0

خواص انبه چیست؟

خواص انبه مضرات انبه فواید انبه خواص انبه زرد خواص انبه خشک خواص انبه گیلانی
ثبت شده 3 سال پیش توسط نیلوفر موسوی ویرایش شده در 1400/3/13

می خواستم بدانم خواص انبه چیست و چه فواید و مضراتی دارد.


3 جواب

0
3 سال پیش توسط: علی عرب بالاجلینی

انبه میوه‌ای بسیار خوشمزه است که خیلی وقت‌ها ممکن است دوستداران آن فراموش کنند که فواید بسیار زیادی هم دارد.

در زیر فواید این میوه را بیان کرده و به برخی نکات جالب درمورد آن و احتیاطات لازم نیز اشاره می‌کنیم.

 میزان بالای ویتامین C و A در انبه به اضافه انواع مختلف کاروتنوئیدها سیستم ایمنی بدن شما را سالم و قوی نگه خواهد داشت.

ارزش غذایی

یک فنجان (حدود 225 گرم) انبه حاوی مواد زیر است:
• 105 کالری
• 76 درصد ویتامین C (آنتی‌اکسیدان و تقویت‌کننده سیستم ایمنی)
• 25 درصد ویتامین A (آنتی‌اکسیدان و تقویت‌کننده بینایی)
• 11 درصد ویتامین B6 به اضافه سایر ویتامین‌های B (کمک به عملکرد مغز و پیشگیری از بیماری‌های قلبی)
• 9 درصد فیبر سالم پروبیوتیک
• 9 درصد مس (مس یک کوفاکتور برای آنزیم‌های مهم جهت گلبول‌های قرمز خون می‌باشد)
• 7 درصد پتاسیم (برای متوازن کردن مصرف بالای سدیم)
• 4 درصد منیزیم

فواید انبه برای سلامتی

1. پیشگیری از سرطان: تحقیقات نشان می‌دهد که ترکیبات آنتی‌اکسیدان انبه از سرطان‌های روده، سینه، خون و پروستات پیشگیری می‌کند. این ترکیبات شامل کرستین، ایزوکرستین، استراگالین، فیستین، اسید گالیک و متیل‌گالات و همچنین آنزیم‌های مختلف می‌باشد.

2. کاهش کلسترول: محتوی بالای فیبر، پکتین و ویتامین C در انبه به کاهش کلسترول کمک می‌کند.

3. پاکسازی پوست: هم داخلی و هم خارجی برای پوست قابل استفاده است. انبه منافذ بسته شده پوست را باز کرده و جوش‌ها را از بین می‌برد.

4. سلامت چشم: یک فنجان انبه خرد شده 25 درصد از میزان موردنیاز روزانه از ویتامین A را فراهم می‌کند که به بهبود بینایی کمک کرده و از شب‌کوری و خشکی چشم جلوگیری می‌کند.

5. قلیایی کردن کل بدن: اسید تارتاریک، اسید مالیک و کمی اسید سیتریک موجود در این میوه به حفظ ذخیره قلیایی بدن کمک می‌کند.

6. کمک به دیابتی‌ها: انبه به تنظیم سطح انسولین در خون کمک می‌کند. در یک داروی خانگی سنتی برگ‌های آن را در آب جوشانده، شب تا صبح در آب خوابانده و بعد جوشانده را صبح مصرف می‌کردند. انبه همچنین شاخص گلیسمی پایینی دارد (60-41) به همین علت مصرف متوسط از آن سطح قندخون را بالا نخواهد برد.

7. افزایش قوای جنسی: انبه منبع بسیار خوبی از ویتامین E می‌باشد. بااین حال ارتباط خوب بین میل جنسی و ویتامین E ابتدا با یک کلیت‌بخشی اشتباه روی تحقیقات بر روی موش‌های آزمایشگاهی ایجاد شد و تحقیقات بیشتر نشان داده است که مقدار متعادل از آن در این زمینه مفید است.

8. تقویت گوارش: پاپایا تنها میوه‌ای نیست که حاوی آنزیم‌هایی است که پروتئین را تجزیه می‌کنند. میوه‌های زیادی مثل انبه نیز هستند که این خاصیت مفید را دارند. فیبر موجود در انبه همچنین به هضم و دفع غذا کمک می‌کند.

9. کمک به دفع گرما: گرفتن آب این میوه و مخلوط کردن آن با آب و شیرین‌کننده به خنک کردن بدن و جلوگیری از آسیب رسیدن به آن کمک می‌کند.

10. تقویت سیستم ایمنی بدن: میزان بالای ویتامین C و A در انبه به اضافه انواع مختلف کاروتنوئیدها سیستم ایمنی بدن شما را سالم و قوی نگه خواهد داشت.

واقعیات و جزئیات

• نسبت به همه میوه‌ها در سراسر جهان، میزان مصرف انبه تازه از سایر میوه‌ها بیشتر است.
• این میوه متعلق به 4000 سال پیش بوده است.
• این میوه با گیاهان دیگری مثل پسته و بادام‌هندی هم‌خانواده است.
• این میوه که بیشتر در هند رشد کرده و مصرف می‌شود، به "سافدا" (safeda) معروف است.
• انبه 1000 نوع مختلف دارد.

