت ۱۰ را با باتری ۵۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی به‌فروش می‌رساند؛ درعوض شارژر ۱۸ واتی ردمی نوت ۹ را در نسل جدید به ۳۳ وات ارتقا داده‌اند. چینی‌ها اطلاعاتی درباره‌ی شارژردهی ردمی نوت 10 نمی‌دهند؛ اما می‌گویند شارژر سریع جدید دستگاه می‌تواند ظرف ۲۵ دقیقه، ۵۰ درصد از باتری را شارژ کند.

 

زومیت برای ارزیابی عملکرد باتری، روشنایی نمایشگر را روی ۲۰۰ نیت تنظیم کرده و کلیه‌ی اتصالات بی‌سیم را به‌همراه صدای اسپیکر قطع می‌کند. در این شرایط، ردمی نوت ۱۰ توانست ۲۵ ساعت و ۱۹ دقیقه‌ی ویدئوی معیار زومیت با وضوح HD را به‌صورت مداوم پخش کند که بیش‌از ۵۰ درصد بهتر از نسل گذشته است. از سوی دیگر PCMark نشان می‌دهد که گوشی جدید شیائومی می‌تواند در کاربری‌های روزمره تا ۱۵ ساعت و ۱۹ دقیقه همراه کاربر باشد که برای کاربران عادی با حدود ۶ ساعت استفاده‌‌ی روزانه از گوشی به‌معنی بیش‌از ۲ روز شارژدهی خواهد بود.

دوربین شیائومی نوت ۱۰

مجموعه‌ی دوربین‌های گوشی شیائومی نوت ۱۰ تفاوت سخت‌افزاری بسیار اندکی با نسل گذشته دارند؛ میان‌رده‌ی اقتصادی جدیدی شیائومی همانند قبل از ترکیب دوربین واید ۴۸ مگاپیکسلی، دوربین اولتراواید ۸ مگاپیکسلی، دوربین ماکرو ۲ مگاپیکسلی و عمق‌سنج ۲ مگاپیکسلی در پنل پشتی و دوربین سلفی ۱۳ مگاپیکسلی در نمای جلویی خود بهره می‌گیرد.

 

رابط کاربری دوربین ردمی نوت ۱۰ هیچ تفاوتی با میان‌رده‌های دیگر شیائومی ندارد. جابه‌جایی بین حالت‌های دوربین با طریق سوایپ به طرفین روی نوار پایین رابط کاربری (در حالت عمودی) صورت می‌گیرد؛ غیر از حالت ماکرو که داخل منوی همبرگری در نوار بالایی رابط کاربری قرار دارد. داخل منظره‌یاب نیز میان‌برهایی برای جابه‌جایی بین دوربین اولتراواید، واید و بزرگ‌نمایی دیجیتال ۲ برابری به‌چشم می‌خورد.

نرم افزار دوربین گوشی ردمی نوت ۱۰ شیائومی

روی نوار بالایی رابط کاربری دوربین آیکون‌های فلش، HDR، هوش مصنوعی، فیلترها و Google Lens قرار گرفته‌اند؛ درحالی‌که از طریق منوی همبرگری می‌توان به مواردی همچون نسبت‌های تصویر، تایمر، Gridlines‌ و تنظیمات دوربین دسترسی داشت. ردمی نوت 10 امکان عکاسی ۴۸ مگاپیکسلی بدون دسترسی به AI و HDR را دراختیار کاربر می‌گذارد و حالت Night آن نیز صرفا با دوربین اصلی در دسترس قرار دارد.

 

بررسی‌های زومیت نشان می‌دهد که دوربین واید ردمی نوت ۱۰ از حسگر ۱/۲.۰ اینچی IMX582 سونی با پیکسل‌های ۰٫۸ میکرومتری، فوکوس خودکار تشخیص فاز و لنز واید ۲۶ میلی‌متری با f/1.79 و بدون لرزش‌گیر اپتیکال استفاده می‌کند. این دوربین از فیلتر رنگی Quad Bayer بهره می‌گیرد؛ بنابراین عکس‌های آن به‌صورت پیش‌فرض ۱۲ مگاپیکسلی هستند.

 

امکان ثبت عکس‌های دوربین اصلی ردمی نوت 10 با وضوح ۴۸ مگاپیکسلی نیز وجود دارد که نتیجه‌ی آن عکس‌هایی سافت‌تر و گرم‌تر با حجم ۱۵ مگابایت است. این عکس‌ها در پاره‌ای از بخش‌ها جزئیات بیشتری از عکس‌های ۱۲ مگاپیکسلی دارند؛ اما به‌اندازه‌ی آن‌ها چشم‌نواز نیستند.

گالری عکس‌های دوربین واید در نور مناسب

  • عکس نمونه دوربین اصلی ردمی نوت ۱۰ در نور مناسب - ساختمانی در خیابان جردن در حال احداث
  • عکس نمونه دوربین اصلی ردمی نوت ۱۰ در نور مناسب - گل مینیاتوری به رنگ قرمز
  • عکس نمونه دوربین اصلی ردمی نوت ۱۰ در نور مناسب - بن بست آناهیتا در خیابان جردن از نمای دفتر زومیت
  • عکس نمونه دوربین اصلی ردمی نوت ۱۰ در نور مناسب - زمین بازی کودک در پارک صبا خیابان جردن
  • عکس نمونه دوربین اصلی ردمی نوت ۱۰ در نور مناسب - ساختمان های خیابان جردن از نمای دفتر زومیت
  • عکس نمونه دوربین اصلی ردمی نوت ۱۰ در نور مناسب - عکسی از نمای درختان پارک صبا خیابان جردن
  • عکس نمونه دوربین اصلی ردمی نوت ۱۰ در نور مناسب - گیاهی از نمای نزدیک
  • عکس نمونه دوربین اصلی ردمی نوت ۱۰ در نور مناسب - نمایی از پارک صبا خیابان جردن

گالری عکس‌های دوربین واید در نور کم

  • عکس نمونه دوربین اصلی ردمی نوت ۱۰ در نور کم - مرکز خرید سون سنتر در هفت حوض
  • عکس نمونه دوربین اصلی ردمی نوت ۱۰ در نور کم - مجسمه ای در پارک میدان هفت حوض
  • عکس نمونه دوربین اصلی ردمی نوت ۱۰ در نور کم - فواره ای در پارک میدان هفت حوض
  • عکس نمونه دوربین اصلی ردمی نوت ۱۰ در نور کم - برگ های درخت زیر نور چراغ در میدان هفت حوض

دوربین واید ردمی نوت ۱۰ در نور مناسب رنگ‌ها را نزدیک به واقعیت، سطح راضی‌کننده‌ای از جزئیات و گستره‌ی دینامیکی را متوسط ثبت می‌کند، سطح نویز نیز در عکس‌ها کنترل می‌شود؛ اما آثاری از شارپ‌کردن بیش‌از حد به‌ویژه در شاخ‌وبرگ درختان به‌چشم می‌آید. در نور کم، عکس‌ها نسبتا تاریک و با جزئیات از‌دست‌رفته در مجاورت منابع نور مصنوعی تولید می‌شوند، حالت Night‌ تا حدودی جزئیات را در نواحی روشن تصویر بازمی‌گرداند؛ اما باعث سافت‌شدن آن می‌شود.

 

ابعاد نسبتا بزرگ حسگر و وضوح ۴۸ مگاپیکسلی‌اش به ردمی نوت ۱۰ اجازه می‌دهد تا بزرگ‌نمایی دیجیتال ۲ یا ۳ برابری را با کیفیت مناسبی انجام دهد؛ اما در بزرگ‌نمایی‌های ۴ برابری یا بیشتر [تا سقف ۱۰ برابر]، عکس‌های ثبت‌شده آب‌رنگی، سافت و فاقد جزئیات رضایت‌بخش هستند.

 

گالری عکس‌های 2X دوربین واید در نور مناسب

  • عکس نمونه ۲ برابری دوربین اصلی ردمی نوت ۱۰ در نور مناسب - گل صورتی از نمای نزدیک
  • عکس نمونه ۲ برابری دوربین اصلی ردمی نوت ۱۰ در نور مناسب - گیاهی از نمای نزدیک
  • عکس نمونه ۲ برابری دوربین اصلی ردمی نوت ۱۰ در نور مناسب - ساعت پارک صبا خیابان جردن
  • عکس نمونه ۲ برابری دوربین اصلی ردمی نوت ۱۰ در نور مناسب - نمای نزدیک از ساختمان در حال احداث در خیابان جردن

گالری عکس‌های 2X‌ دوربین واید در نور کم

  • عکس نمونه ۲ برابری دوربین اصلی ردمی نوت ۱۰ در نور کم - گل های قرمز مینیاتوری از نمای نزدیک
  • عکس نمونه ۲ برابری دوربین اصلی ردمی نوت ۱۰ در نور کم - نمای کاشی کاری مسجد
  • عکس نمونه ۲ برابری دوربین اصلی ردمی نوت ۱۰ در نور کم - مرکز خرید سون سنتر در میدان هفت حوض
  • عکس نمونه ۲ برابری دوربین اصلی ردمی نوت ۱۰ در نور کم - خیابان جانبازان غربی از روی پل هوایی

ردمی نوت ۱۰ برای ثبت عکس‌های اولتراواید از حسگر ۸ مگاپیکسلی بسیار کوچک ۱/۴.۰ اینچی با پیکسل‌های ۱٫۱۲ میکرومتری و لنز عریض ۱۱۸ درجه‌ای با دیافراگم f/2.2 استفاده می‌کند و مطابق‌انتظار از لرزش‌گیر اپتیکال یا فوکوس خودکار نیز خبری نیست.

