0

رشته کوه هیمالیا

رشته کوه رشته کوه های جهان رشته کوه هیمالیا کجاست بلند ترین کوه ها هیمالیا رشته کوه هیمالیا
ثبت شده 3 سال پیش توسط امیر امانی ویرایش شده در 1400/3/13

سلام ببخشید رشته کوه هیمالیا کجاست و از چه کشور هایی عبور می کند

رشته کوه هیمالیا

2 جواب

0
3 سال پیش توسط: مینا سلطانی

 

ماجراجویی در هیمالیا

بیشتر مردم از این واقعیت آگاه هستند که هیمالیا یکی از طولانی ترین رشته کوههای کوهستانی پوشیده از برف است، اما سوپرایز خواهید شد زمانی که بدانید این رشته کوه هر ساله تقریبا 20 میلی متر رشد می کند. این تنها واقعیت جالب در مورد هیمالیا نیست، برای دانستن شگفتی های این رشته کوه عظیم با ریسمون همراه باشید.  

اگر تا به حال تصاویر قله های کوهستانی مرتفع و پوشیده از برف، تنگه های رودخانه ای عمیق، یخچال های طبیعی و طیف متنوعی از گیاهان و جانوران را مشاهده کرده باشید، احتمالا این تصاویر متعلق به هیمالیا هستند. هیمالیا یکی از جوانترین رشته کوههای جهان است که در مرزهای شمالی هند واقع شده و در شش کشور آسیایی: نپال، هند، پاکستان، بوتان، افغانستان و چین پخش شده است. نپال تنها کشوری در بین سایرین است که بیشتر سرزمینش از رشته کوه هیمالیا پوشیده شده است و به تبع آن بلندترین قله های جهان از قبیل اورست هم در نپال قرار گرفته اند. بیشترین درصد پیروان آیین هندو در نپال ساکن هستند و به رشته کوه هیمالیا بعنوان سرزمین مقدسشان می نگرند. همانطور که گفته شد، برخی از بلندترین قله های جهان شامل کوه اورست و کنجچنجنگا بوده و در نپال واقع شده اند. رشته کوه هیمالیا مناسب دوستداران طبیعت است زیرا زیبایی مسحور کننده آن همه را مجذوب خود می کند. هیمالیا همچنین به عنوان «خانه خدا» شناخته می شود زیرا در بین افراد متعلق به ادیان مختلف الهی از قدسیت خاصی برخودار است. از آرزوهای علاقه مندان به ماجراجویی، رویای صعود به هیمالیا و کشف زیبایی های آن است. زیبایی شگفت انگیز هیمالیا هر بیننده ای را مجذوب خود می کند و آن را به یکی از بهترین مکان های مورد بازدید روی زمین تبدیل کرده است. نپال سرزمین هیمالیا را می‌توانید باریسمون کشف کنید.


مقاله-ریسمون-10-جاذبه-هیمالیا-2.jpg

1. جوانترین و ناآرام ترین رشته کوه دنیا

هیمالیا بلندترین و جوانترین رشته کوهی است که تقریبا قدمت 70 میلیون ساله دارد. برخورد صفحات قاره های هند و اوراسیا منجر به توسعه رشته کوههای هیمالیا شده است. آزمایشات زمین شناسی مختلفی که توسط دانشمندان انجام شده، تأیید کرده اند که این رشته کوه بزرگ هنوز هم سالانه تقریبا 20 میلی متر حرکت می کند. به دلیل این حرکت مداوم صفحات، کل منطقه هیمالیا در معرض بلایای طبیعی مختلف مانند زلزله، لرزش و رانش زمین قرار دارد.

2. آب و هوای سالم و ایده آل جهت تعطیلات فراموش نشدنی

آب و هوای هیمالیا با توجه به ارتفاع متفاوت است. با افزایش ارتفاع، خنک تر می شود. در نتیجه، آب و هوای هیمالیا بسیار غیرقابل پیش بینی است و خیلی سریع تغییر می کند. معمولا در اینجا دو فصل مهم زمستان و تابستان وجود دارد. در طول تابستان، دمای هوا کاملا معتدل است و آن را به یک استراحتگاه تابستانی عالی تبدیل می کند. در فصل زمستان، در این منطقه دمای هوا بسیار پایین آمده وخیلی سرد می شود. این فصل با بارش شدید برف همراه است.