احتیاطات

• اگر به پلاستیک خام حساسیت داشته باشید، این احتمال وجود دارد که به انبه و به‌ویژه انبه کال هم حساسیت بدهید. این واکنش به خاطر وجود اسیدآناکاردیک است.

• پوست و عصاره انبه حاوی اوروشیول است، ماده‌شیمیایی موجود در پیچک سمی امریکایی و سماق سمی که می‌تواند در برخی افراد ایجاد حساسیت کند.

• برخی دلالان و فروشندگان برای رسیده کردن انبه از کاربید کلسیم استفاده می‌کنند که ممکن است مشکلات جدی برای سلامتی ایجاد کند، به همین دلیل بهتر است از انبه ارگانیک استفاده کنید. اگر انبه خریداری شده شما ارگانیک نیست، قبل از مصرف خیلی خوب آن را بشویید یا یک شب در آب خیس کنید.

 

 

 

شاید برایتان جالب باشد که بدانید درخت انبه قد بسیار بلندی دارد و ارتفاع آن می تواند تا ۴۰ متر هم برسد. یکی دیگر از عجایب درخت انبه عمر طولانی این درخت است و جالب است بدانید که این درخت تا سن ۳۰۰ سالگی هم می تواند میوه بدهد.

رسیدن میوه انبه بین سه تا شش ماه زمان نیار دارد و میوه های انبه در زمان رسیدن وزنی بین ۵۰۰ گرم تا ۲۵۰۰ گرم وزن دارند. میوه رسیده انبه تنوع رنگی زیادی دارد و با ۴ رنگ قرمز ، زرد ، نارنجی و سبز راهی بازار می شود.

بزرگترین تولید کننده انبه در جهان کشور هند است ، کشور هند حدودا نصف انبه موجود در جهان را تولید می کند. در کشور عزیزمان ایران بیشترین سطح زیر کشت انبه متعلق به استان هرمزگان است. قدمت کشت انبه در هرمزگان به ۷۰۰ سال قبل باز می گردد.

انبه میوه پر فایده و مفیدی است و خواص بسیار زیادی دارد که همگی این خواص را نمی توان به طور کامل در یک مقاله گنجاند ، به همین جهت خلاصه ای از خواص این میوه ارزشمند را برایتان جمع اوری کرده ایم. برای شناخت بیشتر مهم ترین خواص انبه در ادامه با پارسی دی همراه باشید.

خواص انبه

رفع خشکی پوست با انبه

اگر پوست حساس و خشکی دارید می توانید از انبه برای مرطوب کردن پوست خود استفاده کنید. انبه به عنوان یک مرطوب کننده طبیعی محسوب می شود. برای این منظور میوه انبه را خرد کنید و روی پوست خود ماساژ دهید. پس از ۲۰ دقیقه پوست صورت را با آب ولرم بشویید.

رژیم لاغری و کاهش وزن با انبه

یکی از نکات مهم در مورد انبه این است که انبه کالری بسیار کمی دارد و همین امر باعث شده است در میان میوه های مورد علاقه کسانی که رژیم لاغری دارند قرار بگیرد. ضمن اینکه میوه انبه باعث کاهش اشتها می شود که در نتیجه باعث جلوگیری از پرخوری می شود.

انبه سرشار از فیبر است ، فیبر موجود در انیه باعث می شود جذب چربی در بدن کاهش یابد و به کاهش وزن کمک کند. علاوه بر این موارد پوست انبه از ذخیره شدن چربی در بدن جلوگیری می کند که باعث کاهش وزن می شود.

درمان آکنه و جوش صورت با ماسک انبه

ویتامین A و ویتامین C برای رفع جوش های صورت و بهبود اکنه بسیار مفید عمل می کنند. انبه حاوی مقادیر غنی از ویتامین A و ویتامین C است که به وسیله آنتی اکسیدان های موجود در این ویتامین ها می تواند برای رفع جوش صورت و اکنه مثمر ثمر باشد.

طریقه مصرف انبه به این صورت است که ابتدا یک انبه را به صورت ریز خرد کنید و به همراه یک لیوان آب درون یک قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا انبه خوب بجوشد سپس اجازه دهید محلول سرد شود. مقداری از این محلول را بنوشید و مقداری از آنرا به صورت ماسک روی پوشت صورت قرار دهید.

هشدار : ممکن است پوست شما به انبه حساسیت داشته باشد. برای جلوگیری از هرگونه مشکلی ابتدا مقداری از محلول را روی بازوی خود ماساژ دهید. اگر پس از گذشت یک روز پوست تان دچار التهاب نشد با خیال آسوده از محلول استفاده کنید.

سلامت و تقویت چشم ها

انبه حاوی مقادیر غنی از ویتامی A است که برای تقویت و سلامت چشم ضروری است. مضرف انبه علاوه بر اینکه به سلامت چشم کمک می کند می تواند از ابتلا به بیماری های چشمی مانند خشکی چشم و شب کوری نیز جلوگیری کند و باعث بهبود دید شود.