گالری عکس‌های دوربین اولتراواید در نور مناسب

  • عکس نمونه دوربین اولتراواید ردمی نوت ۱۰ در نور مناسب - موتور سیکلت به رنگ قرمز
  • عکس نمونه دوربین اولتراواید ردمی نوت ۱۰ در نور مناسب - گل و گیاه روی دیوار یک خانه
  • عکس نمونه دوربین اولتراواید ردمی نوت ۱۰ در نور مناسب - نمایی از درختان پارک صبا خیابان جردن
  • عکس نمونه دوربین اولتراواید ردمی نوت ۱۰ در نور مناسب - نمای فوق عریض از ساختمان در حال احداث خیابان جردن

گالری عکس‌های دوربین اولتراواید در نور کم

  • عکس نمونه دوربین اولتراواید ردمی نوت ۱۰ در نور کم - مرکز خرید سون سنتر در میدان هفت حوض
  • عکس نمونه دوربین اولتراواید ردمی نوت ۱۰ در نور کم - صفحه شطرنج در پارک میدان هفت حوض
  • عکس نمونه دوربین اولتراواید ردمی نوت ۱۰ در نور کم - نمای فوق عریض از مسجد میدان هفت حوض
  • عکس نمونه دوربین اولتراواید ردمی نوت ۱۰ در نور کم - نمای فوق عریض از مرکز خرید سون سنتر میدان هفت حوض

دوربین اولتراواید رنگ‌ها را مشابه دوربین واید ثبت می‌کند؛ اما در زمینه‌ی گستره‌ی دینامیکی ضعیف‌تر از آن ظاهر می‌شود، از سوی دیگر مانند اغلب دستگاه‌های میان‌رده‌ی دیگر، هرچه به‌سمت حاشیه‌های تصویر حرکت می‌کنیم، از سطح جزئیات کاسته می‌شود. دوربین اولتراواید از حالت Night بهره نمی‌برد و در حالت عادی نیز با تاریک‌تر شدن محیط، افت فاحشی را در کیفیت تصاویر تجربه می‌کند؛ مگر آنکه از سوژه‌های نزدیک با انبوهی از نور مصنوعی در محیط عکاسی کنید!

تجربه‌ی عکاسی مشابه گذاشته؛ قابلیت فیلم‌برداری 4K

ردمی نوت 10 برای عکاسی ماکرو به دوربین ماکروی ۲ مگاپیکسلی با لنز f/2.4 اتکا دارد؛ اما متأسفانه برخلاف نسل گذشته، این دوربین دیگر قابلیت فوکوس خودکار ندارد، بنابراین برای قرار دادن سوژه در محدوده‌ی فوکوس دوربین دچار چالش خواهید شد. عکس‌های ماکرو در صورت وجود نور کافی در محیط، نسبتا قابل‌قبول هستند.

گالری عکس‌های ماکرو

  • عکس نمونه ماکرو ردمی نوت ۱۰ - گل صورتی از نمای نزدیک
  • عکس نمونه ماکرو ردمی نوت ۱۰ - شیر فلکه آب از نمای نزدیک
  • عکس نمونه ماکرو ردمی نوت ۱۰ - گلبرگ یک گل مینیاتوری
  • عکس نمونه ماکرو ردمی نوت ۱۰ - گل مینیاتوری قرمز از نمای نزدیک

میان‌رده‌ی اقتصادی با دوربین واید امکان عکاسی پرتره با افکت بوکه را نیز دارد و برای تفکیک هرچه بهتر سوژه از پس‌زمینه از ماژول عمق‌سنج ۲ مگاپیکسلی با لنز f/2.4 کمک می‌گیرد. عکس‌های پرتره جزئیات خوبی به‌تصویر می‌کشند و جداسازی سوژه از پس‌زمینه نیز در آن‌ها با دقت رضایت‌بخش صورت می‌گیرد و نوع پیاده‌سازی افکت بوکه نیز به حالت طبیعی نزدیک است.

گالری عکس‌های پرتره و سلفی

  • عکس نمونه سلفی ردمی نوت ۱۰ - کیوان هندی از زومیت
  • عکس نمونه سلفی ردمی نوت ۱۰ - مهرداد عیسی لو از زومیت
  • عکس نمونه پرتره ردمی نوت ۱۰ - میثم خلیل زاده از زومجی
  • عکس پرتره ردمی نوت ۱۰ - عارف حسین پور از زومیت

عکس‌های سلفی گوشی شیائومی نوت ۱۰ به‌کمک حسگر ۱۳ مگاپیکسلی ۱/۳.۱ اینچی با پیکسل‌های ۱٫۱۲ میکرومتری ثبت می‌شوند، این حسگر در پسِ لنز واید ۲۹ میلی‌متری با دیافراگم تنگ‌ترِ f/2.5 قرار دارد. عکس‌های سلفی رنگ‌های جذاب و گستره‌ی دینامیکی مناسبی دارند؛ اما سافت‌تر از عکس‌های سلفی محصولات رقیب هستند، از سوی دیگر از حالت Night روی دوربین سلفی خبری نیست و در تاریکی از سطح جزئیات و روشنایی تصویر کاسته می‌شود. عملکرد دوربین سلفی در تفکیک سوژه از پس‌زمینه‌ی عکس‌های پرتره نیز متوسط به‌نظر می‌رسد.

دوربین رضایت‌بخش در روز و نسبتا ناامیدکننده در شب

پیش‌تر در بخش عملکرد اشاره شد که تراشه‌ی اسنپدراگون ۶۷۸ از فیلم‌برداری 4K با نرخ ۳۰ فریم‌برثانیه یا 1080p با نرخ ۶۰ فریم‌برثانیه پشتیبانی می‌کند. ردمی نوت ۱۰ از این قابلیت صرفا روی دوربین واید بهره می‌برد و دوربین اولترواید تنها می‌تواند ویدئوهای 1080p با نرخ ۳۰ فریم‌برثانیه ضبط کند.

ویدئوهای 4K دوربین واید با بیت‌ریت حدود ۴۰ مگابیت‌برثانیه از نظر رنگ، جزئیات و گستره‌ی دینامیکی رضایت‌بخش هستند؛ اما از آنجا که لرزش‌گیر اپتیکال صرفا در حالت فیلم‌برداری 1080p دردسترس قرار دارد، لرزش در تصویر هنگام فیلم‌برداری روی دست بسیار محسوس است. ویدئوهای دوربین اولتراواید با بیت‌ریت حدود ۲۰ مگابیت‌برثانیه، چه از لحاظ سطح نویز، چه گستره‌ی دینامیکی در سطح پایین‌تری از نمونه‌های ثبت‌شده با دوربین واید قرار می‌گیرند.

جمع‌بندی

ردمی نوت ۱۰ تقریبا در تمامی زمینه‌ها پیشرفت چشم‌گیری درمقایسه‌با ردمی نوت ۸ و ردمی نوت ۹ تجربه می‌کند. شاید چشم‌گیرترین تغییر در زمینه‌ی طراحی و نمایشگر باشد؛ میان‌رده‌ی اقتصادی چینی‌ها اکنون طراحی چشم‌نوازتری دارد، به‌راحتی در دست جای می‌گیرد، آثار انگشت و چربی را جذب نمی‌کند و از همه مهم‌تر به‌لطف بهره‌گیری از نمایشگر OLED بهبود خیره‌کننده‌ای را در زمینه‌ی سطح روشنایی و کنتراست تجربه می‌کند. اسپیکرهای استریوی ردمی نوت ۱۰ نیز صدای رساتر و غنی‌تری تولید می‌کنند.

گوشی ردمی نوت ۱۰ شیائومی در دست

گوشی جدید شیائومی با اندروید ۱۱ به‌فروش می‌رسد و در فهرست دریافت‌کنندگان MIUI 12.5 نیز قرار دارد. ماژول‌های دوربین ردمی نوت ۱۰ تفاوت فاحشی با گذشته ندارند؛ اما به‌لطف تراشه‌ی جدید، بالاخره می‌توان با ماژول اصلی فیلم‌های 4K گرفت. اسنپدراگون ۶۷۸ به‌اندازه‌ی نمونه‌ی به‌کاررفته در پاره‌ای از رقبا قدرتمند نیست؛ اما پیشرفت چشمگیری را برای گوشی شیائومی به‌ارمغان می‌آورد. در حال حاضر اصلی‌ترین نقد ما به برچسب قیمتی ردمی نوت ۱۰ بازمی‌گردد؛ قیمت نسخه‌‌‌ی ۶ گیگابایتی این گوشی هم‌اکنون با دستگاه‌هایی با مودم 5G یا تراشه‌ی قوی‌تر برابری می‌کند.