مقاله-ریسمون-10-جاذبه-هیمالیا-3.jpg

3.  توپوگرافی متنوع این محدوده، رشته کوه را بی نظیر  جلوه می دهد

توپوگرافی هیمالیا بسیار منحصر به فرد است و دارای سیستم های مختلف زیست محیطی است. چمنزارها و جنگل های مخروطی در ارتفاعات بالاتر یافت می شود. جنگل های پهن برگ گرمسیری بین ارتفاعات میانی پخش شده است. جنگلهای بارانی گرمسیری در ارتفاعات پایین پراکنده است. در اورست بیش از 15000 یخچال وجود دارد. همچنین هیمالیا سرچشمه رودهای برجسته در آسیا مانند گنگ، ایندوس، براهماپوترا و یارلونگ است.


مقاله-ریسمون-10-جاذبه-هیمالیا-4.jpg

 4. نامگذاری کوه غول پیکر اورست

در نپال، مردم هیمالیا را با نام «ساگارماتا» می خوانند که به معنای الهه جهان است. با این حال، کوه اورست توسط سر آندرو وو، افسر ارتش انگلیسی نامگذاری شد تا نشانه ای از احترام او به پیشگام خود، جورج اورست، سرلشگر هند در سال های 1830 تا 1843 باشد.

5.  تقدس داشتن

در آیین هندوان ساکن نپال، هیمالیا به عنوان «Giri-raj » شناخته می شود و به معنی «پادشاه کوه ها» است. مردم هندو هیمالیا را مکانی مقدس و محل سکونت خدایان می دانند. از هیمالیا در حماسه های بسیاری مانند رامایانا، ماهابهاراتا و .... یاد شده است. بسیاری از مقدسین، هیمالیا را به عنوان سرزمین اعمال مقدس دانسته و در آنجا به پرستش خداوند می پردازند.

 
مقاله-ریسمون-10-جاذبه-هیمالیا-5.jpg

6. سرزمین موجودات وحشی عجیب و غریب و منحصر بفرد

هیمالیا بعنوان زیستگاه طبیعی برخی از گونه های عجیب و غریب حیوانات مانند پلنگ برفی، بز وحشی، گوسفند تبت، آهوی ختن و بز کوهی شناخته می شود. برای تماشای پلنگ های باشکوه برفی، باید به ارتفاعات بالای کوه صعود کنید. علاوه بر این حیوانات، گونه های متنوع و زیبایی از پرندگان در منطقه یافت می شوند، مانند چک سنگ قهوه ای، چک خاکستری، پشت آتشی کفل سیاه، مگس گیر هندی، کبک تپه و خرمابلبلان که دیدن این گونه ها در رشته کوه هیمالیا چشم نواز و روح نواز است. بافت گیاهی هیمالیا شامل درختان سدر مقدس، خرزه هندی، ساج، کاج و چوب سرخ هاست.


مقاله-ریسمون-10-جاذبه-هیمالیا-6.jpg

 7. جایگاه بلندترین قله جهان

صعود به کوه اورست واقع در نپال، یکی از بلندترین قله های جهان برای بسیاری از مردم یک ماجراجویی در طول زندگیشان به حساب می آید. ادموند هیلاری اولین کسی بود که در 29 مه سال 1953 به قله کوه صعود کرد. مردم باور دارند که بیش از 5000 نفر به اورست صعود کرده اند. بسیاری از علاقه مندان به ماجراجویی هر سال چالش صعود به قله را بر عهده می گیرند و برای برخی از آنها تجربه ای کاملا جذاب است. به غیر از کوه اورست، چندین قله بلند محبوب دیگری برای کوهنوردی در هیمالیا وجود دارد اغلب آنها در نپال بوده و صعود به آنها طرفدار زیادی دارد.

8.  حضور فرهنگ و مذهب غنی در رشته کوه عظیم هیمالیا

در هیمالیا می توانید افرادی با فرهنگ و مذاهب مختلف از جمله هندوئیسم، اسلام، مسیحیت و بودیسم را شاهد باشید. مردم هیمالیا به مردمان مهمان نواز و دوست داشتنی معروفند و به هر طریق ممکن به گردشگران منطقه کمک می کنند. صومعه های زیبای بودایی در منطقه هیمالیا وجود دارد که توجه بازدید کنندگان را به خود جلب می کند. مقاصد برجسته ی زیارتی هندوان در رشته کوه هیمالیا در نپال واقع شده اند.