تقویت موهای سر با انبه

موهای سر برای رشد و تقویت به ویتامین E نیاز دارند. جالب است بدانید که انبه حاوی مقادیر مناسبی از این ویتامین است که مصرف آن باعث می شود گردش خون در زیر پوست سر افزایش یابد و همین امر باعث تقویت و افزایش رشد موهای سر می شود.

روشن کردن پوست با ماسک طبیعی انبه

یکی از فواید انبه برای پوست صورت این است که می تواند باعث شفافیت و سفید شدن پوست صورت شود. ویتامین A و بتاکاروتن موجود در انبه باعث روشن تر شدن پوست می شوند. برای تهیه ماسک انبه ۲۰۰ گرم انبه خرد شده را به همراه ۱ قاشق غذاخوری عسل و ۱ قاشق غذاخوری آب در یک کاسه بریزید.

سپس مواد را با یک قاشق کوچک مخلوط کنید تا یکدست شوند. پس از اینکه ماسک آماده شد آنرا به آرامی روی پوست صورت ماساژ دهید و اجازه دهید به مدت ۱۵ دقیقه روی پوست بماند. پس از گذشت این زمان ماسک را با آب ولرم بشویید.

پیشگیری از ابتلا به آسم

جالب است بدانید که انبه می تواند برای پیشگیری از ابتلا به بیماری آسم هم مفید باشد. انبه سرشار از بتاکاروتن می باشد و به همین جهت می تواند باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری آسم شود.

پیشگیری از بیماری ها قلبی عروقی

انبه حاوی مقادیر غنی از پتاسیم ، فیبر و انواع ویتامین های مفید برای قلب می باشد. به همین جهت با مصرف انبه می توانید خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را به طور قابل ملاحظه ای کاهش دهید.

بهبود کم خونی

یکی از خواص انبه کمک به درمان کمی خونی می باشد. انبه حاوی مقادیر غنی از آهن است که باعث افزایش گلبول های قرمز خون می شود و به همین دلیل می تواند به درمان کم خونی کمک شایانی کند

جوان سازی پوست صورت با مصرف انبه

انبه سرشار از آنتی اکسیدان های قوی است که برای رفع چین و چروک روی پوست و جوان تر شدن پوست بسیار مفید هستند. با مصرف خوراکی هم این آنتی اکسیدان ها تاثیر گذار هستند البته برای تاثیر حداکثری بهتر است از ماسک انبه استفاده کنید.

برای ساخت ماسک جوان سازی پوست صورت کافیست یک انبه متوسط را له کنید سپس ۲ قاشق سوپخوری جو دو سر ، کمی آب ، ۳ قاشق چایخوری روغن انبه و ۲ قاشق سوپخوری شیر اضافه کنید و پس از مخلوط کردن مواد به مدت ۱۵ دقیقه روی پوست خود قرار دهید ، سپس با ولرم بشویید.

مضرات انبه

منع مصرف برای برخی افراد

انبه حاوی مقادیر غنی از پتاسیم است. شاید در حالت عادی وجود پتاسیم موجود در انبه مشکلی ایجاد نکند اما در افراد سالخورده و بیماران کلیوی مصرف بیش از حد پتاسیم منجر به مشکلاتی می شود. توصیه می کنیم اگر سالخورده و مبتلا به بیماری کلیوی هستید قبل از مصرف انبه با مشاور تغذیه یا پزشک مشورت کنید.

 

https://www.asriran.com/fa/amp/news/286705

0
3 سال پیش توسط: مینا سلطانی

 

انبه از خانواده میوه‌های آلویی می‌باشد، گیاهی خوراکی که قسمت گوشتی خارجی آن قشایی است که دانه را در بر گرفته است. انواع زیتون‌، خرما و نارگیل از اعضای همین خانواده محسوب می‌شوند.

انبه‌ها به نسبت رنگ‌، شکل، طعم و سایز دانه‌هایشان به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند. اگرچه در رنگ پوست انبه‌ها از سبز تا قرمز، زرد یا نارنجی تنوعاتی به چشم می‌خورد اما گوشت داخلی آن غالبا زرد طلایی است. انبه‌ها طعمی شیرین و خامه‌ای مانند دارند و بالغ بر ۲۰ نوع ویتامین و مواد معدنی در آنها یافت می‌شود.

انبه‌ها از متداول‌ترین میوه‌های مصرفی در سرتاسر جهان هستند. برخی از خواص مصرف انبه در حفظ سلامت عبارتند از کاهش خطر اختلالات نابینایی مرتبط با شبکیه چشم، کاهش خطر ابتلا به سرطان روده، بهبود در هضم غذا و حفظ سلامت استخوان‌ها و حتی انبه فوایدی برای پوست و مو دارد.