شما کاربران عزیز زومیت می‌توانید گوشی هوشمند ردمی نوت ۱۰ را از فروشگاه سایمان دیجیتال خریداری کنید.

 

https://www.zoomit.ir/mobile-review/370223-xiaomi-redmi-note-10-review/

0
3 سال پیش توسط: عسل غضنفری

سری گوشی‌های شیائومی ردمی نوت از زمان عرضه به بازار طی چند سال اخیر توانستند در بین کاربران طرفداران بسیار زیادی پیدا کنند. دلیل عمده‌ی این موضوع، تولید گوشی‌هایی قدرتمند با امکانات فراوان و البته قیمت بسیار مناسب بود که خوشبختانه تا همین لحظه هم شاهد حفظ شدن این سیاست از سوی ردمی بودیم. جدیدترین گوشی‌های ردمی اما سری ردمی نوت ۱۰ هستند که در چهار مدل راهی بازار شده‌اند. در این مطلب، به بررسی گوشی شیائومی ردمی نوت ۱۰ می‌پردازیم که مدل استاندارد این سری بوده و از اینترنت ۴G پشتیبانی می‌کند. لازم به ذکر است این گوشی در یک مدل ۵G هم عرضه شده اما مدلی که به بررسی آن می‌پردازیم ۴G است.

 

اگر از کاربران گوشی‌های ردمی باشید، احتمالا می‌دانید سال گذشته و با عرضه‌ی سری ۹ این گوشی‌ها، کاربران کاملا سردرگم شدند. حقیقت این بود که مدل‌های گوناگونی از این سری راهی بازار شده بودند اما دقیقا مشخص نبود چه تفاوتی بین آن‌ها وجود دارد و اصلا چه نیازی بود این همه گوشی با تفاوت‌های کاملا جزئی راهی بازار شوند. با این حال جز ردمی کسی پاسخ این پرسش را نمی‌دانست اما امیدوار بودیم این اتفاق در سری ۱۰ رخ ندهد که رخ داد.

 

در میان تمام این محصولات، تصمیم گرفتیم به بررسی مدل استاندارد یعنی ردمی نوت ۱۰ بپردازیم که شاید از اینترنت ۵G پشتیبانی نکند اما به قابلیت‌های بسیار خوب دیگر مجهز شده که آن را به یکی از بهترین گوشی‌های اقتصادی در سال جاری تبدیل کرده‌اند. از طرفی مدل ۵G به خاطر پشتیبانی از این شبکه‌ی پرسرعت از یک سری قابلیت‌های خوب محروم مانده، در نتیجه به نظر می‌رسد با در نظر گرفتن همه‌گیر نشدن اینترنت ۵G در تمام کشورها، فعلا مدل ۴G طرفداران بیشتری داشته باشد.

 

قبل از اینکه به بررسی این گوشی بپردازیم، بهتر است نگاهی داشته باشیم به مشخصات این محصول روی کاغذ تا ببینیم ردمی چه مشخصاتی را برای نماینده‌ی میان‌رده‌ی خود در سال ۲۰۲۱ در نظر گرفته.

 

نام: ردمی نوت ۱۰

مشخصات بدنه: ۸٫۳ × ۷۴٫۵ × ۱۶۰٫۵ میلی‌متر – ۱۷۹ گرم – دارای پوشش محافظ گوریلا گلس ۳ روی پنل جلو، پنل پشت و فریم از جنس پلاستیک – دارای استاندارد ضد آب و گرد و غبار IP53 (بسته به مناطق عرضه).

نمایشگر: ۶٫۴۳ اینچ از نوع Super AMOLED – روشنایی متوسط ۴۵۰ نیت، بیشینه‌ی روشنایی ۱۱۰۰ نیت – وضوح ۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل – چگالی پیکسلی ۴۰۹ – نسبت تصویر ۲۰:۹

پردازنده: کوالکام اسنپدراگون ۶۷۸ (۱۱ نانومتری) – هشت هسته‌ای (۲ هسته‌ی Kryo 460 Gold با فرکانس ۲.۲ گیگاهرتز – ۶ هسته‌ی Kryo 460 Silver با فرکانس ۱٫۷ گیگاهرتز) – پردازنده‌ی گرافیکی آدرنو ۶۱۲

حافظه‌ی رم و حافظه‌ی داخلی: ۶۴/۴ – ۱۲۸/۴ – ۱۲۸/۶ گیگابایت – حافظه‌ی داخلی از نوع UFS 2.2 – پشتیبانی از کارت حافظه‌ی جانبی microSDXC

رابط کاربری/سیستم‌عامل: MIUI 12 مبتنی بر اندروید ۱۱

دوربین روی پنل پشتی: دوربین اصلی ۴۸ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/1٫۸، لنز ۲۶ میلی‌متری با قابلیت فوکوس خودکار، اندازه‌ی سنسور ۱/۲٫۰ اینچ، اندازه‌ی پیکسل ۰٫۸ میکرومتر – دوربین فوق عریض ۸ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2٫۲ و زاویه‌ی ۱۱۸ درجه‌ای، اندازه‌ی سنسور ۱/۴٫۰ اینچ، اندازه‌ی پیکسل ۱٫۱۲ میکرومتر – دوربین ماکرو ۲ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2٫۴ – سنسور سنجش عمق ۲ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2٫۴

کیفیت فیلم‌برداری: ۴K با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه، ۱۰۸۰P با سرعت ۳۰/۶۰ فریم بر ثانیه

دوربین سلفی: ۱۳ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2٫۵ – اندازه‌ی سنسور ۱/۳٫۰۶ اینچ و اندازه‌ی پیکسل ۱.۱۲ میکرومتر

کیفیت فیلم‌برداری: ۱۰۸۰P با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه

باتری و شارژر: ۵۰۰۰ میلی‌آمپر ساعت با شارژ سریع ۳۳ واتی – امکان شارژ گوشی تا ۵۰ درصد در مدت ۲۵ دقیقه و ۱۰۰ درصد در ۷۴ دقیقه (تبلیغات شده)

سایر قابلیت‌ها: حسگر اثرانگشت ادغام شده با کلید پاور، رادیو FM، جک ۳٫۵ میلی‌متری هدفون، بهره‌مندی از بلندگوی استریو – پشتیبانی نکردن از NFC

آنچه که در مدل ۴G این سری توجه ما را بیشتر از همه به خود جلب کرده، نمایشگر Super AMOLED آن است که بیشینه‌ی روشنایی بسیار زیادی دارد و تقریبا در تمامی شرایط نوری می‌تواند عملکرد خوبی داشته باشد. همچنین به مجموعه دوربین‌های خوب، شارژر سریع و البته باتری قدرتمند و بلندگوهای استریو هم می‌توان به‌عنوان نقاط قوت این محصول اشاره داشت. این در حالی است که مدل ۵G از نمایشگر IPS بهره می‌برد و از قابلیت‌های جذابی چون شارژ سریع و بلندگوهای استریو بی‌بهره است.

 

از طرفی به نسبت مدل پرو، ردمی نوت ۱۰ واقعا ضعف‌هایی دارد. از جمله مهم‌ترین قابلیت‌های مدل پرو می‌توان به پوشش محافظ گوریلا گلس ۵ در ساختار پنل پشت و جلو، نمایشگر ۱۲۰ هرتزی OLED و دوربین ۱۰۸ مگاپیکسلی اشاره کرد. با این حال وجود ردمی نوت ۱۰ هم دلایل زیادی دارد. چرا که این محصول بسیار ارزان‌قیمت‌تر است و طراحی کوچکتر و جمع و جورتری دارد (نمایشگر ۶٫۴۳ اینچی). این موضوع به‌خصوص برای آن دسته از کاربرانی که این روزها به دنبال یک گوشی نسبتا کوچک می‌گردند خبر خوبی است؛ نه آن‌قدر کوچک که مشکل باتری گریبان‌گیرشان شود و نه آن‌قدر بزرگ که حمل‌و‌نقل آن سخت باشد که این روزها سخت می‌توان محصولی را با چنین استانداردی در بازار دید.

 

شاید بتوان روی کاغذ، تنها نقطه ضعف این محصول را در محدوده‌ی قیمتی آن، بهره‌مند نبودن آن از NFC دانست. قابلیتی که به کاربران این اجازه را می‌دهد تا از گوشی خود به‌عنوان یک کارت اعتباری مجازی استفاده کرده و پرداخت بدون تماس (Contactless Payment) داشته باشند. از آنجایی که این روزها گوشی‌های ضعیف‌تر هم چنین امکانی را در خود دارند، انتظار داشتیم نماینده‌ی ردمی هم به آن مجهز شود اما این‌چنین نشد. اما اگر در کشوری زندگی می‌کنید که اینترنت ۵G همه‌گیر نشده و مفهوم سامانه‌های پرداخت بدون تماس هم بین مردم جا نیفتاده، همین مدل ۴G می‌تواند انتخاب بسیار خوبی برایتان باشد.