مقاله-ریسمون-10-جاذبه-هیمالیا-7.jpg

9. پوشش های برفی که هرگز ذوب نمی شوند

واژه هیمالیا همچنین به معنی مقرّ برفی است. دلیل این امر این است که کوه های هیمالیا با رسوبات یخی و برفی پوشیده شده اند. قسمت بالایی کوه اورست(بالای 5500 کیلومتری) با برفی پوشیده شده است که هرگز ذوب نمی شود. یخچالهای طبیعی واقع در اطراف این رشته کوه مخزنی از آب شیرین است.


مقاله-ریسمون-10-جاذبه-هیمالیا-8.jpg

10. منبع الهام علاقه مندان به ماجراجویی و کوهنوردی

هیمالیا به عنوان منبع الهام بخش بسیاری از ماجراجویان و کوهنوردانی است که می خواهند ترشح آدرنالین را در رگهایشان احساس کرده و هیجان واقعی را تجربه کنند. صعود از قله اورست اصلا آسان نیست زیرا زمین های ناهموار، برف های عمیق و آب و هوای متغیر چالش های بزرگی را برای کوهنوردان برای صعود به قله به وجود می آورد. هیمالیا استقامت، قدرت و مهارت های کوهنوردی را آزمایش می کند.

با تور نپال ریسمون همراه ما شوید تا به دیدن این رشته کوه عجیب و جذاب برویم. https://www.rismoun.com/article/10-%D8%AD%D9%82%DB%8C%D9%82%D8%AA-%D8%B4%DA%AF%D9%81%D8%AA-%D8%A2%D9%88%D8%B1%DB%8C-%DA%A9%D9%87-%D8%AF%D8%B1%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D9%87-%DB%8C-%D9%87%DB%8C%D9%85%D8%A7%D9%84%DB%8C%D8%A7-%D9%86%D9%85%DB%8C-%D8%AF%D8%A7%D9%86%DB%8C%D8%AF

0
3 سال پیش توسط: فاطمه

رشته کوه هیمالیا، هیمالیای نپال یا رشته کوه های هیمالیا مجموعه ای وسیع از یک منطقه کوهستانی است که به شکل مانعی بین فلات تبت و شبه قاره هند قرار دارد. این رشته شامل برخی از بلندترین کوههای دنیا با بیش از ۱۱۰ قله با ارتفاع بیشتر از ۲۴۰۰۰ فوت (حدودا ۷۳۰۰ متر) می باشد. معروف ترین هم در بین آنها اورست یا ساگارماثا با ارتفاع ۸۸۵۰ متر است.

رشته کوه هیمالیا آنچنان گسترده است که در امتداد چندین کشور آسیایی کشیده شده است. این رشته کوه از دو بخش هیمالیای شرقی و غربی تشکیل یافته است. می توان گفت بخش عظیمی از کشور نپال در رشته کوه های هیمالیا واقع شده است. دیگر اینکه این رشته کوه بخشی از کشورهای پاکستان، شمال هندوستان و همچنین قسمتی از کشور چین را شامل می شود. بزرگترین و مهم ترین بخش رشته کوه های هیمالیا در کشور نپال واقع شده است. کشور نپال که جایگاه ۸ کوه بزرگ جهان است با کشورهای هند و چین همسایه بوده و راهی به دریا ندارد. ارتفاع قله ی اورست، مرتفع ترین قله ی دنیا که در رشته کوه های هیمالیا واقع است به 8848 متر می رسد و مردم نپال آن را با نام ساگارماتا می شناسند چرا که این کوه در ناحیه ای به اسم سولوخومبا و در قسمت ساگارماتای آن قرار دارد و از دیدنی های بی نظیر رشته کوه های هیمالیا در تور نپال محسوب می گردد. از سایر کوه های سر به فلک کشیده ی نپال می توان به کوه های کانگچنجونگا، ماکالو، دهالاگیری و آناپورنا که همگی ارتفاعی بالاتر از ۸۰۰۰ متر دارند، اشاره کرد. همچنین کوسی، کارنالی و گانداکی نیز از جمله رودهای طویل و مهم هیمالیا هستند که سرچشمه ی آن ها کشور زیبای نپال است. منطقه ی سرد و کوهستانی رشته کوه های هیمالیا، شمال کشور نپال را در برشگرفته است.