این اطلاعات از مجموعه مقالات مرتبط با فواید مواد غذایی محبوب، در مرکز علمی اخبار که وظیفه عمده آن جمع‌آوری مقالات است، تهیه شده است. در آنجا به تجزیه تحلیل مواد مغذی پرداخته و نگاهی موشکافانه به فواید احتمالی آنها در حفظ سلامت و به بررسی چگونگی گنجاندن انبه بیشتر در برنامه غذایی می شود، و البته خطرات احتمالی ناشی از مصرف انبه نیز بررسی شده است.

ارزش غذایی انبه

میوه انبه۱ فنجان انبه خرد شده حاوی ۱۰۰ کالری، ۱ گرم پروتئین، ۰.۵ گرم چربی، ۲۵ گرم کربوهیدرات (۲۳ گرم قند و ۳ گرم فیبر)، ۱۰۰٪ ویتامین C مورد نیاز بدن، ۳۵٪ ویتامین A مورد نیاز، ۲۰٪ از فولیت، ۱۰٪ ویتامین ۶B، و ۸٪ از ویتامین K و پتاسیم را تامین می‌کند.

وجود انبه در برنامه غذایی علاوه بر تامین مس،کلسیم و آهن، آنتی‌اکسیدان‌هایی از قبیل زیاکسانتین و بتاکاروتین را برای بدن به ارمغان می‌آورد.

۸ خاصیت انبه

انبه‌ها در زمره پر مصرف‌ترین میوه‌های سراسر جهان لقب گرفته‌اند.

مصرف انواع میوه‌ها و سبزیجات ارتباط مستقیمی با کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های مرتبط با سبک زندگیانواع افراد دارد.

بسیاری از تحقیقات نشان می‌دهد که افزایش مصرف مواد غذایی گیاهی مانند انبه، خطر ابتلا به مرض چاقی و بیماری‌های منجر به مرگ، دیابت، بیماری‌های قلبی را کاهش داده و پوست و مویی سالم را برایتان به ارمغان آورده، انرژی بدن را افزایش داده و در کل منجر به کاهش وزن خواهد شد.

  1. انبه برای زوال شبکیه ناشی از افزایش سن:

آنتی‌اکسیدان موجود در انبه موسوم به زیاکسانتین، حائلی در برابر تشعشات نورهای آبی مضر بوده و نقش محافظ را برای حفظ سلامت چشم ایفا می‌کند و احتمالا صدمات ناشی از زوال شبکیه را دفع می‌کند.

اثبات شده است که دریافت بالای انواع میوه‌ها (۳ وعده یا بیشتر) خطر ابتلا و پیشرفت زوال شبکیه ناشی از افزایش سن را کاهش می‌دهد.

  1. خواص انبه برای پیشگیری از آسم:

خطر پیشرفت آسم در افرادی که مقدار فراوانی از مواد مغذی ویژه‌ای مصرف می‌کنند بسیار پایین است. یکی از این مواد مغذی بتاکاروتین است که در انبه، پاپایا،زردآلو، بروکلی، طالبی، کدو حلوایی و هویج یافت می‌شود.

  1. سرطان و خواص انبه:

بر اساس مطالعات انجام شده در موسسه بهداشت عمومی تغذیه در دانشگاه هاروارد، برنامه غذایی سرشار از بتاکاروتین، نقش یک مدافع را در برابر ابتلا به سرطان پروستات ایفا می‌کند و همچنین در مطالعات انجام شده در ژاپن به اثبات رسید که مصرف بتاکاروتین نتایج معکوسی را در پیشرفت سرطان روده حاصل می‌کند.

محققانی که در دانشگاه اگریلایف تگزاس تاثیر عصاره پلی‌فنول موجود در انبه را در محیط آزمایشگاهی بر روی سرطان روه، سینه، ریه، خون و پروستات بررسی نمودند، دریافتند که انبه تاثیرات مثبتی بر تمامی انواع سرطان‌های ذکر شده دارد اما بیشترین تاثیر را بر روی سرطان سینه و روده از خود نشان می‌دهد.

محققان امیدوارند که با انجام یک آزمایش بالینی جزئی بر روی افرادی که به طور فزاینده‌ای با التهابات داخلی مواجهند و خطر ابتلا به سرطان در آنها بالاست، اثبات کنند که انبه در پیشگیری و درمان سرطان تاثیرات مثبتی دارد.

  1. سلامت استخوان‌ها با مصرف انبه:

جذب ویتامین K ناکافی خطر شکستگی استخوان را افزایش می‌دهد. جذب ویتامین K به میزان کافی با مصرف به موقع میوه‌ها و سبزیجات تامین می‌شود و برای بهبود جذب کلسیم بدن که برای سلامت کامل استخوان‌ها ضروریست، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

  1. خواص درمانی انبه برای دیابت:

مطالعات حاکی از آن است که میزان گلوکز خونِ افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ که از برنامه غذایی حاوی فیبر فراوان پیروی می‌کنند، پایین‌تر بوده و مصرف فیبر فراوان، شاخص قند خون، چربی و میزان انسولین را در افراد دارای دیابت نوع ۲ بهبود می‌بخشد. ۱ فنجان انبه حدودا حاوی ۳ گرم فیبر می‌باشد.