 

نظر کلی در رابطه با ردمی نوت ۱۰

ردمی نوت 10

 

ردمی نوت ۱۰ قابلیت‌های خوبی دارد و پیشرفت‌های زیادی به نسبت نسل قبل خود یعنی ردمی نوت ۹ داشت که از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به پنل OLED، بلندگوهای استریو، استاندارد ضد آب IP53 و شارژر سریع‌تر اشاره کرد. از طرفی ضعف‌هایی هم داشته که حذف فوکوس خودکار دوربین ماکرو، عدم بهره‌مندی از شارژ معکوس و گوریلا گلس ۵ برای پوشش نمایشگر از شاخص‌ترین‌ها به حساب می‌آیند. به طور کلی، ردمی نوت ۱۰ با در نظر گرفتن قیمت، یک گوشی خوب و ایدئال به حساب می‌آید، اما این‌گونه نیست که با عملکرد خود شما را غافلگیر کند.

 

نقاط قوت

اندازه‌ی نسبتا کوچک و جمع و جور با ارگونومی عالی

بهره‌مندی از استاندارد ضد آب IP53

پنل OLED با پشتیبانی از نمایشگر همیشه روشن

عملکرد قابل قبول دوربین در طول روز و شب (با حالت شب)

عملکرد خوب باتری در نگه‌داری شارژ و سرعت بالای شارژر

اسلات مجزای کارت حافظه‌ی جانبی

مادون قرمز

رابط کاربری MIUI 12 با سرعت بالا و قابلیت‌های متنوع

بلندگوهای استریو

قابلیت فیلم‌برداری در وضوح ۴K

قیمت بسیار مناسب

نقاط ضعف

عملکرد سخت‌افزاری بهتر رقبا نظیر پوکو X3

پشتیبانی نکردن از NFC

عملکرد سخت‌افزاری می‌توانست بهتر باشد

بهره‌مند نبودن از گوریلا گلس ۵ (برخلاف ردمی نوت ۹)

بهره‌مند نبودن دوربین ماکرو از فوکوس خودکار (برخلاف ردمی نوت ۹)

پشتیبانی نکردن از شارژ معکوس (برخلاف ردمی نوت ۹)

در ادامه به بررسی کامل ردمی نوت ۱۰ می‌پردازیم تا ببینیم شرکت چینی در محدوده‌ی قیمتی ۲۰۰ یورو، چه محصولی را برای کاربران تدارک دیده.

 

جعبه‌گشایی ردمی نوت ۱۰

جعبه‌گشایی ردمی نوت 10

 

درون جعبه‌ی ردمی نوت ۱۰ چیز جدیدی وجود ندارد که بخواهد توجهمان را به خود جلب کند. طبق معمول دفترچه راهنما، یک کابل USB-A به USB-C برای انتقال داده و البته شارژ گوشی، کیس سیلیکونی شفاف، آداپتور ۳۳ واتی و مهم‌تر از همه، خود گوشی. جز این‌ها، چیز دیگری درون جعبه دیده نمی‌شود.

 

طراحی و ارگونومی

ردمی نوت ۱۰ درست مانند مدل‌های گران‌قیمت این سری از استاندارد ضد آب IP53 بهره می‌برد که باعث می‌شود تا زیر بارش باران بتوانید با خیال راحت از آن استفاده کنید. ردمی نوت ۱۰ از محدود گوشی‌های ردمی است که از این استاندارد بهره می‌برد اما آن‌قدری قوی نیست که بتوان گوشی را کاملا زیر آب فرو برد.

 

 

 

روی پنل جلویی دستگاه به‌عنوان محافظ، از پوشش گوریلا گلس ۳ استفاده شده و پنل پشتی هم از جنس پلاستیک است. برخلاف مدل پرو که در پشت و جلو از گوریلا گلس ۵ در ساختار آن استفاده شده. حتی فریم دور گوشی هم پلاستیکی است که البته با در نظر گرفتن قیمتی که این گوشی دارد، اصلا چیز عجیبی هم نیست و نقطه ضعفی هم به حساب نمی‌آید.

 

 

 

ردمی نوت ۱۰ بدنه‌ی نسبتا باریکی دارد (۸٫۳ میلی‌متر) و در دست نگه داشتن آن به واسطه‌ی وزن مناسبی که دارد (۱۷۸ گرم) کاربر را اذیت نمی‌کند. به دلیل استفاده از ساختار پلاستیک در بدنه، گوشی شاید حس پایین‌رده بودن را به کاربر القا کند اما یک نکته‌ی مثبتی که دارد این است که اصلا سر نمی‌خورد و محکم درون دست می‌نشیند. مشکل اینجاست که اثرانگشت زیادی روی بدنه جذب می‌شود و اگر از این بابت خوشحال نیستید باید از برچسب پوششی یا قاب محافظ برای گوشی استفاده کنید. در غیر این صورت اثرانگشت به وضوح روی بدنه دیده می‌شود.

 

 

 

روی پنل پشتی اما شاهد ماژول دوربین هستیم که دوربین‌ها به شکل بسیار زیبایی درون آن قرار گرفته‌اند. بر خلاف بسیاری از گوشی‌های امروزی، حتی اگر گوشی را روی سطح صاف هم قرار دهید، اندازه‌ی بزرگ ماژول باعث نمی‌شود گوشی تعادل نداشته باشد. همچنین گوشه‌های این پنل اندکی خمیده هستند و همین موضوع باعث شده گوشی خوش‌دست‌تر شده و تا حدودی هم باریک‌تر به نظر برسد.

 

بررسی گوشی ردمی نوت 10

 

روی پنل جلو، شاهد حاشیه‌ی نسبتا زیادی هستیم. به‌خصوص در بخش پایینی. در واقع این چیزی است که غالبا در میان‌رده‌ها می‌بینیم و انتظار هم نداشتیم ردمی نوت ۱۰ متفاوت ظاهر شود. دوربین سلفی بسیار کوچکی هم به صورت حفره‌ای روی نمایشگر تعبیه شده که دلیل اصلی آن هم استفاده از پنل OLED در نمایشگر است که اجازه می‌دهد دوربین سلفی در اندازه‌ی کوچکتری در گوشی استفاده شود.

نکته‌ی جالب در رابطه با فریم کناری گوشی، ضخامت بسیار کم آن است؛ به گونه‌ای که ردمی برای تعبیه‌ی کلید‌های پاور و کنترل صدا فضای زیادی در اختیار نداشت. کلید پاور با حسگر اثرانگشت ادغام شده و در محل بسیار مناسبی هم قرار گرفته تا بدین ترتیب کاربر وقتی برای باز کردن گوشی اقدام می‌کند، انگشتش کاملا روی کلید حسگر قرار بگیرد. البته به نظر می‌رسد وقتی انگشت خود را روی این کلید قرار می‌دهید، بازخوردی از این بابت دریافت نمی‌کنید و گویا روی یک سطح صاف دست گذاشته‌اید، اما از لحاظ عملکرد و کیفیت همه چیز عالی است.

 

ردمی نوت 10

 

در فریم پایینی شاهد حضور جک ۳٫۵ میلی‌متری هدفون و پورت USB-C هستیم. در بخش بالایی هم فرستنده‌ی مادون قرمز و بلندگوی دوم دیده می‌شوند. فریم سمت چپ هم میزبان خشاب دوگانه‌ی سیم‌کارت است که البته درون آن فضایی برای قرار دادن کارت حافظه‌ی MicroSD هم وجود دارد، بدون اینکه فضایی از بخش مربوط به سیم‌کارت اشغال شود.

 

gsmarena_002-8.jpg

gsmarena_003-7.jpg

به طور کلی در این بخش اگر قرار باشد مقایسه‌ای بین این محصول و مدل پرو انجام شود، باید بگوییم ردمی نوت ۱۰ به خاطر بهره‌مندی از پلاستیک در ساخت بدنه، سبک‌تر است و کمتر سر می‌خورد. از طرفی جمع و جورتر هم هست که البته این بدان معنا نیست طراحی ردمی نوت ۱۰ پرو را نپسندیم، اتفاقا کاملا برعکس این ماجرا صدق می‌کند چون مدل پرو طراحی فوق‌العاده خوبی دارد. اما تفاوت‌های این‌چنینی را نمی‌توان انکار کرد.

 

بررسی کیفیت نمایشگر، صدا و باتری

نمایشگر

نمایشگر ردمی نوت ۱۰ و مدل پرو به نسبت سال گذشته بیشترین ارتقا را داشته‌اند. اگرچه در مدل پرو شاهد استفاده از پنل OLED با رفرش‌ریت ۱۲۰ هرتز هستیم؛ متأسفانه در مدل استاندارد رفرش‌ریت روی ۶۰ هرتز باقی مانده اما نوع پنل مشابه است. باز هم باید به این نکته اشاره کنیم که قیمت گوشی حدود ۲۰۰ یورو است و اصلا انتظار نمی‌رود حتی نمایشگری ۹۰ هرتزی را در این گوشی شاهد باشیم. اندازه‌ی نمایشگر این گوشی ۶٫۴۳ اینچ و وضوح آن ۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل است؛ این یعنی ظاهری جمع و جور و در عین حال کیفیت بسیار عالی.