۱.۳ میلیارد از جمعیت کل دنیا به آبی که از این رشته کوه‌ها سرچشمه می‌گیرند وابسته هستند و عملا این رشته کوه‌ها پس از قطب شمال و جنوب سومین ذخیره برف و یخ بر روی کره زمین هستند. عملا به علت ارتفاع زیاد و سرمای شدید این منطقه همچون قطب جزو مناطق بکر دنیا محسوب می‌شود، اگرچه سالانه کوهنوردان بسیاری تلاش برای صعود به قلل مختلف و بازگشایی مسیرهای جدید در مناطق مختلف آن انجام می‌دهند.

*کوهنوردی در رشته کوه هیمالیا*

کوهنوردی هیمالیایی در دهه ۱۸۸۰ با یک بریتانیای به نام دبلیو-دبلیو گراهام آغاز شد. گراهام ، ادعا می کرد در سال ۱۸۸۳ چندین قله را صعود کرده است. اگرچه گزارش های وی با شک و تردید پذیرفته شد ، اما این گزارش ها باعث ایجاد علاقه به رشته کوه هیمالیا در میان دیگر کوهنوردان اروپایی شدند. در اوایل قرن ۲۰ تعداد اعزام های کوهنوردی به طور قابل توجهی به رشته قراقوروم و به کوماون و سیکیم هیمالیا افزایش یافت.

بین جنگ های جهانی اول و دوم ، یک ترجیح ملی خاص برای قله های مختلف ایجاد شد: آلمانی ها در نانگاپاربات و کانگچن جونگا ، آمریکایی ها در K2 (در قراقوروم) و انگلیسی ها در کوه اورست و ژاپنی ها در ماناسلو متمرکز شدند. تلاش ها برای صعود اورست از سال ۱۹۲۱ آغاز شد و حدودا دوازده مورد از آنها قبل از موفقیت در ماه مه ۱۹۵۳ توسط کوهنورد نیوزلندی ادموند هیلاری و همنورد تبتی اش تنزینگ نورگی انجام شد. در همان سال یک تیم اتریشی-آلمانی به سرپرستی کارل هرلیخ کوفر به قله نانگاپاربات رسید. پس از صعود موفقیت آمیز بر قله های بلند رشته کوه هیمالیا ، کوهنوردان به دنبال چالش های بیشتری برای آزمایش مهارت ها و تجهیزات خود بودند. برخی تلاش کردند تا با مسیرهای دشوارتری به قله ها برسند ، در حالی که برخی دیگر با کمترین میزان ابزار یا بدون استفاده از اکسیژن کمکی به بالاترین ارتفاعات صعود کردند. دسترسی آسانتر به کوهها تعداد فزاینده ای از کوهنوردان و کوهپیماها را به این منطقه می آورد – فقط هر ساله صدها تن تلاش میکنند تا اورست را صعود کنند. در اواخر قرن بیستم و اوایل قرن بیست و یکم ، تعداد سالانه سفرهای کوهنوردی و تورهای گردشگری به هیمالیا به قدری زیاد بود که در برخی مناطق با از بین بردن زندگی گیاهان و حیوانات و با پشت سر گذاشتن مقدار رو به رشد زباله همراه بود. علاوه بر این ، افراد بیشتری در چنین محیط بسیار خطرناکی در معرض خطر قرار گرفتند. همانطور که در سال ۲۰۱۴ اتفاق افتاد ، زمانی که بیش از ۴۰ کوهنورد خارجی در طوفان برفی در نزدیکی آناپورنا از بین رفتند.

*ماجراجویی در هیمالیا*

✓۱. جوانترین و ناآرام ترین رشته کوه دنیا

هیمالیا بلندترین و جوانترین رشته کوهی است که تقریبا قدمت 70 میلیون ساله دارد. برخورد صفحات قاره های هند و اوراسیا منجر به توسعه رشته کوههای هیمالیا شده است. آزمایشات زمین شناسی مختلفی که توسط دانشمندان انجام شده، تأیید کرده اند که این رشته کوه بزرگ هنوز هم سالانه تقریبا 20 میلی متر حرکت می کند. به دلیل این حرکت مداوم صفحات، کل منطقه هیمالیا در معرض بلایای طبیعی مختلف مانند زلزله، لرزش و رانش زمین قرار دارد.