راهنمای برنامه غذایی برای مردم امریکا برای زنان ۲۱-۲۵ گرم فیبر در روز و برای مردان ۳۸ – ۳۰ گرم فیبر در روز توصیه می‌کند.

  1. گوارش بهتر با خوردن انبه:

از آنجایی که انبه حاوی مقادیر فراوانی فیبر و آب می‌باشد، به پیشگیری از یبوست کمک شایانی کرده، موجب دفع منظم شده و دستگاه گوارشی سالم را برایتان به ارمغان می‌آورد.

  1. خاصیت انبه بر بیماری‌های قلبی:

فیبر، پتاسیم و ویتامین‌های موجود در انبه مدافعی در برابر ابتلا به بیماری‌های قلبی محسوب می‌شود. افزایش جذب پتاسیم بعلاوه کاهش جذب سدیم از مهمترین تغییرات در برنامه غذاییست که خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را در فرد کاهش می‌دهد.

  1. انبه و پوست و مو:

انبه برای تقویت مو فوق‌العاده است زیرا حاوی ویتامین A یعنی ماده مغذی مورد نیاز در تامین چربی پوست بوده که رطوبت موها را نیز تامین می‌کند. همچنین ویتامین A برای رشد نسوج بدن از جمله پوست و مو حیاتیست.

جذب ویتامین C کافی که با ۱ فنجان انبه در روز تامین می‌شود، از ملزومات تولید و حفظ کلاژن‌ که ساختار پوست و مو را شکل می‌دهد، محسوب می‌شود.

چگونه انبه بیشتری در برنامه غذایی خود بگنجانیم؟

رسیده بودن انبه را نمی‌توان بر اساس رنگ پوستش تشخیص داد. تلاش کنید تا انبه‌های تازه‌ و رسیده که بر اثر فشار کمی فرو می‌روند را انتخاب کنید.

میوه‌هایی که لک‌های سیاه فراوانی بر روی پوستشان وجود دارد، به هیچ وجه انتخاب مناسبی نیستند و باید از آنها اجتناب نمائید. فرایند رسیدن انبه در دمای اتاق نیز متوقف نمی‌شود. طعم انبه‌ کم و بیش خنک بسیار مطلوب است.

یکی از بهترین روش‌های لذت بردن از انبه این است که آن را تروتازه خرد کرده البته خالی، بدون هیچ افزودنی دیگر، میل کنید.

سالاد میوه‌های گرمسیری، ترکیبی از پاپایا، آناناس و انبه تهیه کنید.

برای چشیدن طعم تازه میوه به لیوان لیموناد، چای سرد یا آب خود چند تکه انبه بیافزائید و هم بزنید.

با مخلوطی از پاپایا، انبه، jalapeno ، فلفل قرمز و فلفل chipotle، سسی تازه درست کنید و روی ساندویچ ماهی محبوبتان بریزید.

چند برش انبه یخ‌زده را به اسموتی خود بیافزائید. با آب آناناس مخلوط کنید، با توت فرنگی‌های یخی و ماست یونانی لذت گرمسیری شیرینی را تجربه کنید .

این برگر لوبیای سیاه را با سس آوکادو، انبه، فلفل امتحان کنید که ترکیبی فوق‌العاده از پروتئین‌های گیاهی و کربوهیدرات‌های پیچیده سرشار از خاصیت آنتی‌اکسیدانی است .

مهم ترین خواص انبه برای زیبایی و درمان

انبه میوه ی آبدار و خوش مزه ای است که مقدار زیادی ویتامین، مواد معدنی و آنزیم های مفید برای سلامتی دارد پس تعجبی ندارد که به انبه، «پادشاه میوه ها» می گویند.در این بخش از مجله نمناک شما را با خواص معجزه آسای انبه برای سلامتی و زیبایی آشنا می کنیم ، باشد که این میوه گرمسیری خوش طعم را بیشتر در سبد خانواده تان بگنجانید.

 

انبه چیست

انبه میوه شیرین و خوش طعمی است که دارایویتامین C و A و انواع مختلف کاروتنوئیدها است که باعث تقویت سیستم ایمنی می شود. انبه از پر مصرف ترین میوه ها در جهان است که در مناطق گرمسیری می روید و متعلق به 4000 سال پیش بوده است .

https://www.majalesalamat.com/nutrition/health-benefits-of-mangoes/

0
3 سال پیش توسط: فاطمه حمیداوی

انبه میوه ای گرمسیری است و به رنگ های انبه قرمز، سبز و زرد در طبیعت یافت می شود. این میوه شگفت انگیز 4 هزار ساله دارای بیش از 1000 نوع مختلف می باشد.

انبه فواید زیادی برای سلامتی دارد که در این مقاله از سایت کوکا به طور کامل خواص میوه، آب و هسته انبه را برای لاغری، دوران بارداری، سلامتی کل بدن و همچنین خواص ماسک انبه را برای پوست و مو شرح داده ایم.

 

خواص انبه برای پوست و مو

توجه : پیش از استفاده از ماسک انبه، مقداری از آن را روی بازوی خود بمالید و چنانچه تا 24 ساعت واکنش التهابی مشاهده نکردید و بدن تان حساسیتی نسبت به ماسک نشان نداد، از آن استفاده کنید.