 

 

 

به گفته‌ی شیائومی، بیشینه‌ی روشنایی در نمایشگر ردمی نوت ۱۰ به ۱۱۰۰ نیت می‌رسد که در درجه‌ی اول عالی به نظر می‌رسد. در شرایط خودکار هم ادعا شده روشنایی به ۷۰۰ نیت می‌رسد که تست‌های آزمایشگاهی هم این موضوع را ثابت کردند (۶۸۲ نیت در شرایط آزمایشگاهی و ۴۷۵ نیت به صورت دستی). اما هیچ‌وقت این میزان به ۱۱۰۰ نیت نرسید که به نظر می‌رسد فقط بخش خاصی از نمایشگر می‌تواند تا این اندازه روشنایی داشته باشد. از طرفی وقتی پشتیبانی از HDR وجود نداشته باشد، به صورت کلی تمام این‌ها آن‌قدرها اهمیت خاصی نخواهند داشت.

 

با این حال با همین میزان از روشنایی، کار نسبتا راحتی در خوانایی متون در شرایط نوری مختلف خواهید داشت. اگر به نمایش رنگ‌ها به صورت طبیعی تمایل دارید می‌توانید تنظیمات نمایشگر را روی حالت طبیعی (Natural) قرار دهید که میزان خطای آن به ۱٫۵ می‌رسد که فوق‌العاده است. البته فراموش نکنید روشنایی صفحه در این حالت به ۴۱۰ نیت محدود می‌شود.

 

شیائومی در مشخصات مربوط به نمایشگر این گوشی، اسمی از پشتیبانی از HDR نیاورده اما یوتیوب نمایشگر این محصول را سازگار با محتوای HDR شناسایی کرده و از طرفی اپلیکیشن نتفلیکس آن را سازگار با SDR می‌داند. حال اینکه شیائومی واقعا چنین قابلیتی را برای کاهش هزینه‌ی تمام شده از این محصول حذف کرده یا فقط اسمی از آن نیاورده، مشخص نیست. اما در مجموع کیفیت نمایشگر بیشتر از چیزی است که از یک محصول ۲۰۰ یورویی انتظار دارید.

 

طول عمر باتری

این‌طور که به نظر می‌رسد، ردمی نوت ۱۰ در نگه‌داری شارژ عملکرد ضعیف‌تری به نسبت مدل نسل گذشته دارد. هم ردمی نوت ۹ و هم این گوشی تقریبا باتری مشابهی دارند (۵۰۲۰ میلی‌آمپر ساعت برای مدل قدیمی و ۵۰۰۰ میلی‌آمپر ساعت برای مدل جدید). امتیاز کلی هم که به عملکرد این گوشی در نگه‌داری شارژ داده شده ۱۱۰ ساعت است که یعنی گوشی به‌راحتی می‌تواند یک روز کامل شما را همراهی کند. نکته‌ی مهم‌تر اینکه حتی به نسبت رقبای گران‌قیمت‌تر خود هم عملکرد بهتری دارد و یا در بدترین حالت مشابه آن‌هاست.

 

بررسی گوشی ردمی نوت 10

 

تست شامل سه بخش مکالمه، وب‌گردی و پخش ویدیو بود که ردمی نوت ۱۰ به‌ترتیب در این سه بخش توانست ۴۱ ساعت و ۲۱ دقیقه، ۱۳ ساعت و ۵۵ دقیقه و ۲۰ ساعت و ۱۳ دقیقه روشن بماند. چنین عملکردی برای یک گوشی اقتصادی کاملا مناسب و حتی فراتر از آن ارزیابی می‌شود. شما عزیزان در تصویر زیر می‌توانبد مقایسه‌ی عملکرد باتری این گوشی با پوکو X3 NFC و موتو G 5G را مشاهده کنید؛ اعداد به نمایش درآمده به ترتیب از چپ به راست مربوط به مکالمه، وب‌گردی و تماشای ویدیو هستند.

 

 

 

سرعت شارژ

با توجه به اطلاعاتی که خود شیائومی در رابطه با سرعت شارژ گوشی ردمی نوت ۱۰ منتشر کرده، این محصول در واقع یکی از سریع‌ترین‌ها در محدوده‌ی قیمتی خود است و خوشبختانه این موضوع در تست‌ها هم کاملا ثابت شد. آن چیزی که شیائومی در تبلیغات‌ها ادعا کرد، تقریبا مشابه نتایج به‌دست آمده در شرایط آزمایشگاهی بود. بدین صورت که شارژ گوشی در مدت زمان حدود ۳۰ دقیقه از ۰ به ۶۵ و در مدت ۷۳ دقیقه هم به اتمام رسید؛ حدود ۱ دقیقه زودتر از چیزی که شیائومی اعلام کرده بود.

 

در مدت زمان ۳۰ دقیقه، کمتر گوشی اقتصادی یا حتی میان‌رده‌ای می‌تواند تا این اندازه سریع باشد که با ردمی نوت ۱۰ این اتفاق افتاد. در شارژ ۱۰۰ درصدی، بین گوشی‌های بررسی شده، ردمی نوت ۹ پرو از سال گذشته با ۲ دقیقه زودتر، از نوت ۱۰ پیشی گرفت.

 

Screenshot-2021-04-14-125603.jpg

Screenshot-2021-04-14-125534.jpg

بلندگوها

ردمی نوت ۱۰ از بلندگوهای استریو باکیفیتی بهره می‌برد که این هم یک غافلگیری دیگر از سوی ردمی است. نمی‌توان خیلی ساده از این موضوع گذشت چون شاید هیچ گوشی در این محدوده‌ی قیمتی وجود نداشته باشد که در آن شاهد به‌کارگیری بلندگوهای استریو باشیم.

 

با این حال این موضوع که ردمی نوت ۱۰ یک گوشی ارزان‌قیمت است باعث شده کیفیت بلندگوها با چیزی که در گوشی‌های گران‌قیمت‌تر می‌بینیم قابل مقایسه نباشد. مثلا در سطوح بالا، اندکی ناموزونی در صدای تولید شده حس می‌شود که اگر آن را روی ۸۰ درصد تنظیم کنید مشکل حل می‌شود. در این سطح از صدا نه تنها کیفیت بیس رضایت‌بخش است بلکه شفافیت و بلندی هم به تعادل بسیار خوبی می‌رسند. تعادل خوبی هم بین بلندگوهای خود گوشی وجود دارد و صدای ایجاد شده از هر دوی آن‌ها به یک اندازه بلندی و کیفیت دارد.

 

توضیحات یاد شده اصلا نشان‌دهنده‌ی این نیست که ردمی نوت ۱۰ در این بخش عملکرد بدی دارد. اینکه نقطه ضعف آن بررسی شد فقط به این دلیل بود که قصد داشتیم ببینیم تا چه اندازه این بلندگوهای استریو توانسته‌اند در حد و اندازه‌های نمونه‌های به‌کار رفته در پرچم‌دارها ظاهر شوند. در غیر این صورت ردمی نوت ۱۰ از بسیاری از هم‌رده‌های خود با اختلاف بهتر است. شاید تنها نقطه ضعفی که به این محصول در این بخش وارد باشد، محل نامناسب تعبیه‌ی بلندگوی دوم است که اگر گوشی را مثلا بری انجام بازی به صورت افقی نگه دارید، به‌ناچار و ناخواسته دستتان روی آن قرار می‌گیرد. به همین خاطر باید کمی شکل در دست داشتن آن را تغییر دهید که البته این موضوع بعد از چند بار استفاده کاملا برایتان عادی می‌شود. شما عزیزان می‌توانید کیفیت صدای ایجاد شده توسط این گوشی را در زیر بشنوید.

 

عملکرد نرم‌افزاری و سخت‌افزاری

MIUI 12 سوار بر اندروید ۱۱

رابط کاربری MIUI 12 مدت‌هاست که معرفی شده و بسیاری از گوشی‌های شیائومی که حتی از سال ۲۰۱۹ هم رونمایی و راهی بازار شده بودند به آن مجهز شدند و از قابلیت‌های جدید آن بهره می‌برند. شرکت چینی در آپدیت کردن گوشی‌های قدیمی خود به رابط کاربری جدید سابقه‌ی بسیار خوبی دارد اما این بدان معنا نیست که سیستم‌عامل اندروید را هم برایشان عرضه می‌کند. شیائومی با ارائه‌ی رابط کاربری خود همیشه صرف نظر از قابلیت‌های سیستم‌عامل جدید، سعی می‌کند بهترین و بیشترین قابلیت‌ها را در اختیار کاربران قرار دهد بنابراین به نظر نمی‌رسد آپدیت سیستم‌عامل در این صورت برای خیلی‌ها اهمیتی داشته باشد.

 

 

 

ردمی نوت ۱۰ خارج از جعبه از اندروید ۱۱ و رابط کاربری MIUI 12 بهره می‌برد که نسخه‌ی ۱۲.۵ را هم در همین فصل دریافت می‌کند. این رابط اما قابلیت‌های متنوعی دارد که از جمله مهم‌ترین آن می‌توان به بخش مرکز کنترل یا همان پنل دسترسی سریع اشاره کرد. اکنون منوی کنترل سریع بسیار شبیه به منوی موجود در سیستم‌عامل iOS شده که از تصاویر هم می‌توانید متوجه این موضوع شوید.