✓۲. آب و هوای سالم و ایده آل

آب و هوای هیمالیا با توجه به ارتفاع متفاوت است. با افزایش ارتفاع، خنک تر می شود. در نتیجه، آب و هوای هیمالیا بسیار غیرقابل پیش بینی است و خیلی سریع تغییر می کند. معمولا در اینجا دو فصل مهم زمستان و تابستان وجود دارد. در طول تابستان، دمای هوا کاملا معتدل است و آن را به یک استراحتگاه تابستانی عالی تبدیل می کند. در فصل زمستان، در این منطقه دمای هوا بسیار پایین آمده وخیلی سرد می شود. این فصل با بارش شدید برف همراه است.

✓۳. توپوگرافی متنوع این محدوده، رشته کوه را بی نظیر جلوه می دهد

توپوگرافی هیمالیا بسیار منحصر به فرد است و دارای سیستم های مختلف زیست محیطی است. چمنزارها و جنگل های مخروطی در ارتفاعات بالاتر یافت می شود. جنگل های پهن برگ گرمسیری بین ارتفاعات میانی پخش شده است. جنگلهای بارانی گرمسیری در ارتفاعات پایین پراکنده است. در اورست بیش از 15000 یخچال وجود دارد. همچنین هیمالیا سرچشمه رودهای برجسته در آسیا مانند گنگ، ایندوس، براهماپوترا و یارلونگ است.

✓۴.نامگذاری کوه غول پیکر اورست

در نپال، مردم هیمالیا را با نام «ساگارماتا» می خوانند که به معنای الهه جهان است. با این حال، کوه اورست توسط سر آندرو وو، افسر ارتش انگلیسی نامگذاری شد تا نشانه ای از احترام او به پیشگام خود، جورج اورست، سرلشگر هند در سال های 1830 تا 1843 باشد.

✓۵.  تقدس داشتن

در آیین هندوان ساکن نپال، هیمالیا به عنوان «Giri-raj » شناخته می شود و به معنی «پادشاه کوه ها» است. مردم هندو هیمالیا را مکانی مقدس و محل سکونت خدایان می دانند. از هیمالیا در حماسه های بسیاری مانند رامایانا، ماهابهاراتا و .... یاد شده است. بسیاری از مقدسین، هیمالیا را به عنوان سرزمین اعمال مقدس دانسته و در آنجا به پرستش خداوند می پردازند.

✓۶.سرزمین موجودات وحشی عجیب و غریب و منحصر بفرد

هیمالیا بعنوان زیستگاه طبیعی برخی از گونه های عجیب و غریب حیوانات مانند پلنگ برفی، بز وحشی، گوسفند تبت، آهوی ختن و بز کوهی شناخته می شود. برای تماشای پلنگ های باشکوه برفی، باید به ارتفاعات بالای کوه صعود کنید. علاوه بر این حیوانات، گونه های متنوع و زیبایی از پرندگان در منطقه یافت می شوند، مانند چک سنگ قهوه ای، چک خاکستری، پشت آتشی کفل سیاه، مگس گیر هندی، کبک تپه و خرمابلبلان که دیدن این گونه ها در رشته کوه هیمالیا چشم نواز و روح نواز است. بافت گیاهی هیمالیا شامل درختان سدر مقدس، خرزه هندی، ساج، کاج و چوب سرخ هاست.

✓۷. جایگاه بلندترین قله جهان

صعود به کوه اورست واقع در نپال، یکی از بلندترین قله های جهان برای بسیاری از مردم یک ماجراجویی در طول زندگیشان به حساب می آید. ادموند هیلاری اولین کسی بود که در 29 مه سال 1953 به قله کوه صعود کرد. مردم باور دارند که بیش از 5000 نفر به اورست صعود کرده اند. بسیاری از علاقه مندان به ماجراجویی هر سال چالش صعود به قله را بر عهده می گیرند و برای برخی از آنها تجربه ای کاملا جذاب است. به غیر از کوه اورست، چندین قله بلند محبوب دیگری برای کوهنوردی در هیمالیا وجود دارد اغلب آنها در نپال بوده و صعود به آنها طرفدار زیادی دارد.