 

1. درمان آکنه و جوش صورت

ویتامین C و ویتامین A موجود در انبه آنتی اکسیدان هایی قوی هستند که به درمان آکنه و جوش صورت کمک می کنند.

ماسک انبه برای جوش صورت

یک عدد انبه خرد شده را در آب بجوشانید و بگذارید تا سرد شود، این دنوش را بنوشید تا آکنه و جوش صورت را درمان کند، همچنین مقداری از این دمنوش را بر روی پوست صورت بمالید تا جوش صورت را درمان کند.

2. سفید کننده و روشن کننده رنگ پوست

ویتامین A و بتا کاروتن موجود در انبه باعث سفید شدن و روشن شدن رنگ پوست می شود.

ماسک انبه برای پوست

یک پیمانه انبه خرد شد هرا با یک قاشق غذا خوری آرد و یک قاشق غذا خوری عسل ترکیب کنید و آن را بر روی پوست صورت بمالید، بگذارید 15 بماند و سپس به آرامی بشویید.

3. جوان سازی پوست صورت

انبه یک منبع غنی از آنتی اکسیدان هاست که می تواند چین و چروک پوست را کاهش دهد و باعث جوان سازی پوست صورت شود.

 

ماسک جوانسازی پوست انبه

گوشت یک عدد انبه را له کنید و با 2-3 قاشق سوپخوری بلغور جو دوسر، 2 قاشق سوپخوری شیر خام، آب و 3 قاشق چایخوری روغن انبه ترکیب کنید، این مخلوط را روی پوست بمالید و بگذارید 15 دقیقه بماند و سپس با آب گرم بشویید.

4. مرطوب کننده طبیعی پوست

انبه به عنوان یک مرطوب کننده طبیعی عمل می کند و می تواند برای درمان پوست خشک و آسیب دیده استفاده شود.

ماسک انبه برای پوست خشک

6 قاشق غذاخوری انبه له شده را بر روی صورت بمالید و بگذارید 15 دقیقه بماند سپس با آب سرد بشویید.

5. انبه برای پوست چرب

اگر پوست چرب دارید انبه می تواند چربی پوست را کاهش دهد.

ماسک انبه برای پوست چرب

​​​​​

انبه خرد شده را به مدت 10 دقیقه بر روی پوست صورت ماساژ دهید و سپس با آب سرد بشویید.

6. تقویت و افزایش رشد مو

انبه حاوی ویتامین E می باشدکه گردش خون در پوست سر را افزایش می دهد و باعث تقویت و افزایش رشد مو می شود.

7. درمان ریزش مو و سفید شدن مو

انبه حاوی مقادیر زیادی اسید های چرب، ویتامین ها و مواد معدنی است که برای درمان ریزش مو و جلوگیری از سفید شدن مو ضروری هستند.

ماسک انبه برای مو

هسته انبه را در یک شیشه بیندازید و یک فنجان روغن نارگیل یا روغن کنجد به آن اضافه کنید، این شیشه را چند روز در نور خورشید قرار دهید و برای یک هفته آن را به موهای خود بمالید تا ریزش مو و سفیدی موها درمان شوند.

فواید دارویی و درمانی انبه برای سلامتی

8. نوزادان و کودکان

میوه انبه را می توان از 6 ماهگی برای تغذیه نوزاد استفاده کرد. ویتامین A موجود در انبه برای تقویت بینایی و بهبود سلامت چشم ها در نوزادان و کودکان می باشد.

میوه انبه باعث بهبود هضم غذا در نوزادان و کودکان می شود. نوزادان و کودکان دارای سیستم ایمنی ضعیف هستند، میوه انبه حاوی مقادیر بالای ویتامین های A و C می باشد که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن آن ها می شود.

 

ویتامین B6 و اسید گلوتامین موجود در انبه باعث تقویت حافظه در نوزادان و کودکان می شود.

9. مردان

  1. میوه انبه یک منبع عالی ویتامین E می باشد که باعث بهبود کیفیت و حرکت اسپرم شده و به درمان ناباروری در مردان کمک می کند.

10. لاغری و کاهش وزن

میوه انبه کالری پایینی دارد و با کاهش اشتها به کاهش وزن و لاغری افراد کمک می کند، همچنین مقادیر بالای فیبر موجود در انبه باعث کاهش جذب چربی شده و به کاهش وزن و لاغری کمک می کند.

همچنین پوست انبه از ذخیره چربی در بدن جلوگیری می کند و باعث لاغری و کاهش وزن می شود.

11. چاقی و افزایش وزن

خوردن میوه انبه یکی از ساده ترین راه های طبیعی برای افزایش وزن و چاقی می باشد، برای اینکه نتایح بهتری به دست آورید هر روز شیر انبه مصرف کنید.

12. معده، زخم معده و دستگاه گوارش

انبه تنها میوه ای است که حاوی آنزیم برای تجزیه پروتئین است، همچنین مقادیر بالای فیبر موجود در انبه به هضم غذا کمک می کند و برای درمان زخم معده و سلامت دستگاه گوارش مفید می باشد.