 

gsmarena_007.jpg

gsmarena_006.jpg

gsmarena_005-1.jpg

وارد شدن به این بخش به این صورت است که اگر از سمت چپ دوربین سلفی به پایین سوایپ کنید به اعلانات و اگر از سمت راست آن به پایین سوایپ کنید به منوی کنترل سریع دسترسی خواهید داشت. جز گزینه‌ی مربوط به وای‌فای، بلوتوث، دیتای موبایل و چراغ‌قوه، ترتیب قرارگیری تمام گزینه‌های دیگر را می‌توان تغییر داد.

 

شیائومی در بخش اعلانات هم تغییرات خوبی را پدید آورده و در واقع سبک خاص خود را در نمایش حباب‌های نوتیفیکیشن دارد. این قابلیت اکنون پنجره‌های معلق یا Floating Windows نام دارد که البته تمام پیام‌رسان‌ها از آن پشتیبانی نمی‌کنند اما انگار رابط کاربری تمام پیام‌رسان‌ها را به نمایش اعلانات از طریق پنجره‌های معلق وادار می‌کند. نحوه‌ی کار با آن هم به این صورت است که اگر پیامی دریافت کنید، روی صفحه به نمایش درمی‌آید و تنها کاری که باید انجام دهید این است که آن را به سمت پایین بکشید تا پنجره‌ی مربوط به چت باز شود.

 

gsmarena_006-1.jpg

gsmarena_005-2.jpg

قابلیت جدید دیگر اضافه شده در این رابط،‌ منوی برنامه‌هاست که البته به صورت پیش‌فرض فعال نیست و وقتی گوشی را برای اولین بار روشن می‌کنید، با همان ظاهر قدیمی گوشی‌های شیائومی طرف خواهید بود. با فعال کردن این گزینه می‌توانید به منوی برنامه‌ی مجزا دسترسی داشته باشید که قابلیت شخصی‌سازی هم دارد. کادر جست‌و‌جوی نام برنامه هم به پایین صفحه منتقل شده تا کاربر آن را در فاصله‌ی نزدیک‌ترین به انگشتان خود داشته باشد.

 

gsmarena_008.jpg

gsmarena_009.jpg

تنظیمات مربوط به نمایشگر هم در این رابط کاملا غنی است. یکی از بهترین قابلیت‌ها هم حالت Sunlight یا نور خورشید است. برای آن دسته از کاربرانی که معمولا نور صفحه را به صورت دستی تنظیم می‌کنند، این حالت بسیار کاربردی است چرا که با کمک سنسورهای تشخیص نور محیطی، بهترین تنظیمات را متناسب با دید شما اعمال می‌کند.

 

gsmarena_012.jpg

gsmarena_011.jpg

gsmarena_010.jpg

از آنجایی که پنل این گوشی از جنس OLED است، پشتیبانی از نمایشگر همیشه روشن را هم خواهید داشت که می‌توانید با شخصی‌سازی آن، هنگامی که گوشی قفل است جلوه‌ی زیبایی را ایجاد کنید. شما می‌توانید از بین اشکال مختلف ساعت، تم‌های گوناگون، سبک‌های خاصی و… صفحه‌ی نمایشگر همیشه روشن را مطابق سلیقه‌ی خود شخصی‌سازی کنید. همچنین دو بار ضربه زدن برای روشن کردن صفحه و یا بلند کردن گوشی به این منظور هم بخشی از قابلیت‌های گوشی است. باید به این نکته هم اشاره کنیم که به لطف پنل OLED، این بار حالت شب نه تنها هنگام خواب بلکه برای حفظ انرژی هم بسیار مثمر ثمر واقع می‌شود.

 

gsmarena_013-1.jpg

gsmarena_014.jpg

gsmarena_015.jpg

gsmarena_016.jpg

می‌رسیم به عملکرد حسگر اثرانگشت گوشی، جایی که شاهد ادغام این حسگر با کلید پاور هستیم که در طول استفاده و بررسی، به‌ندرت پیش می‌آمد که عملکرد سریع یا دقیقی نداشته باشد. اما توصیه می‌شود تنظیمات مربوط به این حسگر را به گونه‌ای اعمال کنید که قفل گوشی با فشردن کلید پاور باز شود. چون در این گوشی‌ها معمولا پیش می‌آید که به دفعات، دستتان روی آن قرار بگیرد و گوشی ناخواسته باز شود یا لمس‌های اشتباه دریافت کند و مجبورتان کند از روش جایگزین برای ورود به گوشی استفاده کنید.

 

در بخش باتری، تنظیمات بسیار خوبی را شاهد هستیم. شیائومی همیشه در مصرف بهینه‌ی انرژی معروف بوده و در رابط MIUI 12 بار دیگر این خصیصه‌ی جالب خود را به نمایش گذاشت. سوا از این مسئله که می‌توانید شدت ذخیره‌ی انرژی را برای هر اپلیکیشن تعیین کنید، می‌توانید چارچوب زمانی مربوط به میزان استفاده‌ی هر برنامه از باتری را هم مشاهده کنید تا بدین ترتیب برنامه‌‌های پرمصرف را راحت‌تر شناسایی کرده و مصرف انرژی آن را کاهش دهید. به صورت پیش‌فرض سیستم تشخیص و تحلیل مصرف انرژی فعال است و گوشی خود وظیفه‌ی این کار را برعهده دارد.

 

gsmarena_020.jpg

gsmarena_019.jpg

gsmarena_018.jpg

gsmarena_017.jpg

ردمی نوت ۱۰ شاید یک گوشی پرچم‌دار نباشد اما می‌توانید برای انجام بسیاری از بازی‌ها روی توانایی‌های آن حساب کنید. برای همین منظور، شیائومی قابلیت Game Turbo را درون آن قرار داده که تجربه‌ای بدون مزاحمت را حین انجام بازی‌ها برایتان فراهم می‌کند. البته همان‌طور که از نامش پیداست، این قابلیت باید مصرف پردازنده و گرافیک را هم بهینه کند اما توضیحی از این بابت که چگونه این کار را انجام می‌دهد داده نشده.

 

gsmarena_020-1.jpg

gsmarena_019-1.jpg

gsmarena_018-1.jpg

gsmarena_017-2.jpg

gsmarena_017-1-1.jpg

با این حال پروفایل‌های خاصی برای هر بازی در نظر گرفته شده که می‌توانید از طریق آن سطح روشنایی، اعلانات، تماس‌ها و چیزهایی از این دست را تنظیم کنید. حتی هر پروفایل امکان تنظیم بازخورد لمسی، حساسی به لمس‌های مداوم و حتی امکان تنظیم محل‌های مقاوم به لمس (که اغلب با کف دست برخورد دارند) را هم به شما می‌دهد.

 

در طول مدت بررسی ردمی نوت ۱۰ مشکل خاصی از قبیل کندی یا لگ حین گشت‌و‌گذار در بین منوهای این محصول دیده نشد و همه چیز با سرعت و کیفیت خوبی انجام گرفت. البته گاهی اوقات در باز کردن اپلیکیشن‌هایی نظیر دوربین یا بستن برنامه‌های متعدد، کمی کندی حس می‌شد اما گویا این‌ها مربوط به مشکلات نرم‌افزاری است و با آپدیت حل خواهد شد. البته می‌تواند به خاطر ضعف پردازنده هم باشد اما فراموش نکنید برای متوجه شدن این موضوع باید خیلی حساس باشید. چون در حالت معمولی اصلا متوجه چیزی نخواهید شد و گوشی عملکرد خوبی دارد.

 

عملکرد سخت‌افزاری

ردمی نوت ۱۰ از اسنپدراگون ۶۷۸ به‌عنوان قلب تپنده‌ی خود استفاده می‌کند که به نسبت اسنپدراگون ۶۷۵ پیشرفت خیلی زیادی ندارد. هر دو تراشه از یک پردازنده، از یک گرافیک، از یک پردازشگر تصویر، مودم و لیتوگرافی ساخت (۱۱ نانومتری) برخوردارند و تنها فرقی که بین آن‌ها دیده می‌شود، فرکانس بیشتر هسته‌های اسنپدراگون ۶۷۸ است که باعث می‌شود در انجام کارهای روزانه، اندکی سرعت بیشتر را شاهد باشید.

 

اسنپدراگون ۶۷۸ از دو هسته‌ی بزرگ Kryo 460 Gold (همان Cortex-A76) با فرکانس ۲٫۲ گیگاهرتز و ۶ هسته‌ی Kryo 460 Silver (همان Cortex-A55) با فرکانس ۱.۷ گیگاهرتز بهره می‌برد. آدرنو ۶۱۲ هم عهده‌دار فعالیت‌های گرافیکی در این محصول است که در اسنپدراگون ۶۷۵ هم شاهد حضور آن بودیم. در پردازنده‌ی قدیمی، فقط فرکانس هسته‌های بزرگ به‌جای ۲٫۲ گیگاهرتز روی ۲٫۰ گیگاهرتز قرار داشت و جز این هیچ تفاوتی بین این دو وجود ندارد.