✓۸.حضور فرهنگ و مذهب غنی در رشته کوه عظیم هیمالیا

در هیمالیا می توانید افرادی با فرهنگ و مذاهب مختلف از جمله هندوئیسم، اسلام، مسیحیت و بودیسم را شاهد باشید. مردم هیمالیا به مردمان مهمان نواز و دوست داشتنی معروفند و به هر طریق ممکن به گردشگران منطقه کمک می کنند. صومعه های زیبای بودایی در منطقه هیمالیا وجود دارد که توجه بازدید کنندگان را به خود جلب می کند. مقاصد برجسته ی زیارتی هندوان در رشته کوه هیمالیا در نپال واقع شده اند

✓۹.پوشش های برفی که هرگز ذوب نمی شوند

واژه هیمالیا همچنین به معنی مقرّ برفی است. دلیل این امر این است که کوه های هیمالیا با رسوبات یخی و برفی پوشیده شده اند. قسمت بالایی کوه اورست(بالای 5500 کیلومتری) با برفی پوشیده شده است که هرگز ذوب نمی شود. یخچالهای طبیعی واقع در اطراف این رشته کوه مخزنی از آب شیرین است.

۱٠. منبع الهام علاقه مندان به ماجراجویی و کوهنوردی

هیمالیا به عنوان منبع الهام بخش بسیاری از ماجراجویان و کوهنوردانی است که می خواهند ترشح آدرنالین را در رگهایشان احساس کرده و هیجان واقعی را تجربه کنند. صعود از قله اورست اصلا آسان نیست زیرا زمین های ناهموار، برف های عمیق و آب و هوای متغیر چالش های بزرگی را برای کوهنوردان برای صعود به قله به وجود می آورد. هیمالیا استقامت، قدرت و مهارت های کوهنوردی را آزمایش می کند.

*قله های بالای ۸٠٠٠ متر*

۱- اورست: نپال و تبت / ۸۸۴۸ یا۸۸۵۰ / ادموند هیلاری (زلاندنو، انگلستان)، تنزینگ نورگی/ (نپال ۲۹ مه‌۱۹۵۳)

2- کی دو: پاکستان و چین / 8611 / آ. کامپگنونی، ل. لاسدلی (ایتالیا) / 31 جولای 1954

۳- کانچن جونگا: نپال و هند / ۸۵۸۶ / گ. باند، ج. براون، ن. هاردی، س. استریتر (انگلستان) / ۲۵ مه‌۱۹۵۵

4- لوتسه : نپال و تبت / 8516 / ف. لوچسینگر، ا.ریس (سوئیس) / 18 مه‌1956

۵- ماکالو: نپال و تبت / ۸۴۶۳ / ج. کوزی، ل. تری، ج. فرانکو، گ. مگنون گیلتسن، ج. بویر، س. کوپه، پ. لروکس، آ. ویالاته (فرانسه) / ۱۵ مه‌۱۹۵۵

6- چو آیو: نپال و تبت / 8201 / ه.تیچی، س. یوخلر (اتریش)، پاسانگ داوا لاما (نپال) / 15 اکتبر 1954

۷- دائولاگیری: نپال / ۸۱۶۷ / آ. اسکلبرت، ا. فورر، ک. دایمبرگر، پ. داینر (سوئیس)، نیما دورجی، ناوانگ دورجی (نپال) / ۱۳ مه‌۱۹۶۰

8- مانسلو: نپال / 8163 / ت.ایمامیشی، ک. کاتو، م. هیگتا (ژاپن)، گ. نوربو (نپال) / 9 مه‌1956

۹- نانگاپاربت: پاکستان / ۸۱۲۵ / هرمان بوهل (اتریش) / ۳ جولای ۱۹۵۳

10- آناپورنا: نپال / 8091 / م. هرزوگ، ل. لاچنال (فرانسه) / 3 ژوئن 1950

۱۱-گاشربروم ۱ : پاکستان و چین / ۸۰۶۸ / پ.ک. شوئینگ، آ.ج. کوفمن / ۴ جولای ۱۹۵۸

12- برود پیک: پاکستان و چین / 8047 / م. اشموک، ف. وینترستلر، ک. دایمبرگر، ه. بوهل (اتریش) / 9 ژوئن 1957

۱۳- گاشربروم ۲ : پاکستان و چین / ۸۰۳۵ / ف. موراوک، س. لارچ، ه. ویلن پارت (اتریش) / ۷ جولای ۱۹۵۶

14- شیشا پانگما: تبت / 8013 / هسو چینگ و تیم 9 نفره‌اش (چین) / 2 مه‌1964

loader

لطفا شکیبا باشید ...