13. دیابت و قند خون

مطالعات نشان داده که مقادیر بالای فیبر موجود در انبه باعث کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع 1 می شود، همچنین فیبر موجود در انبه سطح قند خون، انسولین و چربی خون افراد مبتلا به دیابت نوع 2 را بهبود می بخشد.

​​​​​​

میوه انبه دارای شاخص گلیسمی پایینی است و پس از خوردن قند خون افراد دیابتی را افزایش نمی دهد. برگ انبه برای تنظیم سطح انسولین افراد مبتلا به دیابت مفید می باشد.

افراد مبتلا به دیابت می توانند برگ های انبه را برای یک شب در آب خیس کنند و صبح ناشتا عصاره ی آن را بنوشند تا قند خون را کنترل کنند.

14. سرماخوردگی

انبه حاوی مقادیر بالایی ویتامین C، ویتامین A و به کاروتنوئید هاست که سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی مفید می باشد.

15. یبوست و اسهال

انبه حاوی مقادیر بالای فیبر و آب است که برای جلوگیری و درمان یبوست و اسهال مفید می باشد.

16. فشار خون

میوه انبه غنی از منیزیم و پتاسیم می باشد و یکی از بهترین میوه ها برای کاهش فشار خون بالا می باشد.

17. سرطان

میوه انبه حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان های بتا کاروتن و پلی فنول هاست که برای پیشگیری از ابتلا به انواع سرطان های پروستات، سرطان روده بزرگ، سرطان پستان، ریه و لوسمی مفید می باشد.

18. چشم

انبه حاوی مقادیر بالایی ویتامین A می باشد که بینایی را تقویت کرده و از شب کوری و خشکی چشم پیشگیری می کند.

زآگزانتین موجود در انبه نقش محافظتی دبرای چشم ها دارد و از ابتلا به دژنراسیون ماکولا پیشگیری می کند.

19. آسم

مقادیر بالای بتاکاروتن موجود در انبه خطر ابتلا به آسم را کاهش می دهد.

20. قلب

انبه حاوی مقادیر زیادی فیبر، پتاسیم و انواع ویتامین هاست که خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد.

21. کم خونی

مقادیر بالای آهن در انبه با افزایش تعداد گلبول های قرمز در بدن به درمان کم خونی کمک می کند.

22. پیشگیری از اچ آی وی یا ایدز

مقادیر بالای آنتی اکسیدان های موجود در انبه با تقویت سیستم ایمنی بدن از ابتلا به اچ آی وی و یا ایدز پیشگیری می کند.

23. بدنسازی

ریز مغذی ها و الکترولیت های موجود در انبه برای کمک به درمان گرفتگی عضلات پس از تمرینات شدید بدنسازی و ریکاوری بدن مفید می باشند.

قند های طبیعی موجود در این میوه نیز برای کاهش خستگی بعد از تمرینات بدنسازی مفید هستند.

این میوه گلیکوژن را مصرف می کند و برای بهبود استقامت و قدرت کلی بدن در طول تمرینات ورزشی مفید است.

24. جنین و زنان باردار

انبه حاوی مقادیر بالای آهن است که برای رشد جنین و درمان کم خونی در زنان باردار مفید می باشد. همچنین انبه حاوی مقادیر بالایی فیبر و آب می باشد که برای جلوگیری از یبوست در دوران بارداری مفید است.

ویتامین C موجود در انبه به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی برای رشد جنین و تقویت سیتسم ایمنی بدن زنان باردار مفید می باشد. ویتامین B6 موجود در انبه باعث تشکیل سیستم عصبی جنین و افزایش گلبول های قرمز خون در زنان باردار می شود.

پتاسیم و منیزیم موجود در انبه برای جلوگیری از پره اکلامپسی یا فشار خون بالا در دوران بارداری مفید هستند. ویتامین B6 موجود در میوه انبه تهوع و استفراغ صبحگاهی دوران بارداری را کاهش می دهد.

انبه مصنوعی نخرید

در خرید انبه باید دقت لازم را داشته باشید اول این که کاملا رسیده باشد و دوم این که هیچ گونه ماده شیمیایی نداشته باشد. مطمئن شوید فصل انبه است و بعد بخرید، این احتمال وجود دارد که آنها به صورت مصنوعی رسیده باشد.

میوه‌هایی که به صورت مصنوعی میرسند کربید کلسیم دارد که براساس استانداردهای ایمنی یک ماده شیمیایی ممنوع به حساب می آید.

میوه‌ ای که به کمک این ماده شیمیایی برسد هم برای مادر و هم برای جنین در حال رشد خطرناک است و مانند آرسنیک عمل میکند.