 

ردمی نوت ۱۰ در سه مدل تولید شده که از ترکیب حافظه‌ی ۴/۶۴، ۴/۱۲۸ و ۶/۱۲۸ گیگابایت بهره می‌برند. بهتر بود اگر شیائومی ظرفیت پایه را ۱۲۸ گیگابایت در نظر می‌گرفت اما اگر مدل ۶۴ گیگابایتی را هم خریداری کنید، امکان افزایش حافظه‌ی داخلی آن از طریق کارت حافظه هم وجود دارد و از این بابت جای نگرانی نیست. شما عزیزان می‌توانید در بنچمارک‌های زیر، عملکرد ردمی نوت ۱۰ را با گوشی‌های هم‌رده مقایسه کنید.

 

بنچمارک گرافیک

بنچمارک گرافیک

بنچمارک گرافیک

بنچمارک گرافیک

بنچمارک گرافیک

بنچمارک گرافیک

بنچمارک گرافیک

بنچمارک گرافیک

بنچمارک گرافیک

بنچمارک گرافیک

بنچمارک AnTuTu

بنچمارک AnTuTu

گیک‌بنچ - تک هسته‌ای

گیک‌بنچ - تک هسته‌ای

گیک‌بنچ - چند هسته‌ای

گیک‌بنچ - چند هسته‌ای

همان‌طور که مشاهده می‌کنید، تقریبا در تمامی تست‌ها، این گوشی عملکرد ضعیف‌تری از ردمی نوت ۹ پرو و عملکرد بهتری از گلکسی A32 سامسونگ داشت تا بدین ترتیب به محصولی بین این دو بدل شود. البته در بالا اشاره شد که پردازنده‌ی گرافیکی این گوشی همان آدرنو ۶۱۲ است اما دلیلی که باعث شده امتیاز بیشتری را در تست‌های گرافیکی ببینیم شاید به سیستم‌عامل جدید و نحوه‌ی کنترل قدرت در آن برگردد. اما به طور کلی، عملکرد سخت‌افزاری این گوشی با در نظر نگرفتن قیمت، خیلی چنگی به دل نمی‌زند. اما در محدوده‌ی قیمتی که دارد مناسب است.

 

گلکسی A32 که از پردازنده‌ی Helio G80 بهره می‌برد، تقریبا در تمام تست‌ها پشت سر این گوشی قرار داشت (جز یک تست) اما در تمامی تست‌ها هم به نسبت ردمی نوت ۹ پرو، امتیاز کمتری برای ردمی نوت ۱۰ به‌دست آمد. قدرت پردازشی و گرافیکی این گوشی با محصولاتی دارای پردازنده‌ی اسنپدراگون سری ۷۰۰ هم که اصلا قابل مقایسه نیست و به همین خاطر تفاوت چشمگیری را بین گوشی‌های ردیف اول و آخر می‌بینیم؛ نظیر پوکو X3 که به اسنپدراگون ۷۳۲G مجهز شده.

 

دوربین

می‌رسیم به دوربین، جایی که ردمی نوت ۱۰ روی پنل پشتی خود به ۴ مدل مختلف آن مجهز شده که شامل سنسور اصلی، فوق عریض، ماکرو و سنجش عمق می‌شوند. دوربین اصلی سنسوری به بزرگی ۴۸ مگاپیکسل دارد، دوربین فوق عریض ۸ مگاپیکسلی است و دو سنسور باقی‌مانده هم ۲ مگاپیکسلی هستند. بنابراین باید گفت انتظار ثبت تصاویر بسیار باکیفیتی را از این گوشی نداشته باشید. اما دوربین اصلی این گوشی می‌تواند در وضوح ۴K با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه و در وضوح ۱۰۸۰p با سرعت ۳۰/۶۰ فریم بر ثانیه به ضبط فیلم بپردازد.

 

گشودگی دیافراگم دوربین اصلی f/1٫۸ است تا تعادلی بین عکاسی در نور روز و شب بوجود بیاید. با ترکیب چهار پیکسل مجاور، خروجی‌های این دوربین ۴۸ مگاپیکسلی، ۱۲ مگاپیکسلی خواهند بود که جزئیات بالایی دارند. دوربین فوق عریض هم این توانایی را دارد که با زاویه‌ی ۱۱۸ درجه به عکاسی بپردازد. دوربین سلفی گوشی هم ۱۳ مگاپیکسلی است و به صورت حفره‌ای در مرکز نمایشگر تعبیه شده.

 

 

 

به نسبت نسل گذشته، در مجموع اندکی از قابلیت‌های دوربین کاسته شده. مثلا دوربین ماکرو دیگر قابلیت فوکوس خودکار را ندارد که برای ثبت تصاویر در فواصل نزدیک بسیار کاربردی است. دوربین سلفی هم گشودگی کمتری به نسبت قبل دارد تا بدین ترتیب در نور شب عملکرد ضعیف‌تری داشته باشد. البته در عمل، خیلی این تفاوت‌ها حس نمی‌شوند و تأثیر منفی چشمگیری روی کیفیت نهایی ندارند.

 

رابط کاربری دوربین هم به نسبت نسخحه‌های قدیمی‌تر رابط کاربری MIUI دستخوش تغییرات اساسی نشده و همه چیز به شکل کاملا ساده و به اصطلاح User-Friendly روبه‌روی کاربر قرار دارد. البته بنا به دلایلی که امیدواریم نرم‌افزاری باشد و بعدا با ارائه‌ی آپدیت‌ها رفع شود، این اپلیکیشن کند است. البته نه آن‌قدری که آزاردهنده باشد اما به قدری که حس شود.

 

می‌پردازیم به عملکرد دوربین‌های این گوشی در دنیای واقعی تا ببینیم می‌توان به ردمی نوت ۱۰ به‌عنوان یک گوشی اقتصادی خوب در زمینه‌ی عکاسی و فیلم‌برداری اعتماد کرد یا خیر.

 

دوربین اصلی

gsmarena_016-1-scaled.jpg

gsmarena_019-2-scaled.jpg

gsmarena_021-scaled.jpg

gsmarena_025-scaled.jpg

gsmarena_027-scaled.jpg

gsmarena_073-scaled.jpg

دوربین اصلی ردمی نوت ۱۰ مطابق انتظار در نور روز و در شرایطی که همه چیز عالی باشد، تصاویر خوب و قابل قبولی ثبت می‌کند که هم جزئیات خوبی دارند و هم رنگ‌ها به زیبایی در آن به نمایش درمی‌آید. اما با نگاهی با پس‌زمینه، به‌خصوص آسمان، متوجه کاهش جزئیات و افزایش نویز می‌شویم. این نویزها در تصاویر محیط خانه و در شرایطی که نور محیط کافی هم باشد، به مراتب بیشتر دیده می‌شوند. اما به‌عنوان یک راهنمایی، توصیه می‌شود از حالت ۴۸ مگاپیکسلی برای ثبت تصاویر استفاده نکنید چون نمونه‌های ثبت شده با نویز بیشتر همراه خواهند بود و HDR هم در این حالت غیرفعال می‌شود. بهتر است بگذارید تصاویر با همان خروجی ۱۲ مگاپیکسلی به ثبت برسند.

 

زوم ۲ برابری

gsmarena_003-6-scaled.jpg

gsmarena_078-scaled.jpg

انتظار نداریم ردمی نوت ۱۰ در بزرگ‌نمایی خوب ظاهر شود چون اصلا دوربینی برای این کار ندارد. اما به صورت دیجیتال، می‌توان تا ۲ برابر روی تصاویر زوم کرد که نتیجه‌ی به‌دست آمده، در بهترین حالت، قابل استفاده است. نه جزئیات خوبی به نمایش در می‌آید، نه حالت طبیعی سوژه‌ها حفظ می‌شود و نویز زیادی هم در تصاویر وجود دارد. اگر همه چیز عالی باشد، اعم از شرایط نوری، شاید بتوان روی خروجی‌ها در این حالت برای اشتراک‌گذاری در شبکه‌های اجتماعی حساب کرد.

 

دوربین فوق عریض

gsmarena_063-1-scaled.jpg

gsmarena_066-scaled.jpg

gsmarena_061-scaled.jpg

طبیعتا انتظار نداشتیم دوربین فوق عریض ما را در زمینه‌ی عکاسی شگفت‌زده کند چون این دوربین حتی در گوشی‌هایی با قیمت بیشتر هم خیلی باکیفیت نیست. با این حال برای عکاسی در نور روز، آن هم در فاصله‌ی نزدیک، می‌توان روی قابلیت‌های این دوربین حساب کرد. به طور کلی اما کیفیت تصاویر ثبت شده فاصله‌ی زیادی با نمونه‌های ثبت شده توسط دوربین اصلی دارند که دلیل اصلی آن هم نوع لنز و البته گستره‌ی دینامیکی محدودتر آن است.