انبه طبیعی را بشناسید

علائمی وجود دارد که به شما کمک می کند بفهمید انبه به صورت طبیعی رشد کرده یا مصنوعی. انبه‌ ای که مصنوعی رسیده باشد نشانه ‌های زیر را دارد :

• پوششی سفید مایل به خاکستری یا نقاط مشکی دارد.
• بوی سیر می دهد.
• بیرون آن رسیده و داخل آن سفت و نارس است.
• بی مزه است و مزه عجیبی پس از خوردن در دهان حساس می کنید.
• احساس نرمی
• علائم بیش از حد رسیدگی را نشان می دهد.

احتیاط کنید

اگر نسبت به رشد طبیعی یا مصنوعی میوه اطمینان ندارید میتوانید اقداماتی را برای از بین بردن یا کاهش سموم آن انجام دهید :
میوه را بشویید : به محض خرید انبه را کامل بشویید. این کار مواد شیمیایی سطح آن یا آلودگی آن به لیستریا را از بین می برد. یخچال را هم تمیز نگهدارید تا هیچ ماده‌ای روی این میوه نشیند.

با پوست نخورید : پوست انبه را قبل از خوردن حتما بگیرید و فقط گوشت آن را بخورید.

دست های تان را بشویید : دست ها و چاقو و هر وسیله ای که در تماس با انبه بوده را با آب گرم و صابون بشویید.

روش بهتر آن است که انبه را از کنار خیابان و دستفروش ها نخرید و از جایی این میوه را خریداری کنید که از سطح بهداشت آن مطمئن هستید.

25. قلیایی کردن کل بدن

اسید تارتاریک، اسید مالیک و کمی اسید سیتریک موجود در این میوه به حفظ ذخیره قلیایی بدن کمک می‌کند.

خواص آب انبه

  • ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در آب انبه برای پیشگیری و درمان انواع سرطان ها مفید می باشد
  • آب انبه حاوی مقادیر بالای پکتین و ویتامین C می باشد که باعث کاهش سطح کلسترول خون می شود
  • آب انبه حاوی پتاسیم استبا تعادل مایعات در بدن باعث کاهش فشار خون بالا می شود
  • آب انبه حاوی مقادیر بالایی آهن است که به درمان کم خونی ناشی از فقر آهن و آنمی کمک می کند
  • آب انبه مقادیر بالایی ویتامین A دارد و برای درمان بیماریه ای چشمی مانند خشکی چشم و شب کوری مفید است
  • استفاده خوراکی و موضعی از آب انبه به درمان آکنه و جوش صورت کمک می کند؛ مقداری آب انبه را روی پوست خود بمالیدو بگذارید ده دقیقه بماند سپس با آب سرد خوب بشویید
  • آب انبه با بهبود سطح انسولین قند خون افراد مبتلا به دیابت را کاهش می دهد
  • آب انبه در ترکیب با آب گریپ فروت و آب آناناس برای درمان یبوست مفید است
  • ویتامین C، ویتامین A و کاروتنوئیدهای موجود در آب انبه سیستم ایمنی بدن را تقویت می کنند

خواص هسته انبه

  • روغن هسته انبه برای درمان شوره سر، ریزش مو و آلوپسی مفید می باشد؛ روغن هسته انبه را با روغن خردل مخلوط کنید و آن را چند روز زیر نور خورشید قرار دهید، به مدت یک هفته از این مخلوط برای درمان آلوپسی، ریزش مو و شوره سر استفاده کنید
  • پودر مغز انبه خشک شده را می توان به عنوان خمیر دندان برای سفید شدن دندان ها استفاده کرد؛ مقداری پودر مغر هسته انبه را بر روی مسواک بریزید و بر روی دندان ها بمالید و سپس بشویید
  • پودر مغز هسته انبه به درمان اسهال کمک می کند
  • روغن هسته انبه برای درمان کلسترول بالای خون مفید است و به کاهش وزن وکاهش چربی شکم کمک می کند
  • روغن هسته انبه یک مرطوب کننده و نرم کننده طبیعی پوست محسوب می شود و حاوی یک ماده بسیار ملایم است که مانع از خشک شدن پوست می شود
  • کره انبه می تواند برای نرم شدن لب ها و درمان خشکی لب استفاده شود

خواص دمنوش برگ انبه

  • برگ های انبه حاوی آنتوسیانیدین است که برای درمان دیابت بسیار مفید هستند
  • برگ انبه باعث تقویت رگ ها شده و به کاهش فشار خون بالا کمک می کند
  • دمنوش برگ های انبه یک روش طبیعی برای کاهش استرس و اضطراب می باشد
  • برگ انبه به درمان سنگ های کلیه و سنگ های صفراوی کمک می کند؛ روزانه مقداری پودر برگ انبه را در آب بریزید و بخورید تا سنگ ها دفع شوند
  • دمنوش برگ انبه برای درمان سرماخوردگی، برونشیت و آسم مفید می باشد
  • برگ انبه برای درمان گوش درد مفید می باشد؛ یک قاشق چایخوری عصاره برگ انبه را کمی گرم کنید و در گوش ها بریزید
  • دمنوش برگ انبه برای درمان سکسکه مفید است
  • منابعcare2 – medicalnewstoday – organicfacts – stylecraze – healthbeckon
loader

لطفا شکیبا باشید ...