 

عکاسی در نور شب با دوربین اصلی

gsmarena_029-scaled.jpg

gsmarena_028-scaled.jpg

gsmarena_030-scaled.jpg

وقتی با ردمی نوت ۱۰ در نور شب عکاسی کنید، تصاویر ثبت شده قابل قبول هستند اما جزئیات اصلا به‌خوبی در آن به نمایش گذاشته نمی‌شود و دلیل اصلی آن هم به‌کارگیری بیش از اندازه‌ی الگوریتم حذف نویز است که باعث شده در برخی از بخش‌ها جزئیات از بین برود. البته گاهی اوقات تصاویر ثبت شده کمی تار به نظر می‌رسیدند که برای حل این مشکل باید چندبار تلاش کنید و تصاویر مختلفی از زوایای متفاوت ثبت کنید.

 

ی-scaled.jpg

ب-scaled.jpg

ل-scaled.jpg

وقتی حالت شب را فعال کنید، جزئیات بیشتری را شاهد هستیم و نویز هم بسیار کمتر می‌شود. آن تأثیر بدی که الگوریتم حذف نویز در حالت استاندارد روی کیفیت تصاویر داشت، وقتی حالت شب فعال باشد دیده نمی‌شوند و تعادل خوبی بین کیفیت و روشنایی ایجاد می‌شود. می‌توانید با مقایسه‌ی دو تصویر بالا، به‌خصوص در بخش پله‌ها و آجر، میزان جزئیات را با یکدیگر مقایسه کنید.

 

عکاسی در نور شب با دوربین فوق عریض

gsmarena_067-scaled.jpg

gsmarena_068-1-scaled.jpg

gsmarena_068-scaled.jpg

سخت است انتظار داشته باشیم دوربینی که در نور روز هم خیلی کیفیت بالایی ندارد، در شب تصاویر باکیفیتی ثبت کند. اگر در شرایطی که محیط خیلی تاریک نباشد و شما هم به سوژه‌ نزدیک باشید، می‌توانید تصاویری ثبت کنید که حداقل نصف جزئیات تصاویر ثبت شده توسط دوربین اصلی را دارند. اما در کل، تصاویر نویزدار، بدون هیچ عملکرد دقیقی در کنترل سایه‌ها و نقاط روشن و از حالت طبیعی خارج هستند.

 

عکاسی با دوربین ماکرو

gsmarena_079.jpg

gsmarena_080.jpg

gsmarena_081.jpg

به نسبت نسل گذشته، قابلیت فوکوس خودکار که اتفاقا برای یک دوربین ماکرو بسیار مهم هم هست، در این گوشی دیده نمی‌شود. این قابلیت به‌خصوص در زمانی که بخواهید از یک سوژه‌ی متحرک عکاسی کنید بسیار به کارتان می‌آید اما در ردمی نوت ۱۰ شاهد آن نیستیم. در اینجا یک دوربین ۲ مگاپیکسلی را در اختیار داریم که از فوکوس ثابت بهره می‌برد و برای دستیابی به نتیجه‌ی دلخواه باید از فاصله‌های مختلف عکس‌های متعددی بگیرید. تصاویر ثبت شده کیفیت خوبی دارند و انتظاری که دارید را برآورده می‌کند اما به خاطر سنسور ۲ مگاپیکسلی، انتظار ثبت جزئیات زیادی را نداشته باشید. البته باید به این نکته هم اشاره کنیم که رنگ‌ها بسیار سرزنده و زیبا به نظر می‌رسند.

 

پرتره

gsmarena_046-scaled.jpg

gsmarena_046-1-scaled.jpg

gsmarena_045-scaled.jpg

ردمی نوت ۱۰ در ثبت تصاویر پرتره در مجموع خوب ظاهر شد. شناخت سوژه از پس زمینه به‌خصوص در گوشه‌ها بسیار خوب بود اما موی سر سوژه در اغلب اوقات بخش از پس‌زمینه تشخیص داده و محو می‌شد. اما حتی برخی از پرچم‌دارها هم در این زمینه عملکرد دقیقی ندارند و به همین خاطر به نماینده‌ی ردمی در این بخش امتیاز خوبی می‌دهیم. در تمامی نمونه‌های ثبت شده در شرایط نوری متفاوت، سطح جزئیات بالا، رنگ پوست طبیعی و رنگ‌ها هم به طور کلی جذاب و سرزنده به نمایش درآمدند.

 

عکاسی با دوربین سلفی

gsmarena_046-1-scaled.jpg

gsmarena_046-scaled.jpg

gsmarena_050-1-scaled.jpg

gsmarena_050-scaled.jpg

gsmarena_051-scaled.jpg

gsmarena_052-scaled.jpg

gsmarena_053-scaled.jpg

gsmarena_054-scaled.jpg

عکاسی با دوربین سلفی هم در شرایط گوناگون نتایج رضایت‌بخشی را رقم می‌زند. به‌خصوص در نمایش رنگ پوست و صورت سوژه که همیشه میزان نوردهی در این بخش‌ها عالی است و جزئیات خوبی هم به نمایش در می‌آید. البته شاید با در نظر گرفتن شرایط نوری، گاهی اوقات پوست و صورت رنگ‌پریده به نمایش در بیایند اما در کل همه چیز خوب به نظر می‌رسد.

 

در کنار این تصاویر اما حالت پرتره‌‌ی سلفی را هم می‌توانید مشاهده کنید که طبیعتا به اندازه‌ی عملکرد دوربین اصلی خوب نیست اما نیازتان را برطرف خواهد کرد. از لحاظ جزئیات و کیفیت، تفاوت خاصی بین عملکرد دوربین سلفی در حالت استاندارد و پرتره نیست و می‌توان عملکرد آن را خوب در نظر گرفت.

 

فیلم‌برداری با دوربین اصلی

ردمی نوت ۱۰ این توانایی را دارد تا در وضوح ۴K به ضبط ویدیو‌هایی با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه بپردازد اما لرزشگیر الکترونیکی که دارد تنها در وضوح ۱۰۸۰P فعال می‌شود؛ آن هم در سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه، نه ۶۰ فریم. اما از لحاظ کیفیت، به نظر می‌رسد تمایل پردازشگر نرم‌افزار گوشی در فیلم‌برداری و عکاسی در نمایش تصاویر متفاوت است. به گونه‌ای که در فیلم‌برداری گستره‌ی دینامیکی محدودتری را شاهد هستیم و رنگ‌ها به زیبایی و طراوت آنچه که در عکس‌ها شاهد بودیم به نمایش در نمی‌آیند. با این حال میزان کنتراست و نویز رضایت‌بخش است.

 

فیلم‌برداری با دوربین فوق عریض

دوربین فوق عریض هم که از فیلم‌برداری با وضوح ۴K پشتیبانی می‌کند توانسته در کمال تعجب رنگ‌های جذاب‌تری را به نمایش بگذارد. اما خب در سایر بخش‌ها نظیر جزئیات و حذف نویز، عملکرد ضعیف‌تری از دوربین اصلی داشت.

 

فیلم‌برداری با دوربین اصلی با زوم ۲ برابری

در بزرگ‌نمایی ۲ برابری هم عملکرد ردمی نوت ۱۰ در فیلم‌برداری فراتر از انتظار است. در وضوح ۴K، بدون لرزشگیر قطعا سخت است اگر بخواهید با زوم ۲ برابری فیلم‌برداری کنید اما اگر یک تریپاد در اختیار داشته باشید، نتایج به‌دست آمده قطعا شگفت‌زده‌تان خواهد کرد.

 

رقبا، نتیجه‌گیری

رقبا

می‌رسیم به بخش آخر این بررسی، جایی که قصد داریم به یک جمع‌بندی کلی راجع به ردمی نوت ۱۰ برسیم و البته تعدادی گوشی به‌عنوان رقیب اصلی آن معرفی کنیم. البته در مجموع، اینکه بخواهیم در محدوده‌ی قیمتی ۲۰۰ یورو و یا اندکی بیشتر، رقیبی برای ردمی نوت ۱۰ پیدا کنیم بسیار سخت است. اما خوشبختانه گوشی‌هایی وجود دارند که در بخش‌های مختلف بتوانند عملکرد بهتری از ردمی نوت ۱۰ داشته باشند بدون اینکه افزایش قیمت چشمگیری را شاهد باشیم.

 

گوشی پوکو X3 که در بازار کشور هم در دسترس قرار دارد می‌تواند یکی از بهترین جانشینان ردمی نوت ۱۰ و البته یکی از بهترین گوشی‌هایی باشد که تقریبا ۲۰ تا ۳۰ دلار از این گوشی ارزان‌تر هم هست. اگر پنل OLED نمایشگر انتخاب تعیین کننده‌ای برایتان نباشد (که پوکو از آن بی‌بهره است)، بنابراین حتما X3 را که از نمایشگر ۱۲۰ هرتزی هم به‌عنوان شاخص‌ترین ویژگی خود بهره می‌برد در نظر داشته باشید. همچنین نماینده‌ی پوکو از لحاظ بلندی صدای بلندگوها هم از ردمی نوت ۱۰ اندکی بهتر است.

https://www.google.com/amp/s/www.digikala.com/mag/redmi-note-10-review/%3famp=1

loader

لطفا شکیبا باشید ...